menu
 winkelmandje 

Het lammetje dat een varken is

Pim Lammers

Een wit-roze verhaal over jezelf zijn.

In de wei grazen de schapen in hun mooie, witte trui. In de poel liggen de varkens. Ze rollen door de modder. Dan zit er opeens een lammetje in de modder. Dat vinden de schapen en de varkens maar raar. 'Ik ben een varkentje,' zegt het lam. Dat is toch gek? Of niet?

info van de uitgever
[De Eenhoorn, 2018]

NBD Biblion bespreking
Als de schapen aan het grazen zijn, zien ze ineens een lammetje tussen de varkentjes liggen. Hij rolt heerlijk in de modder en roept dat hij een varkentje is. De boer vertrouwt het niet en brengt hem naar de dierenarts, die iets heel bijzonders ontdekt.
Dit prentenboek stelt een actueel probleem aan de orde: wat als je je in je eigen lijf niet thuis voelt? In het verhaal wordt er een heel doeltreffende oplossing gegeven die in een mensenleven wat meer tijd vergt. Voor kinderen wordt daardoor alles vereenvoudigd en duidelijker gemaakt.
Het verhaal is door de gegeven oplossing ook nog eens grappig. De teksten zijn kort en in de illustraties, steeds over twee pagina's, wordt door middel van kleuren heel duidelijk gemaakt dat er een scheiding is tussen de varkens en de schapen. Kortom, een interessant prentenboek over transgenders, dat een actueel probleem eenvoudig en humoristisch aan de orde stelt. Aanbevolen vanaf ca. 4 jaar.

Het lammetje dat een varken is

Pim Lammers · alles van deze auteur 

€ 13.95

ISBN 9789462911994