menu
 winkelmandje 

Het complete boek van de bloemenkinderen

Cicely Mary Barker

In deze prachtige bundel zijn alle Bloemenkinderen van Cicely Mary Barker bijeengebracht. Hoewel de oorspronkelijke boekjes in de eerste helft van de twintigste eeuw zijn verschenen, zijn de elfachtige Bloemenkinderen nog altijd wereldberoemd.
info van de uitgever
[Ploegsma, 2017]

NBD Biblion bespreking
Alle acht de boekjes over Bloemenkinderen van Cicely Mary Barker (1895-1973) zijn verzameld in deze op stevig papier uitgegeven bundel. Het zijn boekjes over de vier seizoenen, over tuinbloemen, over bloemen aan de wegkant, over bomen en tot slot een bloemen-abc.
Zo natuurgetrouw mogelijk (prerafaëlitisch) schilderde Barker de flora, maar liet voor de elfachtige bloemenkinderen die met hun bloemige gewaden naadloos bij het onderwerp aansluiten haar fantasie juist de vrije loop. Dit levert sprookjesachtige, lieve prenten op waarin je ook veel over plantenkennis kunt leren.
De grootte van de afbeeldingen (kleur en soms zwart-wit) varieert, verder zijn sommige ingekaderd en andere niet. De versjes hebben eindrijm en geven wat informatie over de bloemen en bomen. Het abc-boekje achterin heeft te lijden gehad onder de vertaling, de plantennamen corresponderen veelal niet meer met het alfabet.
Bij volwassenen zal deze (inhoudelijk ongewijzigde her)uitgave met dit keer een wit omslag en een romantisch plaatje nostalgie oproepen. Voor sommige jonge lezers heeft het boek waarschijnlijk te weinig vaart, maar kleine natuurliefhebbers en dromerige meisjes vanaf ca. 7 t/m 10 jaar kijken nog steeds hun ogen uit.

Het complete boek van de bloemenkinderen

Cicely Mary Barker · alles van deze auteur 

€ 25.99

ISBN 9789021677279