menu
 winkelmandje 

Emiel is een held

Astrid Lindgren

Emiel van de Hazelhoeve haalt een hoop streken uit. Niet dat hij het kwaad bedoelt, maar zo lopen de dingen nu eenmaal altijd... Hij verft zijn zusje blauw, doet een kikker in de mand met boterhammen en sluit zijn vader op in de wc. Maar soms is Emiel een echte held. Eén keer doet hij zoiets moedigs, dat al zijn streken meteen vergeven en vergeten zijn!
Info van de uitgever
[Ploegsma, 2015]

NBD Biblion boekbespreking
Met vaart en humor geschreven verhaal over het Zweeds jongetje Emiel dat altijd pech heeft als hij met goede bedoelingen iets onderneemt. Daardoor staat hij bekend als ondeugend en streken uithalend en hij brengt heel wat straftijd door in het timmerschuurtje.
Het verhaal speelt aan het einde van de vorige eeuw op een afgelegen Zweedse boerderij en typeert heel goed het leven van die tijd. Geestige zwart-witte pentekeningen van Philip Hopman.
De verhalen lenen zich goed tot voorlezen, zelfs aan iets jongere kinderen. Verhalende schrijfstijl met gevoel voor (beschouwende) humor. Lange samengestelde zinnen; het taalgebruik is enigszins oubollig. Met nieuwe, vrolijke omslagillustratie. Eerder verschenen als 'Michiel zet zijn beste beentje voor'. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Emiel is een held

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 14.99

ISBN 9789021674629