menu
 winkelmandje 

Dolfje Sneeuwwolfje

Paul van Loon

Dolfje en Noura rennen door het Weerwolvenbos. Het bos is wit. Overal ligt sneeuw. Dan vliegen er grote hopen sneeuw door de lucht. Dolfje en Noura vluchten weg. Net op tijd bereiken ze het huisje van Opa weerwolf. Daar wachte ze tot de sneeuw ophoudt. Om de tijd te doden vertellen ze verhalen. Over het nachtmerrieneefje. En over Knuppel, de weerwolfjager. Maar wie gooit toch die geheimzinnige sneeuwhopen? En wat ritselt daar in de schoorsteen...

In dit nieuwe avontuur van Dolfje Weerwolfje zijn opgenomen de verhalen Het Nachtmerrieneefje en Niet bijten, Dolfje!
Info van de uitgever
[Leopold, 4e druk 2009]

NBD|Biblion recensie
Dolfje en Noura rennen door de sneeuw in het bos, als er grote brokken sneeuw gegooid worden. Ook horen zij rare geluiden. Bang geworden schuilen ze in het huisje van Opa weerwolf, maar ook daar horen zij geluiden. Als afleiding vertellen zij elkaar twee verhalen (die eerder als aparte titels verschenen: ’Het nachtmerrieneefje’ en ’Knuppel de weerwolfjager’).
Het taalgebruik is makkelijk, zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel, grote letter en een rustige bladspiegel. Op de pagina’s van het hoofdverhaal staat rondom een grijze rand met sneeuwvlokken. Bij de verhalen die Dolfje en Noura elkaar vertellen is de paginarand wit. De zwart-wittekeningen zijn onlosmakelijk verbonden aan deze leuke serie. Op het omslag van het aantrekkelijk uitgevoerde boek verschuilen Dolfje en Noura zich in het huisje van opa.
Bekroond door de Nederlandse kinderjury 2009.
Leuk, deels nieuw deel uit de Dolfje Weerwolfje-serie* bestemd voor jonge kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.

Dolfje Sneeuwwolfje

Paul van Loon · alles van deze auteur 

€ 13.95

ISBN 9789025851781