menu
 winkelmandje 

De tocht van de Argonauten

Verhalen uit de Griekse oudheid

Simone Kramer

In dit boek staan de beroemdste verhalen uit de Griekse Oudheid. Ze vertellen over Iason en de Argonauten, die op zoek gingen naar het Gulden Vlies. Over de sterke Herakles, die een leeuw en een veelkoppige draak versloeg en nog meer heldendaden verrichtte. Over Theseus, die het opnam tegen vijf rovers, en over koning Midas, die alles wat hij aanraakte in goud deed veranderen. Over Tantalos en zijn helse kwellingen. En over Perseus, die het vreselijke hoofd van Medousa afhakte dat iedereen deed verstenen. Vijftig prachtige mythen vertellen van goden en stervelingen, liefde en geluk, angst en oorlog, heldendaden en gemene streken.
Simone Kramer herschreef de verhalen in een voor ieder toegankelijke taal, en Els van Egeraat maakte er schitterende kleurenillustraties bij. De tocht van de Argonauten is een eindeloos kijk- en leesboek!

info van de uitgever
[Ploegsma, 5e druk 2016]

NBD Biblion bespreking
De verhalen uit de rijke schatkamer van de Griekse mythologie zijn al heel vaak en voor verschillende doelgroepen naverteld. Denk in dit kader aan de veel gelezen boeken van o.a. Gustav Schwab en Imme Dros.

In deze uitgave heeft de auteur behalve het in de titel bedoelde verhaal nog vele andere bekende en minder bekende mythen en verhalen uit de Griekse oudheid, vijftig in totaal, genomen en die op haar manier naverteld. Ze gaan over goden en stervelingen, liefde en geluk, angst en oorlog, heldendaden en gemene streken.

Hoofdpersonen zijn o.a. de sterke Herakles, Theseus die het opnam tegen vijf rovers en over Tantalos en zijn helse kwellingen. De mythen worden verteld in een vlotte stijl waardoor ze goed toegankelijk zijn.

Opvallend zijn de talrijke met waterverf ingekleurde penillustraties in zwart-wit. Achterin is een woordenlijst opgenomen. In een vorige herdruk zijn de Romeinse godennamen vervangen door de bekendere Griekse.
De schrijfster heeft ook andere navertellingen van Griekse mythen gepubliceerd waaronder 'De Griekse tragedies'* (herdruk 2014). Deze (vrijwel ongewijzigde her)uitgave is geschikt als kennismaking en opfrisser van de Griekse tragedies en mythologie. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

De tocht van de Argonauten

Verhalen uit de Griekse oudheid

Simone Kramer · alles van deze auteur 

€ 15.99

ISBN 9789021676678