menu
 winkelmandje 

De sprookjesverteller

De dertig mooiste verhalen

Thé Tjong-Khing


De sprookjesverteller presenteert - speciaal voor jonge kinderen - de mooiste klassieke sprookjes. Thé Tjong-Khing, geroemd om zijn prachtige illustraties, is een meester in het vertellen van verhalen. De bekende sprookjes die hij op een eigentijdse manier vertelt, zijn precies lang genoeg voor de kleintjes om voor te lezen. Ook oudere kinderen en alle volwassenen zullen volop genieten van de meesterlijke verhalen.
In De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller zijn de 30 bekendste sprookjes gebundeld. Thé Tjong-Khing won eerder voor zijn illustraties onder meer drie Gouden Penselen, een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterseprijs.
info van de uitgever
[Uitgeverij Gottmer, 6e druk 2017]

NBD Biblion bespreking
Ter gelegenheid van de uitreiking van de Max Velthuijs-oeuvreprijs in september 2010 verschijnt deze prachtige verzamelbundel van de auteur/illustrator die eerder al drie Gouden Griffels, een Zilveren Griffel en de Woutertje Pieterse Prijs won.
Hierin zijn alle 22 sprookjes van de eerste twee delen* opgenomen, aangevuld met acht nieuwe, minder bekende zoals 'De dansviool', 'De zilveren penning' en 'De wonderfles'. De vertelstem van de auteur is duidelijk herkenbaar in ongekunstelde, toegankelijke taal en grappig vertelcommentaar.
Wederom een prima verzorgde lay-out: ruime bladspiegel, glanzend papier, met leeslint. De kleurrijke illustraties in pen, inkt, aquarel en acryl (vaak paginagroot, maar ook tussen de tekst) ondersteunen de tekst niet alleen, maar zorgen ook voor verdieping en spanning omdat de auteur meestal een wat grimmiger kant van het sprookje belicht. Dit spel met licht en donker begint al op de omslagillustratie waarin de prinsessen uit 'De versleten schoentjes' zich in kleurige jurken door een donker bos spoeden. Voorlezen en samen bekijken vanaf ca. 4 jaar.

De sprookjesverteller

De dertig mooiste verhalen

Thé Tjong-Khing · alles van deze auteur 

€ 29.99

ISBN 9789025748906