menu
 winkelmandje 

De Kusjeskrokodil

Jozua Douglas

De Kusjeskrokodil is terug! Nu met nieuwe illustraties van Loes Riphagen en de bekende ijzersterke tekst van Jozua Douglas. Dit prentenboek is het perfecte voorleesverhaal voor het slapengaan.

Tim kan niet slapen. Hij hoort allerlei vreemde geluiden. Die blijken afkomstig van dieren die in zijn slaapkamer verstopt zitten, zoals het Verhaaltjesvarken, de Toedektijger en de Knuffelbuffel. Deze bijzondere beesten voeren samen een heel bedtijdritueel op voor Tim. Maar pas na de kusjes van de Kusjeskrokodil kan hij echt lekker gaan slapen.

'Plot, tekeningen en tekst vormen een uitgekiend en evenwichtig geheel' - Leeswelp
'Heerlijk boek dat je met een glimlach dichtslaat' - Leestafel.info

info van de uitgever
(De Fontein, 2016)

NBD Biblion bespreking
Tim kan maar niet in slaap komen, want telkens komt er een eng beest tevoorschijn. Maar de beesten zijn niet eng. Varken leest hem een verhaal voor, tijger dekt hem lekker toe, en de buffel die op de gang stond geeft hem een zachte knuffel. De enge leeuw blijkt de "slaapliedjesleeuw' te zijn en de krokodil een "kusjeskrokodil'. Uiteindelijk valt Tim in slaap en komt de "mooiedromendraak'. Gedegen opgebouwd verhaal, met een goed toegepast herhalingseffect, waardoor kleuters extra betrokken raken bij het verhaal. Het thema angst voor het slapengaan is heel herkenbaar voor jonge kinderen en wordt mooi uitgewerkt. De kleurrijke illustraties laten veel details zien (zoals een boekje van de illustrator naast het bed van Tim). Alle beesten die tot leven komen zijn al op de eerste spread van de slaapkamer van Tim te zien. De spookjes op de schutbladen komen terug in de gordijnen. Alle illustraties zitten vol met knappe, humoristische verwijzingen. Het verhaal verscheen eerder in 2009, maar de illustraties zijn nieuw (en levendiger, met meer details dan in de vorige uitgave). Een aanrader. Vanaf ca. 4 jaar.

De Kusjeskrokodil

Jozua Douglas · alles van deze auteur 

€ 16.99

ISBN 9789026141959