menu
 winkelmandje 

De dwergjes van Tuil

Paul Biegel

De dwergjes van Tuil wonen op de hei. Het zijn er niet twee of vijf, maar wel honderd, een heel dwergenvolk bij elkaar. Ze leven van de honing uit de heidebloemen, van wortels en van aardappelen van het land Verderop. Maar op een dag komt er een grote zwerm bijen aanvliegen. Een grote bruin-gele wolk, die zoemt als een motor en die zoemend aan de tak van een knoestige dennenboom blijft hangen.
De bijen pikken de honing in en niemand van de dwergen durft hun om een potje honing te gaan vragen. Behalve... Kleine Pier, de jongste dwerg. Hij sluit vrede met het bijenvolk van koningin Zwoe, en dat is het begin van een reeks avonturen waarin Kleine Pier met zijn dappere daden en slimme plannetjes het dwergenvolkje keer op keer weet te redden.

Paul Biegel is de meesterverteller van de Lage Landen, een van de meest geliefde stemmen in de Nederlandse jeugdliteratuur. Voor zijn werk kon hij onder andere twee Gouden Griffels en vier Zilveren Griffels in ontvangst nemen. Alle hoofdstukken zijn een heerlijk los verhaal, en samen vormen ze één groot verhaal. Dat maakt deze kinderklassieker van Paul Biegel heerlijk voor het voorlezen, of natuurlijk om zelf te lezen. De illustraties van Mies van Hout zijn warm en kleurrijk.

De dwergjes van Tuil

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 16.99

ISBN 9789025773830