menu
 winkelmandje 

Boy en de beer

Gregory Rogers

Het zal je maar gebeuren. Je gaat je voetbal zoeken, die je per ongeluk ergens naar binnen hebt geschoten, en komt in een verlaten theater terecht. Je vindt een paar toneelkostuums, trekt er eentje aan, betreedt de planken - en plotseling beland je via een tijdsprong in de zestiende eeuw.
Het theater is het Globe Theatre van William Shakespeare en er wordt juist een van zijn stukken opgevoerd. De beroemde bard is niet blij met je plotselinge verschijning. Kwaad komt hij op je af, en je slaat op de vlucht.
Wat volgt is een krankzinnig avontuur met in de hoofdrollen een boze bard, een bijzondere beer en een bijna onthoofde baron. Boy en de beer is een boek zonder tekst waarin zowel kinderen als volwassenen hun fantasie helemaal kunnen uitleven.
Info van de uitgever
[Lemniscaat, 2007]


NBD|Biblion recensie
Tekstloos prentenboek, voor een groot deel vormgegeven als een soort stripverhaal, over een jongen die zijn voetbal per ongeluk door een raam naar binnen schopt en zo in een verlaten theater terecht komt. Hij vindt de kostuums en trekt er eentje aan; als hij het toneel betreedt, komt hij via een tijdsprong in de zestiende eeuw terecht. Hij valt midden op het toneel van het Globe Theater van William Shakespeare waar zojuist een voorstelling aan de gang is. De beroemde bard vindt dit niet leuk. De jongen slaat op de vlucht, ontmoet een beer en een bijna onthoofde baron... Mooi afgerond verhaal. Aantrekkelijke, sfeervolle en gedetailleerde illustraties veelal in een kader, soms paginagroot. Er wordt een beroep gedaan op de fantasie en achtergrondkennis van de voorlezer.

Boy en de beer

Gregory Rogers · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789056379872