menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Herfstig

Mailing van ABC Kinderboeken
Verzonden op 29 oktober 2021

De herfst geeft sommigen (ons) vaak een beetje een dubbel gevoel. Buiten kán het nog lekker zijn, droog en helder, met mooi licht. Maar meestal is het nat en winderig. En binnen... is het vroeg donker, moet de kachel aan en is het nog wennen aan het idee: we bewegen ons weer naar het donkerste jaargetij.

Het wordt tijd om onszelf bij ons nekvel te grijpen en innerlijk op zoek te gaan naar licht en warmte. Alledaags uiterlijk digitaal vermaak geeft veel reuring maar geen voldoening. Misschien samen een spelletje? Tijd voor een serieus breisel? En voorlezen, ja, bij het naar bed brengen van de kinderen, heerlijk! - Maar doe het ook eens met uw partner/huisgenoot. Kies een fijn of interessant boek en lees elkaar een half uurtje voor!
Dat is heerlijk herfstig!


NIEUWE UITGAVEN:
 

Koester jouw tijd
2022
Manon Berendse (samensteller)

Een agenda/bulletjournal met inspirerende spreuken en informatie over de natuur en de seizoenen; lezen, schrijven, tekenen en tuinieren.
Met een dubbele pagina voor elke week, 4 extra pagina's voor elke maand; met ruimte voor je eigen bespiegelingen.
(softcover met elastiek en leeslinten, 21 x 14,8 cm (LxB))
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

Zin zien in zeven sprookjes
Marianne Carolus

Sprookjes nodigen uit om eindeloos vragen te stellen - en daarmee tot in een steeds diepere laag door te dringen. De auteur behandelt zeven bekende sprookjes en zoekt daarbij naar de universele betekenis. Daarbij maakt ze gebruik van haar inzichten en ervaringen als antroposofisch schoolarts en regressietherapeute.
(paperback, 471p)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

Mijn hemel
Op zoek naar sterren en hun verhalen
Willem Beekman

Thuis raken in het nachtelijke beeld van de hemel! Dit boek geeft daartoe de gelegenheid. Aan de hand van heldere beschrijvingen en sterrenkaarten; aan de hand van verhalen over sterren en planeten uit verschillende culturen; aan de hand van een aantal artikelen over het heelal. Het boek is toegankelijk en uitnodigend geschreven en biedt een flink aantal afbeeldingen in kleur en zwartwit.
(hardcover, met leeslint, 180p)
€ 22,95

klik hier voor meer informatie

Boeddha en Christus
De essentie van boeddhisme en christendom
Rudolf Steiner

Een voordracht (plus een fragment) over raakvlakken en verschillen tussen boeddhisme en christendom. Dat het boeddhisme kan worden gezien als een weg naar verlossing van het aardse, en het christendom als een weg die vele aardelevens bestrijkt, kan vanuit een hoger gezichtspunt goed begrepen worden.
(paperback, 55p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Het drama van onze tijd
Impulsen voor de toekomst
Rudolf Steiner

Ook 100 jaar geleden leefde de mens in een tijd van grote crisis. In economie, techniek en politiek leefden toen, en nu, krachten die de mensheid op een dwaalspoor willen brengen. De menselijke ontwikkeling tot vrijheid staat op het spel. Rudolf Steiner beschrijft de geesteswetenschappelijke achtergronden en wijst op het opbouwende dat wij zouden kunnen ondernemen.
Met een nawoord van Frans Lutters. (hardcover, 243p.)
€ 31,00

klik hier voor meer informatie


H E R F S T

Pippa en Pelle in de herfstwind
Daniela Drescher

Dit kartonboekje van illustratrice Daniela Drescher nodigt uit, om samen met kleine kinderen op ontdekkingsreis te gaan in herfstsferen. Op de bladzijden kun je elkaar van alles aanwijzen. De prenten bevatten herfstige diepe kleuren en veel details. Een stevig boekje, geschikt voor kleine handjes. 10 pagina's, voor peuters.
€ 7,95

klik hier voor meer informatie

De herfst van Kleine Gans
Briony May Smith & Elli Woollard

In de zomer heeft Kleine Gans gespeeld en gezwommen. Maar nu verandert er iets en alle andere dieren maken zich klaar voor de komende winter. Kleine Gans moet ook wat doen, maar wat? Straks komt de winter! - En dan ziet Kleine Gans een vlucht ganzen, hoog in de lucht overvliegen en weet zij wat haar te doen staat.
Een fijn verhaal op rijm verteld, met illustraties waarop heel veel te zien is.
(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Blaadje
Marion Maas

Het verhaal van een blaadje dat in de herfst door de wind van de boom vliegt - en maar wat graag door de wind wordt meegenomen, héél ver om véél van de wereld te zien. En dat gebeurt ook, het blaadje gaat met de wind mee, over land, bergen en zee.
Maar na een lange reis heeft het blaadje nog een wens: terug naar de boom waar zij aan groeide. Zou dat nog mogelijk zijn?
(prentenboek, hardcover, genaaid, 36p) Met illustraties van Lillian van der Stap. Voor peuter- en kleuterleeftijd.
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Herfstversieringen
Werken met natuurlijke materialen
Thomas Berger

Vele ideeën en voorbeelden voor het maken van versieringen met herfstmateriaal, met vele tekeningen en kleurenfoto’s.
(paperback, 80 pagina’s)
VAN 14.90 VOOR 4.75
€ 4,75

klik hier voor meer informatie

De drie bruiloftsgaven
Verhalen voor de herfsttijd, Michaël, Sint-Maarten en Sint-Nicolaas.
Ineke Verschuren

Ruim 40 sprookjes, verhalen en legenden: rijke vertel- en voorleesstof om de gang door het jaar en de jaarfeesten mee te beleven. In deze uitgave verhalen voor de periode van het Michaëlsfeest tot en met Sinterklaas. In de inhoudsopgave wordt vermeld voor welke leeftijd de verhalen geschikt zijn (en dat varieert van 6 tot 13 jaar). (gebonden, 230 pagina’s)
€ 23,50

klik hier voor meer informatie

Schipper mag ik overvaren?
De jaarfeesten in de stroom van de seizoenen
Juul van der Stok

De jaarfeesten, je komt ze bijvoorbeeld als Vrije Schoolouder tegen op de school van je kind. Waarom worden die feesten gevierd?
In dit boek komt de volle rijkdom van de jaarfeesten aan bod: hun diepe inhoud en de betekenis daarvan; de wortels van de manier waarop de feesten gevierd worden in oudere, voor-christelijke culturen; de vraag hoe je met kinderen van deze tijd in de drukte van school of gezin de feesten vieren kunt; gebruiken, symbolen en verhalen rondom de jaarfeesten en tot slot ook nog een aantal knutselideeën, recepten en liedjes. Dat alles in een kloeke gebonden uitgave die is geïllustreerd met honderden kleurenafbeeldingen.
(genaaid/gebonden, 373 pagina’s, 4e bewerkte druk)
€ 34,50

klik hier voor meer informatie

Sint Maarten
Het Sint Maartenfeest vieren
Zonnejaargroep

Achtergronden, liedjes, recepten, knutselideeën bij het feest van Sint Maarten. Een boekje om in de sfeer te komen en, in het gezin of op school, actief met het feest aan de slag te gaan.
ABC Jaarfeesten, 36 pagina’s, geniet, kleurrijk geïllustreerd.
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Lichtjes voor Sint-Maarten
Jennine Staring

De kabouterkinderen zijn druk in de weer met het maken van lantarentjes voor het feest van Sint Maarten. Maar op de ochtend van het feest os Oebi's lantaren stuk. Zou Wonk, die altijd plagerijen uitvoert, daar meer van weten?
Prentenboek, 32p, kleuterleeftijd
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Sint-Maarten en het beertje
Maja Dusíková

Een Sint-Maarten verhaal voor de kleuterleeftijd. Een meisje gaat met haar beertje de stad in op de avond dat het Sint Maartensspel wordt opgevoerd en zien hoe Sint Maarten zijn mantel deelt met een arme bedelaar.
Even later staan ze voor een diep verdrietig jongetje dat zijn lantaarn kwijt is. Wat nu te doen?
(Gebonden, 25 pagina’s)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie


In onze Kaartenafdeling stromen de seizoenen ook gewoon door...:

De vrolijke paddestoel /  Mili Weber /  € 1,00  

klik hier voor meer informatie

Herfstleven /  Marie Laure Viriot /  € 1,20

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor alle kaarten in h e r f s t s f e e r

Lantaarntjesoptocht /  Erika Hoffmann /  € 1,20

klik hier voor meer informatie

Sint Maarten /  Julia Scholzen-Gnad /  € 1,00

klik hier voor meer informatie

BEKIJK HIER al onze kaarten met/over/rond Sint Maarten


LEKKER BEZIG!

De verborgen kwaliteiten van handwerken
Conny de Heer

Handwerken is niet alleen leuk om te doen. Het leren handwerken biedt het opgroeiende kind mogelijkheden zich op allerlei gebieden en in allerlei kwaliteiten te ontwikkelen.
Dit boek is geschreven op basis van tientallen jaren praktijkervaring met handwerken met kinderen op de vrijeschool. Met een beschrijving van de basistechnieken, van de plaats van het handwerken in het vrijeschoolonderwijs, de pedagogische betekenis van het handwerken, de werking op de kinderen en natuurlijk met enkele tientallen projecten die stap voor stap beschreven en met kleurenafbeeldingen getoond worden.
(hardcover, genaaid, 75p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

Handboekbinden
Basistechnieken
Ben van Spanje

Boekbinden is een oud ambacht, en voor veel mensen nu een hele fijne hobby. Het vraagt om secuur en doordacht werken, terwijl er tegelijkertijd ruimte is om unieke en kunstzinnige dingen te maken.
In deze uitgave worden de basisbeginselen van het boekbinden beschreven, krijg je een beeld van materiaal en benodigd gereedschap en leer je je eerste echte boek te binden.
(hardcover, genaaid, 83p, met afb. in kleur)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

Perspectief en ruimte
In de schilderkunst
Josep Asunción en Gemma Guasch

Een veelzijdige benadering van het vraagstuk van ruimte en perspectief in het schilderen. Dit vraagstuk wordt in vijf gebieden besproken en geïllustreerd: in het schilderen van de levende natuur, in het stilleven, het landschap, de menselijke figuur en in de abstractie.
Aan de hand van 15 uitgewerkte voorbeelden wordt direct getoond hoe er praktisch gewerkt kan worden.
(gebonden uitgave met vele kleurenillustraties, 160 pagina’s)
Van 24,90 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Boetseren beelden & reliëfs
Philippe Chazot

Een zeer bruikbare uitgave voor het boetseren van handen, voeten en bustes. Met beschrijvingen over het opzetten van een werkstuk, materiaal keuze en met duidelijke stapvoorstap beschrijvingen met foto's. ook aandacht voor het tot leven brengen van vormen, het observeren, het opdoen van ideeën en het gebruik van armaturen, het stoken en het maken van reliëfs.
(soepele hardcover, 80p, met vele afb. in kleur) Van 14,95 voor 7,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Mandalientjes tekenen
mini-mandala’s
Elsje van der Ploeg

Mandalientjes zijn kleine mandala’s, gevormd uit ellipsen die om hun middelpunt draaien. Die mini-mandala’s zijn op oneindig veel manieren uit te werken in kleur en vorm. Dit boek laat zien hoe je ze zelf kunt maken (evt. kopiëren) en geeft talloze voorbeelden om ze te kleuren, te knippen of anders te bewerken. Met 275 kleurenfoto’s en uitleg over de verschillende mogelijkheden en technieken.
(paperback, groot formaat, 80 pagina’s) VAN 14,50 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie


 

Adventskalender Heilige nacht
Anita von Ballmoos /  Adventskalender op A5-formaat, dubbele kaart met envelop
€ 7,95 /  klik hier voor meer informatie

GEOPEND: onze afdeling met adventskalenders
We hebben in de afgelopen weken bij leveranciers uit binnen- en buitenland een mooi assortiment aan adventskalenders in huis gehaald, bijna 70 stuks. 
En vanaf vandaag is onze 'afdeling met adventskalenders' geopend, u vindt er kleine en grote adventskalenders.
Ergens in de komende weken zullen we vermoedelijk nog één maal bijbestellen bij onze buitenlandse leveranciers - maar wacht niet te lang als u de adventskalender van uw keuze tijdig wilt ontvangen!

Advent in het dwergenbos
(adventskalender, groot formaat) /  Elisabeth Heuberger

Adventskalender, 47 x 31 cm (B x H), met 24 luikjes /  € 16,90 /  klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om alle adventskalenders te bekijken