menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Kinderboekenweek

Mailing van ABC Kinderboeken
Verzonden op 7 oktober 2021

Tot en met zondag 17 oktober is het Kinderboekenweek. We hebben onze keuze gemaakt uit de Griffel- en Penseelwinnaars van dit jaar, én we hebben in de afgelopen tijd rondgespeurd naar mooie, nieuwe, leuke, goede kinderboekentitels. 
Hieronder vindt u daar weer een mooie keuze uit!

Een cadeautje is er ook, tijdens de Kinderboekenweek.
Bestelt u (tot en met 17 oktober) voor een bedrag van € 12,50 of meer aan kinderboeken, dan krijgt u 5 kinderkaarten cadeau.

 

Daar ben je
Hans & Monique Hagen

Twaalf gedichten/rijmen om voor te lezen en samen de prachtige illustraties van Charlotte Dematons te bekijken. De gedichten gaan over alledaagse belevenissen van jonge peuters en hebben een kleur van verwondering en blijdschap.
(hardcover, 32p)
€ 17,99

klik hier voor meer informatie

Ik wil een wiegje worden
zei de wilg
Bette Westera

Eén van onze favorieten: een prachtig sfeervol prentenboek waarin tien bomen aan elkaar vertellen 'wat ze later willen worden'. Een kastje, blokken om mee te spelen, een viool? Of liever: een nieuwe boom? Met heel mooie afbeeldingen van Henriette Boerendans is dit boek een lust voor het oog en geschreven met een liefdevol oog voor de natuur.
(hardcover, 40p) Leeftijd: vanaf 4 jaar
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Vuilnisvarkens Job & Bob
Tjibbe Veldkamp

Een kleurrijk en grappig prentenboek met subtiele recycle-hints verstopt in de illustraties. De twee vuilnisvarkens halen al het afval op. Soms is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Ze gooien bijna een hondje weg, dat gaat maar net goed. Maar als ze verdergaan zien ze het hondje verderop weer, dit keer vermomd als een oude lamp… Meesterverteller Tjibbe Veldkamp schrijft in dit prentenboek het grappige verhaal over twee varkens die het vuilnisophalen. Met prachtige, kleurrijke illustraties van Noëlle Smit
(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd
Zilveren Penseel, 2021
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Lot & de draak
Monique van der Zanden

In de tijd van het appelfeest wordt het stadje waar Logt woont opgeschrikt door de komst van een vuurspuwende draak. Iedereen is bang maar gelukkig is er een dappere ridder, Michael, die de strijd met de draak wil aangaan. - Maar de kleine Lot heeft ook een plannetje en gaat ongemerkt met Michael mee, de draak tegemoet!
(prentenboek, 32p, hardcover) Kleuterleeftijd
€ 15,95

klik hier voor meer informatie

De herfst van Kleine Gans
Briony May Smith & Elli Woollard

In de zomer heeft Kleine Gans gespeeld en gezwommen. Maar nu verandert er iets en alle andere dieren maken zich klaar voor de komende winter. Kleine Gans moet ook wat doen, maar wat? Straks komt de winter! - En dan ziet Kleine Gans een vlucht ganzen, hoog in de lucht overvliegen en weet zij wat haar te doen staat.
Een fijn verhaal op rijm verteld, met illustraties waarop heel veel te zien is.
(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Er lag een trommeltje in het gras
Edward van de Vendel

In het gras ligt een trommeltje, dat wordt gevonden door Sebas. Het is net alsof hij een oude schat vindt. Maar hij raakt het trommeltje ook weer kwijt. Maar wat gebeurde er eigenlijk met dat trommetje vóórdat hij het in het gras zag liggen, en wat gebeurt er nádat hij het weer kwijt raakte? Het koffertje blijft het koffertje maar maakt een reis door verschillende mensenlevens. (hardcover, 36p) Voor oudere kleuters
Bekroond met een Zilveren Griffel 2021
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Toen
Jihyun Kim

Een bijzonder prentenboek - zonder woorden maar met illustraties. In een prachtige verstilde sfeer beleef je de verwondering van de jongen die met zijn familie en zijn hond op vakantie gaat, vanuit de grote stad naar het platteland. Samen met zijn hond ontdekt hij de natuur; hij zwemt in een meertje en bekijkt de nachtelijke sterrenhemel.
Een boek om je in onder te dompelen.
De illustraties zijn fijnzinnig, getekend met schrijfinkt met af en toe een zweem van kleur.
(hardcover, 56p) Oudere kleuters
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

De grote Robin
Sjoerd Kuyper

Een bundel met korte voorleesverhalen over Robin, bevat Robin en Suze (Zilveren Griffel); Robin en God (Gouden Griffel) en Robin is verliefd. Verhalen over de komst van een klein zusje; verhalen over een ster waarin God woont; en verhalen waarin Robin verliefd is (op de juf, op mama, op een oud omaatje, ...) . Fijnzinnig geschreven, grappig, ontroerend en herkenbaar.
(Gebonden met stofomslag, 229p, met vele illustraties in kleur) Kleuterleeftijd (en ook veel ouder...)
€ 19,99

klik hier voor meer informatie

Die kleine is Don, de lange is Sjon
Catharina Valckx

Don en Sjon zijn elkaars tegengestelden - maar zijn toch de beste vrienden. Deze uitgave bevat zes kleine verhaaltjes waarin Don en Sjon kleine avonturen beleven. Met korte teksten (een paar regels per pagina) en véél illustraties.
(hardcover, 112p) Voor de beginnende lezer
Zilveren Griffel 2021
€ 13,99

klik hier voor meer informatie

De oma van de oma van mijn oma
Hoe het leven vroeger was
Marc ter Horst

"Mijn oma zit bij de tv, de oma van mijn oma zat bij de radio, de oma van de oma van mijn oma zat bij de haard." - Aan de hand van dagelijkse dingen of onderwerpen wordt beschreven hoe drie voorgaande generaties leefden, en wat in hun tijd 'gewoon' was.
Een leuk en informatief boek om de geschiedenis 'in te duiken'. Alle thema's worden in 2 pagina's besproken, met vrolijke illustraties van Elinae Gerrits.
(hardcover, 89p) Leeftijd: vanaf 8 jaar
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Toen Jonas in de walvis zat
Maria van Donkelaar

Een mooie en bijzondere uitgave (op groot formaat) waarin Maria van Donkelaar 27 verhalen uit het Oude Testament in rijm heeft omgezet en naverteld. Met vaart verteld en met kleurige grote illustraties van Sylvia Weve maak je kennis met (o.a.) Adam en Eva, Kaïn en Abel; Jacob en Esau; Jozef in de put; Mozes in het mandje; David en Goliath; Noach en zijn ark; koning Salomon Jonas in de walvis.
(hardcover groot formaat, 64p) Vanaf ca 9 jaar
€ 19,99

klik hier voor meer informatie

Ons kasteel aan zee
Lucy Strange

Een fijn leesboek over Petra, 12 jaar, die met haar familie in een vuurtoten aan de Engelse kust woont. Dat is een avontuurlijke plek om op te groeien maar als de tweede wereldoorlog uitbreekt wordt alles anders. Is haar moeder een spionne? En wat houdt haar vader achter?
Als Petra op een oude legende stuit, hoopt ze daarmee iets in handen te hebben om het tij te keren. - Bekrond met een Zilveren Griffel 2021
(paperback, 325) Vanaf ca 10 jaar
€ 16,99

klik hier voor meer informatie

Hele verhalen voor een halve soldaat
Benny Lindelauf

Dit is een bijzonder en heerlijk boek. Zes broers zijn als soldaat op weg naar het front. Bij een grenspost kunnen ze echter niet zomaar doorreizen - en ze hebben geen geld of andere zaken die daarbij kunnen helpen. Maar ze hebben wel verhalen; een schat aan verhalen - en die vertellen ze; het ene verhaal nog mooier dan het andere. Dat zij vertellen alsof het van levensbelang is, dat is een ander verhaal (dat ook wordt verteld).
(hardcover, met sfeervolle afb. in kleur, 277p) Vanaf 12 jaar
Zilveren griffen én Zilveren Penseel 2021
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

Gloei
Interviews en gedichten
Edward van de Vendel

Een bundel met interviews met 21 jongeren met een bijzondere geaardheid of gender. Zij vertellen openhartig over hun leven en over hoe zij omgaan met hun geaardheid. Elk interview wordt voorafgegaan door een getekend portret en een gedicht. "Intieme, persoonlijke interviews, die worden aangevuld met wonderschone gedichten" ((Juryrapport Griffeljury 2021)
(paperback met flappen, 496p) Leeftijd: vanaf ca 14 jaar
Zilveren Griffel én Zilveren Penseel 2021
€ 22,50

klik hier voor meer informatie


Nog meer kinderboeken bekijken?

KLIK HIER om 37 kartonboekjes voor peuters te bekijken
 

KLIK HIER om 192 afgeprijsde kinderboeken te bekijkenl
 

H E R D R U K T:

Apokalyps
De Openbaring van Johannes
Rudolf Steiner

Twaalf voordrachten over de Openbaring van Johannes waarin Rudolf Steiner de betekenis beschrijft van de beelden die de Apokalyps bevat. Daarin gaat het over heden en toekomst van de mensheid en de uiteenzetting met de krachten van het kwaad. Met een Nawoord van Iwao Takahashi.
(hardcover, met afb. in ZW, 352 pagina’s)
€ 33,00

klik hier voor meer informatie

N I E U W

Antroposofische menskunde begrijpen
Veertien essays bij 'Algemene menskunde als basis voor de pedagogie' van Rudolf Steiner
Jan Deschepper & Albert Schmelzer

Rudolf Steiners 'Algemene menskunde' vormt het fundament van de vrijeschoolpedagogie. Om deze belangrijke voordrachten te begrijpen, en er in de praktijk van het onderwijs mee te kunnen werken - is geen geringe opgave. - deze bundel bevat 14 essays, die elk een van de 14 voordrachten uit 'Algemene menskunde' behandelt. De inhoud van deze voordrachten worden in de essays 'naar alle kanten toe' toegelicht en in zekere zin 'toebereid' om anno nu te worden opgenomen in de praktijk.
Verzorgde uitgave, met vele noten, inleiding en afbeeldingen.
(paperback, 279p)
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

De mens in mythisch licht
Marianne Carolus

Mythen, uit oeroude tijden en van over de hele wereld, vertellen altijd een verhaal dat voor de mens kostbare voeding kan zijn. In deze uitgave wordt ingegaan op scheppingsverhalen van verschillende volken en culturen, aangevuld met beschouwingen over onder andere de graalsmythen en mythen van Slavische volken. De schrijfster belicht ze stuk voor stuk en brengt ze met elkaar in samenhang. Op basis van een grondige kennis van de antroposofie geeft zij een duiding en verbindt ze met ons dagelijks leven.
(paperback, 274p)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

De Hermes-Ervaring
Henk Kranenborg

De auteur, vrijeschoolleerkracht, beschrijft hoe juist de, soms vergeten, kernwaarden van het vrijeschoolonderwijs belangrijke bouwstenen zijn voor een eigentijds onderwijs dat écht toekomstgericht is.
(A4-formaat, 156p, met afb. in kleur en ZW)
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

Het jongetje Robbert
Over leerangst en zelfbepaaldheid
Martine Delfos

Een therapeutisch kinderboek over Robbert, een jongetje dat niet meer naar school wil omdat hij denkt dat hij niet kan leren - hij wil alleen nog maar spelen.
Het verhaal over Robbert is geschreven om voor te lezen aan kinderen (leeftijd van 5 tot 8 jaar). Naast het verhaal staan verduidelijkingen of tips voor de ouders of leerkrachten, om met het kind in gesprek te raken. De gedachte is dat samen met het kind gewerkt kan worden aan het omwerken van de angstgevoelens.
(paperback, 31p)
€ 14,90

klik hier voor meer informatie


In onze kaartenafdeling...

We hebben in de afgelopen tijd ons assortiment van kaarten die je kunt versturen naar aanleiding van een geboortebericht uitgebreid. U vindt er enkele en dubbele kaarten (met envelop), op dit moment zo'n 60 verschillende!
Bijvoorbeeld:

Geboorte (roze)
Franziska Sertori-Kopp /  € 1,20
klik hier voor meer informatie
 

Lichtkind
Ger Stallenberg

Dubbele kaart met envelop /  € 1,95
klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor kaarten met werk van antroposofisch geïnspireerde kunstenaars

KLIK HIER voor kaarten met werk van andere kunstenaars