menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - zomerse wandeling

Mailing van ABC Kinderboeken
Verzonden op 29 juli 2021

Wandelen zonder route, dat is voor sommigen het ware 'wandelgeluk' (zie het boek van Gerrit Jan Zwier hieronder). Zo wandelden we langs de kasten met boeken in onze winkel om eens te kijken wat er zoals in deze nieuwsbrief past. 
Een zomerse wandeling - met Zwier.

 

N I E U W
(niet véél nieuwe titels, maar wel hele fijne titels...)

De mysteriën van Christus
voor wie het begrijpen wil
Hans Stolp

In het werk van Hans Stolp staat het esoterisch christendom centraal. Dit boek vormt daarin de kern. Het behandelt mysteriën: mysteriën van de kosmische Christus, mysteriën van Jezus, mysteriën van Jezus Christus, mysteriën van Christus. Daarmee wordt een verborgen dimensie van wat in het Nieuwe Testament beschreven is, zichtbaar gemaakt - voor wie het begrijpen wil.
(hardcover, 263p)
€ 18,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor nog eens 38 titels van Hans Stolp

Het raadsel van het menselijke Ik
Een antroposofische beschouwing
Sergej O. Prokofieff

Tegen wie of wat zeggen wij eigenlijk 'ik'? Het menselijk ik is feitelijk een groot geheim. In onszelf kunnen wij ontdekken dat er een gewoon, dagelijks 'ik' is, met ergens daarachter een 'hoger Ik'. Dat is ook de kern van ons wezen, die van incarnatie tot incarnatie gaat. En die verbonden is met Christus, die wij ook als het Ik van de mensheid kunnen zien.
(paperback, 93p)
€ 12,00

klik hier voor meer informatieAls je wandelt... kom je van alles tegen. 
De wereld om je heen - en de wereld in jezelf.
(Een associatieve wandeling langs wat boeken in onze winkel...) 

Strand- en waddengids
Noordzee en Oostzee
Georg Quedens

Welke dieren (en planten) vind je op het strand of in de zee? Met deze gids weet je het snel. Geordend naar soort (zoogdieren, vogels, vissen, zeesterren en -egels, schelpdieren, kreeftachtigen, kwallen en meer) worden de meest voorkomende soorten beschreven en afgebeeld (kleurenfoto's).
(paperback met flappen, genaaid, 128p) Van 12,00 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Boombladeren op ware grootte
Meike Bosch

Fijn om mee te nemen tijdens een wandeling: een handige gids waarin de bladeren van 64 naald- en loofbomen op ware grootte worden getoond, met vermelding van belangrijke kenmerken, een nadere beschrijving en kenmerken van de soort.
(paperback met flappen, 111p) Van 12,00 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Welke vogel is dat?
Veldgids vogels van Europa
Detlef Singer

Veldgids voor het herkennen van de meeste in Europa voorkomende vogels
+ alle belangrijke vogels van Europa
+ 1400 kleurenfoto's
+ 198 kleurplaten van verenkleden
+ familie- en determinatiesleutel op de flappen
+ 400 verspreidingskaartjes in kleur
(paperback met flappen, genaaid, 430p) Van 22,00 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Wandelgids Salland, Vechtdal en Reggedal
 

Trek er op uit met deze handige Wandelgids: met 34 bijzondere rondwandelingen, in lengte variërend van 2 tot 25 km, met verschillende kindvriendelijke routes. Langs heidevelden, akkers, loof- en naaldbossen, landgoederen, akers en moerassen. In de gids opgenomen: restaurants, rustplekken, topografische kaarten, heldere routebeschrijvingen en informatie over landschap, flora en fauna.
Van 8,95 voor 3,90
(paperback, 64 pagina’s)
€ 3,90

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor nog 9 andere wandelgidsen

Wandelgeluk
Op stap in noord- en midden-Nederland
Gerrit Jan Zwier

In dit wandelboek géén kaartjes en géén routes. Belangrijk voordeel: je kunt niet verdwalen. Het bevat wél: zo'n dertig impressies van wandelingen in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Noord-Holland. heerlijk om te lezen: je krijgt zin om te wandelen!
(paperback, 149p) Van q15,00 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Wandelen met God rond abdijen
Leo Fijen e.a.

19 Wandelingen in (Zuid-)Nederland en Vlaanderen rondom evenzoveel abdijen. De wandelingen (met aan lengte van 4 tot 7 km) zijn helder beschreven, met plattegrond. Iedere wandeling gaat gepaard met een interview met een aantal bekende Vlamingen en Nederlanders (zoals: kardinaal Danneels, Stijn Cininx, Yves Leterme, Doekle Terpstra, Antoine Bodar en Andries Knevel) die spreken over spiritualiteit, waarden en de zin van het leven.
(paperback, foto’s in ZW, 205 pagina’s) VAN 15,50 VOOR 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De regel van Benedictus beleven
Bertrand Rollin

Een beschouwing over de oorspronkelijke Regel van Benedictus, grondlegger van de Benedictijner-monnikenorde. Met beschouwingen over spreken en zwijgen; gehoorzaamheid; gebed - als kwaliteiten van het innerlijk leven, en over thema's uit het gemeenschapsleven, zoals verbondenheid, broederlijk leven en gedeelde verantwoordelijkheid.
(paperback, 324p) Van 19,00 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

School van het gebed
Anselm Grün

Voor veel mensen is bidden niet (meer) gewoon. Het is in het moderne drukke leven ook moeilijk. Dit boekje geeft op een prettige manier informatie en inspiratie om te bidden. Het beschrijft onder meer de verschillende soorten gebeden, verschillende houdingen om te bidden, gezichtspunten over wat bidden eigenlijk is.
(gebonden met stofomslag, 175p)'Van 15,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Het wezen van het gebed
Rudolf Steiner

Een voordracht over bidden en het gebed. In het bidden kunnen we 'groeien': het leven even bezien vanuit een hoger perspectief. Zo hangt het bidden samen met de ontwikkeling van onze ziel, kan warmte en licht brengen.
(paperback, 48p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Een wereld van gebeden
Elena Gomez en Jeremy Brooks

Prentenboek met verzameling van gebeden (ochtendgebeden, maaltijdgebeden, avondgebeden) uit de hele wereld. (gebonden, 34 pagina’s) Leeftijd: ca 8 jaar
Van 13,90 voor 5,00

klik hier voor meer informatie


Mooi weer lezen
(ook als het regent)

Bofferdje
Jeska Verstegen

Een bundel met kleine, vrolijke voorleesverhaaltjes voor peuters en jonge kleuters. Bofferdje maakt van alles mee. Hij knoeit en hij stoeit, hij doet boodschappen en bouwt een boot - en het leukste is: zijn ouders doen vrolijk mee. Hij boft werkelijk!
(hardcover, 60p, in kleur geïllustreerd)
Op elke dubbele pagina een verhaal.
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Bang mannetje
Mathilde Stein

Bang Mannetje is bang voor van alles: voor mensen die voordringen bij de bakker (waar hij niets van durft te zeggen), voor het dragen van zijn bloemetjesbroek (ze zullen hem wel uitlachen) en voor rare geluiden in de nacht (er ligt vast een spook onder zijn bed).
(hardcover, 26p) Kleuterleeftijd
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Niet zoenen op de trampoline
Bette Westera

De motor van de bus begint te draaien. Kalle voelt een kriebel in zijn buik. Een grote, wiebelige kriebel. Ze gaan. Helemaal naar Zwitserland. En zijn moeder gaat niet mee. Die staat te zwaaien op de stoep. Ze zwaait nu met twee handen. Zou ze ook een kriebel in haar buik hebben? Of hebben alleen kinderen dat als ze iets spannends doen?
Een gezellig zomers vakantieverhaal, geschikt om voor te lezen vanaf 6 jaar (zelf lezen: circa 8 jaar). Gebonden, 128 pagina’s, met kleurenafbeeldingen.
Van 13,99 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Berkelboot vermist!
Evelien van Dort

Wat is er lang geleden gebeurd met Stijns’ opa? Die was schipper op de rivier de Berkel en voer met zijn vracht van Zutphen naar Duitsland. Stijn wil dit raadsel uit het verleden oplossen en beleeft daarbij, samen met zijn vriend Friet, verrassende avonturen.
(gebonden, 112 pagina’s) Leeftijd: 10 jaar en ouder.
LAATSTE EXEMPLAREN: Van 13,90 voor 7,50

klik hier voor meer informatie

Gips
Anna Woltz

Gouden Griffel 2016
Fitz, een meisje van twaalf, is de hoofdfguur uit dit boek. Wanneer zij in het ziekenhuis moet wachten, omdat haar zusje een ongeluk heeft gehad, volgt er een dag vol bijzondere gebeurtenissen. Zij ontdekt dat er van alles gaande is en dat trekt haar in een spannend avontuur. Tegelijkertijd leven we mee met haar emoties als pubermeisje dat moeite heeft met de scheiding van haar ouders. Verteld met humor, spanning en vanuit het herkenbare perspectief van een meisje van 13.
(Hardcover, 168 pagina’s) Leeftijd: 11+
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

De verschrikkelijke badmeester
Jozua Douglas

De verschrikkelijke badmeester heet in dit boek Boris Kwikzilver. Natuurlijk omdat hij zo hard kan zwemmen, hij is een groot kampioen geweest en iedereen bewondert hem en de hele wereld ligt aan zijn voeten. Hij doet het voorkomen alsof alle kinderen in zijn zwemklasjes geboren zijn om kampioen te worden, zelfs Lev die helemaal niet goed kan zwemmen. Hij zit in groep K dat staat voor Kneus maar zijn vader denkt dat het voor Kampioen staat. De vreselijke brulboei verpest het leven van de kinderen die wraak willen nemen en bij toeval op de hoogte raken van zijn criminele activiteiten en zijn handlangers, die bij een zeehondencrèche werken.
In de reeks: Dwarsligger. 379p, van 12,95 voor 7,90 / Leeftijd: ca 11 jaar
€ 7,90

klik hier voor meer informatie


VREEMDE STREKEN

Hellas
Herinnering, bezinning, verwachting
Willem Frederik Veltman

In dit boek bezegelt de auteur zijn levenslange zoektocht naar de Europese geest door een intensieve studie van de oorsprong van de cultuur van dit werelddeel. Religie, geschiedenis, kunst, literatuur en wijsbegeerte van het antieke Griekenland worden uitvoerig behandeld; een reis langs de belangrijkste plaatsen verhoogt de betrokkenheid. In het laatste hoofdstuk wordt de metamorfose van ’Hellas’ geschetst als verwachting van een hernieuwde spiritualisering van Europa. Van € 34,50 voor € 19,50.
(paperback, 502 pagina’s)
€ 19,50

klik hier voor meer informatie

Ierland - Mijn Ierland
Mariet Lems en Adriaan Bekman

Vijftig verhalen van persoonlijke belevenissen in en beschouwingen over Ierland en de Ieren. Daarmee ontstaat een beeld van dit wonderlijke land en zijn bewoners. Met illustraties in kleur.
(paperback, 190p)
€ 23,50

klik hier voor meer informatie

Sekem
Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei
Ibrahim Abouleish

Dit boek beschrijft het verhaal van het project van Ibrahim Abouleish die de droom had om in de woestijn van Egypte een oase van activiteit, landbouw, cultuur en sociaal ondernemerschap te vestigen. Inmiddels werken ruim 2.000 mensen samen in de verbouw en verwerking van levensmiddelen en katoen, is er een medisch centrum en een academie voor kunst en wetenschap. Met foto's on kleur en ZW.
(Dit is een geactualiseerde en bewerkte uitgave van het eerder verschenen boek over Sekem) Paperback, 207p
€ 24,95

klik hier voor meer informatie