menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Zomers begin

Mailing van ABC Kinderboeken
Verzonden op 15 juli 2021

En zo staat de zomer op beginnen: in het noorden al vakantie, in het midden bijna vakantie, in het zuiden teveel water. Buitenlandse bestemmingen kleuren oranje of rood. 
Wat is er eigenlijk nodig voor het werkelijke vakantiegevoel?
Dat zal misschien voor ieder van ons anders zijn. Maar het heeft er alle schijn van dat we door de omstandigheden worden aangespoord om goed in onszelf naar binnen te kijken - om vervolgens te genieten van wat er buiten is.
Wij wensen u een onbezorgde zomertijd!
 

N I E U W :

Geheimen van de nacht
Wat doet de mens tijdens de nacht?
Rudolf Steiner

Twee voordrachten waarin Rudolf Steiner beschrijft wat we tijdens de nacht beleven: wat we waarnemen als we door de verschillende planetensferen trekken - en wat er in ons fysieke en etherlichaam gebeurt wanneer we slapen.
(paperback, 60p.)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Over de Hiërarchieën van de Engelen
De eerste Hiërarchie
Mieke Mosmuller

Deze uitgave bevat een schriftelijke bewerking van een vierdaagse bijeenkomst over de spirituele wezens van de eerste hiërarchie; hoe je je van deze wezens gewaar kunt worden en hoe je je met hen kunt verbinden.
Doordat de tekst o.a. ook de vragen en opmerkingen van de deelnemers aan de bijeenkomst bevat, geeft deze uitgave een levendig beeld van een zoektocht naar de engelen van de eerste hiërarchie.
(genaaid, linnen band met stofomslag, 162p)
€ 30,00

klik hier voor meer informatieH E R D R U K T :
Dit boekje verscheen al jaren geleden bij onze huisuitgeverij. In de afgelopen tijd, sinds Corona, is het door velen (opnieuw) ontdekt. Het handelt over de wederkomst van de Christus die volgens Rudolf Steiner in de loop van de 20e eeuw zou plaatsvinden én over de werkzaamheid van bepaalde besloten kringen met eigen doelstellingen die deze gebeurtenis willen 'verdoezelen'...
We hebben een herdruk gemaakt en het boekje een ander omslag gegeven.
Tot en met dinsdag 20 juli:
ontvangt u uw bestelling (binnen NL) zonder verzendkosten thuisgestuurd wanneer u deze titel (mee)bestelt.
(Onze klanten buiten Nederland ontvangen € 2,00 korting op de verzendkosten).

Wederkomst en weerstand
Christus in het etherische
Rudolf Steiner

In drie voordrachten spreekt Rudolf Steiner over geheime broederschappen die willen bewerken dat de mens de weg naar een juiste verbinding met Christus niet vindt. Zij streven ernaar dat de gebeurtenis van de wederkomst van de Christus in de etherische wereld onopgemerkt zou blijven. Dat doen ze door de aandacht van de mens op dwaalwegen te leiden.
In deze voordrachten biedt Rudolf Steiner het materiaal om de tijdsgebeurtenissen in het juiste perspectief te zien.
(paperback, 93p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie


En bij uitgeverij Pentagon verschenen nóg een paar herdrukte deeltjes in de reeks 'Kleine Steiners:

Omgaan met stress en nervositeit
Rudolf Steiner

Stress, spanningen, nervositeit - veel voorkomende verschijnselen. In deze voordracht richt Rudolf Steiner de aandacht op onze innerlijke toestand en de relatie met de wereld om ons heen.
Ook fenomenen als vergeetachtigheid en besluiteloosheid krijgen aandacht.
Door middel van (nog steeds) aktuele voorbeelden, adviezen en oefeningen kunnen we greep krijgen op deze moderne psychische problemen. Een boekje waar je meteen mee aan de slag kunt.
(paperback, 41 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Atlantis en Lemurië
Rudolf Steiner

Heeft de mythische, verloren gegane beschaving van Atlantis werkelijk bestaan? Rudolf Steiner onderzocht de oorsprong en ontwikkeling van de mensheid op geesteswetenschappelijke wijze en beschrijft op die basis in deze uitgave zowel de Atlantische als de daaraan voorafgegane Lemurische cultuur - tegen het licht van de ontwikkeling van de mensheid.
(paperback, 77 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om alle op dit moment leverbare 'kleine Steiners' te bekijken...


PLANTEN-GEZOND-(LEKKER)-BUITEN-DIEREN-LEVEN

Plant als medicijn
Maak je eigen natuurlijke apotheek
Leoniek Bontje

Zelf medicijnen maken? Dat is minder moeilijk dan je zou denken. In dit praktische (én smaakvolle) boek vind je een inleiding in een aantal basisbereidingen (thee, infusion, tinctuur, zalf) en vervolgens worden er, gerangschikt naar bijv. Luchtwegen, Spijsvertering, Bewegingsstelsel e.d.) beschreven welke planten je in welk geval kunt gebruiken en hoe je ze kunt bereiden.
(hardcover, genaaid, 259p, met vele afb. in kleur)
€ 23,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor de andere (smakelijke en smaakvolle) titels van deze schrijfster

Geheimen uit de kloostertuin
Tuinbeleving als inspiratiebron
Tini Brugge

Prachtig geïllustreerd werk dat wil stimuleren om te tuinieren vanuit een innerlijke stem. De vele wetenswaardigheden en illustraties uit kloostertuinen moedigen dit aan: ze laten je op een andere manier kijken naar tuinieren, naar bloemen, planten en vruchtgewassen. Daarbij ook veel aandacht voor de symboliek van allerlei planten.
(Gebonden, groot formaat, rijk in kleur geïllustreerd, 159 pagina’s) VAN 29,95 VOOR 12,50
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Groene genade
Verhalen van tuinman Jan Graafland
Jan Graafland

Dit is geen tuinboek - maar een boek vol verhalen om warm van te worden. De schrijver is al 25 jaar de tuinman van de tuin van Weleda, waar onder meer planten worden geteeld voor de productie van geneesmiddelen. In 50 verhalen vertelt de tuinman over zijn tuin en wat daarin groeit, over de dieren en insecten die er leven, over het bijzondere karakter van sommige planten. Een boek dat je stimuleert om beter te kijken en dichterbij de natuur te komen - ook in je eigen tuin.
(hardcover, met kleurenafbeeldingen en leeslint, 290p)
€ 24,95

klik hier voor meer informatie

Het groene kippenboek
Hoenders houden in dorp en stad
Alma Huisken

Zelf kippen houden? De schrijfster vertelt over haar ervaringen met kippen, en dat doet zij op een levendige en aanstekelijke manier. In het tweede deel beschrijft zij alles over het houden van kippen en wat daar voor nodig is.
(softcover, genaaid, 325p, met afb. in kleur)
€ 26,95

klik hier voor meer informatie

Wat een weer!
Over ijs, as en vuur in de atmosfeer
Jacob Kuiper

Aan de hemel zijn vaak opvallende, zelfs wonderbaarlijke verschijnselen te zien - maar wie ziet er nog dagelijks de hemel? Het licht van de zon op de wolken, de kleur van de atmosfeer, het noorderlicht, saharazand dat tot in onze gebieden de hemel kleurt. Over dergelijke verschijnselen gaat dit prachtig geïllustreerde boek dat ons meer wil laten zien dan we gewoonlijk opmerken. (Gebonden, rijk geïllustreerd, groot formaat, 143 pagina’s) VAN 26,95 VOOR 7,95
€ 7,95

klik hier voor meer informatie

Van tuin tot taart
Inspiratie uit de moestuin
Elke Bucheler

Taarten bakken met groente, fruit, kruiden en bloemen uit eigen tuin. de schrijfster vertelt aanstekelijk over haar ervaringen, geeft informatie over de verschillende ingrediënten en recepten van haar favoriete taarten.
Met vele foto's in kleur.
(hardcover, 160p) Van 24,99 voor 7,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie


Je moet ze gelezen hebben...
(een handvol kinderboekenauteurs)

Er kan nog meer bij
Ingrid & Dieter Schubert

Bever heeft een boot gebouwd - maar merkt dat het nog veel leuker varen is wanneer zijn vrienden ook meekunnen. En dus bouwt hij een groter vlot, met veel plaats. maar... met veel vrienden raakt het vlot toch vol en als er dan ook nog een vlinder bij komt!
(Prentenboek, 28p) Kleuterleeftijd
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van Ingrid & Dieter Schubert

De sprookjesverteller
De dertig mooiste verhalen
Thé Tjong-Khing

Een keuze uit de klassieke sprookjesliteratuur: Thé Tjong Khing koos 30 sprookjes die hij navertelt en illustreert. Een sfeervolle uitgave met veel illustraties, de sprookjes zijn op een toegankelijke manier naverteld.
Voor kinderen vanaf 4 jaar
(Hardcover, genaaid, met leeslint, 295p)
€ 24,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van Thé Tjong-Khing

Pippi Langkous is jarig
Astrid Lindgren

Deze genaaide hardcover-uitgave bevat een selectie van de verhalen over Pippie; met verhalen over Pippi's verjaardag, over haar eerste schooldag, haar bezoek aan het circus, tikkertje spelen met de politie en meer. Het is een wonder dat d verhalen nog steeds fris en origineel zijn.
Heerlijk om voor te lezen (en om zelf te lezen). Met nieuwe kleurrijke illustraties van Ingrid Vang Nyman,
(hardcover, 104p.)
€ 12,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van ASTRID LINDGREN

De kleine kapitein
Paul Biegel

Deze mooi verzorgde uitgave bevat drie delen van de kleine kapitein, met de originele kleurenillustraties van Carl Hollander. Samen met Marinka, dikke Druif en bange Toontje rolt de kleine kapitein van het ene in het andere avontuur. Een klassieker: jeugdsentiment bij het voorlezen en nog steeds meeslepend voor je kind.
(Gebonden uitgave, 350 pagina’s) Circa 8 jaar en ouder.
€ 25,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van PAUL BIEGEL

De reuzenperzik
Roald Dahl

James woont al jaren bij zijn tantes Spons en Spijker in een raar bouwvallig huis op de top van een hoge heuvel in het zuiden van Engeland. James moet van die niet zo lieve tantes altijd hard werken. Aan dit saaie leven komt een eind als hij van een oud mannetje een zakje toverkracht krijgt. Hij laat het zakje bij de kale perzikboom vallen. Door de toverkracht groeit er aan de boom een reusachtige perzik, die zo groot wordt als een huis. James kruipt door een tunnel de reuzenperzik binnen en wordt vriendjes met de Ouwe-Groene-Sprinkhaan, met juffrouw Spin, het Lieveheersbeest en nog meer dieren. Samen maken zij de gekste avonturen mee, zoals een luchtreis over de oceaan.
Met tekeningen (zwartwit) van Quentin Blake.
Vanaf 9 jaar.
(hardcover, 159p)
€ 16,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van ROALD DAHL

Torenhoog en mijlenbreed
Tonke Dragt

Heerlijk: Tonke Dragt staat garant voor een spannend en goedgeschreven verhaal met hoofdfiguren die je bij blijven.
In deze toekomstroman begeeft planeetonderzoeker Edu zich in de wouden die door alle anderen gemeden worden omdat ze zo gevaarlijk zijn.
(paperback, 299 pagina’s) Leeftijd: vanaf ca 13 jaar
€ 17,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van TONKE DRAGT


En... deze afgeprijsde titels zijn bijna op (en kunnen we niet meer nabestellen)...

Het raadsel van de sfinx
Kosmische evolutie en menselijke verantwoordelijkheid
Wijnand Mees

Over de evolutie, de cultuurperioden, de betekenis van geestelijke wezens hierin en over Christus en de antichrist. Welke krachten werken in de ontwikkeling van de mensheid, op welk punt is de mens aangekomen en waarheen voert de verdere reis?
(paperback, 248 pagina’s) VAN 16,90 voor 7,50
€ 7,50

klik hier voor meer informatie

Om gegronde redenen
Antroposofie hier en nu
Jelle van der Meulen

Een persoonlijke getinte zoektocht naar de antroposofie: wat hebben antroposofie en Rudolf Steiner te maken met de wereld die dagelijks op ons afkomt? Jelle van der Meulen gaat op zoek - via de onderwereld van de ziel, via de fantasie en imaginatie. En via menselijke ontmoetingen.
(paperback, 351 pagina’s) Van 19.90 voor 7.50
€ 7,50

klik hier voor meer informatie

Het sprookje van Eros en Fabel
Naverteld door Jeanne Meijs
Jeanne Meijs

Het bekende sprookje van Novalis over Eros en Fabel is het verhaal over de Liefde. In deze uitgave wordt het naverteld door Jeanne Meijs, zodat het ook voor kinderen geschikt is. Het sprookje is rijk aan beelden die voeding bieden voor het omgaan met vragen van liefde, seksualiteit en relaties.
Met kleurenillustraties van Maria Moll.
(Gebonden, 30p) Van 14,75 voor 6,00
€ 6,00

klik hier voor meer informatie

Martha & Margje
Margje Koster

Als ze op latere leeftijd ongewild in aanraking komt met een criminele bende komt een jeugdtrauma bij de schrijfster naar boven. Ze besluit de confrontatie met haar moeilijke verleden aan te gaan en duikt opnieuw in haar jeugd, waarin ze verwaarloosd en misbruikt werd.
Een indrukwekkend relaas dat moed geeft.
(266 pagina’s)
VAN 19.90 VOOR 5.75
€ 5,75

klik hier voor meer informatie