menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - In de warmte

Mailing van ABC Kinderboeken
Verzonden op 29 juni 2021

In de warmte... - we ervaren het niet altijd. En zeker niet als we ons door de felle zon moeten haasten, op weg naar...
Maar in de warmte... zoeken naar schaduw. Zoeken naar verkoeling. Verlangen naar een frisse bries. Een lauwe regenbui vol grote druppels.
Maar in de warmte... gedijt het Ik.
Geniet daarom van het mooie weer, de zon, de lange avonden, de warmte.

Spirituele vaccinatie
Rudolf Steiner

Een voordracht en fragmenten uit verschillende voordrachten over vaccineren - namelijk over vaccinaties die het gevoel voor ziel en geest verdoven - en voor 'spirituele vaccinaties': onze ziel (en geest) doordringen met spirituele waarheden.
(paperback, 48p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Het etheriseren van het bloed
Rudolf Steiner

Onze gedachten, gevoelens en wilsimpulsen staan in verbinding met wezens uit de astrale wereld, Zo staan we ook in het morele in verbinding met een hogere wereld. Dit hangt samen met het 'etheriseren' van het bloed. Door ons morele leven te verdiepen dragen we bij aan de wereld om ons heen en aan de spirituele wereld - en kunnen wij nader komen tot het ontmoeten van de Christus in het etherische.
(paperback, 54p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

28 Meditaties
Spirituele weerbaarheid in de coronacrisis
Thomas Mayer

Een levendige beschrijving met toelichting van 28 meditatieve oefeningen. Het zijn oefeningen om in tijden van corona gezond en bij jezelf te blijven; om je emoties en gedachten te verhelderen en om een positieve bijdrage te leveren aan de toestand waarin de mensheid zich bevindt.
(brochure, geniet, 66p, met afb. in kleur)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Madam Petit poppenboek
Stap-voor-stap patronen voor (on)ervaren poppenmakers
Doortje Bruin & Annelijn Steenbruggen

Is poppen maken moeilijk - en iets wat jij niet kunt? Misschien brengt deze uitgave je op andere gedachte. maak zelf, aan de hand van de patronen in dit aanstekelijke boek, en op basis van heldere stap-voor-stap beschrijvingen een fijne zonnekindpop, van natuurlijk materiaal: binnen één dag heb jij je pop gemaakt, beloven de auteurs.
(hardcover, genaaid, met vele afb, in kleur, 111p)
€ 19,95

klik hier voor meer informatie


H E R D R U K T

Onze collega-uitgever Bart Muijres van uitgeverij Pentagon gedijt kennelijk goed in de warmte: naast de twee nieuwe 'kleine Steiners' die hierboven worden getoond, zijn er ook zeven 'kleine Steiners' herdrukt. (Sommigen waren al zo lang uitverkocht dat ze haast weer als 'nieuw' zijn...)

Meditatie
wezen en techniek
Rudolf Steiner

Twee voordrachten over het mediteren. Hoe doe je het en wat is daarvoor nodig? Waarom doe je het en wat bewerkt het?
(paperback, 65 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Liefde en erotiek
Rudolf Steiner

’Is de liefde al zo oud als de wereld zelf?’ Rudolf Steiner toont aan dat dit absoluut niet zo is. Hij zet de liefde in een groot perspectief en schetst haar relatie tot macht en wijsheid.
Krijg je voor liefdedaden een beloning in het volgende leven? Hoe staat de liefde in verband met zelfverwezenlijking? Wat is de samenhang van erotiek met de liefde? En met de mystiek?
Een boekje voor een ieder die zichzelf en de ander beter wil leren kennen.
(paperback, 60 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

De organen innerlijk gezien
Rudolf Steiner

Een voordracht over de innerlijke kant van de organen. Al tijdens het leven vóór de geboorte wordt er aan het vormen van onze organen gewerkt. Ze zijn niet alleen van belang voor het functioneren van ons lichaam, maar hebben ook invloed op ons innerlijk, ons karakter e.d.
(paperback, 41 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

De tempeliers
Rudolf Steiner

Drie voordrachten (plus een fragment) waarin Rudolf Steiner spreekt over de spirituele oorsprong van de Orde van de Tempeliers en de ontwikkeling die tot hun ondergang leidde - en waarin hij aanduidt op welke manier de impuls van de tempeliers in latere tijden doorwerkte.
(paperback, 112p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Lucifer, Ahriman, Asoera's
Rudolf Steiner

Ieder van ons heeft wel eens nagedacht over zaken als: ziekte, pijn, lijden, en dood. Maar waar komen die vandaan? En wat is de oorsprong van dwalingen en misstappen? Machten en tegenmachten, geesten en tegengeesten: Steiner tekent voor ons haarfijn uit hoe het gesteld is met de - drievoudige - machten van het kwaad. Deze handvatten kunnen ons behulpzaam zijn de kwade machten in onszelf en in de wereld om ons heen te herkennen en ermee om te gaan.
(paperback, 44 paginas)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

De strijd van Lucifer en Ahriman in de mens
Rudolf Steiner

Lucifer en Ahriman, de twee machten die de mens voor hun karretje willen spannen, werken letterlijk van alle kanten op de mens in, werken zelfs ín de mens. Hoe werken deze krachten, wat is hun streven en hoe kunnen ze de mens uiteindelijk stimuleren de juiste balans te vinden?
Daarover gaan de twee voordrachten in dit boekje.
(paperback, 62 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

De beschermengel
Rudolf Steiner

Heeft de mens een individuele beschermengel, die als taak heeft hem te begeleiden en beschermen? Kennen we het verschijnsel beschermengel alleen maar uit de bijbel? En hoe zou zo'n beschermende geest dan op de individuele mens inwerken?
(paperback, 36p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie


(Van) buiten eten

Wildoogst
Koken met wilde paddenstoelen, noten en vruchten
Elsje Bruijnesteijn

Dit boek maakt enthousiast om de natuur in te trekken; daar goed om je heen te kijken en dan noten, vruchten of paddenstoelen te verzamelen - doe je thuis in allerlei gerechten kunt verwerken. Met tips om te plukken (waar, wanneer), foto's en originele, maar niet heel ingewikkelde vegetarische recepten.
(hardcover, linnen band, genaaid, 222p, met vele afb. in kleur)
€ 23,99

klik hier voor meer informatie

Permacultuur in je moestuin
Christopher Shein

Permacultuur betekent: met de natuur méé werken en zo veel mogelijk inspelen op de processen van de natuur zelf. Dit boek is de eerste uitgave waarin de principes van de permacultuur echt zijn aangepast aan de Nederlandse omstandigheden. Het geeft een gedegen inleiding inde beginselen van permacultuur en biedt alle informatie over het aanleggen en onderhouden van een moestuin gebaseerd op permacultuur.
Paperback, 264 pagina’s, met veel afbeelding in kleur en ZW en register.
€ 29,95

klik hier voor meer informatie

Goed bitter best
Verrassende recepten met bittere kruiden en groenten, wild en gekweekt
Ria Loohuizen

Een goed verzorgde, gebonden uitgave over bittere kruiden en groenten, zoals artisjok, postelein, paardebloem, andijvie en roket (rucola). Naast cultuurhistorische wetenswaardigheden rondom het gebruik bevat het boek 85 originele recepten.
(Gebonden, 153 pagina’s) VAN 17,50 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Zilt en bitter
Ria Loohuizen

Van artisjok tot zeewier: 100 uitgelezen recepten met uitgesproken smaken.
In het eerste deel van deze aantrekkelijke uitgave bespreekt de schrijfster een aantal planten en vertelt over hun eigenschappen, de plaats waar ze groeien en meer. Daarna volgen 100 originele recepten (voor soepen, hoofdgerechten, salades, nagerechten dranken).
(paperback met flappen, 176p, met vele afb. in kleur) Van 19,95 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Wilde venkel & rabarber
en andere culinaire geneugten uit de volkstuin
Caroline Zeevat en Ans Withagen

Een inspirerend en kleurrijk boek voor wie graag in de moestuin bezig is en iets lekkers en origineels wil doen met alles wat daar groeit.
Het boek volgt de maanden van het jaar, vetelt over wat op dat moment in de moestuin moet gebeuren én wat je kunt maken van wat er op dat moment groeit.
Met tips en aanwijzingen en heel veel recepten.
VAN 18,95 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie


OOSTERS AFGEPRIJSD

Hindoeïsme in kort bestek
Over goden, wijzen en geschriften
William Stoddart

Van de grote wereldreligies is het hindoeïsme bij ons waarschijnlijk de minst bekende. In deze uitgave wordt het op een heldere, beknopte wijze beschreven. Hoe ziet deze religie mens en wereld; welke godenwereld kent het Hindoeïsme; welke leefregels worden gehanteerd; hoe ziet het de ontwikkeling van mens en kosmos.
(paperback met ZW illustraties, 126 pagina’s) VAN 12,50 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Boeddhisme
Een heldere inleiding
Sjoerd de Vries

Een oude maar wereldwijd nog steeds levende religie: het boeddhisme. Deze verzorgde uitgave biedt een heldere inleiding: de herkomst van het boeddhisme, het leven van de Boeddha, de essentie van het boeddhisme, de drie hoofdstromingen, boeddhisme en kunst en Tibetaans boeddhisme.
(gebonden met stofomslag, 127p) Van 17,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Perzië
Dertig eeuwen kunst & cultuur
Vincent Boele (e.a.)

Smakelijke, goed verzorgde uitgave (genaaid, gebonden, volledig in kleur) die naast ruim 200 kleurenillustraties, 9 artikelen over verschillende facetten van de Perzische culturele geschiedenis bevat.
(gebonden, 127 pagina’s) Van 19,90 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

De Hitopadesha
Indiase fabels uit het Sanskriet
Wijnand Callewaert (red.)

Een bundel met 42 fabels uit het oude India: dierenverhalen bedoeld als 'nuttige raadgevingen'. Nog steeds kunnen de fabels ons iets leren. Zij zijn toegankelijk vertaald en geordend in vier hoofdstukken: over vriendschap sluiten; vriendschap verbreken, oorlog voeren en vrede sluiten.
(Paperback, 252p, met afb. in kleur) Van 17,95 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Oude demonen, nieuwe goden
Tibetaanse verhalen
Tenzin Dickie

Een keuze uit moderne verhalen uit Tibet die een indruk geven in het leven van de bewoners van dit bijzondere land. De spanning tussen het traditionele leven en de eeuwenoude religieuze tradities enerzijds, en het oprukken van de moderne tijd staan centraal. Deze soms absurde, soms merkwaardige, maar altijd ontroerende verhalen geven de lezer een authentieke kijk op het leven van doodgewone Tibetanen.
(Hardcover, 304p) Van 18,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie


En... keurig op tijd verschenen, het nieuwste nummer van tijdschrift Driegonaal, uit onze huisuitgeverij, voor wie warm loopt voor een menswaardigere wereld:

Driegonaal
(juli 2020, jrg.37, nr.3)
 

Een gevarieerd nummer, met onder ander:
- Joseph Beuys: vormgever van de toekomst
- De opgave van de economie (John Hogervorst)
- Achim Hensen (Purpose Foundation) over 'onverkoopbare bedrijven met een missie'
- Paul Schreyer: Hoe om te gaan met waan en werkelijkheid van complottheorieën?
- Een interview met Anja de Vletter van Kinderhuis Maminka
€ 6,00

klik hier voor meer informatie