menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Net echt

Mailing van ABC Kinderboeken
Verzonden op 10 juni 2021

Hier, in onze webwinkel en uitgeverij, zeggen we wel eens gekscherend tegen elkaar: 'Het is net een echt bedrijf'. - Een merkwaardige vorm van humor, misschien. En naar humor moeten we misschien ook niet te ernstig kijken. Maar met dat flauwe grapje bedoelen we zoiets als: 'góh, wat zijn er veel mensen die bij ons bestellen'; 'wat hebben we vandaag toch weer een vrachtje voor de post' - wie had dat kunnen denken?

En zo is het zeker ook in onze uitgeverij: 'het is net echt'. We zouden het kunnen terugzoeken (maar daar is in een echt bedrijf geen tijd voor) en zouden dan vermoedelijk kunnen terugvinden dat we pas zo'n vier jaar na onze oprichting negen titels hadden uitgegeven. En vandaag,...
Vandaag laten we u alweer de negende nieuwe titel van dit kalenderjaar zien!  
We moeten misschien concluderen: door de jaren heen zíjn we ook een echt bedrijf geworden. - Maar we hebben er nog steeds zoveel plezier in!


Onze nieuwe titel... Misschien bent u inmiddels 'coronamoe', dat valt te begrijpen. Toch hebben we opnieuw een actuele uitgave waarin weer vanuit een ander perspectief naar de coronacrisis gekeken wordt. 
We weten dat er een steeds grotere kloof lijkt te ontstaan tussen mensen die 'coronawappies' worden genoemd en degenen die hen zo noemen. Terwijl we allemaal weten: die kloof zelf is een gevaarlijk iets: die kloof brengt niets vruchtbaars voort - en het enige dat die kloof mogelijk kan overbruggen is goede wil, het vermogen om (écht) met elkaar in gesprek te blijven en de worsteling om tot inzicht te komen. 

NIEUW:

Kroniek van een aangekondigde crisis
Paul Schreyer

- Hoe een virus de wereld kon veranderen -
Binnen de veelheid aan titels over de coronacrisis neemt dit boek een bijzondere plaats in: het beschrijft een aantal ontwikkelingen van de afgelopen decennia in politiek, economie en wetenschap en laat zien hoe de coronacrisis de omstandigheden schept waarin deze ontwikkelingen samenkomen en met een geweldige dynamiek naar voren treden. Zij dreigen de samenleving drastisch en blijvend te veranderen.
Zonder wilde beschuldigingen en op basis van uitvoerige serieuze documentatie biedt Schreyers werk een nuchter en weloverwogen relaas van een crisis die niet uit de lucht is komen vallen - en stelt hij de vragen die al lang gesteld hadden moeten worden.
(paperback, 212p.)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie

En dit nummer van Driegonaal krijgt u cadeau als u onze nieuwe uitgave bestelt (geldt tot en met woensdag 16 juni a.s.)

Driegonaal jrg. 34 nr. 1/2
 

Een dubbelnummer: 48 pagina's met o.a.:
Rudolf Steiner over: De juiste prijs / Arbeid en inkomen / Kopen-Lenen-Schenken
Christopher Budd over Rudolf Steiners betekenis als econoom
John Hogervorst: is geldschepping een taak van de staat?
Pietro Archiati over arbeid en inkomen
Een interview met Koos Bakker en Merle Koomans van Odin
€ 7,00Meer nieuwe titels in ons assortiment:

Pluk en bewaar
Wildplukherbarium
Leoniek Bontje

Een fijn vormgegeven boek dat je wil inspireren om de natuur in te gaan en eetbare planten te zoeken en te leren herkennen. In dit boek is ook ruimte om je zelf geplukte en gedroogde bloemen of kruiden op te plakken, of ze te tekenen of te schilderen. Besproken en afgebeelde planten en kruiden zijn per seizoen gerangschikt; met recepten en tips.
(hardcover, linnen band, met vele afb. in kleur)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie

Elektrosmog en 5G
Jan van Gils

- De werking en risico's van elektromagnetische straling en velden -
Welke invloed heeft elektromagnetische straling op de mens en zijn gezondheid en hoe ga je daar zo verstandig mogelijk mee om; wat is die straling eigenlijk; en wat is 5G straling en waarom handelt de overheid zo laks in deze zaak; hoe kijkt de wetenschap hiernaar?
Deze uitgave biedt gedegen informatie vanuit antroposofisch perspectief.
(paperback met flappen en afbeeldingen in kleur, 87p)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

Puberen om mens te worden
Jeanne Meijs

Jeanne Meijs heeft een schat aan ervaring rond opvoedingsvraagstukken, en in het bijzonder vragen rondom kinderen in de puberteit. In deze brochure geeft zij de kern van haar inzichten over het opvoeden van pubers. In korte heldere hoofdstukken biedt zij opvoeders handvatten en inzichten aan die in het contact met pubers behulpzaam zijn. Deelthema's die onder meer aan de orde komen zijn: Waarom reageer ik zoals ik reageer; soorten van puberteit; verveling; seksualiteit; liegen en stelen; uitzonderingen,
(brochure, gelijmd, 61p)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van Jeanne Meijs

De Helende Natuur
met Kleur als onze Gids
Jan de Boon en Iris Bakker

Jan de Boon en Iris Bakker gaan kijken hoe in de natuur onze zintuigen geactiveerd worden door kleur. Kleur is bij uitstek een natuurfenomeen dat ontstaat binnen de wisselwerking tussen licht en duisternis. Op deze wijze is eigenlijk een platenboek ontstaan: via beelden uit de natuur die we allemaal herkennen wordt inzicht gegeven in de manier waarop wij de natuur ervaren.
(paperback met flappen, genaaid, 84p, met prachtige kleurenafbeeldingen)
€ 16,00

klik hier voor meer informatie

Oude granen, nieuw brood
Ineke Berentschot

Een gedegen uitgave over brood bakken met 'oude granen' (bijv.: eenkoorn, emmer, spelt, rivet) maar ook met tarwe en rogge. Met 55 recepten (met gebruikmaking van verschillende technieken), een paar glutenarme/glutenvrije recepten incluis. Voior thuisbakkers en voor professionals.
Daarnaast staan de oude granen zelf, hun geschiedenis, eigenschappen en manier van telen centraal.
(hardcover, genaaid, met vele kluerenafb., 229p)
€ 29,95

klik hier voor meer informatie

Bijen
Friedrich Hainbuch

Een verzorgde uitgave waarin een ervaren imker met veel liefde vertelt over bijen: de verschillende soorten; hoe bijen leven; de geschiedenis van de bijenteelt; bijen en mensen; wat bijen ons geven; bijensterfte. Voor de schrijver zijn de bij en de mens deel van één wereld en moet de mens de bij weer met respect behandelen.
(hardcover, 191p, met afb. in kleur)
€ 23,99

klik hier voor meer informatie


Meer over bijen:

De bijen
Rudolf Steiner

Een nieuwe vertaling van de serie van acht voordrachten die Rudolf Steiner hield over de bijen. Bijenvolken vormen geheimzinnige organismes en Rudolf Steiner laat zien dat hun betekenis veel verder gaat dan gewoonlijk wordt gedacht. Ze zijn verbonden met de zon én met de mens. De voordrachten bevatten ook veel informatie over de bijenteelt, over honing en meer.
Deze voordrachten, die Rudolf Steiner hield voor de arbeiders die aan de bouw van het Goetheanum werkten, zijn vlot leesbaar.
(paperback, 197 pagina’s)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

De geschenken van de bijen
Karsten Massei

Een boek over de bijzondere verbinding tussen de bijen, de mens en de geestelijke wereld. Door het waarnemen van de bijen, in hun aardse en 'onaardse' dimensie, toont de auteur verbanden tussen de weg van de mens, die van de aarde en de betekenis van de bijen in dat geheel.
(met kleurenafb., paperback, 175p)
€ 23,50

klik hier voor meer informatie

Een tuin voor bijen en vlinders
101 tips om nuttige insecten te helpen
Albert Vliegenthart

Een inspirerend boek voor wie in eigen tuin wil bijdragen aan het behoud van vlinders en insecten. Met veel informatie over vlinders (de auteur is betrokken bij de Vlinderstichting), over planten en bloemen die vlinders of bijen aantrekken, en over wat je kunt doen (of beter kunt laten) om 'gastvrij' te zijn. Met een veelheid aan praktische informatie en interessante weetjes, en met honderden kleurenfoto's.
(paperback met flappen, 158p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

De bijen en de mensen
Janneke Rosenbrand

Een sprookje, naar een verhaal van Bert Voorhoeve, over de mensen en de bijen. De mensen vergeten geleidelijk wat de bijen allemaal voor hen doen. Maar het dochtertje van de imker krijgt een bijzondere droom en vindt iets om iedereen weer blij te maken: de bijen en de mensen.
Sfeervol geïllustreerd sprookje waarin ook wordt verteld wat de bijen voor mens en natuur betekenen.
(prentenboek, 32p) Kleuterleeftijd
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

Het bijenboekje
Jakob Streit

De wereld van de bijen is een heel bijzondere wereld. In dit boekje van meesterverteller Jakob Streit beleeft de kleine Koen, samen met zijn opa, een jaar in het leven van een bijenvolk. Vanaf ca 7 jaar voorlezen, vanaf ca 9 jaar zelf lezen. (gebonden, 70 p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie


Sint Jan

Sint Jansfeest
Zonnejaargroep

Een brochure in de reeks ABC Jaarfeesten: hoe vier je (thuis met de kinderen, op school) het feest van Sint Jan - en wat wordt er eigenlijk gevierd?
Een heerlijke gevarieerde brochure met achtergronden, een sprookje, liedjes, recepten, knutselideeën en meer.
(36 pagina’s, geniet)
€ 6,75

klik hier voor meer informatie


Bij uitgeverij Pentagon verschenen twee herdrukken van (destijds snel) uitverkochte 'grote Steiners':

Occulte fysiologie
Rudolf Steiner

= Bovenzinnelijke grondslag van de organen, de levensvormen en de levensprocessen =
Acht voordrachten over het menselijk lichaam - door Rudolf Steiner natuurlijk beschreven als een samenspel van materie, ziel en geest - de processen die zich daar afspelen, de vorming van het lichaam en van de organen. Met veel aandacht voor het bloed, drager van het Ik. Ook met aanduidingen over therapeutische mogelijkheden.
(hardcover, genaaid, 276p)
€ 30,00

klik hier voor meer informatie

Menskunde, pedagogie en kultuur
- De Arnhemse voordrachten -
Rudolf Steiner

Op zijn rondreizen door Europa hield Rudolf Steiner vele voordrachten; speciaal voor Nederlandse pedagogen hield hij in Arnhem tien voordrachten. Daarin behandelt hij onder meer het belang van de temperamenten, het huiswerk, het tiende levensjaar, lopen/spreken/denken in verband met de latere ontwikkeling van de mens, de functie van het geheugen, gezond makende werking van opvoeding, de rol van verantwoord speelgoed, de voeding, en - uniek in zijn pedagogische voordrachten - de samenhang van opvoeding met het karma. Voor leraren, ouders/opvoeders, artsen en therapeuten.
(hardcover, genaaid, 310p)
€ 32,00

klik hier voor meer informatie


Lekker lezen (voor weinig geld)

De visserszoon
Bettina Stietencron

Mooi geïllustreerd prentenboek over een visserszoon die door zijn vader wordt afgestaan aan een grijs mannetje. In dienst van dat mannetje besluit hij op een dag het enige boek te bekijken dat hem verboden is...
(Groot formaat, gebonden, 28 pagina's) VAN 13,50 VOOR 5,00
Voorlezen voor kinderen van 6 tot 8 jaar.
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De glimlach van de prinses
Coby Hol

Een sprookjesachtig verhaal in oosterse sfeer over een prinses met een glimlach zo mooi dat iedereen er blij van werd. - Maar op een dag wordt zij door een draak gevangen en het lukt niemand om haar te bevrijden. Totdat er een dappere matroos verschijnt die ook een poging wil doen.
(prentenboek, hardcover, 32p) Voor oudere kleuters
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

De vlinder van Dimas
Satomi Ichikawa

Dimas woont met zijn oma in een klein dorpje in een oosters land. Op een dag, als hij met zijn speelgoed aan het spelen is, komt er een prachtige vlinder langs gevlogen. Dimas wil niets liever dan dat de vlinder op hem komt zitten. Hij volgt de vlinder op zijn vlucht maar het lukt hem niet dichtbij te komen. Uiteindelijk valt hij moe in slaap - en als hij wakker wordt....!
Mooi geïllustreerd prentenboek met een eenvoudig maar fijnzinnig verhaal.
(Gebonden, 32 pagina’s) Kleuterleeftijd.
Van 13,95 voor € 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De spiegeltent
Maria van Donkelaar

Tien verhalen, uit heel verschillende culturen, met als gemeenschappelijk thema: de dingen zijn anders dan ze lijken te zijn; het kan anders lopen dan je gepland had en het is mogelijk om op heel verschillende manieren naar de wereld te kijken. Gevarieerde verhalen met levenswijsheid, voor te lezen aan kinderen vanaf ca 6 jaar.
(groot formaat, vrolijk geïllustreerd) Van 9,95 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De verschrikkelijke badmeester
Jozua Douglas

De verschrikkelijke badmeester heet in dit boek Boris Kwikzilver. Natuurlijk omdat hij zo hard kan zwemmen, hij is een groot kampioen geweest en iedereen bewondert hem en de hele wereld ligt aan zijn voeten. Hij doet het voorkomen alsof alle kinderen in zijn zwemklasjes geboren zijn om kampioen te worden, zelfs Lev die helemaal niet goed kan zwemmen. Hij zit in groep K dat staat voor Kneus maar zijn vader denkt dat het voor Kampioen staat. De vreselijke brulboei verpest het leven van de kinderen die wraak willen nemen en bij toeval op de hoogte raken van zijn criminele activiteiten en zijn handlangers, die bij een zeehondencrèche werken.
In de reeks: Dwarsligger. 379p, van 12,95 voor 7,90 / Leeftijd: ca 11 jaar
€ 7,90

klik hier voor meer informatie