menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Op weg naar Kerst

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 13 december 2023

Een tijd om voor te bereiden.
Een tijd om dingen te regelen.
Een tijd om af te spreken.
Een tijd om te plannen.
Een tijd om vooruit te denken.
Een tijd om ...
Een tijd om bij jezelf te blijven.
Een tijd om samen te zijn.
Een tijd van verwachting. 

De tijd van advent.


N I E U W :

Leven met Persephone
en de toekomst van de plantenwereld
Edith Lammerts van Bueren

De schrijfster houdt zich al sinds lang bezig met duurzame (BD) landbouw, de veredeling van zaad en gezonde voeding. Zij was o.m. verbonden aan het Louis Bolk Instituut en aan de Universiteit Wageningen. Door een bijzonder voorval, enkele jaren geleden, kwam zij op het spoor van de Griekse godin Persephone en haar betekenis voor de levende wereld van de planten. In dit boek wordt het spoor van Persephone gevolgd en komt haar verhouding met de natuurwezens, de preparaten uit de BD-Landbouw en de toekomst van de plantenwereld aan bod.
(hardcover, 195p, met afb. in kleur)
€ 30,00

klik hier voor meer informatie


Na vele jaren herdrukt:

Hedendaagse Christuservaringen
Hans Stolp

Steeds meer mensen beleven een ontmoeting met Christus. Hoe kunnen we dergelijke ontmoetingen zien? Hans Stolp beschrijft een aantal van deze ontmoetingen en verbindt ze met hetgeen Rudolf Steiner vertelde over de wederkomst van Christus in de etherische wereld. En hij beschrijft hoe het leven zó geleefd kan worden dat we ons verbonden weten met Christus.
(Hardcover, 176p)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor alle titels van Hans Stolp


N A A R  K E R S T M I S  T O E

Het kerstverhaal
Vivian den Hollander & Mies van Hout

Een fijn prentenboek met warme illustraties over het kerstverhaal. Samen lees je over de dikke buik van Maria, de verkondiging van de engel, de reis van Maria en Jozef naar Bethlehem, de geboorte van het kindje en de prachtige, heldere ster boven de stal. Heerlijk om samen te lezen en te bekijken in de kersttijd.
(hardcover, 32p) Vanaf 4 jaar
€ 11,99

klik hier voor meer informatie

Een kerstverhaal
Brian Wildsmith

Het kerstverhaal, verteld door Rebecca, een meisje dat met een ezeltje zoekt naar diens moeder. De bijzondere, sfeervolle illustraties en het eenvoudig maar treffend vertelde verhaal maken dit tot een fijn boekje - voor jong en oud.
(Prentenboek, kleiner formaat, genaaid, 28p) vanaf 4 jaar
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Het boompje
Loek Koopmans

Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En hij wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Met Kerstmis gaat ten slotte zijn wens in vervulling, maar anders dan hij had gedacht... Een ontroerend kerstverhaal naar een gedicht van Friedrich Rückert (1788-1866).
(prentenboek, 26 pagina’s, gebonden) Kleuterleeftijd
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Immanuël
Legenden van het kind Jezus
Jakob Streit

Jakob Streit is een meesterverteller: hij weet grootse inhouden in kleine verhalen en in de juiste woorden weer te geven. Dit boek bevat korte verhaaltjes, bestemd voor kinderen van ca zes jaar en ouder, voor in de Kersttijd.
(gebonden, 103 pagina’s)
VAN 14,90 VOOR 7,90

klik hier voor meer informatie

Meer kinderboeken rond Kerstmis: KLIK HIER


Kersttijd
Zonnejaargroep

Een aantrekkelijke brochure vol met achtergronden over Kerstmis, de periode van de heilige nachten en Driekoningen, recepten, sprookjes, liedjes en knutselideeën om, met kinderen, een sfeervolle kersttijd te beleven.
(36p, in kleur geïllustreerd)
€ 6,75

klik hier voor meer informatie
 

Kerstmis
Rudolf Steiner

Deze uitgave bevat drie voordrachten over Kerstmis:
De geboorte van de zonnegeest als aardegeest; De geboorte van Christus in de mensheid en Driekoningen - de ster der wijzen.
(paperback, 62 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie
 

Dertien Heilige Nachten
Guurtje Kieft

Een bijzonder boekje waarin de auteur op een warme en uitnodigende manier beschrijft hoe je de bijzonderste tijd van het jaar - de tijd van 24 december tot en met 6 januari - op een passende, spirituele manier kunt beleven. Daarvoor geeft zij 13 handreikingen, achtergrondinformatie en ideeën om ook de kinderen deze tijd op een bijzondere manier te laten beleven.
(paperback, 91p, met kleurenafbeeldingen)
€ 14,00

klik hier voor meer informatie

Meer lezen over Kerstmis: KLIK HIER
 


Bijenwas drijfkaars ster
Alchemilla

Bijenwaskaarsen drijfkaarsjes in stervorm. Van pure bijenwas met heerlijke honinggeur. Met de hand gegoten. Natuurlijk zonder giftige stoffen en luchtzuiverend. Weinig roet met een stabiele vlam. De warme gloed van de bijenwas wordt prachtig weerkaatst in het water.
branduren: 2-2.5
€ 2,10

klik hier voor meer informatie

Bijenwaskaarsen, kerst-viltpakketjes en raamsterren om zelf te vouwen: KLIK HIER


We hebben in ons assortiment een 'schat' aan kaarten die aansluiten bi jde tijd van het jaar: advent, kerst, drie koningen... - Teveel om op te noemen, en teveel om hier te laten zien...

Herders en drie koningen |  Baukje Exler |  € 1,25
klik hier voor meer informatie

Madonna met kind en twee engelen |  Filippo Lippi |  € 1,00
klik hier voor meer informatie


L E E S T I P S  voor jong en oud


R U D O L F  S T E I N E R  Werken en Voordrachten

Levenskunst - Ontmoetingskunst
Rudolf Steiner

De andere mens écht ontmoeten... of andersom: de ervaring dat je écht gezien wordt, is geen alledaagse ervaring. Om deze bijzondere ervaring 'dichterbij te halen' is het mogelijk jezelf te scholen en om het wezenlijke van de ontmoeting met een ander mens te doorgronden.
De voordrachten en fragmenten uit deze bundeling concentreren zich rond dit vraagstuk - en verbreden zich tot het thema van karma en reïncarnatie.
(softcover, genaaid, met flappen, 174p)
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor de 48 leverbare delen uit deze reeks


D E  K L E I N E  S T E I N E R S

Geloof, liefde en hoop
Rudolf Steiner

Geloof, liefde en hoop zijn niet alleen innerlijke kwaliteiten die de mens een zekere levensbasis bieden, maar zijn ook verbonden met fysiek-, ether- en astraallichaam van de mens. Door de geesteswetenschap kan de mens aan een innerlijke levensbasis werken en bekwaamt hij zich voor het dagelijks leven in de moderne tijd.
(paperback, 66 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor de 104 leverbare titels in deze reeks


E N  N Ó G  M E E R  T I T E L S  V A N  R U D O L F  S T E I N E R

Sociale en antisociale impulsen
in de mens
Rudolf Steiner

Ons leven van mens tot mens berust op datgene wat weeft in de ontmoeting van de ene mens met de andere. Het werken aan onszelf, en onze inzet voor een betere wereld, beginnen daar waar we met de andere mens in verbinding komen. In de voordracht in deze uitgave bespreekt Rudolf Steiner de kracht die van mens tot mens werkt en geeft hij aan hoe wij de andere mens tegemoet kunnen treden.
Met een nawoord van John Hogervorst.
(Paperback, 55p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor nog eens 94 titels van Rudolf Steiner


L E K K E R  B E Z I G  Z IJ N

Sterren van zijdepapier
Frédéric Guéret

Sterren maken van zijdepapier, niet alleen in de winter maar het hele jaar door. De basisbeginselen, en vervolgens een aantal sterren stap voor stap zelf maken, met hulp van tekeningen en foto’s.
(hardcover, 94 pagina’s) VAN 14,90 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Breien, tekenen, boekbinden en meer: KLIK HIER om lekker bezig te zijn


A D V E N T U M

Op weg naar priesterlijk handelen
Albert Smit

Een intense beschrijving van een weg om van mens tot mens sociaal scheppend te worden. In de wijze waarop mensen elkaar ontmoeten kan Christus als verbindende kracht werkzaam zijn; en kunnen wij het spirituele binnen brengen in in de sociale werkelijkheid. Dit 'priesterlijk handelen' vormt een antwoord op de zielenood die in veel mensen leeft.
Albert Smit (1940-2020) was antroposofisch arts en gedurende zijn leven intensief bezig met de vraag hoe de ene mens de ander kan bijstaan.
(hardcover, 119p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Onder de naam Adventum verschijnen in onze huisuitgeverij inhoudsvolle titels van auteurs als Margarethe van den Brink, Hans Stolp, Friedrich Rittelmeyer, Emil Bock en vele anderen.

KLIK HIER en bekijk de 45 leverbare Adventum-titels


K O L I S K O

Vijfde oplage verschenen: een concreet scenario voor een duurzame landbouw:

Naar een duurzame landbouw in 2040
Een nieuw perspectief
Meino Smit

Een openbaar geheim: de moderne landbouw is een onhoudbaar systeem.
In deze grondig gedocumenteerde uitgave laat de auteur zien hoe de landbouw vastgelopen is en hoe het werkelijk gesteld is met de zogenaamde efficiëntie van de Nederlandse landbouw. Het gebruik van grond, arbeid en grondstoffen omgerekend in eenheden energie is sinds 1950 met 600 procent toegenomen, terwijl de opbrengsten met slechts 12 procent stegen. Een drastische koerswijziging in de landbouw is noodzakelijk en daartoe geeft de auteur (BD-boer) die op dit onderwerp promoveerde aan de Universiteit van Wageningen, een richting aan.
(hardcover, genaaid, met afbeeldingen, 274p)
€ 34,50

klik hier voor meer informatie

Van onze huisuitgeverij: titels die het werken (in antroposofische werkgebieden) verdiepen, KLIK HIER 


A N T R O P O S O F I E  I N  P R IJ S  V E R L A A G D

Een speurtocht naar het geniale
Albert Soesman

Enkele tientallen jaren hield Albert Soesman zich bezig met het werk van grote kunstenaars, dat van Rembrandt in het bijzonder. Daarbij kwam hij op het spoor van een samenhang tussen de compositie en de voorstelling in het werk van de grote meesters. Verborgen achter de voorstelling gaan verhoudingen (de gulden snede), cirkels, driehoeken e.d. schuil waarbij de grote kunstenaars zodanig werkten dat zij vorm en inhoud tot een hogere eenheid wisten te maken. (252 pagina’s, vele afbeeldingen in kleur en zwartwit)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Ruim 50 afgeprijsde antroposofische titels, KLIK HIER


A F G E P R IJ S D

De Hitopadesha
Indiase fabels uit het Sanskriet
Wijnand Callewaert (red.)

Een bundel met 42 fabels uit het oude India: dierenverhalen bedoeld als 'nuttige raadgevingen'. Nog steeds kunnen de fabels ons iets leren. Zij zijn toegankelijk vertaald en geordend in vier hoofdstukken: over vriendschap sluiten; vriendschap verbreken, oorlog voeren en vrede sluiten.
(Paperback, 252p, met afb. in kleur) Van 17,95 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

En KLIK HIER voor nog heel veel meer afgeprijsde titelsK A R T O N B O E K J E S

Winter
Spelen en ontdekken
Sophie Pluim

Een deeltje uit de seizoenenreeks 'Spelen en ontdekken', helemaal in het teken van de winter. Wat lekkers ophangen voor de vogeltjes buiten, met de hond in de sneeuw spelen, op de slee en nog veel meer. Ook in de winter kan je heerlijk buitenspelen!
(kartonboekje, 12p) Vanaf 1 jaar
€ 9,95

klik hier voor meer informatie


S P R O O K J E S

De sneeuwkoningin
Bette Westera en Aida de Jong

Een hervertelling van Andersens' beroemde sprookje. Arne wordt ontvoerd door de Sneeuwkoningin. Zij waren altijd beste vrienden, maar sinds kort deed Arne heel lelijk tegen Janna. Toch mist zij hem en ze besluit om de lange tocht van Zuid-Zweden naar het koude ijspaleis van de Sneeuwkoningin te maken. Onderweg maakt zij verschillende avonturen mee en uiteindelijk bereikt zij het ijzige paleis. Daar moet nog een en ander gebeuren om Arne te bevrijden uit de ban van deze machtige Sneeuwkoningin. - Prachtig geïllustreerd door Aida de Jong.
(Hardcover, genaaid, 64p) Vanaf 6 jaar ... tot véél ouder!
€ 17,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor sprookjesprentenboeken en sprookjesverzamelingen


L E K K E R  L E Z E N

De paarden van Heraion
Griekse verhalen
Karel Verleyen en Frank Leys

Een groepje jonge atleten, die oefenen voor de Pythische Spelen in het oude Griekenland, vertellen elkaar de oude verhalen over de wereld van de Griekse goden en halfgoden.
(Gebonden, 184 pagina’s, met illustraties in zwartwit) Voor 12 jaar en ouder. VAN 17,25 VOOR 7.90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Véél meer (voor)leesboeken, in leeftijden gerangschikt: KLIK HIER

Kinderboeken in prijs verlaagd: KLIK HIER