menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Kinderboekenweek

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 6 oktober 2023

Nieuw - uit onze huisuitgeverij
Van sommige boeken mag je zeggen: 'Dat is een kloek boek' - en dat geldt voor deze uitgave. Een flinke paperback, ruim van formaat en lekker dik, gevuld met een heleboel helder en fris geschreven artikelen waarin de antropofische blik op de mens en zijn gezondheid vanuit allerlei facetten belicht wordt.

Gezondheid, ziekte en antroposofie
Huib de Ruiter

Huib de Ruiter was 37 jaar werkzaam als antroposofisch huisarts in Leiden. Deze uitgave is een verzameling van de artikelen die hij in die jaren voor zijn patiënten schreef. De artikelen zijn in hoofdthema's geordend en geven een breed en levendig beeld van de antroposofische kijk op de mens (mensbeeld) en op ziekte en gezondheid. Artikelen over o.m. de werking van de organen; over een aantal veel voorkomende ziekten en aandoeningen; over de zeven metalen en een aantal planten en mineralen en hun toepassing in de antroposofische geneeskunde. - Deze uitgave vormt een inspirerende toegang tot een vruchtbare manier van omgaan met vragen van ziekte en gezondheid, ook in praktisch opzicht.
(paperback, 319p, met register)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

Gestold licht
Verhalen over mineralen
Willem Beekman

Dit is een heerlijk én prachtig boek over mineralen. Heerlijk is dat de auteur over vele mineralen zó weet te vertellen dat zijn interesse en liefde 'meekomt'; de tekst stimuleert om zelf met nieuwe ogen naar mineralen te kijken. Prachtig: omdat het boek vele bijzondere afbeeldingen van mineralen bevat die met smaak in de vormgeving van het boek zijn opgenomen.
(hardcover, genaaid, met leeslint, 201p.)
€ 22,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor andere titels van Willem Beekman

Werkagenda 2024
Geïnspireerd door Guurtje Kieft

Agenda om voor het werken op het land of in de tuin 'het juiste moment' te gebruiken - en in overeenstemming te werken met de stand van sterren en planeten. Met een inleiding en toelichting en nadere informatie over onder meer de groeibewegingen van de plant; tabellen met de momenten voor het bewerken van voedingsgewassen en kruiden; preparaten; bijen en ongewenste diersoorten. Agendadeel met 2 pagina's per week, met aanwijzingen voor wat er in deze week gedaan kan worden.
(formaat ca 13 x 15 cm, ringband met omslag van karton
€ 19,50

klik hier voor meer informatie


K I N D E R B O E K E N W E E K

Van 4 tot en met zondag 15 oktober is het weer Kinderboekenweek
Kinderboekenuitgevers én boekverkopers hopen weer een heleboel belangstelling te treffen en een berg kinder- en jeugdboeken te kunnen verkopen. Als het niet om een goede zaak zou gaan, zou je er een beetje kriebelig van kunnen worden.
Maar... lezen, boeken lezen, is een bezigheid die je elk kind toewenst. Voorgelezen worden, meegenomen in een sprookje of een spannend, ontroerend, humoristisch verhaal - dat zijn gezonde ervareingen. - Wie weet brengen ze het kind er wel toe om een levenslange lezer te worden. Wie dat genoegen zelf kent, weet waar we het hier over hebben. 
Lezen? Lezen betekent: inlevingsvermogen, kennis, fantasie, aandacht richten, een ruime horizon, leren van andermans ervaring en inzicht, inwendig groeien, heel veel plezier, ...

ONS CADEAUTJE
En dít krijgt u tijdens de Kinderboekenweek cadeau wanneer u voor € 13,50 of meer aan kinderboeken bestelt:

Het sprookje van de twaalf maanden
& De Lange, de Brede en de Scherpzinnige
 

Deze brochure bevat twee weinig bekende sprookjes uit Slowakije.
In Het sprookje van de twaalf maanden krijgt de arme Matroesjka door haar stiefzusje en stiefmoeder onmogelijke opgaven toebedeeld. Gelukkig wordt ze geholpen door de kring van de twaalf maanden!
En in De Lange, de Brede en de Scherpzinnige trekt de prins er op uit om een prinses uit de ban van een tovenaar te bevrijden. De hulp van zijn drie metgezellen komt daarbij uitstekend van pas!
(brochure, 32p)
€ 3,00

(NB: u hoeft deze brochure niet in uw boodschappenmandje te plaatsen wanneer u voor € 13,50 aan kinderboeken bestelt: wij voegen de brochure aan uw bestelling toe)


Slot Sofenstein - Herfst (06)
 

Een heerlijk herfstig nummer van Slot Sofenstein: het fijne 'bewaarkindertijdschrift'. Dit herfstige en dikke (98p) nummer staat helemaal in het teken van dapper zijn, moed en avonturen. Met fijne verhalen, spelletjes en puzzels, kleurplaten, recepten en knutselideeën. Laat die winderige herfstdagen maar komen!
€ 12,95

klik hier voor meer informatie

We hebben in de afgelopen dagen enkele tientallen nieuwe kinderboeken aan ons assortiment toegevoegd. Méér dan we hier kunnen laten zien. 
Een kleine greep
:

Het huisje zonder heks
Sophie Pluim

Een lief prentenboek over een huisje dat wordt verlaten door haar oude heks. Het huisje is leeg en voelt zich eenzaam. Door de seizoenen heen raakt het huisje steeds meer in verval, klimplanten slingeren zich omhoog, een luik valt op de grond, mos groeit op het dak en gras verschijnt tussen de planken. In de herfst voelt het huisje zich zo leeg dat ze op zoek gaat naar een nieuwe bewoner. Met prachtige, sprookjesachtige illustraties van de auteur.
(hardcover, 40p) Kleuterleeftijd
€ 16,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om meer prentenboeken te bekijken

Het Kabouterboek
Loes Riphagen

Een boek over de moderne kabouter. Waar hij leeft, hoe zijn familie eruitziet, hoe hij zich vermomt als hij op pad gaat, zijn lievelingseten en nog veel meer. Met vrolijke illustraties, verstopte grapjes en kleine tekeningen op iedere pagina. Een genot om samen te bekijken!
(gebonden, 68p) Vanaf 4 jaar
€ 18,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer kinderboeken met kabouters in de hoofdrol

Een schat aan verhalen voor kinderen vanaf 5
Gabby Dawnay

40 Voorleesverhalen voor kinderen vanaf 5 jaar. In deze mooi verzorgde bundel vind je een schat aan verhalen, mythes, versjes en sprookjes, allemaal vrolijk geïllustreerd. De verhalen zijn met zorg samengesteld. Ze zijn niet alleen heerlijk om voorgelezen te krijgen, maar helpen ook met het ontwikkelen van de woordenschat, van leesvaardigheid en van het begrijpen van ritme en rijm. Een aanwinst in elke kinderboekenkast!
(hardcover, 96p) Vanaf 5 jaar
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer verhalenboeken

Misjka
Edward van de Vendel & Anoush Elman

- Bekroond met een Gouden Griffel en een Zilveren Penseel 2023 -
Roya en haar familie zijn gevlucht uit Afghanistan, en krijgen na 5 jaar in Nederland eindelijk het nieuws te horen dat ze mogen blijven. Roya vindt dat er nog iets mist: bij een huis hoort een huisdier! Het wordt een lief wit dwergkonijntje, Misjka. Aan Misjka vertelt Roya alles wat ze nog weet over de vlucht uit haar land. Maar op een ochtend is Misjka verdwenen. Een aangrijpend, mooi leesboek over de liefde voor een huisdier en het vluchten uit je eigen land. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.
(hardcover, 156p) Vanaf 6 jaar
€ 17,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer Griffel- en Penseelwinnaars van 2023

De Rode Prinses
Paul Biegel

De geliefde klassieker van Paul Biegel in een nieuw jasje, voorzien van fijne illustraties door Charlotte Dematons. Na twaalf lange jaren mag de Rode Prinses voor het eerst het Witte-Torenpaleis verlaten. De feestelijke gebeurtenis wordt echter ruw verstoord als ze wordt ontvoerd door drie rovers. Het volk is geschrokken, maar al snel beginnen zij te twijfelen over de identiteit van de prinses...
(hardcover, 144p) Vanaf 7 jaar
€ 17,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor méér Paul Biegel

Pluk en Pluis
De weg naar terug
Mathilde Stein

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -
Pluis zit heerlijk rustig in zijn hok, van het zonnetje te genieten, als hij ruw wordt gestoord. Er wordt opeens nog een cavia in zijn hok gezet, Pluk! Pluk is wel heel erg druk, hij blijft maar rondjes rennen en eet zelfs Pluis' eten op. Maar dat moet maar even wachten, want het is tijd voor een avontuur! Met een ring en een diefstal, een prinses en een boef. Een humoristisch voorleesboek over vriendschap.
(hardcover, 317p) Vanaf 7 jaar
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen

- Bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel 2023 -
Een heerlijk origineel boek over allerlei dieren die een spreekbeurt houden over een ander dier. Sommige dieren vertellen daarin stiekem ook wat over zichzelf, of over hun verhouding met het andere dier. Dit leidt tot grappige en vertederende verhalen. Een groot plezier voor jong, maar ook voor oud!
(hardcover, 120p) Vanaf 8 jaar
€ 18,99

klik hier voor meer informatie

Bliksemkind
Hans Hagen

- Bekroond met een Zilveren Penseel 2023
Een bijzonder verhaal over Yoko, die wordt geraakt door de bliksem. Als ze wakker wordt, heeft ze een geneeskrachtige steen in haar handen. Als een lopend vuurtje verspreid dit nieuws zich, en van overal komen er zieken naar haar toe. Iedereen is dolblij met de genezende steen, behalve Yoko zelf. Een meeslepend verhaal, prachtig geïllustreerd door Martijn van der Linden.
(hardcover, 192p) Vanaf 9 jaar
€ 17,99

klik hier voor meer informatie

De kaarten van madame Petrova
Marjolijn Hof

- Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 -
In dit spannende vervolg op 'Lepelsnijder' zijn Silke en haar tweelingbroer Janis gevlucht, bang voor de voorspelling van madame Petrova. Het buiten slapen en eten bij elkaar sprokkelen en jagen valt Silke zwaar. Wanneer ze een stel ontmoeten dat langs markten reist met hun dansende beer, wil Silke graag met hen mee. Maar Janis vertrouwt het niet helemaal...
(hardcover, 296p) Vanaf 10 jaar
€ 18,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om jeugdboeken voor oudere kinderen (leeftijd: 12+) te bekijken

KLIK HIER voor meer GriffelwinnaarsA F G E P R IJ S D

Herfstversieringen
Werken met natuurlijke materialen
Thomas Berger

Vele ideeën en voorbeelden voor het maken van versieringen met herfstmateriaal, met vele tekeningen en kleurenfoto’s.
(paperback, 80 pagina’s)
VAN 14.90 VOOR 4.75

klik hier voor meer informatie

Een kalme geest
Hoe Boeddhisme helpt de herrie in je hoofd en om je heen tot rust te brengen
Shoukei Matsumoto

In onze drukke wereld, en in onze drukke hoofden, wordt het vinden van stilte en je eigen innerlijke stem steeds belangrijker. De boeddhistische monnik Shoukei Matsumoto vertelt over onze lawaaiige wereld, het vinden van rust, het oefenen van de geest, loslaten, goed doen en het bewandelen van je eigen pad. Met mooie waterverf illustraties.
(hardcover, 176p)
VAN 18,99 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Bonen, erwten, linzen
Jenny Damberg

Een inspirerend boek over bonen, erwten en linzen. Vooraf lees je over het laten kiemen van peulvruchten, het kweken van scheuten en over allerlei verschillende soorten bonen, erwten en linzen. Het boek staat vol heerlijke recepten, van basisrecepten als tofu tot heerlijke salades, soepen, stoofpotten en tussendoortjes. Met een handige recepten- en ingrediëntenindex en fijne illustraties.
(hardcover, 128p)
VAN 18,99 VOOR 7,90

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk veel méér afgeprijsde titels

De muis en de muur
Britta Teckentrup

Om het dorp van Muis staat een grote rode muur, maar niemand weet hoe die muur er gekomen was. Of wat er achter de muur is... Geen van de vrienden van Muis wil weten wat er achter de muur ligt, maar Muis is wel heel nieuwsgierig. Op een dag vliegt er een vogel over de muur, en Muis gaat mee. Een fijn prentenboek over onbevangenheid, nieuwsgierigheid en het verleggen van je eigen grenzen.
(hardcover met stofomslag, 32p) Kleuterleeftijd
VAN 14,99 VOOR 7,90

klik hier voor meer informatie

Overal zijn beestjes
Britta Teckentrup

Een groot boek over de wonderlijke wereld van kleine beestjes: insecten! Over hoe ze eruitzien en hoe ze leven, wat ze eten en hoe ze jagen, hoe ze samenwerken en wat ze betekenen voor onze wereld.
(hardcover, 32p) Vanaf 6 jaar
VAN 16,99 VOOR 7,90

klik hier voor meer informatie

Thomas en de laatste draken
Cornelia Funke

Voor ieder die van sprookjesachtige, magische verhalen houdt. De allerlaatste draken worden bedreigd, en om ze te redden moet Thomas een verborgen plek zien te vinden: de zoom van de Hemel. Alleen daar kunnen de laatste draken veilig leven. Samen met de zilveren draak Long en het koboldmeisje Zwavelkopje gaat Thomas op reis. Ze ontmoeten nieuwe vrienden en vijanden en maken allerlei avonturen mee. Zouden ze de zoom van de Hemel eerder vinden dan de bloeddorstige gouden draak Netelbrand...?
Vanaf 11 jaar. (gebonden, 408p) VAN 22.99 VOOR 7.90

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk 92 afgeprijsde kinder- en jeugdboeken