menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Buiten stormt het

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 23 februari 2022

Buiten stormt het. En hoe is het binnen?
In de wereld is veel gaande. En in onze binnenwereld?
Wat buiten ons is, begint binnen.
Dus daar kunnen we aan de slag. 

We laten u weer een aantal titels zien die in de afgelopen dagen onze winkel zijn binnengewaaid. En we zetten een klein, stormbestendig boompje op, met als aanleiding de komende geboortedag van Rudolf Steiner op 27 februari.


EEN NIEUWE UITGAVE VAN ONZE HUISUITGEVERIJ
Onze tweede uitgave van dit kalenderjaar is van de pers gerold. Een bijzondere blik op een actueel verschijnsel. 
Ter introductie: tot en met zaterdag 26 februari a.s. ontvangt u uw bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd (geldig in Nederland, onze klanten buiten Nederland ontvangen € 2,00 korting op de verzendkosten).

Gekte is onbegrepen ontwikkeling
Wilfried Nauta

- Over mythen, stadslegendes en complottheorieën -
Het lijkt erop dat mensen steeds meer met elkaar botsen... omdat zij niet meer in eenzelfde realiteit schijnen te verkeren. Dat trekt scherpe sporen in de samenleving, in het groot en in het klein. Wilfried Nauta behandelt een aantal rondwarende (waan)beelden en plaatst deze in een opmerkelijk perspectief: gaat het hier om flarden van een mythologische werkelijkheid die het bewustzijn van de mens overspoelen?
(paperback, 57p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie


Over begrijpen en beslissen
Jaap van Rijswijk

- Onderzoek naar de grondslagen van het kennen -
In het groot en in het klein staan we voortdurende voor vragen waarover we iets moeten beslissen. Hoe doen we dat eigenlijk? En is het mogelijk in vrijheid af te wegen en te besluiten?
In dit, op de Filosofie van de Vrijheid gebaseerde werk, wordt beschreven hoe we op een bewuste, oefenende manier met al deze vraagstukken om te gaan en daarbij niet alleen stappen zetten om ons doel te bereiken, maar ook een innerlijke scholing aan te gaan.
(paperback met flappen, 89p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie


N IE U W :

De kunst van het genezen
Rudolf Steiner

Vijf voordrachten en een fragment waarin Rudolf Steiner spreekt over de antroposofische geneeskunst. Over o.a. het waarom van ziek-zijn; het ontstaan van ziekte; verschillende ziekteprocessen en therapieën en over het vervaardigen van geneesmiddelen.
(hardcover, 146p)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

N I E U W :

Herhaalde aardelevens
Rudolf Steiner

Een voordracht, aangevuld met drie fragmenten, over 'herhaalde aardelevens'. Rudolf Steiner beschrijft hoe ons wezen, onze individualiteit, niet slechts in één leven tot stand heeft kunnen komen - en hoe wij, door dat wat in ons leeft te veredelen, door verschillende levens op aarde heen ons steeds verder ontwikkelen. Het betekent ook dat wat wij 'vandaag' doen zal doorwerken in volgende levens...
(paperback, 57p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

H E R D R U K T :

Kleurmeditatie
Kees Veenman

Kleuren kan je niet alleen zien, maar ook beluisteren en horen. Meer algemeen: kleur valt veel intenser te beleven dan we doorgaans in het dagelijks leven doen. In dit boek wordt aan de hand van experimenten en voorbeelden beschreven hoe je tot een intensieve beleving van de wereld van de kleuren kunt komen.
(paperback, 200 pagina’s, met afb. in kleur)
€ 24,00

klik hier voor meer informatie

Psychologische typen
Carl Gustav Jung

Kijkend naar anderen, en kijkend naar jezelf, is het mogelijk verschillende 'typen' mens te leren kennen. Dat is interessant, ook om te ontdekken dat jij, of de ander, weliswaar een 'type' kunnen zijn - maar toch altijd meer dan dat. In deze uitgave behandelt Jung het extraverte en het introverte type en beschrijft de vier functies van de psyche die hij onderscheidde: denken, voelen, gewaarwording en intuïtie. Een boek voor de professional of de geïnteresseerde leek.
(paperback, 547p)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

Die ene leerling
Docenten over de leerling die hun kijk op de wereld voor altijd veranderde
Rik Kuiper

Fijn om eens op een andere manier stil te staan bij wat de essentie van het onderwijs is. Zoals ieder mens (hopelijk) terug kan denken aan een leerkracht naar wie je op keek en die veel voor je betekende, zo kan het andersom zo zijn dat een leerling, bewust of onbewust, een bijzondere betekenis krijgt in het leven van de leerkracht. In deze bundel vertellen leerkrachten over 'die ene leerling': de leerling die maakte dat ze anders naar de wereld zijn gaan kijken.
(paperback, 199p)
€ 20,99

klik hier voor meer informatie

Stoppen met antidepressiva
Marianne ter Mors

Heel veel mensen (1,2 miljoen) in Nederland slikken antidepressiva. Dat kan een belangrijke hulp of een noodzakelijkheid zijn. - Maar hoe lang is het nodig of verstandig om deze middelen te gebruiken?
In deze uitgave vertelt de schrijfster, mede op basis van haar eigen ervaringen, over de weg om ook weer van de antidepressiva af te komen. Daarbij komen verschillende deskundigen aan bod, onder meer huisartsen, psychiaters en verschillende therapeuten, die vertellen over hun inzichten of ervaringen - en bovendien beschrijft de schrijfster een stappenplan, met heel veel aandacht voor alle vragen die daarbij horen.
(paperback, 285p)
(€ 20,99

klik hier voor meer informatie

Kom, we gaan een boek lezen
Susanne Strasser

Ja!: Kom we gaan een boek lezen!
Op de bank zit het kind klaar om voor te lezen. De hamster roept nog snel de anderen. Het lezen kan beginnen! Oh wacht, daar komt de ooievaar nog. Kunnen we nu beginnen? Ja! Oh nee, daar komt de vis, en de neushoorn stapt ook binnen en ...
Een vrolijk kartonboek voor peuters en jonge kleuters
(formaat: ca 20,5 x 20,5, 24p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

De dieren van De mooiste sprookjes
Kevin Crossley-Holland

Elf sprookjes van Grimm met een hoofdrol voor de dieren , waaronder De wolf en de zeven geitjes, De Bremer stadsmuzikanten en De haas en de egel. De sprookjes zijn bewerkt door de schrijver; in kleur geïllustreerd door Susan Varley en geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.
(hardcover, 85p)
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Wie achter deze deur verdwaalt
Rindert Kromhout & Tonke Dragt

Een fantasierijk avontuur, geschreven door Rindert Kromhout en Tonke Dragt over Laurenzo die bij een beroemde schrijfster op bezoek is en in haar huis een deur ontdekt die toegang geeft tot vreemde landen. Maar niet iedereen kan en mag door die deur gaan...
(hardcover, 121p, met afb. in zw) Vanaf 9 jaar
€ 15,99

klik hier voor meer informatieMet het jaar meebewegen

Van Kerst naar Carnaval
Zonnejaargroep

In de tijd van Kerst naar Carnaval beginnen allerlei levensprocessen in de aarde weer te stromen. Het licht, dat we met Kerst in huis hadden, wordt met Maria Lichtmis naar buiten gebracht. Het Carnavalsfeest wordt uitbundig gevierd, en daarna breekt met de vastentijd een periode van inkeer aan.
Over deze tijd van het jaar en over deze jaarfeesten, biedt dit deeltje in de serie ABC Jaarfeesten veelzijdige informatie: achtergronden, sprookjes, liedjes, recepten en knutselideeën om deze periode thuis of op school te beleven en te vieren.
(brochure, 36 pagina’s, geïllustreerd in kleur en zwartwit)
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Het hele jaarfeesten
Lente & Zomer
Lisa Wade & Daan Rot

Jaarfeesten vieren met kinderen: deze uitgave biedt een heleboel tips, recepten, liedjes activiteiten en knutseldingen. Met een eigentijdse invalshoek en korte aanduiding van de achtergrond van de feesten.
In dit deel: Maria Lichtmis, Carnaval, Palmpasen, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Sint Jan en Michael.
(Hardcover, genaaid, 144p, met afb. in kleur)
€ 19,90

klik hier voor meer informatie

Sneeuwklokjes (A4 formaat)
Jan de Kok - € 2,75
klik hier voor meer informatie
 

Wilde krokussen
Lilian van der Stap - € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

Wortelkinderen
Bijdehansje - € 1,50
klik hier voor meer informatie
 
 

Geboortedag

Op 27 februari 1861 werd Rudolf Steiner geboren. Een deel van zijn werken sloeg neer op papier (de Rudolf Steiner Gesamtausgabe telt zo'n 360 delen). Wanneer we dat deel als een boom beschouwen...

Is dit de bodem waarin de boom geplant is:
 

De filosofie van de vrijheid
Hoofdlijnen van een moderne visie op mens en wereld
Rudolf Steiner

De filosofische onderbouwing van wat later de antroposofie zou worden. Brengt beweging in het denken.
(Serie Werken en voordrachten, gebonden, 296 pagina’s)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

Wordt de stam onder meer gevormd door:

De wetenschap van de geheimen der ziel
Herkomst en bestemming van de mens
Rudolf Steiner

Een basiswerk uit de antroposofie over fundamentele thema’s en begrippen, zoals: ontwikkeling van mens en wereld, fysiek lichaam-etherlichaam-astraallichaam-ik, leven na de dood, de moderne inwijdingsweg e.d.
Serie Werken en voordrachten, met nawoord en notenapparaat, gebonden, 414 pagina’s.
€ 35,00

klik hier voor meer informatie

De weg tot inzicht in hogere werelden
Rudolf Steiner

Hét basiswerk over de innerlijke scholingsweg: voorwaarden, voorbereidingen, praktische gezichtspunten, oefeningen, stadia e.d.
(Serie Werken en Voordrachten) gebonden, 212 pagina’s.
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

En groeit aan die stam een veelheid aan takken, in alle windrichtingen:

Hoe vind ik de Christus?
Rudolf Steiner

In ieder mens, zegt Rudolf Steiner, leeft het verlangen om Christus te vinden. In deze twee voordrachten wordt de weg naar Christus beschreven, zowel als het belang van het gaan van die weg en de hindernissen die op de loer liggen.
(paperback, 73 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Werkingen van het karma
Rudolf Steiner

Karma en reïncarnatie vormen in zekere zin de grondbegrippen van de antroposofische geesteswetenschap en het ’binnenbrengen’ van deze begrippen in de werkelijkheid van het leven van de mens behoorde tot de kern van het streven van Rudolf Steiner. (Serie Werken en Voordrachten, gebonden, 398 pagina’s)
€ 32,50

klik hier voor meer informatie

De brug tussen lichaam, ziel en geest
Vrijheid en liefde en hun betekenis voor de wereld
Rudolf Steiner

Drie voordrachten die inzicht geven in de mens als drieledig wezen, bestaande uit lichaam, ziel en geest. Hoe leven ziel en geest in de fysieke mens? Het morele als bron van wereldscheppende krachten. De weg tot vrijheid en liefde en hun betekenis voor het wereldgebeuren.
(paperback, 74 pagina’s, met afbeeldingen van 6 bordtekeningen in kleur).
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Beter!
21 opstellen voor de wereld van morgen
Rudolf Steiner

Deze bundel bevat 21 door Rudolf Steiner geschreven artikelen waarin hij, naar aanleiding van de actuele gebeurtenissen in de jaren na de eerste wereldoorlog, doordringt tot de kern van wat nodig is om tot een samenleving te komen waarin mensen zich in vrijheid kunnen ontwikkelen; waarin democratie geen wassen neus maar werkelijkheid is en waarin de economie dienstbaar is aan de mens, in plaats van andersom. De teksten zijn van een verbluffende actualiteit en kernachtigheid en maken duidelijk wat er nodig is om aan een betere wereld mee te bouwen.
(paperback, 166 pagina’s)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

Beste ouders, lieve kinderen...
Rudolf Steiner in de Waldorfschool
Rudolf Steiner

Deze bundel bevat twee voordrachten waarin Rudolf Steiner de essentie van de vrijeschoolpedagogie beschrijft aan ouders van de leerlingen van de Waldorfschool. En daarnaast: twaalf toespraken die hij hield voor de kinderen van de school, bij het begin of einde van het schooljaar of bij feesten. In deze toespraken maakt hij duidelijk wat de school en de leraren de kinderen willen bieden - en blijkt zijn genegenheid en betrokkenheid bij de kinderen en hun ontwikkeling.
(paperback, 113p)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie

Het is bijna niet te doen om een goed beeld te vormen van de héle boom. 
Voor nader onderzoek:

KLIK HIER om de reeks Rudolf Steiner Werken en Voordrachten te bekijken
KLIK HIER om de 'kleine Steiners' te bekijken
KLIK HIER voor alle andere Nederlandstalige Steiner-uitgaven


Nieuw in ons assortiment: we hebben ons assortiment bijenwaskaarsen uitgebreid met een aantal heel fijne producten. Bijvoorbeeld:

Bijenwas drijfkaars hartje
Alchemilla

Bijenwaskaarsen drijfkaarsjes in hartvorm per stuk. Van pure bijenwas met heerlijke honinggeur. Met de hand gegoten. Natuurlijk zonder giftige stoffen en luchtzuiverend. Weinig roet met een stabiele vlam. De warme gloed van de bijenwas wordt prachtig weerkaatst in het water. Geeft een subtiele honingaroma. Wordt geleverd in een mooi organza cadeauzakje.
3x2cm
branduren: 1-2
€ 1,15

klik hier voor meer informatie

Bijenwas meditatiekaarsjes
Alchemilla

Set van 6 bijenwaskaarsen meditatiekaarsjes verpakt in een organza zakje. Met de hand gedompeld. Natuurlijk zonder giftige stoffen en met een stabiele vlam. Geeft een warme sfeer met een mooie goudgele kleur en subtiele honingaroma.
1.2x13cm
branduren: 3
€ 6,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om al onze nieuwe bijenwasproducten te bekijken