menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Gebeurt er nog wat

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 27 september 2023

Gebeurt er nog wat in onze huisuitgeverij?

Jawel, daar gebeurt heel veel! In de komende week verwachten we weer een nieuwe titel geleverd te krijgen; een volgende nieuwe titel zal met een paar weken bij de drukker liggen en... - Maar door ervaring wijs (of in elk geval iets wijzer) geworden houden we het het liefst bij de boeken die we echt in handen hebben.
Hier is een fijn boekje dat we hebben herdrukt. Het was al langer niet meer leverbaar. Maar de inhoud is tijdloos en behandelt een thema waarover niet zo heel veel te vinden is.
Daarom nu weer verkrijgbaar:

Maria - een drievoudig geheim
Emil Bock

Deze uitgave bevat de tekst van drie voordrachten die de schrijver hield over geestelijke, ziele- en lichamelijke aspecten van Maria. Daarmee onthult hij geleidelijk een drievoudig geheim waarin een fijnzinnig maar diepgaand inzicht wordt geboden over de betekenis van Maria in het esoterische christendom.
Met een nawoord van Michael Debus.
(paperback, 89p)
€ 14,50

klik hier voor meer informatie

VOOR DE LIEFHEBBERS:
tot en met zondag 1 oktober a.s. ontvangt u uw gehele bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd indien u deze titel bestelt (geldig binnen NL; onze klanten in het buitenland ontvangen € 2,00 korting op de verzendkosten). 


N I E U W E  T I T E L S :
 

Levenskunst - Ontmoetingskunst
Rudolf Steiner

De andere mens écht ontmoeten... of andersom: de ervaring dat je écht gezien wordt, is geen alledaagse ervaring. Om deze bijzondere ervaring 'dichterbij te halen' is het mogelijk jezelf te scholen en om het wezenlijke van de ontmoeting met een ander mens te doorgronden.
De voordrachten en fragmenten uit deze bundeling concentreren zich rond dit vraagstuk - en verbreden zich tot het thema van karma en reïncarnatie.
(softcover, genaaid, met flappen, 174p)
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

Onderwijs in tijden van crisis
De strijd van Michaël met de draak
Frans Lutters

Deze uitgave bevat de (uitgebreide en bewerkte) tekst van een voordracht die de auteur in 1922 hield. Zo geeft de auteur niet alleen een beeld van het crisiskarakter van onze tijd, maar ook een beeld van de ontwikkeling van een spirituele cultuur, vanuit het oude Griekenland tot in de geesteswetenschap van Rudolf Steiner. In de verbinding met Michaël ligt een impulserende kracht die van groot belang is voor de nabije toekomst.
(paperback, met afb. in kleur, 81p)
€ 18,00

klik hier voor meer informatie

Ken jezelf
Reizen tussen werelden
Maarten Ploeger

Een opmerkelijk boek dat een hulp kan zijn bij het begrijpen van en leven met de inhoud van de 'Esoterische Cyclus' van Rudolf Steiner. De auteur beschrijft een 'reis' door de inhoud van de Esoterische Cyclus: twee reisgezellen en een hoger wezen dat hen bijstaat betreden de geestelijke wereld aan de hand van de mantra's en andere teksten van Rudolf Steiner.
(paperback, 217p)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie

Het mysterie van Golgotha en de Russische graal
Nikolai Belotsvetov

Een bundeling van ca 20 artikelen over christelijk-esoterische thema's, waarvan meerdere over het mysterie van Golgotha en over de Russische graal. Slechts een enkel artikel werd eerder in het Nederlands gepubliceerd. Inclusief een beknopte levensbeschrijving van de auteur, die lang bevriend was met Valentin Tomberg.
(paperback, 333p)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

Apocalyptische visioenen in beeld
Kees Zoeteman

Een bijzondere en verzorgde uitgave waarin een aantal afbeeldingen van beeldhouwwerk naar aanleiding van thema's uit de Apocalypse worden samengebracht met korte teksten over de Apocalypse. - Tekst en beeld brengen de kijker/lezer dichterbij tot het werk van Johannes.
(paperback, genaaid, formaat 21x21 cm)
(nb: een Engelstalige uitgave van deze titel vindt u in onze afdeling Buitenlandse boeken)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie


Twee sfeervolle nieuwe kartonboekjes van Uitgeverij Christofoor:

Herfst
Spelen en ontdekken
Sophie Pluim

Een deeltje uit de seizoenenreeks 'Spelen en ontdekken', ditmaal over de herfst! Een heerlijke tijd waarin er in de natuur overal schatten zijn te vinden. Stampen in de plassen, kastanjes zoeken, lampionnetje lopen, en nog veel meer. Een feest van herkenning voor iedere kleine natuurliefhebber.
(kartonboekje, 12p) Vanaf 1 jaar
€ 9,95

klik hier voor meer informatie

Winter
Spelen en ontdekken
Sophie Pluim

Een deeltje uit de seizoenenreeks 'Spelen en ontdekken', helemaal in het teken van de winter. Wat lekkers ophangen voor de vogeltjes buiten, met de hond in de sneeuw spelen, op de slee en nog veel meer. Ook in de winter kan je heerlijk buitenspelen!
(kartonboekje, 12p) Vanaf 1 jaar
€ 9,95

klik hier voor meer informatie

BEKIJK HIER nog meer kartonboekjes

En... twee nieuwe uitgaven van Uitgeverij Lemniscaat:

De beer en haar boek
Frances Tosdevin & Sophia O'Connor

Beer gaat op wereldreis, want het kriebelt... Ze neemt niks mee, behalve haar favoriete boek. Ze gaat naar het strand en het oerwoud, naar de woestijn en naar zee. Overal komt ze dieren tegen die hulp nodig hebben, en dankzij haar boek weet ze altijd wat ze moet doen! Maar ze blijft nooit lang, het kriebelt altijd om weer verder te gaan. Tot ze bij een boekwinkel komt, beer hoeft niet verder te zoeken... Een fijn prentenboek met mooie, warme illustraties.
(gebonden, 32p)
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Momo en de tijdspaarders
Michael Ende

De geliefde klassieker in een prachtig nieuw jasje, met de originele illustraties van de auteur. Momo woont in een oude ruïne buiten de stad. Ze is de enige die niet onder de ban van de tijdspaarders komt... en is de enige die de mensen uit de stad nog redden kan.
(gebonden, 284p) vanaf 10 jaar
€ 16,99

klik hier voor meer informatie


29  s e p t e m b e r : Michaëlsdag 

Michaël
voor het moderne bewustzijn
Rudolf Steiner

Michaël is de leidende geest van onze tijd. De Michaëlslegende van zijn strijd met de draak was in het verleden een strijd die zich in de kosmos afspeelde - in onze tijd speelt diezelfde strijd zich af in het innerlijk van de mens. En Michaël wil ons in die strijd bijstaan. Wat is zijn betekenis voor onze tijd?
Daarover gaat dit boekje, aan de hand van twee voordrachten en twee artikelen.
(paperback, 66 pagina's)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Aartsengel Michael |  Byzantijns mozaiek |  € 1,20
 

Heilige Joris |  Dorothea Schmidt |  € 1,20
 


V E R S  A F G E P R IJ S D E  T I T E L S :

Vogeltrek
Een geïllustreerde geschiedenis van de migratie van vogels
Mike Unwin & David Tipling

Een prachtig, uitgebreid boek over het wonderlijke fenomeen van de vogeltrek. Natuurschrijver Mike Unwin vertelt over de vogeltrek van 67 soorten vogels, onderverdeeld in watervogels, zeevogels, kustvogels en steltlopers, zangvogels en roofvogels en uilen. Nieuwe wetenschappelijke inzichten in de vogeltrek komen aan bod, net als de samenhang van leefwijze en trekgedrag. Een fascinerend boek, natuurlijk vol met prachtige foto's.
(gebonden, groot formaat, met vele afb. in kleur, 288p)
VAN 32.99 VOOR 12.50
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Mijn oma is kwijt...
Peter Theunynck & Lies van Gasse

Oma doet soms een beetje vreemd. Ze weet sommige dingen niet meer, moet alles opschrijven en zegt soms dezelfde dingen wel drie keer. Haar kleindochter probeert haar te begrijpen en te helpen. Wie was oma vroeger, wie is ze nu? Wordt ze weer zoals ze vroeger was, of niet? Dit bijzondere, poëtische boek over dementie is voor jong en oud.
(gebonden, 64p) vanaf 6 jaar
VAN 20.99 VOOR 7.90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Overal zijn reptielen
Britta Teckentrup & Camilla de la Bedoyere

Een informatief boek over de reptielen die op onze wereld te vinden zijn! Lees samen over woestijnreptielen, regenwoudreptielen, varanen en krokdillen, eet- en leefgewoontes, en nog veel meer.
(hardcover, 32p) vanaf 6 jaar
VAN 17.99 VOOR 7.90
€ 7,90

klik hier voor meer informatieIn de media de afgelopen week: het gebruik van ultrabewerkt voedsel verhoogt de kans op allerlei aandoeningen. Ultrabewerkt voedsel heeft allerlei industriële bewerkingen ondergaan (wég met de levenskrachten), er wordt van alles aan toegevoegd en het kan een verslavende werking hebben...

Als het even kan: lekker zélf koken, véél verse ingrediënten, weinig pakjes en zakjes... Het komt een beetje neer op wat het gezonde verstand ons ingeeft.

Voeding vanuit de antroposofie (74)
Jan Saal

Voeding vanuit de antroposofie beschouwd gaat over de bijzondere kwaliteiten van onze voeding (bijvoorbeeld: van wortel, blad en vrucht bij de plant) in relatie tot de drieledige mens. Aan de orde komen onder meer: de relatie tussen voeding en de wezensdelen van de mens; voeding en leeftijdsfasen; de stofwisseling; vlees, alcohol aardappelen en granen.
(brochure, 21p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Gezonde voeding
Rudolf Steiner

Dertien voordrachten, gehouden voor de arbeiders die betrokken waren bij de bouw van het eerste Goetheanum, over voeding. In deze levendige voordrachten komt onder meer aan bod: invloed van voeding op de geest van de mens; antroposofie en voeding; een gezonde voeding, een gezonde bodem; over honing; de spijsvertering; genotmiddelen; honing; de voeding van het kleine kind.
(hardcover, 266p)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

De natuur op je bord
Katelijne Mannaert

Een smakelijke uitgave met 80 recepten met ingrediënten die je in je eigen tuin of in de natuur kunt vinden: zoals noten, bloemen, kruiden, zaden en veel meer. Het boek volgt de seizoenen en bevat naast de recepten veel tips over het plukken, bewerken en gebruiken van wat de natuur ons biedt.
Groot formaat, 154p, met vele afb. in kleur
Van 24,95 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Meer over voeding en koken, KLIK HIER