menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Met een cadeautje

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 20 augustus 2019

Stap voor stap beweegt het einde van de vakantie - en daarmee het begin van het nieuwe schooljaar - door het land. Dat wordt even wennen voor de kinderen en hun leerkracht, en voor de ouders. 

We hebben een klein cadeautje voor u bedacht, dat zal helpen om de weg door het nieuwe schooljaar te vinden.


Dick Bruin (vrijeschoolleraar en schoolleider, en schrijver van Schilderen op school en van Kleuren) maakte al enkele jaren een kleurrijke 'jaarcirkel' waarop het hele schooljaar, inclusief vakanties en feestdagen, te zien is. In verschillende vrijescholen in Noord-Holland kreeg deze jaarcirkel een mooi plekje in de lerarenkamer. 

Wij hebben de jaarcirkel laten drukken op A3-formaat en geven deze in de komende weken cadeau (zolang de voorraad strekt) bij elke bestelling.


Van alles door elkaar.
Deze keer geen ordening maar allerlei titels gewoon door elkaar, daarbij: nieuwe titels, vers afgeprijsde titels en nog wat meer titels die we onder uw aandacht willen brengen. Een bont zomerboeket, zullen we maar zeggen...

N I E U W
Werken aan vitaliteit

Biodynamische preparaten maken, begrijpen en toepassen
Luc Ambagts

Een uitgave over het werken met preparaten in de biologisch-dynamische landbouw (of in de eigen tuin). Het boek bevat bijdragen van verschillende auteurs die ingaan op de vraag naar de werking van de preparaten en vertellen over hun ervaringen daarmee. Daarnaast wordt beschreven hoe je de verschillende preparaten kunt maken en toepassen.
Samengesteld door Luc Ambagts, met bijdragen van o.a. Oebele van der Lei, Ilse Beurskens-van den Bosch, Albert de Vries en Kalle Heesen.
(Soepele hardcover, 124p)
€ 18,50

klik hier voor meer informatie

Vlaamse meesters
Nico van Hout

Een beknopte inleiding over de Vlaamse schilderkunst in de 16e en 17e eeuw, met korte teksten over de genres en de kunstenaars uit die tijd, waaronder bijvoorbeeld Rubens, Van Dijck, Jordaens en anderen, met natuurlijke prachtige afbeeldingen in kleur.
(paperback, groot formaat, 47 pagina’s) Van 12,75 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De mens tussen aarde en kosmos
leven en werken met de kosmische krachten
Guurtje Kieft

De mens is middelaar tussen aarde en kosmos. Hoe de mens deze rol bewust en actief kan vervullen, daarover handelt deze uitgave. De auteur beschrijft de kosmische scheppende krachten en de wijze waarop de mens de aarde kan verzorgen en bovendien zodanig voorbereiden dat de nieuwe Christus-natuurwezens zich kunnen ontwikkelen. Ook de kosmische ritmen en hun invloed op de plantenwereld worden beschreven, het werken met mest en compost en de kwaliteit van onze voeding.
(hardcover, 194p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

N I E U W
Waarom zingen vogels?
Hans-Christian Zehnter

Waarom zingen vogels?
Sommige vragen ontsluiten een hele nieuwe wereld. In deze uitgave onderzoektde auteur de vogel op fenomenologische wijze: wat is het wezen van de vogel - en wat drukt de vogel uit wanneer hij zingt. Daarbij gaat hij ook in op de samenhang van de zang van de vogel met de omringende natuur, en doet een poging te beschrijven waarover de vogel zingt. - Een fascinerende uitgave!
(hardcover, genaaid, 127p, met 36 (kleuren)afbeeldingen
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

De vlindertuin
Ellen MacKay

Een vlindertuin zonder vlinders: dat kan niet. Met hulp van een heleboel mensen zorgt het meisje ervoor dat de vlinders terugkomen. Een bijzonder verhaal op een heel oorspronkelijke manier geïllustreerd.
(Gebonden, 40 pagina's)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

V E R S  A F G E P R IJ S D
Paddington in het ziekenhuis
Michael Bond

Paddington ligt in de tuin en is zijn geheugen kwijt. Hij moet naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis wordt hij onderzocht, maakt kennis met andere patiëntjes - en gelukkig komt zijn geheugen terug en weet hij weer wat er gebeurd is.
Vriendelijk geïllustreerd verhaal, ook geschikt om kennis te maken met 'het ziekenhuis'.
(hardcover, 30p.) Kleuterleeftijd
Van 11,95 voor 5,00

klik hier voor meer informatie

Houd me niet vast
Rudolf Steiner over Maria Magdalena
John Roex

Was Jezus getrouwd met Maria Magdalena en hadden zij samen kinderen? Dat is volgens sommige auteurs het geval. Eén van hen, Danielle van Dijk, zegt zich daarbij op Rudolf Steiner te baseren.
In deze uitgave onderzoekt John Roex wat Rudolf Steiner over Maria Magdalena vertelde en hoe zich dit verhoudt tot wat Danielle van Dijk hierover schreef.
De vragen waar het hier om gaat, zijn essentieel genoeg om grondig onderzocht te worden.
(paperback, 114 pagina’s)
€ 14,50

klik hier voor meer informatie

V E R S  A F G E P R IJ S D
Betoverende paarden

Een magische rit door klassieke sprookjeswerelden
Katherine Roberts

Korte verhalen over paarden uit sprookjes en mythen uit o.m. India, Griekenland, Ierland en Scandinavië. Met flapjes die opengemaakt kunnen worden, een pop-up en een paardenrace-spel.
(Groot formaat, hardcover, 25p). Leeftijd: 8 jaar en ouder
Van 19,95 voor 7,90
klik hier voor meer informatie

Leven met hooggevoelige kinderen
Susan Marletta-Hart

Eén op de vijf kinderen blijkt hooggevoelig te zijn en dat kan in de praktijk voor grote en kleine problemen zorgen. Hoe herken je een hooggevoelig kind en hoe kun je, als ouder of opvoeder, inzicht krijgen in de belevingswereld van het hooggevoelige kind?
Dit boek geeft veel herkenbare voorbeelden, oefeningen en tips.
(paperback, 223 pagina’s)
€ 20,99

klik hier voor meer informatie

V E R S  A F G E P R IJ S D
Zwerftocht door Afrika

De ontdekkingsreis van Alexandrine Tinne
Sunny J. Jansen

De Haagse rijke dame Alexandrine Tinne, die leefde in de 19e eeuw, bewandelde in haar leven ongebaande paden. Op reis door Egypte raakt zij gefascineerd door de rivier de Nijl en besluit een expeditie uit te rusten om op zoek te gaan naar de bron van de Nijl.
Dit verhaal beschrijft deze reis en vertelt het verhaal van Alexandrine Tinne, die in haar tijd misschien wel de bekendste vrouwelijke ontdekkingsreiziger was.
(hardcover, 73p, met kleurenillustraties) Leeftijd: vanaf 10 jaar
Van 14,90 voor 5,00
klik hier voor meer informatie

Bolleman beestjes
Trudy Bolleman

In deze uitgave vindt u acht zelf te maken knuffelbeestjes (Het Lieveheersbeestje, Het Luie Bijtje, De Slome Slak, Het Rupsje, Het gevoelige Egeltje, Het Beertje, Het Zeehondje, De Schuwe Schildpad) die door de schrijfster zelf ontworpen zijn. Met enkele inleidende hoofdstukken over het maken van hoofd, handen en mutsje en stapvoorstap beschrijvingen van de beestjes, verduidelijkt met tekeningen en kleurenfoto's.
(hardcover, 36p)
€ 13,10

klik hier voor meer informatie

N I E U W
Shetland breien
Marja de Haan e.a.

Een boek met liefde voor het breien, voor wol én voor de Shetland-eilanden geschreven. Met enkele tientallen patronen voor o.m. shawls, babymutsjes, truien, dekens, wanten en rokjes - met motieven geïnspireerd door fauna en flora van Shetland. Sfeervol geïllustreerd in kleur, met achtergronden over de wol en het leven op de eilanden, met teltekeningen.
(hardcover, 124p)
€ 24,95

klik hier voor meer informatie

Leven op eigen kracht
Monique Wortelboer

In alles wat leeft is een werkzame kracht, de kracht van het leven zelf. Die kracht bouwt, vormt, vitaliseert. Diezelfde kracht wordt door de moderne leefwijze van veel kanten belaagd en ondergraven. Door de inzet van moderne technologie in alle gebieden wordt de levenskracht in onszelf niet meer gevoed, maar passief gemaakt of geschaad.
Dit boek laat zien hoe belangrijk deze levenskracht is en hoe je aan het behoud en de versterking van die kracht kunt werken.
(paperback, 94 pagina’s)
€ 18,00

klik hier voor meer informatie

N I E U W
Kabouter Thijm viert feest
Admar Kwant

Kabouter Thijm wil samen met zijn vriendjes uit het bos het oogstfeest vieren. Hij verzamelt van alles dat zij lekker vinden. Maar wat kan hij nou zelf eten?
Gelukkig weten zijn vriendjes daar raad op!
Kartonboekje, 12p, peuterleeftijd
€ 7,95

klik hier voor meer informatie

V E R S  A F G E P R IJ S D
Vilten

voor kleurrijke accessoires
Gillian Harris

Een heldere beschrijving van verschillende vilttechnieken die vervolgens worden ingezet voor het vilten van allerlei accessoires, zoals een handtasje, plantenmandje, bloemenfee, peuterslofjes, lampenkapje of brillendoosje. In totaal worden 24 werkstukken uitgewerkt waar helder wordt beschreven welk materiaal je nodig hebt en hoe de werkwijze is, geïllustreerd met veel kleurenfoto's en voorzien van werkpatronen op ware grootte.
(hardcover, 142p) Van 17,95 voor 7,90

klik hier voor meer informatie

Is de kast leeg?
Pleidooi voor gewetensonderzoek van de leerkracht
Hugo Pronk

’In het strijdveld van onze wereldproblemen zijn het altijd personen die het verschil maken. In het groot en in het klein, tot op huiselijk nivo. Daar gaat de vrijeschoolpedagogie over: dat die mensen er dan ook zijn, zichzelf ter beschikking hebben.’
Een oproep om de essentie van de vrijeschoolpedagogie te zoeken, te bewaren, te laten groeien in de praktijk van het onderwijs.
(paperback, 42 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

V E R S  A F G E P R IJ S D
Boetseren beelden & reliëfs
Philippe Chazot

Een zeer bruikbare uitgave voor het boetseren van handen, voeten en bustes. Met beschrijvingen over het opzetten van een werkstuk, materiaal keuze en met duidelijke stapvoorstap beschrijvingen met foto's. ook aandacht voor het tot leven brengen van vormen, het observeren, het opdoen van ideeën en het gebruik van armaturen, het stoken en het maken van reliëfs.
(soepele hardcover, 80p, met vele afb. in kleur) Van 14,95 voor 7,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Bang mannetje
Mathilde Stein

Bang Mannetje is bang voor van alles: voor mensen die voordringen bij de bakker (waar hij niets van durft te zeggen), voor het dragen van zijn bloemetjesbroek (ze zullen hem wel uitlachen) en voor rare geluiden in de nacht (er ligt vast een spook onder zijn bed).

(hardcover, 26p) Kleuterleeftijd
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

N I E U W
Schemerwerelden

Britse en Ierse volksverhalen
Kevin Crossley-Holland

Een heerlijke verzameling van maar liefst 50 volksverhalen uit Ierland, Engeland, Schotland en Wales. De verhalen zijn thematisch gerangschikt (Mysterie en magie - Avonturen en legenden - Elfen en gnomen - Liefde - Listen en vrolijke streken - Geesten) en uitstekend vertaald.
Verzorgd uitgegeven met fraaie illustraties in zwartwit van Frances Castle.
(hardcover met stofomslag, 349p)
Leeftijd: verschillende leeftijden, vanaf 10 jaar
€ 19,95

klik hier voor meer informatie

Ouderdom
een vruchtbaar perspectief
Rudolf Steiner

Verschillende teksten over de levensloop van de mens, vanuit het perspectief naar een zinvol ouder worden. Samengesteld en ingeleid door Arie Boogert. (131 pagina's)
€ 19,90

klik hier voor meer informatie