menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Wie verre reizen doet

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 16 juli 2019

Wie verre reizen doet kan veel verhalen.
En verre reizen... die maken we tegenwoordig met het vliegtuig, de trein, de auto. Maar wandelend en fietsend kom je ook een heel eind.
En dan is er, het is de kenners al sinds lang bekend, nog het leunstoel-reizen, dat bij voorkeur per boek gebeurt. Elk boek een nieuwe wereld!
Van kaft tot kaft, af te leggen in je eigen tempo, onder zelfbepaalde condities, een warme of een koele dronk onder handbereik, en nog milieuvriendelijk ook...
We wensen u een fijne zomer!


B I J  O N Z E  H U I S U I T G E V E R I J  V E R S C H E N E N :

Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot (III)
Hermetisme en Christendom, een verkenningstocht
Valentin Tomberg

Een van de bijzonderste teksten uit de esoterische literatuur. Dit is het derde deel waarin de auteur de laatste zeven Grote Arcana (nrs. 16 tot en met 22) bespreekt - als zeven geestelijke ontwikkelingsstappen. Met zijn grote kennis van vele esoterische tradities ontwikkelt hij wijdse en voor de goede verstaander toch zuur substantiële perspectieven.
(paperback met flappen, genaaid, 358p)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

De andere twee delen van deze uitgave vindt u HIER...

En twee andere titels van deze auteur vindt u HIER...

Voor alle Nederlandstalige titels van Valentin Tomberg geldt 
(tot en met zondag 21 juli a.s.):
uw bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd
(binnen Nederland; klanten buiten Nederland krijgen € 2,00 korting op de verzendkosten).


E X O T I S C H  L E Z E N :

Ierland - Mijn Ierland
Mariet Lems en Adriaan Bekman

Vijftig verhalen van persoonlijke belevenissen in en beschouwingen over Ierland en de Ieren. Daarmee ontstaat een beeld van dit wonderlijke land en zijn bewoners. Met illustraties in kleur.
(paperback, 190p)
€ 23,50

klik hier voor meer informatie

De leeuwenvrouw
Het mysterie van de witte leeuwen
Linda Tucker

Na een levensgevaarlijk treffen met een troep leeuwen, raakt de schrijfster gefascineerd door dit machtige dier. Ze komt in contact met een ´leeuwensjamaan´ en volgt, door heel Afrika, het spoor van de mythische witte leeuw.
Dit boek is het verhaal van deze tocht die het leven van de schrijfster voorgoed verandert en waarin ze een wereld vol magie en oeroude wijsheid ontdekt.
(paperback, 383 pagina´s, met afb. in kleur) 
VAN € 29,95 VOOR € 7,90

klik hier voor meer informatie

De volkeren van Europa
Rudolf Steiner

Volkeren hebben een ’missie’ - een opdracht binnen het geheel van de mensheid en haar ontwikkeling. In 1910 hield Rudolf Steiner over dit thema een voordrachtencyclus in Oslo. De elf voordrachten, voorzien van noten, aantekeningen en een nawoord van Frans Lutters, zijn in deze uitgave opgenomen.
(319 pagina’s, gebonden)
€ 32,00

klik hier voor meer informatie

Chartres
Complete gids voor de kathedraal
Michael Ladwein

Kleurrijk en ruim geïllustreerde gids voor dé kathedraal, behandelt de geschiedenis, de portalen, de glas-in-loodramen e.d. en gaat in op spirituele, religieuze en cultuurhistorische achtergronden.
De auteur geniet faam als reisbegeleider naar Chartres.
(240 pagina’s)
€ 26,00

klik hier voor meer informatie

Hellas
Herinnering, bezinning, verwachting
Willem Frederik Veltman

In dit boek bezegelt de auteur zijn levenslange zoektocht naar de Europese geest door een intensieve studie van de oorsprong van de cultuur van dit werelddeel. Religie, geschiedenis, kunst, literatuur en wijsbegeerte van het antieke Griekenland worden uitvoerig behandeld; een reis langs de belangrijkste plaatsen verhoogt de betrokkenheid. In het laatste hoofdstuk wordt de metamorfose van ’Hellas’ geschetst als verwachting van een hernieuwde spiritualisering van Europa. 
(paperback, 502 pagina’s)
VAN € 34,50 VOOR € 19,50

klik hier voor meer informatie

Patmos
Een heilig eiland
Peter France

Op het eiland Patmos schreef Johannes zijn ’Apokalypse’. Voor veel mensen is het een bijzondere plaats met een bijzondere aantrekkingskracht. De schrijver wilde daar niets van weten - totdat hij zelf op Patmos kwam.
In dit boek vertelt hij hoe in de ban raakte van dit heilige eiland.
(Paperback, 207 pagina’s) 
VAN € 19,90 VOOR € 6,90

klik hier voor meer informatie

Maria Magdalena, de lady van Glastonbury en Iona
Over de oudste wortels vanhet Keltisch Christendom
Danielle van Dijk

Een zoektocht naar het keltische christendom, naar de verbinding van Jezus en Maria Magdalena en naar het vraagstuk man/vrouw. De tocht voert door een schat van oude keltische legenden en biedt een inzicht in de ontwikkeling en verspreiding van het vroege Christendom. Met bijna 200 afbeeldingen in kleur en beschrijvingen van bijzondere plekken op het eiland Iona en in en rond Glastonbury zodat het boek ook als bijzondere reisgids kan dienen.
(paperback, 280p)
€ 25,50

klik hier voor meer informatie

Lohengrin en Antwerpen
Rika Heymans (e.a.)

Een spirituele zoektocht naar de geschiedenis en de opgave van de stad Antwerpen, in het licht van het graalsthema. Over Lohengrin de Zwanenridder, over de middeleeuwse stadscultuur en de kiemen voor de wereldeconomie.
(paperback, 112 pagina’s, met afb. in kleur en zwartwit)
€ 12,00

klik hier voor meer informatie

Niemandsland
Mark Mastenbroek

In dit boek doet de schrijver verslag van een bijzondere reis: een reis door de wereld van een schilderij. Wat eerst een toevallige samenvoeging van beelden en kleuren lijkt, blijkt bij zorgvuldige beschouwing een innerlijke samenhang te bezitten.
(paperback, 39 pagina’s, met kleurenafbeelding)
€ 2,50

klik hier voor meer informatie

Reis naar Christianopolis
Johann Valentin Andreae

"Aangezien anderen nooit op hun fouten gewezen willen worden en ik het ook niet mijn taak acht dat te doen, heb ik voor mezelf een stad gebouwd, waarin ik het voor het zeggen heb. En als u meent dat deze stad mijn onbeduidende persoon moet voorstellen, zult u er niet zo ver naast zitten."
Eerste vertaling in het Nederlands van Andreae’s ideaalbeeld van een christelijke samenleving.
(Ingenaaid, 173 pagina’s)
€ 39,00

klik hier voor meer informatie

Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe?
Met een originele benadering van onze voorouders en een blik op vandaag en morgen
Bruno Skerath

Een fascinerend boek over de wortels en de ontwikkeling van het deel van Europa dat de schrijver West-Rijnland noemt, het gebied waar Nederland, België, Luxemburg en delen van Frankrijk en Duitsland toe behoren. Een originele, door de antroposofische geesteswetenschap bevruchte kijk op onze eigen geschiedenis en op de actuele situatie.
(paperback, 391 pagina’s)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie


R E I Z E N  M E T / V O O R  K I N D E R E N

Mijn badje vliegt
Gerard Delft

Een prentenboek over de reis die Eefje maakt met haar opblaaskrokodil. In verre landen beleven ze kostelijke avonturen - en dat allemaal terwijl het verhaal begint in de tuin van Eefje waar het zó saai is...
Met vrolijke illustraties van Marieke van Ditshuizen
(prentenboek, gebonden, 32 pagina’s) leeftijd: vanaf 4 jaar
€ 13,95

klik hier voor meer informatie

Reizen met mijn oma
Juliet Rix en Christopher Corr

Toen oma jong was heeft ze veel verre reizen gemaakt, over de hele wereld. Nu is ze oud en zeggen de volwassen mensen dat ze een beetje in de war is. Maar ik reis nu met oma mee en zo beleven we van alles op de bijzonderste plekken van de wereld.
Een prentenboek voor kleuters over reizen en over een oma die aan dementie lijdt.
(groot formaat, hardcover, 32p)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

De vier gelukszoekers
Barbara Rzepa

Schildpad is helemaal alleen en trekt de wereld in op zoek naar het Geluk. Op reis komt ze een egel een mol en een haas tegen die allemaal met haar meetrekken. Na een verre reis en veel belevenissen vinden ze een grote kist; zou daar dan het geluk in zitten?
Een ’wijs’ verhaal met originele illustraties voor oudere kleuters.
(gebonden 26 pagina’s)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Op zoek naar het begin
Joke Eikenaar

Ridder Pepijn vindt in het bos een lap stof, waarvan het einde niet in zicht is. Hij besluit op zoek te gaan naar het begin van de lap. Zo maakt hij een verre reis die hem uiteindelijk bij een prinses brengt die op diezelfde dag moet trouwen - en wacht er een nieuw begin...
Een sprookjesachtig verhaal, geschikt voor kleuters van (bijna) 5 jaar en ouder.
(hardcover, genaaid, 32p)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Heidi
Maja Dusíková

Het verhaal van Heidi, op eenvoudige wijze naverteld zodat het geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar. Heidi is wees en mag bij haar opa in de bergen wonen. Daar heeft ze een heerlijke tijd, totdat ze door haar tante wordt meegenomen. Maar in de stad heeft ze verschrikkelijk heimwee naar het leven in de bergen.
(Prentenboek, groot formaat, 32 pagina’s)
Zelf lezen vanaf 7 jaar.
€ 15,95

klik hier voor meer informatie

Armstrong
De avontuurlijke reis van een muis naar de maan
Torben Kuhlmann

Amerika, 1954. Een kleine muis ontdekt door zijn telescoop dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit al een muis heeft gevlogen, neemt hij een besluit: “Ik word de eerste muis op de maan!”

(Hardcover, 128p) Voorlezen vanaf ca 6 jaar; zelf lezen vanaf ca 8 jaar
€ 19,95

klik hier voor meer informatie

Lampje
Annet Schaap

Lampje is de dochter van een vuurtorenwachter. Iedere avond steekt zij het licht in de vuurtoren aan, maar op een stormachtige avond lukt dat niet. Dat is het begin van spannende, sprookjesachtige avonturen over zeemonsters en piraten.
(Gouden Griffelwinnaar 2017) hardcover, 324p, leeftijd: 9+
€ 16,99

klik hier voor meer informatie

De kinderkaravaan
An Rutgers van de Loeff

Een klassieker gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een gezin dat in 1844 dwars door Amerika naar het westen trekt. Als de ouders overlijden zetten de kinderen de tocht voort. Een indrukwekkend verhaal over moed en doorzettingsvermogen.
(gebonden, 183 pagina’s) LEEFTIJD: 10 +
€ 14,50

klik hier voor meer informatie

Julia’s reis
Een magisch kunstavontuur
Finn Zetterholm

Een magisch verhaal over kunst: de twaalfjarige Julia belandt door het kijken van een schilderij in een museum, in de tijd en wereld van Rembrandt. En zo komt ze vervolgens bij andere beroemde schilders terecht. In al die ontmoetingen leert ze een heleboel over de schilderkunst - en tegelijkertijd beleeft ze een spannend avontuur.
(gebonden, 350 pagina’s) Vanaf ca 11 jaar
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

De wereld van de Indianen
Marian Wood

Een mooi verzorgd uitgeven informatief boek over de wereld van de indianen. Waar komen ze vandaan; hoe kwamen ze Amerika binnen; hoe verspreidden ze zich, hoe zag hun cultuur en hun dagelijks leven eruit?
Gebonden, groot formaat, met vele afb. in kleur, 48 pagina’s.
Leeftijd: ca 11 jaar en ouder.
€ 6,00

klik hier voor meer informatie

Eindelijk, eindelijk blauwe zee
Over de spectaculaire reis van Le Maire en Schouten rond Kaap Hoorn
André Nuyens

Een heerlijke historische jeugdroman over twee scheepsjongens die meevaren op de tocht die moet leiden tot het ontdekken van een nieuwe scheepvaartroute naar Australië. Het wordt een reis vol avonturen - letterlijk een reis over de hele wereld.
(gebonden, 197 pagina’s) Vanaf 12 jaar
Van 14,90 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Haaieneiland
Rob Ruggenberg

Het verhaal van Roemer, die als matroos aanmonstert op een schip dat op ontdekkingsreis gaat in de Stille Zuidzee,in 1722. Het wordt een zware reis, met storm, honger, scheurbuik. Samen met vier anderen blijft Roemer achter op een klein eiland. Dat lijkt een paradijsje te zijn, maar dat duurt niet lang. Ze komen in aanraking met de bevolking van het eiland, Roemer sluit vriendschap met een meisje -maar het eiland blijkt vol gevaar te zijn.
Een spannend en goed geschreven avontuurlijk verhaal.
(hardcover, 271p) Leeftijd: 12+
€ 15,99

klik hier voor meer informatie