menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - zinnig en zonnig

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 3 juli 2019

Het lijkt alsof alles in deze tijd steeds heftiger wordt. Tegenstellingen worden scherper, misverstanden bouwen zich op en ook het weer gedraagt zich 'heftiger'.
In meer dan één opzicht zou je wensen dat wij het hoofd koel houden. Niet handelen vanuit heftige impulsen, maar op een bodem van innerlijke rust, bezonnenheid, inzicht. En toch van de zomer genieten.
Lees een zinnig boek. Of lees een zonnig boek.
We zetten er wat op een rijtje!


N I E U W  N I E U W  N I E U W

Jaarplanner
Leven met de seizoenen
Manon Berendse

Hij is er weer: de Jaarplanner die mooi aansluit bij het schooljaar: met veel ruimte voor afspraken en plannen; achtergronden bij de jaarfeesten, opvoedtips, knutselideeën, inspirerende uitspraken.
De Jaarplanner loopt van juli 2019 tot en met augustus 2020.
Met twee weken per blad.
€ 17,95

klik hier voor meer informatie

Ontspannen kinderen
Lorraine E. Murray

- Help kinderen goed in hun vel door mindfulness activiteiten -
Door allerlei factoren hebben kinderen in onze tijd steeds meer te maken met spanningen, die kunnen leiden tot problemen met stress of gedrag. In dit boek wordt beschreven hoe opvoeders, nauw aansluitend bij de dagelijkse gang van zaken op school of thuis, kleine oefeningen kunnen doen die in veel gevallen direct baat hebben.
(paperback, 190p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Eenzaamheid
Troost door inzicht
Hans Stolp

Eenzaamheid heeft een plaats in het leven van heel veel mensen. Hans Stolp beschrijft de verschillende vormen van eenzaamheid en geeft aan dat het ontwikkelen van inzicht de eenzaamheid niet altijd kan opheffen, maar wel kan 'verlichten'. Eenzaamheid kan deel zijn van een weg van geestelijke groet.
(hardcover, 126p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Het geestelijke licht van de Waldorfschool
Peter Selg

Deze uitgave bevat de tekst van een voordracht die Peter Selg in 2018 hield ter gelegenheid van het 99-jarig bestaan van de Waldorfschool. In deze uitgebreide voordracht schetst hij de intentie en de betekenis van wat Rudolf Steiner met de school beoogde - en plaatst deze in de context van de moderne tijd.
Een prachtige tekst om (weer) te zien waar het in de vrijeschool in essentie om gaat.
(paperback, 59p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie


Z O M E R Z O N N I G

Pippa en Pelle in de zomerzon
Daniele Drescher

Een lief kartonboekje in zomersfeer: Pippa en Pelle trekken er op een heerlijke zomerdag op uit en zien buiten - in de appelboom, op de akker, bij de kippen - van alles gebeuren.
Voor peuters
(10 pagina’s)
€ 7,95

klik hier voor meer informatie

Zomer in het Grote Bos
Ulf Stark en Eva Eriksson

Een heerlijk (voor)leesboek met korte hoofdstukken om bijvoorbeeld voor het slapen gaan te vertellen. Avonturen van de dieren en kabouter Tomte in het Grote Bos. De zomer komt eraan en middenin de zomer is er een groot feest! Maar een flinke zomerstorm dreigt roet in het eten te gooien!
(gebonden, groot formaat, 128 pagina
€ 19,50

klik hier voor meer informatie

Zomeroogst
Verhalen, liedjes, knutsels en recepten
Diana Monson

Verzorgde, kleurrijke uitgave vol verhalen, gedichten, liedjes, recepten en knutsels voor de zomerperiode.
(Gebonden, groot formaat, 80 pagina’s)
€ 18,00

klik hier voor meer informatie

Hoera, wij hebben een tuin!
Gerda Muller

Een heerlijk prentenboek/verhaal: het huis waar Anna en Benjamin net wonen heeft een prachtige tuin. In dit verhaal maken zij, samen met de buurjongen, een jaar lang mee wat er in de tuin gebeurt. Met prachtige afbeeldingen waarop heel veel te zien is, met recepten en tips om zelf groenten of kruiden te kweken. Een inspirerend boek voor kinderen van zes jaar en ouder.
(gebonden, groot formaat, 40 pagina’s)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Het bijenboekje
Jakob Streit

De wereld van de bijen is een heel bijzondere wereld. In dit boekje van meesterverteller Jakob Streit beleeft de kleine Koen, samen met zijn opa, een jaar in het leven van een bijenvolk. Vanaf ca 7 jaar voorlezen, vanaf ca 9 jaar zelf lezen. (gebonden, 70 p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Dit is de zee
Nicola Davies

Korte verhaaltjes over alles in, op, om, onder en boven de zee, met poëtische teksten.
De illustraties van Emily Sutton zijn indrukwekkend en meeslepend, je wordt er als het ware ingezogen. Aan dit boek beleef je meer dan alleen tekst en beeld, je voelt de zee.
Hardcover, genaaid, 108 p / leeftijd: 7 - 10 jaar
€ 19,95

klik hier voor meer informatie

Het zinderende zee boek
Yuval Zommer

Waarom rent een krab opzij?
Eten haaien mensen?
Waarom bevriezen pinguïns niet?
In dit boek vind je de antwoorden op deze en nog veel meer vragen. Dit hele grote formaat boek staat vol interessante weetjes over alles dat leeft in de zee, natuurlijk met heel veel afbeeldingen.
(hardcover, 64p) Leeftijd: vanaf 8 jaar
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

Het strandboek
Fiona Danks & Jo Schofield

Een aanstekelijk boek om op het strand en aan het water (meren, rivieren) van alles te doen. Daarbij kun je gebruik maken van wat er te vinden is (zand, water, schelpen, zeewier, aangespoeld hout) en natuurlijk ook van je fantasie.
Deze uitgave prikkelt de fantasie en wekt zin om heerlijk bezig te zijn en te blijven. (softcover, gebonden, 128 pagina’s, met heel veel foto’s in kleur)
€ 15,50

klik hier voor meer informatie

Kustleven
in Europa
Bob Gibbons

Handzame pocket voor het leren (her)kennen van wat je aan het strand vinden kan: zeewieren, schelpen, weekdieren, zeesterren en meer.
Korte beschrijvingen, met vindplaats en kleurenafbeelding.
(pocket, 104 pagina’s)
€ 2,99

klik hier voor meer informatie

Vakantieboek
Anne en Peter Thomas

Inspirerend kijk-, lees- en doeboek met een indrukwekkende hoeveelheid ideeën, tips, achtergronden en adviezen voor een geslaagde vakantie.
Groot formaat, genaaide paperback, vele illustraties in kleur, 239 pagina’s.
VAN € 19,90 VOOR € 6,90

klik hier voor meer informatie

Weersverschijnselen
Wonderen van het weer gezien vanaf ruimte en aarde
Gordon Higgins

Een kloek boek (gebonden, 256 pagina’s) met honderden kleurenfoto’s van bijzondere weersverschijnselen. Een deel van de foto’s is gefotografeerd vanuit de ruimte. In korte beschrijvingen bij de foto’s wordt uitleg gegeven over de verschillende weersverschijnselen en hun oorzaak. Een prachtig boek!
VAN € 29,95 VOOR € 9,90

klik hier voor meer informatie

Kijken naar de sterren
Emily Winterburn

Al sinds mensenheugenis zijn er in alle culturen verhalen verteld over wat ’s avonds aan de sterrenhemel te zien is. In deze uitgave worden die verhalen opnieuw verteld, gerangschikt op maand zodat de sterrenbeelden gevolgd kunnen worden.
De verhalen worden aangevuld met historische en wetenschappelijke feiten over de sterrenbeelden. Voorzien van kaartjes en andere illustraties in zwartwit.
(paperback, 293 pagina’s)
VAN € 17,50 VOOR € 6,90

klik hier voor meer informatie


Z O M E R S  Z I N N I G

Dichterbij de bij
Op weg naar natuurlijk imkeren
Alma Huisken

Dichter bij de bij is het fascinerende bijenboek van Alma Huisken, groenauteur, bio-tuinier en -imker. Als je ook maar iets voor bijen voelt zit je met dit boek helemaal goed: het is een bruisende bron van kennis en wijsheid over het bijenleven. Of je nu imker bent, imker wilt worden of bijen een prettig(er) leven gunt, Alma sleept je de wondermooie bijenwereld in en... je komt er als rijker mens uit.
(Paperback, 383 pagina’s)
€ 24,95

klik hier voor meer informatie

De bijen
Rudolf Steiner

Een nieuwe vertaling van de serie van acht voordrachten die Rudolf Steiner hield over de bijen. Bijenvolken vormen geheimzinnige organismes en Rudolf Steiner laat zien dat hun betekenis veel verder gaat dan gewoonlijk wordt gedacht. Ze zijn verbonden met de zon én met de mens. De voordrachten bevatten ook veel informatie over de bijenteelt, over honing en meer.
Deze voordrachten, die Rudolf Steiner hield voor de arbeiders die aan de bouw van het Goetheanum werkten, zijn vlot leesbaar.
(paperback, 197 pagina’s)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

De vlinder - een kosmisch wereldwonder
Renée Zeylmans

Een korte tekst over de vlinder - die werkelijk, zoals Rudolf Steiner ook heeft verteld, een wonderbaarlijk wezen is. Deze verzorgde brochure (20p) is fraai in kleur geïllustreerd met afbeeldingen van werk van Leida en van Gerard Maas.
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Planten waarnemen
Over de invloed van elementenwezens op het leven van planten
R. van Romunde

Soms is een klein boekje van GROTE waarde. Dick van Romunde, deskundige bij uitstek, beschrijft in dit kleine boekje helder en concreet hoe je de plantenwereld en de krachten en wezens die daar werkzaam zijn werkelijk, waarnemend, leert kennen. (paperback, 72 pagina’s)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

De missie van de aarde
Rudolf Steiner

Twee voordrachten waarin Rudolf Steiner spreekt over het doel van mens en aarde en de betekenis van verwondering, medegevoel en het geweten - deze gevoelens verbinden de mens met de opgave van Christus en de aarde.
(paperback, 66 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

De mens tussen aarde en kosmos
leven en werken met de kosmische krachten
Guurtje Kieft

De mens is middelaar tussen aarde en kosmos. Hoe de mens deze rol bewust en actief kan vervullen, daarover handelt deze uitgave. De auteur beschrijft de kosmische scheppende krachten en de wijze waarop de mens de aarde kan verzorgen en bovendien zodanig voorbereiden dat de nieuwe Christus-natuurwezens zich kunnen ontwikkelen. Ook de kosmische ritmen en hun invloed op de plantenwereld worden beschreven, het werken met mest en compost en de kwaliteit van onze voeding.
(hardcover, 194p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

Leven met natuurwezens
Over wie zij zijn, hoe zij werken en wat zij van ons vragen
Roland & Lieke Schwaiger-Dijkstra

Vanuit hun eigen langdurige ervaring beschrijven de auteurs op een directe en heldere manier over hun omgang met natuurwezens. Daarbij maken ze ook duidelijk welke plaats deze wezens in het grote geheel van aarde en kosmos innemen, hoe nieuwe Christus-natuurwezens ontstaan, hoe hun verbinding met de mens is en welke taak de mens in dit verband heeft.
(paperback, 126p)
€ 14,50

klik hier voor meer informatie

Red de elementenwezens
Thomas Mayer

Een informatief, open én bezielend verhaal over de ervaringen die de schrijver opdeed met ’elementenwezens’. Op een heel directe en onopgesmukte manier vertelt hij over zijn ontmoetingen met elementenwezens, met het oefenen om met hen in gesprek te gaan en met de vragen die zij aan de mens hebben. Zij smachten ernaar om door de mens gezien te worden om samen te werken aan de toekomst van de aarde.
(paperback, 166 pagina’s)
€ 16,50

klik hier voor meer informatie


IN ONZE AFDELING KAART & REPRO
... is het altijd zomer

Inas reis
Inger Rydén /  € 1,10
klik hier voor meer informatie

Bloemenfeest in de tuin
Elsa Beskow /  € 1,00
klik hier voor meer informatie
 

Rood zomerfruit
Anna Lübsee /  € 1,00
klik hier voor meer informatie
 
KLIK HIER om 45 zomerse kaarten te bekijken met werk van antroposofisch geïnspireerde kunstenaars