menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - De prijzen verdampen

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 19 juni 2019

VERDAMPENDE PRIJZEN

Het boekenvak in Nederland kent een streng systeem van vaste prijzen. De gedachte daarachter: met de wettelijk bepaalde vaste prijs wordt het boek geen stuntartikel dat grote aanbieders in staat stelt om de kleinere van de markt te drukken. Dat beschermt, gedeeltelijk, de kleinere boekverkoper en is een stimulans voor een grotere verscheidenheid aan titels. 
En zo werkt het deels ook. 
De aard van het uitgeven brengt natuurlijk ook nog wat anders. Want hoe weet een uitgever dat een nieuwe titel goed gaat lopen, of misschien wel juist niet? - Precies: dat weet hij nooit met zekerheid. En kennelijk - u weet: wij geven zelf ook boeken uit en kunnen het beamen - kennelijk, behoren uitgevers tot de optimistisch of enthousiast ingestelde types. En zo kan het gebeuren dat van het ene of andere boek teveel exemplaren gedrukt worden (of zo u wilt: te weinig exemplaren gekocht worden). 
Na twee jaar is het de uitgever dan toegestaan de prijs van zo'n boek te verlagen. Het boek gaat dan, positief gezegd, een tweede leven in: met de verlaagde prijs komt het misschien in het vizier van nieuwe lezers.

Anders gezegd: we hebben weer een aantal 'vers afgeprijsde' aantrekkelijk titels binnen gekregen!

Welkom op aarde!
In verwachting met lichaam, ziel en geest
Erika Gradenwitz-Koehler

Een boek om de tijd van de zwangerschap mee door te gaan. Het geeft toegankelijke, aantrekkelijke én serieuze informatie over vele aspecten van de zwangerschap: over de ontwikkeling van het ongeboren kind, gezonde gewoontes, voeding en verzorging, over de bevalling zelf en geeft ook nog eens spirituele gezichtspunten (geïnspireerd vanuit allerlei culturen en tradities).
Gebonden, 143 pagina’s, met vele afb. in kleur
VAN 25,50 VOOR 7,90

klik hier voor meer informatie

Tijd om te dromen
Timothy Knapman

Al spelend horen Alice en Jack een vreemd geluid in het bos. Wat zou dat zijn? Alice wil het weten. Maar Jack wordt steeds angstiger. Zou het een grote boze wolf zijn? Alice neemt hem moedig bij de hand. Waar zullen zij terecht komen?
Met illustraties van Helen Oxenbury
(gebonden, 32 pagina’s) Voor peuters en jonge kleuters
VAN 13,95 VOOR 6,90

klik hier voor meer informatie

Kuiken en Muis op stap
Loek Koopmans

In het drukke kippenhok zoekt moeder Kip naar lekkere hapjes, de haan pikt naar graankorrels en Kuiken kijkt verbaasd naar het mooie gladde witte ei. Wat zou daar in zitten? Plotseling verschijnt er een muis in het kippenhok, maar als hij even later naar buiten kruipt, gaat Kuiken hem vlug achterna en gaan ze samen op stap. Wat een geluk dat Muis alles weet over de dieren die ze tegenkomen. Als ze in de schemer een poes ontmoeten rennen ze snel naar het veilige kippenhok. Daar wacht een verrassing! Uit het gladde witte ei kruipt een klein kuikentje! Een nieuw vriendje om mee op stap te gaan! De aquareltechniek van Loek Koopmans is zorgvuldig opgebouwd uit vele lagen, waardoor rijke kleuren ontstaan. Hierdoor vinden zijn prenten aansluiting bij de belevingswereld van kleine kinderen.
Vanaf 3 jaar. (Gebonden. 24 pagina’s)
VAN 13,95 VOOR 6,90

klik hier voor meer informatie

Noach’s Ark
Francesca Crespi

Een prachtig pop-up boek: in zes driedimensionale ’platen’ wordt het verhaal van Noach en de ark getoond en op een eenvoudige manier verteld. Met ’schuifjes’, ’draaidingetjes’ en andere vondsten die dit tot een heel bijzonder boek maken.
Voor kleuters.
VAN 14,95 VOOR 6,90

klik hier voor meer informatie

Raju’s avontuur
Timothy Knapman & Patrick Benson

Raju, het kleine olifantje, vertrekt ’s morgens vroeg voor een verre tocht samen met zijn moeder. Hij is al snel moe en wil weer naar huis. Maar de tocht gaat verder en verder. Door het hoge gras, langs de rivier - en nog verder. Ze ontmoeten andere dieren, slangen, krokodillen, een tijger... En als ze dan in het donker eindelijk huis zijn wil Raju het liefst weer op avontuur!
Een heerlijk verhaal met hele mooie illustraties.
(gebonden, 40 pagina’s) Kleuterleeftijd
VAN 14,95 VOOR 6,90

klik hier voor meer informatie

Binke en de ballon
Jennine Staring

Lucas en zijn hond Binke zijn onafscheidelijk. Maar op een dag ziet Lucas een rode ballon door de lucht zwieren. Binke wil de ballon pakken en rent er achteraan. De ballon danst en dwarrelt door de lucht, over het veld, door het bos, steeds verder. En Binke rent er achteraan! zal hij nog terugkomen? Lucas wacht en wacht...
Een mooi verzorgd prentenboek met relatief veel (eenvoudige) tekst waarin een verhaal met een diepere laag over trouw en vriendschap wordt verteld.
(gebonden, 24 pagina’s) Kleuterleeftijd
VAN 13,95 VOOR 6,90

klik hier voor meer informatie

Het potlodenboek
Ontdek wat je allemaal kunt doen met potloden
Miri Flower

Een enthousiasmerend boek met 70 projecten om te tekenen en te knutselen met potloden. Het gaat om tekenspelletjes en knutseldingen waarbij potloden gebruikt worden. Voor jonge kinderen onder begeleiding maar ook voor (veel) oudere kinderen.
(genaaid, buigzame softcover, 128 pagina’s)
VAN 14,95 VOOR 6,90

klik hier voor meer informatie

Het verfboek
Ontdek wat je allemaal kunt doen met verf
Miri Flower

Een inspirerend boek met originele dingen om, met kinderen, met verf te doen. 70 verschillende projecten worden kort maar helder, en met vele illustraties, beschreven en bevatten veel toepassingen en ideeën om enthousiast van te worden. Onder begeleiding voor jonge kinderen, maar met projecten die ook oudere kinderen (en volwassenen) veel plezier zullen bezorgen.
(genaaid, buigzame softcover, 128 pagina’s)
VAN 14,95 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

De allerleukste insectenencyclopedie
Nancy Honovich

Een encyclopedie over insecten: vol met prachtige kleurenfoto's en beschrijvingen van o.m. vlinders, bijen, kevers, luizen, sprinkhanen, libellen en meer. Met beschrijving over hun gewoonten en eigenaardigheden, basisinformatie over hun zintuigen, wijze van communiceren; hun voedsel, levenscyclus enzovoort.
(paperback, genaaid, 271p) Leeftijd: 11 jaar en ouder
VAN 18,50 VOOR 7,90 - Nog maar zeer beperkt leverbaar

klik hier voor meer informatie

Wandelen met God rond abdijen
Leo Fijen e.a.

19 Wandelingen in (Zuid-)Nederland en Vlaanderen rondom evenzoveel abdijen. De wandelingen (met aan lengte van 4 tot 7 km) zijn helder beschreven, met plattegrond. Iedere wandeling gaat gepaard met een interview met een aantal bekende Vlamingen en Nederlanders (zoals: kardinaal Danneels, Stijn Cininx, Yves Leterme, Doekle Terpstra, Antoine Bodar en Andries Knevel) die spreken over spiritualiteit, waarden en de zin van het leven.
(paperback, foto’s in ZW, 205 pagina’s)
VAN 15,50 VOOR 5,00

klik hier voor meer informatie

Zon, maan en sterren
Astronomie voor iedereen
Elisabeth Mulder

Leer de sterrenwereld kennen! In dit boek wordt niet uitgegaan van een ’papieren theorie’ maar wordt uitgegaan van dat wat je zelf aan de nachtelijke hemel kan zien.
(98 pagina’s) VAN 14,90 VOOR 6,90

klik hier voor meer informatie

De kracht van de ongebonden vrouw
Clarissa Pinkola Estés

Verhalen, gedichten, kunstwerken en ’observaties’ over de kracht van het vrouwelijke, waarin Maria, het archetype van de Moeder centraal staat.
Paperback, 335 pagina’s, met afb. in kleur en ZW.
VAN 19,95 VOOR 7,90

klik hier voor meer informatie

En dan nog een aantal afgeprijsde titels die we al langere tijd aanbieden:

De vrijheidsimpuls van de Islam
John van Schaik, Christine Gruwez e.a.

Hoe zit het met de vrijheid binnen de Islam? Biedt de Islam ruimte voor het idee van individuele vrijheid en verantwoordelijkheid - of wordt er uitgegaan van predestinatie? Hebben wij daar een juist beeld van; en is de moderne Islam hierin zoals Mohammed bedoelde?
In deze bundel gaan de drie auteurs op zoek naar de vrijheid in de Islam. Zij doen dat op basis van hun verbinding met de antroposofie én de wetenschap. (paperback, 245 pagina’s) 
Met bijdragen van John van Schaik, Christine Gruwez en Cilia ter Horst
VAN 24,50 VOOR 5,00

klik hier voor meer informatie

Opvoeden is mensenwerk
Zicht krijgen op je kind en je eigen levensloop
Anneke Maissan

Als er kinderen komen verandert je leven volledig. Dat heeft z’n mooie kanten maar je zult ook merken dat je zelf moet veranderen. Dit boek gaat in op vele concrete opvoedingssituaties - met hulp van vele herkenbare voorbeelden -maar laat ook zien hoe je als ouder je eigen leven en dat van je kinderen met elkaar samenbrengt.
(paperback, 182 pagina’s) Van 19,90 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

De woordkunst van Rudolf Steiner
Martina Maria Sam

Is Rudolf Steiner moeilijk leesbaar?
Eerlijk zeggen?
Voor veel mensen wel.
In deze kleine studie wordt echter aangetoond dat Rudolf Steiner veel aandacht besteedde aan zijn verwoordingen. Waarom deed hij dat?
(paperback, 111 p)
VAN 12,50 VOOR 5,00

klik hier voor meer informatie

De hemelpoort op een kier
Over het korte leven van mijn kleinkind Roos
An Mehlgarten

De schrijfster vertelt het verhaal van haar kleinkind dat op vijfjarige leeftijd overleed aan een zeldzame ziekte. Daarmee biedt zij troost en steun voor anderen in een dergelijke situatie.
(paperback, 174 pagina’s)
VAN 16,90 VOOR € 6,90

klik hier voor meer informatie

Ecologie en wet
Fridjof Capra & Ugo Mattei

- Naar een nieuwe balans tussen, recht, ecologie en samenleving
Waarom is het zo dat we handelen alsof de natuur bezit is en geëxploiteerd kan worden?
Recht en economie brengen het milieu, en daarmee de mensheid, aan de rand van de afgrond. De auteurs houden een helder en gefundeerd betoog waarin ze niet alleen laten zien dat de mens vroeger heel anders omging met de natuur en natuurlijke bronnen, maar dat het nog steeds mogelijk is een andere weg in te slaan.
(paperback, 263 pagina´s)
VAN 25,50 VOOR 9,90

klik hier voor meer informatie

De binnenkant van blauw
onderzoek naar dynamiek van blauw en de toepassing hiervan in de kunstzinnige therapie
Wil Uitgeest

Beleeft ieder mens kleur op zijn eigen manier - en hebben de kleuren zelf niet een eigen kwaliteit?
In dit boek voert de auteur ons mee naar de binnenkant van de kleur blauw en zal duidelijk worden dat kleuren wel degelijk een objectieve kwaliteit hebben. Ook wordt aan de hand van enkele casussen beschreven hoe de kleur blauw kan worden toegepast in de antroposofische kunstzinnige therapie.
(gebonden, 302 pagina’s met vele afbeeldingen in kleur) Van 27,50 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Gesprekken over cultus
Oorsprong - ontwikkeling - toekomst
Bastiaan Baan en en Verena Staël von Holstein

Verena Staël von Holstein publiceerde verschillende boeken waarin zij vertelde over de gesprekken die zij over een veelheid aan onderwerpen voerde met natuurwezens. In deze uitgave is een reeks gesprekken opgenomen die zij met Bastiaan Baan voerde en waarin zij spreken over vormen van cultus, van het Stenen Tijdperk, het oude Griekenland, tot de oorspronkelijke christelijke cultus en de vernieuwing van de cultus in de 20e eeuw. Ook wordt een blik geworpen op aanzetten voor een toekomstige cultus.
VAN 24,90 VOOR 7,90

klik hier voor meer informatie

Hindoeïsme in kort bestek
Over goden, wijzen en geschriften
William Stoddart

van de grote wereldreligies is het hindoeïsme bij ons waarschijnlijk de minst bekende. in deze uitgave wordt het op een heldere, beknopte wijze beschreven. Hoe ziet deze religie mens en wereld; welke godenwereld kent het Hindoeïsme; welke leefregels worden gehanteerd; hoe ziet het de ontwikkeling van mens en kosmos.
(paperback met ZW illustraties, 126 pagina’s)
VAN 12,50 VOOR 5,00

klik hier voor meer informatie

Anders omgaan met religie
religieuze vernieuwing
James Hindes

Inleiding tot de verhouding van antroposofie en godsdienst; gezichtspunten over de centrale christologische thema’s in het werk van Rudolf Steiner en kennismaking met de Christegemeenschap, de beweging voor religieuze vernieuwing.
(128 pagina’s, geïllustreerd in zwartwit)
Van € 9,00 voor €4,25.

klik hier voor meer informatie

Martha & Margje
Margje Koster

Als ze op latere leeftijd ongewild in aanraking komt met een criminele bende komt een jeugdtrauma bij de schrijfster naar boven. Ze besluit de confrontatie met haar moeilijke verleden aan te gaan en duikt opnieuw in haar jeugd, waarin ze verwaarloosd en misbruikt werd.
Een indrukwekkend relaas dat moed geeft.
(266 pagina’s)
VAN 19.90 VOOR 5.75

klik hier voor meer informatie


NOG MEER AFGEPRIJSDE TITELS BEKIJKEN?

- KLIK HIER voor 34 afgeprijsde antroposofische titels

- KLIK HIER voor 57 afgeprijsde boeken over/met kunst

- KLIK HIER voor 202 afgeprijsde kinder- en jeugdboeken

- KLIK HIER voor nog meer afgeprijsde titels