menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Nieuw - Actueel - Afgeprijsd

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 5 juni 2019

N I E U W  N I E U W  N I E U W

En hier is de vijfde nieuwe uitgave van dit jaar, verschenen in onze 'huisuitgeverij':

Mijn Thomas-Evangelie
Ton Westenbroek

Het Thomas-Evangelie bestaat uit 114 uitspraken van Jezus Christus en is naar men vermoed opgetekend door de apostel Thomas. In 1945 werd het ontdekt door de vondst bij Nag Hammadi. Deze uitgave bevat de tekst van het evangelie - waarbij elke uitspraak is voorzien van een korte toelichting en een affirmatie, als hulp om met de inhoud van dit evangelie te leven.
Met een voorwoord van Hans Stolp.
(paperback, 147p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Dat betekent ook

TER INTRODUCTIE VAN DEZE NIEUWE UITGAVE:
indien u deze uitgave bestelt ontvangt u uw (gehele) bestelling zonder verzendkosten thuisbezorgd
(in Nederland). Onze klanten buiten Nederland ontvangen € 2,00 korting op de verzendkosten.

DEZE AANBIEDING GELDT TOT EN MET ZONDAG 9 JUNI.


Bij uitgeverij Christofoor verscheen een boeiende uitgave met teksten van verschillende auteurs rondom de vragen die met euthanasie verbonden zijn:
 

Het maakt uit hoe je sterft
Visies op euthanasie
Thom Kloes (samenstelling)

Waarom besluit een mens tot euthanasie? Wat betekent euthanasie voor het leven na de dood? Wanneer is ons leven voltooid?
Deze uitgave bevat bijdragen van mensen die in hun dagelijks werk of leven te maken hebben met euthanasie. Zij beschrijven hun ervaringen, de vragen die daardoor opgeroepen worden en hun inzichten of gezichtspunten.
Met o.m. bijdragen van: Steven Matthijsen, Roel Amons, Jaap van de Weg, Marianne de Nooij, Madeleen Winkler en Jan Pieter van der Steen.
(softcover, 216p)
€ 18,50

klik hier voor meer informatie

De belangstelling voor dit thema blijft onverminderd. Recente uitgaven van antroposofische auteurs lijken te bevestigen dat naast een in zekere in juridisch aspect als zelfbeschikking, ook meer inhoudelijke, spirituele vragen rond euthanasie aan bod kunnen komen.
Zo verschenen recent ook:

Het leven beschermen
Peter Selg & Sergej O. Prokofieff

Wat betekent euthanasie in het licht van het antroposofisch mensbeeld en de antroposofische visie op het leven na de dood? En wat is de taak van de arts wanneer een patiënt om euthanasie vraagt?
Deze vragen worden in deze uitgave diepgaand behandeld. Daarmee bieden de auteurs belangwekkende gezichtspunten voor het gesprek en het afwegen over zelfdoding en euthanasie.
(paperback, 90p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

De andere kant van euthanasie (63)
Maakt het uit hoe je sterft?
Thom Kloes (e.a.)

Maakt het uit hoe een mens sterft?
Euthanasie wordt vaak gezien in het licht van de wens van de mens om op een waardige manier te sterven. Tegelijkertijd laat zich de vraag stellen in hoeverre angst voor het lijden in deze wens een rol sterft. En wat betekent het voor het leven na de dood wanneer een mens door euthanasie, of zelfdoding, sterft?
Verschillende auteurs (o.a. Hans Stolp, Jaap van de Weg, Jan Saal en Marianne de Nooij) geven hun zienswijze over en rond deze belangrijke vragen.
(paperback, 85p)
€ 7,50

klik hier voor meer informatie


Schatten van wijsheid van de hele mensheid
Mythen en verhalen van alle tijden zijn niet voor niets bewaard gebleven. Zij hebben ook ons, moderne mensen in de 21e eeuw, nog van alles te zeggen.

Boeddhistische volksverhalen
uit het oude Ceylon
Dick de Ruiter (samensteller)

Volksverhalen uit een ver verleden vanuit een boeddhistische cultuur. Ook hier gaat het vaak om de mens die op weg is naar vervulling en de polariteit tussen goed en kwaad.
(paperback, 170 pagina’s)
AFGEPRIJSD: VAN 16,90 VOOR 5,90

 

klik hier voor meer informatie

Rumi
Verhalen uit de Mashnawi
R. van Brakell Buys

Een verzameling verhalen van de 13e-eeuwse Soefi-mysticus Rumi: in een dichterlijke taal en vol mystieke wijsheid. Voorzien van een uitgebreide inleiding over Rumi en zijn tijd.
(paperback, 210 pagina’s)
AFGEPRIJSD: Van 13,75 voor 5,00

klik hier voor meer informatie

De Hitopadesha
Indiase fabels uit het Sanskriet
Wijnand Callewaert (red.)

Een bundel met 42 fabels uit het oude India: dierenverhalen bedoeld als 'nuttige raadgevingen'. Nog steeds kunnen de fabels ons iets leren. Zij zijn toegankelijk vertaald en geordend in vier hoofdstukken: over vriendschap sluiten; vriendschap verbreken, oorlog voeren en vrede sluiten.
(Paperback, 252p, met afb. in kleur)
AFGEPRIJSD: Van € 17,95 voor € 7,90

klik hier voor meer informatie

Kracht en mythe van de Zwarte Godin
Verhalen
Kurt Derungs en Sigrid Früh

Een verzameling mythen, sprookjes en sagen uit de hele wereld over de Zwarte Godin - Moeder Aarde, Zwarte Madonna, schikgodin. Elk verhaal wordt kort toegelicht waarmee deze oeroude gestalte van vele zijden belicht wordt. (paperback, 286 pagina’s)
AFGEPRIJSD: VAN 19,90 VOOR 6,90

klik hier voor meer informatie

Mythen, heldendicht en verhalen uit de geschiedenis
Kleio
Frans Schobbe

Representatieve verzameling van (Vrije School) verhaalstof uit verschillende cultuurgebieden en tijdperken. Verhalen en mythen uit o.a. het oude India, Perzië, Egypte, Griekenland enz. (192 pagina’s, gebonden)
AFGEPRIJSD: Van € 19,90 voor € 6,90

klik hier voor meer informatie

De paarden van Heraion
Griekse verhalen
Karel Verleyen en Frank Leys

Een groepje jonge atleten, die oefenen voor de Pythische Spelen in het oude Griekenland, vertellen elkaar de oude verhalen over de wereld van de Griekse goden en halfgoden.
(Gebonden, 184 pagina’s, met illustraties in zwartwit) Voor 12 jaar en ouder.
AFGEPRIJSD: VAN € 17,25 VOOR € 7.90
klik hier voor meer informatie

Griekse mythen
Imme Dros

Een verzameling van eerder verschenen uitgaven over Griekse goden en helden, aangevuld met niet eerder verschenen delen. De prachtige vertalingen van Imme Dros staan garant voor een meeslepende weergave van de rijke Griekse verhalenschat waarin alle menselijke emoties de revue passeren: heerlijk (voor te) lezen!
Papereback, genaaid, 541 pagina’s, met afb in zwartwit van Harrie Geelen en stambomen van de Griekse helden- en godenwereld.
Leeftijd: 13+
€ 19,99

klik hier voor meer informatie


PINKSTEREN

Pinksteren - Lilian van der Stap
€ 1,10
klik hier voor meer informatie
 

Pinksteren - anoniem
€ 1,10
klik hier voor meer informatie

Pinksteren
Het feest van de vrije individualiteit
Rudolf Steiner

Drie voordrachten over de betekenis van het Pinksterfeest.
paperback, (67p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Van Pasen naar Hemelvaart en Pinksteren
Zonnejaargroep

Een brochure over inhoud en achtergronden van Hemelvaart en Pinksteren. Ook met een beschrijving van volksgebruiken (dauwtrappen, de meiboom) en natuurlijk met liedjes, recepten en knutselideeën.
Een kleurige brochure (36p) om samen met kinderen zinvol te vieren.
€ 6,75

klik hier voor meer informatie


DRIE DIKKE STEINERS
Is het waar dat het met mooi weer moeilijk is om je aandacht te concentreren en inhoudelijk stevige kost te verteren? Mogelijk herkent u dat.
Maar soms geldt ook dat de poging op zich, de moeite die we ons getroosten om een nieuwe gedachtengang tot de onze te maken, als zodanig al vruchtbaar is. 
Voor oefeningen in beweeglijk denken bevelen we drie 'dikke Steiners' aan!

Economie
De wereld als één economie
Rudolf Steiner

De thema’s die Rudolf Steiner in zijn ’cursus economie’ behandelde als voorbeeld of nadere uitwerking van zijn geheel nieuwe benadering van de economie, zijn van een verbluffende actualiteit en relevantie. Eerlijke prijsvorming, de verschillende kwaliteiten van geld, het scheppen van een organische geldkringloop, samenwerken in plaats van concurreren, het beheer van grond en bodemschatten, de rol van de consument, geldschepping, arbeid en inkomen: al deze vraagstukken komen aan bod en verschijnen hier in een samenhang die een basis biedt voor een samenleving waarin vrijheid, rechtvaardigheid en solidariteit geen loze kreten maar leidende en praktische principes zijn.
Dit basiswerk laat zien hoe een andere, menselijke economie mogelijk is.
Met noten, voor- en nawoord. (paperback met flappen, 317 pagina’s)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

Algemene menskunde
als basis voor de pedagogie
Rudolf Steiner

De ontwikkeling van het kind op geestelijk, psychisch en lichamelijk niveau geschetst voor leraren/opvoeders: een basis voor de pedagogische praktijk.
Serie Werken en Voordrachten, voorzien van nawoord, aantekeningen e.d. (gebonden, 273 pagina’s)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

De wetenschap van de geheimen der ziel
Herkomst en bestemming van de mens
Rudolf Steiner

Een basiswerk uit de antroposofie over fundamentele thema’s en begrippen, zoals: ontwikkeling van mens en wereld, fysiek lichaam-etherlichaam-astraallichaam-ik, leven na de dood, de moderne inwijdingsweg e.d.
Serie Werken en voordrachten, met nawoord en notenapparaat, gebonden, 414 pagina’s.
€ 35,00

klik hier voor meer informatie


OOK NOG ...
Ja, we ontvingen ook nog wat NIEUW AFGEPRIJSDE TITELS. Kijk maar eens:

Wilde venkel & rabarber
en andere culinaire geneugten uit de volkstuin
Caroline Zeevat en Ans Withagen

Een inspirerend en kleurrijk boek voor wie graag in de moestuin bezig is en iets lekkers en origineels wil doen met alles wat daar groeit.
Het boek volgt de maanden van het jaar, vetelt over wat op dat moment in de moestuin moet gebeuren én wat je kunt maken van wat er op dat moment groeit.
Met tips en aanwijzingen en heel veel recepten.
VAN 18,95 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Schilderen met aquarel
Inspiratie door bekende meesters
Brian en Uschi Bagnall

Een inspirerende uitnodiging om aan de gang te gaan met aquarelverf. Na inleidende hoofdstukken over materiaal, compositie en kleurgebruik wordt aan de hand van werk van o.a. Turner,Cézanne, Klee en Kandinsky, verschillende stijlen van werken met aquarel getoond en kun je stap voor stap, met oefeningen en tips, de verschillende stijlen zelf proberen en ondervinden.
paperback, 96p, vele afb. in kleur.
VAN 16,95 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Wandelen in Fryslân
Edward Houting & Jacob van der Vaart

Twaalf wandelingen in Friesland. Het gaat om rondwandelingen met een lengte van 7 tot 14 kilometer. De wandelingen zijn duidelijk beschreven, voorzien van een kaartje en met veel cultuurhistorische informatie.
Met foto's en tekeningen.
VAN 15,00 VOOR 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Paddington de tuinman
Michael Bond

Paddington woont bij de familie Brown en heeft een eigen hoekje in hun tuin. Hij helpt graag mee om de tuin mooier te maken en heeft een heel eigen idee. Kort daarop is er een wedstrijd: wie heeft de mooiste tuin?
Op de grote illustraties valt heel veel te zien.
Prentneboek, hardcover, 32p. Kleuterleeftijd
VAN 11,95 VOOR 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De lokroep van de rivier
Tom Moorhouse

Een dierenverhaal dat ontroert en een ode aan de natuur is.
Enkele jonge woelratten gaan na de dood van hun moederop reis om een veilige woonplek te vinden. Tijdens hun lange tocht langs de rivier beleven zij veel avonturen en leren wat vriendschap en vertrouwen betekenen.
Hardcover, 255p, met pentekeningen in ZW - Voorkinderen vanaf 10 jaar
VAN 16,95 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie


VOORUITBLIK
In de uitgeverij wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het derde deel van Valentin Tombergs' Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot.
Het eerste en het tweede deel verschenen in 2017 en 2018. Met het komende verschijnen van deel III is deze uitgave, een bijzonder werk dat een synthese vormt van wijsheid uit alle tijden, compleet. 

Op 29 juni a.s. wordt in Bilthoven een klein symposium georganiseerd naar aanleiding van het verschijnen van dit derde deel. Catharina Barker, Maria Schokking-Dufour en Bart-Jan Schokking zullen spreken over thema's uit dit derde deel, terwijl John Hogervorst zal vertellen over 'noodzaak en uitdagingen' rond het uitgeven van het 'goede boek'.

Wegens het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Nadere informatie vindt u in de agenda op www.antrovista.com