menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Toekomstkrachten

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 16 mei 2019

In deze mailing plaatsen we de toekomst centraal.
Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1989 proberen wij de toekomst dichterbij te brengen - door de uitgaven van onze uitgeverij en in de manier waarop wij werken en ons bedrijf hebben georganiseerd. Ons bedrijf is geen privébezit en zal dat ook nooit worden. Wij werken zoveel als mogelijk is op basis van Rudolf Steiners gedachten over een gezonde economie.
De toekomst waarnaar wij streven is een toekomst waarin mensen in vrijheid, gelijkheid en broederschap leven. Met de inhoud van onze uitgaven proberen we daarvoor bewustzijn te stimuleren. Met onze manier van werken proberen we in de praktijk een toekomstkiem te laten groeien.
Op onze website kunt u meer lezen over:
- het streven en het doel van ons bedrijf
- de manier waarop u ons streven helpt te realiseren.


KINDEREN ZIJN EN HEBBEN DE TOEKOMST
Een kleine keuze uit ons assortiment over de opvoeding van kinderen tot zeven jaar

Nabootsing
Het toverwoord voor de opvoeding in de eerste zeven jaar - ABC Opvoedwijzer 1
Cornelis Boogerd

Een pasgeboren baby kent geen grens tussen zichzelf en de omgeving. Als het ouder wordt, gaat het die grens ervaren. Dat betekent (ook) dat het jonge kind leert door de nabootsing: het meebeleven en nadoen van wat het in zijn omgeving waarneemt.
Hoe werkt die nabootsing en hoe kun je van dit gegeven gebruik maken in het opvoeden van jonge kinderen?
(ABC Opvoedwijzer nr.1, 24 pagina’s, in kleur geïllustreerd, geniet)
€ 4,75

klik hier voor meer informatie

Lopen, spreken, denken
Rudolf Steiner

De engelen en hun relatie tot de mens, als kind en als volwassene. In het leren lopen, spreken en denken openbaart zich ook hoezeer de mens en de engelenwereld met elkaar verbonden zijn.
(paperback, 32p.)
€ 10,50

klik hier voor meer informatie

Inenten (42)
Waarom wel? Waarom niet?
Pieter Meester en Madeleen Winkler

Ga je als ouders je kinderen inenten? Voor veel mensen hoeft daar niet over nagedacht te worden. Maar vanuit antroposofisch gezichtspunt bezien is het toch wel een vraag om goed bij stil te staan. Het is en blijft ook... een moeilijke vraag. Daarom is het zo belangrijk om een weloverwogen besluit te nemen en daarbij wil deze brochure helpen. Naast reguliere worden hier ook de antroposofische overwegingen weergegeven en worden alle ziektes waartegen wordt ingeënt helder besproken, wordt nagegaan of er complicaties kunnen optreden bij het vaccineren enzovoort.
Brochure in de reeks Gezichtspunten (geniet, 35 pagina’s)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Kleuters in de klas
Freya Jaffke

Over de ontwikkeling van het jonge kind en dat wat het nodig heeft voor een gezonde ontwikkeling en hoe op basis van inzichten hierover in de kleuterklassen van de vrijeschool gewerkt wordt (79 pagina’s, met foto’s in kleur en zwartwit).
Van 12,90 voor 4,50 [Laatste exemplaren]
€ 4,50

klik hier voor meer informatie

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong
Sam Tomlow

Pas in de kleuterklas blijkt vaak dat een kind ten opzichte van zijn leeftijdgenootjes een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Dat vraagt om bijzondere aandacht, van de leerkracht en van de ouders. In deze uitgave wordt beschreven het kind zich ontwikkelt en hoe het kind leert . Vervolgens wordt ingegaan op de speciale situatie van kinderen die een ontwikkelingsvoorsprong hebben.
(paperback, 175p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Leerrijpheid
Van kleuterklas naar groep 3 / klas 1
Loïs Eijgenraam

Wanneer is een kind er aan toe om naar groep 3 te gaan, oftewel: wanneer houdt het kind op kleuter te zijn en wanneer is het er aan toe om naar groep 3 te gaan? De overgang van kleuter naar ´basisschoolkind´is ook een ontwikkelingsstap waarin het kind overgaat naar een andere manier van leren en begrijpen en ook nieuw gedrag ontwikkelt.
(paperback, 126p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie


EEN TOEKOMST MET VRIJHEID, GELIJKHEID EN BROEDERSCHAP
begint nu... en wordt genoemd: sociale driegeleding

Samenwerken in de economie
Rudolf Steiner over associaties
Rudolf Isler (red.)

Om tot een gezonde economie te komen is het noodzaak dat het algemeen belang, en niet het eigenbelang, centraal komt te staan. Daartoe zouden nieuwe vormen van samenwerking in de economie geschapen moeten worden: de associaties. Welke taken hebben deze associaties en hoe kunnen ze werkelijkheid worden?
Rudolf Isler maakte een samenstelling van tekstfragmenten van Rudolf Steiner die hij inleidt en met elkaar verbindt.
(pocket, 81p)
€ 8,50

klik hier voor meer informatie

Vrijheid, gelijkheid en broederschap
Grondslagen voor de maatschappij van morgen
Arjen Nijeboer

De drie idealen van de Franse Revolutie leven bewust of onbewust in ieder mens, als oerbeelden voor het sociale leven. In de sociale driegeleding hebben deze drie idealen elk hun eigen gebied: vrijheid in het geestesleven, gelijkheid in het rechtsleven, broederschap in de economie. In deze uitgave wordt de sociale driegeleding helder beschreven en worden vervolgens verschillende actuele vraagstukken vanuit het perspectief van de sociale driegeleding behandeld.
(paperback, 107 pagina’s)
€ 13,75

klik hier voor meer informatie

Verbeter de wereld (en begin samen)
De sociale hoofdwet
Rudolf Steiner

In dit boekje staat de sociale hoofdwet centraal en maakt Rudolf Steiner duidelijk dat de antroposofie een sociale missie heeft: zij wil bijdragen aan een betere wereld - voor álle mensen. Deze uitgave bevat de drie artikelen waarin Rudolf Steiner de sociale hoofdwet voor het eerst formuleerde, een prachtige voordracht uit 1905: Broederschap en de strijd om het bestaan die laat zien hoe de antroposofie wil bijdragen aan sociale gerechtigheid en is voorzien van een inleiding en een nawoord.
(paperback, 66 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

We kunnen op elkaar bouwen
Rudolf Steiner

Rudolf Steiner over geld, werk en inkomen en over de manier waarop mensen op elkaar kunnen bouwen:
”Er bestaat iets hoogst onnatuurlijks in het sociale bestel, namelijk dat geld zich vermeerdert als je het alleen maar hebt. Je zet het op de bank en je krijgt rente. Dat is het onnatuurlijkste wat maar kan bestaan, het is eigenlijk enorm onzinnig. Je doet helemaal niets, je zet je geld op de bank - geld dat je misschien ook niet door arbeid maar door een erfenis hebt gekregen - en je krijgt daarvoor rente. Dat is volkomen onzinnig!”
(Brochure, 25 pagina’s)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Sociale driegeleding
Wat, hoe & waarom
John Hogervorst

Een bundel met 62 artikelen over sociale driegeleding. Met een aantal inleidende artikelen; artikelen die aspecten van de driegeleding uitwerken en verdiepen, en met korte artikelen die aan de hand van actuele onderwerpen laten zien hoe je vanuit het perspectief van de sociale driegeleding naar de vraagstukken van deze tijd (in economie, politiek, onderwijs e.d.) kunt kijken. Daarmee wordt geïllustreerd hoe een begrip van de sociale driegeleding vaste grond onder de voeten biedt voor wie wil begrijpen wat in deze tijd leeft.
(paperback, 243p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie


En HIER vindt u nog enkele tientallen titels over sociale driegeleding

EEN TIJDELIJKE AANBIEDING (OM DE TOEKOMST DICHTERBIJ TE HALEN):
Wanneer u één of meer van de titels in onze rubriek sociale driegeleding bestelt krijgt u uw bestelling - binnen Nederland - zonder verzendksten thuisgestuurd.
(Geldig tot en met dinsdag 21 mei a.s. Onze klanten buiten Nederland krijgen € 2,00 korting op de verzendkosten.)


PINKSTEREN: VERVULD VAN DE TOEKOMST

Laat mij het levenswater zoeken
Verhalen voor Pasen, Pinksteren en Sint-Jan
Ineke Verschuren

Een verzameling van 40 sprookjes, verhalen en legenden voor de periode van de lente tot in de zomer. De verhalen zijn gegroepeerd per jaarfeest en voor ieder verhaal is aangegeven voor welke leeftijd het geschikt is.
Gebonden, 264 pagina’s.
Leeftijd: van 5 tot 14 jaar)
€ 23,50

klik hier voor meer informatie

Van Pasen naar Hemelvaart en Pinksteren
Zonnejaargroep

Een brochure over inhoud en achtergronden van Hemelvaart en Pinksteren. Ook met een beschrijving van volksgebruiken (dauwtrappen, de meiboom) en natuurlijk met liedjes, recepten en knutselideeën.
Een kleurige brochure (36p) om samen met kinderen zinvol te vieren.
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Pinksteren
Het feest van de vrije individualiteit
Rudolf Steiner

Drie voordrachten over de betekenis van het Pinksterfeest.
paperback, (67p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Christus Hemelvaart
Fra Angelico - € 1,10
klik hier voor meer informatie

Hemelvaart
Ninetta Sombart - € 1,00
klik hier voor meer informatie

Pinksteren
Lilian van der Stap - € 1,10
klik hier voor meer informatie

De Drievuldigheid
Anoniem - € 1,00
klik hier voor meer informatie
 

AFGEPRIJSD

De wereld van onze vogels
Hans-Wolfgang Helb

Een prachtig boek om te ontdekken hoe fascinerend de wereld van de vogels is . In dit boek komen 107 vogels, die in ons land voorkomen, aan bod. Hun gedrag, hun manier van foerageren, de omgeving waarin je ze kunt tegenkomen. van elke vogel zijn twee of drie prachtige kleurenfoto's opgenomen.
Deze uitgave is niet bedoeld als gids om vogels te leren herkennen - maar om warm te lopen voor de vogelwereld die direct om ons heen bestaat.
(gebonden, hardcover, 221p) Van 23,99 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

1000 Vogels
Sarah Hoggett

Prachtige uitgave op groot formaat waarin 1000 vogels worden getoond en beschreven. Elke soort wordt beschreven en getoond in prachtige afbeeldingen gemaakt door ornithologische kunstenaars.
(hardcover, 288p, met vele afb. in kleur)
Van 27,50 voor 12,50
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Van tuin tot taart
Inspiratie uit de moestuin
Elke Bucheler

Taarten bakken met groente, fruit, kruiden en bloemen uit eigen tuin. de schrijfster vertelt aanstekelijk over haar ervaringen, geeft informatie over de verschillende ingrediënten en recepten van haar favoriete taarten.
Met vele foto's in kleur.
(hardcover, 160p) Van 24,99 voor 7,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Bulgaarse iconen en manuscripten
Emmy Barouh e.a.

Prachtige uitgave met religieuze kunstschatten uit Bulgarije, waaronder iconen, zilversmeedwerk, cultusvoorwerpen e.d. - allemaal in kleur afgebeeld. Met verschillende korte inleidingen.
Paperback, groot formaat, 116p. Van 29,00 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Opa en Sammie
Amy Hest en Helen Oxenbury

Thomas schrijft zijn opa een brief: hij moet komen logeren om kennis te maken met Sammie, het hondje van Thomas. Opa schrijft een brief terug: hij wil wel komen - maar of hij vriendjes met Sammie kan worden, dat weet hij niet, hij heeft nog nooit een hondje als vriend gehad.
Een heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters.
(Gebonden, 32 pagina’s)
Van 13,95 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Shakespeare’s Romeo en Julia
Michael Rosen

Shakespeare’s klassieke verhaal over de onmogelijke liefde tussen Romeo en Julia. Shakespeare’s toneelstuk wordt kundig naverteld door Michael Rosen en heel fraai en sfeervol geïllustreerd door Jane Ray.
Voor ca 12 jaar en ouder.
Van 17,50 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Jonge helden!
Zeven verhalen uit de rijke geschiedenis van Hoorn
André Nuyens

Zeven verhalen die zich afspelen in de 650-jarige geschiedenis van Hoorn. Het eerste verhaal, De Heraut van de Zwarte Dood, speelt zich af in 1349 tijdens een pestepidemie in het dorp Hoorn. Het laatste verhaal, Brand in de Grote Kerk, speelt zich af in 1838. Bernadetta heeft een afspraak met haar vriendje, terwijl haar zusje in de Grote Kerk aan het spelen is. Dan breekt er brand in de kerk uit…
(gebonden, 269 pagina’s) Hardcover. Leeftijd: 12 jaar en ouder.
€ 5,00

klik hier voor meer informatie