menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Nieuw en Meer

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 2 mei 2019

WEER EEN NIEUWE TITEL UIT EIGEN UITGEVERIJ:

Rudolf Steiner onder nieuwtestamentici
Het vijfde evangelie
Wim Schuwirth

Het hart van de antroposofie is de christologie: de betekenis van Christus voor de ontwikkeling van mens en aarde. Rudolf Steiner ontvouwde veel inzichten over de evangeliën die het Nieuwe Testament vormen - en putt ook uit het zogenoemde 'vijfde evangelie'.
In deze uitgave beschrijft de auteur onder meer hoe inzichten die Rudolf Steiner uitsprak ook bij moderne godsdienstwetenschappers naar voren komen; hoe Rudolf Steiner tot zijn inzichten kwam en wat hij verstond onder het vijfde evangelie.
(paperback, 187p, met kleurenafbeeldingen)
€ 16,75

klik hier voor meer informatie

En voor deze titel geldt weer onze INTRODUCTIE-AANBIEDING:
Indien u deze titel bestelt ontvangt u uw bestelling (binnen Nederland) zonder verzendkosten thuisgestuurd. 
Voor onze klanten buiten Nederland: u ontvangt € 2,00 korting op de verzendkosten.
Deze aanbieding is geldig tot en met dinsdag 7 mei a.s.


En gelukkig verschijnen er bij de collega-uitgevers óók nieuwe titels:

De vier ethers
Over de etherleer van Rudolf Steiner
Ernst Marti

Dit boekje, al sinds lang in verschillende talen uitgegeven, is een beknopte inleiding over de vier etherkrachten (klank- of chemische ether, levensether, lichtether, warmte-ether). Op basis van de vele, maar altijd afzonderlijke uitlatingen van Rudolf Steiner geeft dit boekje de mogelijkheid te ontdekken wat etherkrachten zijn en wat hun betekenis voor mens, dier en plant is.
(paperback, 77p)
€ 16,00

klik hier voor meer informatie

Het wezen van het gebed
Rudolf Steiner

Een voordracht over bidden en het gebed. In het bidden kunnen we 'groeien': het leven even bezien vanuit een hoger perspectief. Zo hangt het bidden samen met de ontwikkeling van onze ziel, kan warmte en licht brengen.
(paperback, 48p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Het geheim van het getal
Mieke Mosmuller

Deze uitgave beschrijft veertien oefeningen, in een periode van veertien weken uit te voeren, die de intelligentie stimuleren en het denken beweeglijk willen maken. Daarbij gaat het niet om het vergaren van kennis maar om het denken tot een spirituele activiteit te maken.
(paperback, 139p)
€ 19,90

klik hier voor meer informatie


En we zijn ook blij dat we, nadat deze titel ruim zes maanden niet meer leverbaar is geweest, een herdruk hebben kunnen realiseren van:

Oefeningenboek kunstzinnige therapie
250 oefeningen uit de praktijk
Klaartje de Vletter & Marjolein Dorresteijn

Een boek met ruim 250 aan de praktijk ontleende oefeningen van kunstzinnig werkende therapeuten. Meer dan 100 kunstzinnig therapeuten droegen aan deze uitgebreide uitgave bij door een of meer oefeningen waarmee zij goede ervaringen hebben, in te zenden.
De oefeningen zijn geordend op basis van de seizoenen, zijn aangevuld met diagnostische oefeningen, en gerangschikt naar thema’s als loslaten; in beweging komen; houvast; naar binnen gaan - en veel meer. Het gaat om oefeningen voor cliënten van allerlei leeftijden en voor een grote diversiteit aan klachten. Met literatuuroverzichten en gedichten en natuurlijk met honderden illustraties in kleur.
(hardcover, 427 pagina’s)
€ 44,00

klik hier voor meer informatie


WEER OF GEEN WEER ?

Af en toe lijkt het voorjaar echt op te zetten,... en dan hebben we opeens weer weer in herfstsfeer. 
Met deze titels kunt u alle kanten op:

Het slecht weer boek
Jo Schofield

Een bonte stoet van ideeën over wat je buiten allemaal kunt, ook als het slecht weer is. Schilderen met modder, een waterbaan maken, ijsmozaïeken maken, regensilhouetten en nog veel meer.
Met ideeën voor winderige dagen, regendagen, dagen met sneeuw en dagen met ijs.
(gebonden in softcover, 128 pagina’s, met vele kleurenillustraties)
€ 15,50

klik hier voor meer informatie

Het strandboek
Fiona Danks & Jo Schofield

Een aanstekelijk boek om op het strand en aan het water (meren, rivieren) van alles te doen. Daarbij kun je gebruik maken van wat er te vinden is (zand, water, schelpen, zeewier, aangespoeld hout) en natuurlijk ook van je fantasie.
Deze uitgave prikkelt de fantasie en wekt zin om heerlijk bezig te zijn en te blijven. (softcover, gebonden, 128 pagina’s, met heel veel foto’s in kleur)
€ 15,50

klik hier voor meer informatie

Hutten bouwen
schuilplaatsen forten tenten
Jo Schofield & Fiona Danks

Droom jij over hutten en bouw je ze graag? Als dat zo is, dan is dit een boek voor jou. Hutten bouwen gaat over eropuit trekken, je verbeelding gebruiken, creatief zijn, de natuur verkennen en over het maken van toverachtige schuilplaatsen om uren in door te brengen.
(gebonden in softcover, 144 pagina's en veel kleurenillustraties)
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

Spelen met vuur..
Theodore Gray

... en andere experimenten die je thuis kunt doen - maar liever niet.
In dit boek worden 55 bijzondere experimenten getoond en beschreven; experimenten die soms gevaarlijk zijn en alleen door volwassenen en onder de juiste omstandigheden dienen te worden uitgevoerd. De experimenten worden uitvoerig beschreven en met soms spectaculaire foto’s getoond: zo wekt dit boek een wetenschappelijke belangstelling en verklaart op originele wijze een aantal wetenschappelijke grondgegevens.
(gebonden, groot formaat, 239 pagina’s) Vanaf 16 jaar en ouder
AFGEPRIJSD: € 7,90

klik hier voor meer informatie


OOK VAN ONZE HUISUITGEVERIJ:
Inmiddels aanbeland in de 35e jaargang: Driegonaal - tijdschrift voor sociale driegeleding. Een fraai vormgegeven blad dat de weg wil wijzen naar een andere samenleving, waarin vrijheid, gelijkheid en broederschap geen ideaal maar werkelijkheid kunnen worden.

Een AANBIEDING:
bestel een exemplaar van het zojuist verschenen nieuwe dubbelnummer - en u krijgt er een ander dubbelnummer bij cadeau:

Driegonaal: EEN PLUS EEN (aanbieding)
Jaargang 35, nr. 1/2 (plus jrg.34, nr.3/4)
 

Het nieuwste nummer (48p) met o.a. artikelen over:
Samenwerken in de economie / Wij leven toch in een democratie? / Het 5G netwerk / De sociale hoofdwet / 100 Jaar sociale driegeleding / Transhumanisme / Dossier Basisinkomen
Tijdelijk samen met Driegonaal jrg.34, nr.3/4 (waarin o.m. een uitgebreid artikel over het basisinkomen)
voor € 7,50.

klik hier voor meer informatie


LIEDJES, VERSJES EN GEDICHTEN VOOR KINDEREN

Daar buiten loopt een schaap
Liedjes voor de allerkleinsten (+ cd)
Mies van Hout

Een verzameling van ’twaalf bekende peuterliedjes, zoals ’Slaap kindje slaap’, ’Het regent, het zegent’, ’Alle eendjes...’ die elk op een dubbele pagina aan bod komen in tekst en kleurrijke illustratie.
Kartonboekje met CD
€ 9,95

klik hier voor meer informatie

In een blauwgeruite kiel
liedjes over varen en de zee
Mies van Hout

Kartonboekje met op elke dubbele pagina een liedje over varen, of over de zee. Met bijvoorbeeld: Schipper mag ik overvaren, Alles in de wind, varen varen over de baren.
Met leuke en passende illustraties en een CD waarop alle liedjes voorgezongen worden.
26 pagina’s, peuter- en kleuterleeftijd
€ 9,95

klik hier voor meer informatie

Versjes voor het slapengaan
Marianne Busser & Ron Schröder

18 Versjes voor het slapengaan: Elfje-elfje gaat met haar versjesboek op bezoek bij haar dierenvriendjes, hommeltjes, muisjes, kikkertjes, hetkleine molletje en het allerstoutste eekhoorntje. Overal leest zij een versje voor - zodat iedereen lekker slapen kan.
(prentenboek, hardcover, 28p)
Voor peuters en jonge kleuters. Van 14,95 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Niets liever dan jij
Elle van Lieshout en Erik van Os

Een boek met poëzie voor kinderen, kleurrijk geïllustreerd. De gedichten gaan over alledaagse dingen uit het leven, waar je als kleuter en jong schoolkind mee te maken krijgt.
(Hardcover, 48 pagina's)
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Jij bent de liefste
Hans & Monique Hagen

Deze klassieker, een heerlijk prentenboek met korte gedichtjes voor kinderen van ca 5 en ouder, nu in een kleine uitvoering. 23 gedichten over gevoelens en gebeurtenissen die voor veel jonge kinderen heel herkenbaar zullen zijn. Prachtig taalgebruik en smakelijke illustraties!
(prentenboek, klein formaat, 48 pagina’s)
€ 8,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer liedjes, versjes en gedichten


AFGEPRIJSD

Kinderen & scheiding
Hoe houd je de communicatie met je kinderen goed
Jennifer Croly

Kinderen kampen vaak met gevoelens van verlies en hebben moeite hun gevoelens te uiten na een scheiding. Dit boek geeft informatie over de gevolgen van een scheiding voor peuters tot (jong)volwassenen. Ze geeft veel praktische voorbeelden over allerlei aspecten van het scheiden en laat zien hoe je de verbinding met de kinderen optimaal kunt houden.
Jennifer Croly is lerares, zelf gescheiden en moeder van vier kinderen. Ze heeft ook haar eigen ervaringen verwerkt in dit boek.
(paperback, 192p) Van 16,95 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

De knikkelares
Kate McIntyre

Martijn en Ali vinden een merkwaardig klein schepseltje - dat een knikkelares blijkt te zijn. Zij moeten het wezentje verzorgen én voor iedereen verborgen houden - maar moeten ook haar taak overnemen, want anders kan de knikkelares nooit meer terug naar haar eigen wereld.
Een heerlijk boek, goed geschreven, waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen.
Leeftijd: vanaf 9 jaar.
(hardcover met stofomslag, 165p, met kleurenafb) Van 14,95 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Groente
opnieuw ontdekt
Peter Gordon

Peter Gordon heeft in zijn bejubelde fusionkeuken groenten altijd al een grote rol laten spelen. Het zijn volgens hem juist vaak deze miskende ’helden’ van een maaltijd, die voor veel extra smaak en kleur zorgen.
In de gerechten die hij in dit boek heeft verzameld, plaatst hij groenten op de voorgrond. Hij geeft recepten voor onder meer soepen, salades, stoofschotels, roerbakschotels, quiches, risotto’s en zelfs een aantal desserts op basis van groenten. Het zijn inspirerende recepten met bekende, maar ook minder bekende en exotische groenten.
(gebonden uitgave, groot formaat, 160 pagina’s) VAN 19,90 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Koken met granen
Laura Wilson

De lekkerste recepten met spelt, quinoa, boekweit, farro, polenta en meer
Dit boek biedt informatie over bekende en onbekende graansoorten en bespreekt daarna de verschillende bereidingstechnieken. Vervolgens volgt een reeks van heerlijke en originele recepten (verdeeld over rubrieken als: Ontbijt en brunch, Soepen, Warme en koude salades, Roerbakschotels, Burgers en lichte maaltijden en meer) die laten zien dat graan eten niet alleen gezond en voedzaam maar ook lekker is.
(hardcover, genaaid, 256p, met vele kleurenafb.) Van 24,99 voor 12,50
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Boerenlanders
vertelsels van een boerenschilder
Wim Romijn

Een sfeervolle uitgave met veel fijnzinnig geschilderde landschappen, dieren en andere taferelen uit het boerenleven, met korte begeleidende teksten die meer vertellen over het leven op het platteland.

(hardcover, 128p,groot formaat, met vele afb. in kleur) Van 29,95 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie