menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Boekenweek

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 23 maart 2019

Van 23 tot en met 31 maart is het BOEKENWEEK.

Het boekenvak, traditiegetrouw een van de meest georganiseerde branches, slaagt er al tientallen jaren in om veel aandacht te wekken voor deze jaarlijkse activiteit. Want 'leesbevordering' wordt nog steeds als een nastrevenswaardig doel gezien. Daar valt ook wel wat voor te zeggen - een mens kan zijn tijd op veel manieren besteden maar wie het plezier van het lezen kent,weet hoe plezierig en waardevol lezen kan zijn.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de boekenbranche natuurlijk ook graag boeken verkoopt.
En dat geldt net zo goed voor ons: wij verkopen graag boeken (en hopen ook dat ze gelezen worden) - al is het maar omdat dat ons in staat stelt om weer nieuwe boeken uit te geven.

Met voldoening kunnen we u dan ook melden dat u hieronder weer twee nieuwe uitgaven uit onze eigen uitgeverij aantreft!


ONS BOEKENWEEKGESCHENKJE:
(uit eigen uitgeverij)

De toekomst aan de kinderen
Opvoeding en sociale verandering
Rudolf Steiner

Deze brochure bevat een voordracht die Rudolf Steiner een week voor de opening van de eerste Vrije School in 1919 hield voor de ouders. In deze voordracht gaat het over de ontwikkeling van het kind en de betekenis van het onderwijs daarin; over de opgave van de Vrije School; over de bestaansvoorwaarden voor de Vrije School en over de betekenis van vrij onderwijs voor de toekomst.
(brochure, 29p)
€ 3,00

DEZE BROCHURE KRIJGT U CADEAU WANNEER U VOOR € 12,50 OF MEER IN ONZE WINKEL BESTELT.
Geldt van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart.


NIEUW VERSCHENEN BIJ ONZE EIGEN UITGEVERIJ:

Al lange tijd hebben we een driedelige uitgave met 'verzamelde geschriften' van Dieter Brüll in voorbereiding. Zijn leven en werken (1922-1996) stond in het teken van de antroposofie en de sociale driegeleding. De volgende twee delen verschijnen komend najaar en begin 2020. 

Sociale driegeleding
Dieter Brüll

Deze uitgave bevat een een selectie van 18 artikelen uit de honderden die de auteur in publiceerde. Daarbij komen allerlei maatschappelijke vraagstukken aan de orde die ook vandaag de dag nog spelen (zoals: de toekomst van de landbouw; vrijheid van onderwijs; het belastingstelsel; de invloed van staat en economie op o.m. onderwijs en gezondheidszorg). Het scherpe inzicht van de auteur maakt dat deze bundel ook nu nog tot nieuwe inzichten kan leiden en laat zien dat de sociale driegeleding geen symptoombestrijding maar genezing betekent.
(paperback, vergroot formaat, 195p, genaaid)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie


MEER NIEUWE TITELS

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong
Sam Tomlow

Pas in de kleuterklas blijkt vaak dat een kind ten opzichte van zijn leeftijdgenootjes een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Dat vraagt om bijzondere aandacht, van de leerkracht en van de ouders. In deze uitgave wordt beschreven het kind zich ontwikkelt en hoe het kind leert . Vervolgens wordt ingegaan op de speciale situatie van kinderen die een ontwikkelingsvoorsprong hebben.
(paperback, 175p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Volkerenbevrijding door mensen-bevrijding
Wilbert Lambrechts

De sociale driegeleding werd door Rudolf Steiner voor het eerst, in 1017, beschreven in de twee zgn 'Memoranda', die waren bestemd voor de keizer van Duitsland en die van Oostenrijk-Hongarije. In deze Memoranda wordt benadrukt hoe niet het 'zelfbeschikkingsrecht der volkeren' (door de Amerikaanse president Wilson in 1917 geproclameerd) maar het 'zelfbeschikkingsrecht van de mens' de basis zou kunnen leggen voor een oplossing van de vele nationaliteiten- en minderheidsproblemen die toen en nu, in Europa en wereldwijd spelen. In deze uitgave borduurt de auteur op deze grondgedachte voort.
(paperback, 44p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Dagboek van Maria Magdalena
Een fictief verhaal over de vrouw van Jezus
Danielle van Dijk

na eerdere boeken die de auteur over Maria Magdalena schreef, is dit een fictief verhaal in de vorm van het dagboek dat Maria Magdalena begon toen zij scheep ging om van Israël naar Marseille te reizen. In het dagboek beschrijft zij haar belevenissen en haar herinneringen aan Jezus.
(paperback, 125p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie


KINDER- & JEUGDBOEKEN

En de maan lachte
Petr Horacek

Als de maan op een avond boven de boerderij schijnt, is daar van alles in de war. Sommige dieren zijn nog wakker en springen rond, nachtdieren zijn nog in slaap. Daar weet de maan wel wat op: stuk voor stuk steekt hij de sterren aan en steeds valt er een dier in slaap - of wordt een nachtdier wakker. Aan het eind van het boekje is de hemel verlicht door vele sterren.
Het verhaaltje moedigt ook aan om mee te tellen.
Een kartonboekje voor peuters en jonge kleuters. (24p)
€ 9,95

klik hier voor meer informatie

Niets liever dan jij
Elle van Lieshout en Erik van Os

Een boek met poëzie voor kinderen, kleurrijk geïllustreerd. De gedichten gaan over alledaagse dingen uit het leven, waar je als kleuter en jong schoolkind mee te maken krijgt.
(Hardcover, 48 pagina's)
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Mia en de bibliotheekhond
Lisa Papp

Mia vindt er niks aan, aan lezen. Zij kan zelfs het bordje met de ijssmaken van de ijscoman niet lezen. En als zij hardop moet lezen in de klas, struikelt zij over de woorden.
Dan neemt haar moeder haar op een dag mee naar de bibliotheek.n Daar sluit zij vriendschap met een hond: een hele lieve hond die héél veel geduld heeft en niet raar doet als Mia een fout maakt bij het voorlezen.
(prentenboek, 40p) Leeftijd: 4+
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Heidi
Maja Dusíková

Het verhaal van Heidi, op eenvoudige wijze naverteld zodat het geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar. Heidi is wees en mag bij haar opa in de bergen wonen. Daar heeft ze een heerlijke tijd, totdat ze door haar tante wordt meegenomen. Maar in de stad heeft ze verschrikkelijk heimwee naar het leven in de bergen.
(Prentenboek, groot formaat, 32 pagina’s)
Zelf lezen vanaf 7 jaar.
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen
Manon Sikkel, Jozua Douglas en Tosca Menten

Een verhalenbundel van drie kinderboekenauteurs, met humoristische griezelverhalen en rijmen.
(Hard cover, gebonden, 168 pagina's) Leeftijd: 10 +
€ 13,99

klik hier voor meer informatie

Toen de duivel op Zuidpunt kwam
Bies van Ede

Een mysterieus en spannend verhaal over Jeroen die nadat hij een auto-ongeluk heeft gehad in coma in het ziekenhuis ligt, maar tegelijkertijd spannende avonturen beleeft op Schokland, het eiland dat vroeger in de Zuiderzee lag. In 1859 moeten de bewoners van Schokland het eiland van de regering wegens overstromingsgevaar verlaten, maar in de komst van Jeroen zien ze een teken en ze zijn er vast van overtuigd dat hij het eiland van de zee kan redden.
(paperback, 223 pagina’s, leeftijd: vanaf 10 jaar) Van 12,95 voor 4,75
€ 4,75

klik hier voor meer informatie


AFGEPRIJSDE TITELS

Bulgaarse iconen en manuscripten
Emmy Barouh e.a.

Prachtige uitgave met religieuze kunstschatten uit Bulgarije, waaronder iconen, zilversmeedwerk, cultusvoorwerpen e.d. - allemaal in kleur afgebeeld. Met verschillende korte inleidingen.
Paperback, groot formaat, 116p. Van 29,00 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Ik heb een vuur in mij
Zijn mooiste brieven
Vincent van Gogh

Prachtig verzorgde uitgave op dundruk papier , met register en een aantal afbeeldingen kleur met een ruime keuze uit de brieven van Vincent van Gogh. Degenen die hem als brievenschrijver kennen weten: zijn brieven zijn van eenzelfde intensiteit als zijn beeldende werk. Met een aangrijpende openheid doen zij verslag van zijn leven en worstelen.
Warm aanbevolen!
(hardcover, genaaid, 1030p) Van 24,99 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Groenten
uit eigen tuin & keuken
Dick en James Strawbridge

In elke tuin, hoe klein ook, kan je zelf groente verbouwen. Inspiratie is in dit boek volop te vinden: met veel enthousiasme beschrijven vader en zoon Strawbridge hoe je -per seizoen gerangschikt- te werk kunt gaan. Daar waar het handig is geven ze achtergrondinformatie over bemesten, wel of niet spitten, manieren van inzaaien en veel meer. En elke groente die besproken wordt staat centraal in een origineel recept.
(gebonden, 176 pagina’s) VAN 16,95 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Samen met de ander
teksten en gebeden
Christian Morgenstern en Rudolf Steiner

Teksten en gebeden om in de loop van de dag mee te leven. Ze bieden steun, troost en kracht. (gebonden, 65 pagina’s)
Van 13,90 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Ma’at
Normen, waarden, monumenten in het Oude Egypte
Frans Schobbe

Ma’at is de dochter van de Egyptische zonnegod Re. Over haar rol en betekenis is weinig bekend - maar daar brengt dit boek verandering in. De godin Ma’at was de rechtvaardigheid en de levenswijsheid die de samenleving van het Oude Egypte binnen vloeide.
In dit boek wordt deze samenleving weer tot leven gebracht en worden ook vele van de Oud-Egyptische cultuurschatten nader besproken.
Paperback, geïllustreerd met vele kleurenfoto’s, 267 pagina’s.Van 28,50 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Tao van de psychologie
bewust leven met synchroniciteit
Jean Shonda Bolen

Synchroniciteit, oftewel een ’toevallige samenloop’ van dingen was een interessant object van studie voor Carl G. Jung. Toeval is misschien wel niet zo toevallig. de schrijfster gebruikt het begrip synchroniciteit in haar therapeutische praktijk en gaat met haar"patiënten niet alleen op zoek naar wat er gebeurd is maar vooral naar wat gebeurtenissen te betekenen hebben. Vanuit deze jarenlange praktijkervaring schreef zij dit boek.
(paperback, 120 pagina’s) Van 16,95 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie


In onze kaartenafdeling: VINCENT VAN GOGH

De zaaier op het veld
Vincent van Gogh
€ 1,10 /  klik hier voor meer informatie

Sterrennacht boven de Rhone
Vincent van Gogh
€ 1,10 /  klik hier voor meer informatie
 

Zelfportret 1889
Vincent van Gogh
€ 0,95 /  klik hier voor meer informatie
 
KLIK HIER om 74 kaarten met werk van Vincent van Gogh te bekijken