menu
 winkelmandje 

Virgilius van Tuil

Paul Biegel

Virgilius van Tuil is het honderd-en-éénste Veluwse kaboutertje. Geen mens gelooft dat hij werkelijk bestaat. Hij leeft met zijn honderd soortgenoten op de hei. Maar waar de andere dwergen tevreden zijn op de hei, kiest Virgilius voor het avontuur. En voor échte avonturen moet je bij de mensen zijn.

Dus gaat Virgilius naar de mensen: om een taart te kopen voor stamoudste Ate, die duizend wordt. Om in een spiegel te kijken of hij werkelijk zo dik is als de andere dwergen zeggen. Of gewoon zomaar, omdat de hei zo druilerig is in de herfst. Bang is hij nooit. Hij weet niet eens wat het woord betekent. Maar hij belandt natuurlijk wel voortdurend in hachelijke situaties; in kooien en laboratoria en bij een prinses die rariteiten verzamelt.

Volledig in kleur geïllustreerd door Mies van Hout
Info van de uitgever
[Lemniscaat, 2009]

NBD|Biblion recensie
Eigenlijk behoeft goede wijn geen krans! Alle verhalen over de dikke kabouter Virgilius van Tuil zijn hier bijeengebracht in een prachtig gebonden, lekker dik boek. Nieuwe sfeervolle kleurenillustraties geven dit waardevolle voorleesboek voorlopig weer zijn tijdloosheid mee. De auteur heeft bewezen dat kabouterverhalen niet oubollig hoeven zijn. Grappige en onverwachte situaties, geintegreerd in het mensenleven, eenvoudige beeldende taal en afgeronde hoofdstukken bieden voldoende mogelijkheden om kinderen intens te laten luisteren. Virgilius van Tuil komt ook al voor in de bundel 'De dwergjes van Tuil', maar is daar nog geen hoofdpersoon. Ook dit boek verscheen onlangs in de Biegel Bibliotheek.
Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Virgilius van Tuil

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 24.95