menu
 winkelmandje 

Victor Hugo Oceaan

Mysteriesporen in leven en werk van Frankrijks grootste dichter

Willem Frederik Veltman

In deze magistrale studie wordt het aangrijpende levenslot en het gigantische oeuvre van Frankrijks grootste dichter beschouwd als een ’karmisch gevolg’ van een in een vorig leven verkregen inwijding in de verborgen mysteriën van Hibernia (Ierland). Resultaten van het geesteswetenschappelijke onderzoek van Rudolf Steiner (karmavoordrachten 1924) worden op de meest verrassende wijze bevestigd door talloze passages uit Hugo’s werk.

Hugo kan worden gezien, naar inzicht van de schrijver, als een vorloper van de moderne spirituele wetenschap. Zijn romantische, ietwat overtrokken, maar hoogst spirituele inzichten; zijn bij een groot publiek vrijwl onbekende religieuze filosofie; zijn profetische impulsen op sociaal en politiek gebied: afschaffing van de doodstraf, een verenigd Europa, sociale voorzieningen voor kinderen, vrouwen en mannen, vrij onderwijs, om de belangrijkste te noemen, komen in dit boek uitvoerig aan de orde. Van het grootste belang is zijnvisie op het kleine kind, dat hij ziet als een boodschapper uit de goddelijk-morele wereld.

Zijn bewogen biografie leest als een uiterst spannende roman. Het beeld van deze uitzonderlijke mens wordt in al zijn grootheid en al zijn zwakheden objectief, maar met warmte en positiviteit geschetst.

De vele Franse citaten uit zijn gedichten zijn door de schrijver in het Nederlands vertaald. Een filosofisch essay van zijn hand is, in vertaling, vrijwel in zijn geheel opgenomen. Vele illustraties begeleiden de tekst.

Dit werk over een van de grootste magiërs van het woord mag een hoogtepunt worden genoemd in het oeuvre van Wim Veltman, die bijna een halve eeuw heeft geworsteld om Victor Hugo - Oceaan tot stand te brengen.

[info van de uitgever]

Victor Hugo Oceaan

Mysteriesporen in leven en werk van Frankrijks grootste dichter

Willem Frederik Veltman · alles van deze auteur 

€ 7.90