menu
 winkelmandje 

Öland stricken

Marja de Haan

Dit boek vertelt het verhaal van een winkeltje, een eiland, de natuur, schapen, mensen en breien. Hoe passie voor wol dit alles samenbracht en inspireerde tot een breiboek waarin de natuur op Öland zichtbaar en voelbaar wordt.
Öland Breien is een samensmelten van natuurfoto's, breipatronen en het verhaal van de wol. Het is bedoeld om bij weg te dromen, te vertellen en te inspireren. Brei een van de modellen in het boek of gebruik de patronen om zelf te ontwerpen. Ervaar de wol en werk op die manier mee aan het bestaan van de dieren en de natuur op het eiland. Maar beleef in dit boek vooral de sfeer van het prachtige eiland Öland en brei in iedere steek een beetje liefde voor het eiland en de schapen mee.
(info van de uitgever)
Christofoor, 2015

NBD Biblion bespreking
Dit boek laat bijzondere breiontwerpen zien, gemaakt van schapenwol afkomstig uit Öland, een langgerekt eiland voor de kust van Zweden. Er zijn voorbeelden voor onder andere shawls, vesten, polswarmers, wanten, een hoes voor iPad of laptop en voor poncho's, alles gemaakt van tweedraads breiwol. De beschrijvingen zijn beknopt maar duidelijk. De motieven in het breiwerk horen bij het eiland zoals de bloem Zonnewende en schaapjes. De gekozen kleuren horen bij de natuur van het eiland waarvan kleurenfoto's in het boek zijn opgenomen net als het verhaal van de schapen. Het besproken typische landschap (Alvaret) komt voor op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Een mooi en origineel breiboek met duidelijke telpatronen in zwart-wit en kleur voor hen die wel wat kennis van de basistechnieken moeten hebben. De auteur is importeur van Noorse en Zweedse wolmerken.

Öland stricken

Marja de Haan · alles van deze auteur 

€ 20.00