menu
 winkelmandje 

Juttertje Tim

Paul Biegel

[Lemniscaat, 2008]

NBD|Biblion recensie
Strandjutter Tim (12) houdt niet van de zee, hoewel zijn ouders, broers en zussen allemaal de kost verdienen met een baantje op zee. Dus blijft Tim alleen achter in het huis op het strand en beleeft de meest bizarre avonturen. Een zeerover probeert de baas over hem te spelen, een zeemeermin wordt door hem gered en dan is er nog een zielig weeskind dat de aandacht van Tim vraagt.
In dit fantasierijke avonturenboek spreekt elke persoon zo zijn eigen taal en heeft iedereen zijn eigen woordgebruik. Hier en daar, als het uitkomt, staat een goed in het gehoor liggend versje tussen het originele proza. Een verrekijker, die zowel in het verleden als in de toekomst kan kijken, is een prachtige vondst van de schrijver en geeft Tim een kans op wonderlijke belevenissen. Ook de vondsten die hij doet als strandjutter zorgen voor afwisseling en avontuur.
De verhalen hebben als vervolgafleveringen in het weekblad Donald Duck gestaan. Een schitterend avonturenverhaal in een verzorgde uitgave met veel nieuwe fantasierijke kleurenillustraties. Deel in de serie 'De Biegel Bibliotheek'. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Juttertje Tim

Paul Biegel · alles van deze auteur 

€ 15.95

ISBN 9789047750062