menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Wintersfeer

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 21 januari 2019

Buiten is het lekker koud; misschien heeft u er in het afgelopen weekeinde van kunnen genieten. En binnen? Lekker lezen, zouden wij zeggen. Innerlijk actief, beker warme cocolademelk erbij?

Winter
Eva-Maria Ott-Heidmann

Sfeervol kartonboekje met uitbundig kleurgebruik over één van de seizoenen, zonder tekst, al geschikt voor peuters.
12 bladzijden. Het is een Duitse uitgave zonder tekst.
€ 8,00

klik hier voor meer informatie

Pippa en Pelle in de sneeuw
Daniela Drescher

Op een mooie winterse dag gaan Pippa en Pelle sleetje rijden in het bos. Daar ontmoeten zij nieuwe dierenvrienden.

(Kartonboekje, 12p) Peuterleeftijd
€ 7,95

klik hier voor meer informatie

Waar komt de sneeuw vandaan?
Loek Koopmans

Slak weet alles over de aarde, Kikker weet alles over het water en Bij weet alles over de lucht. Als ze uit hun winterslaap ontwaken, horen ze dat er soms sneeuw uit de lucht valt, maar geen van allen weten ze waar de sneeuw vandaan komt.
Slak, Kikker en Bij willen alles over de sneeuw te weten komen en besluiten samen op zoek te gaan. Hun ontdekkingsreis voert hen door alle seizoenen.
(gebonden, 32 pagina’s)
€ 14,50

klik hier voor meer informatie

Winterdieren
Bibi Dumont Tak

Informatieve verhalen over dieren die op en rond de Zuidpool leven. Aanstekelijk en met warmte verteld - met over elk dier ook een interessant weetje. Aan bod komen onder meer: de kolossale inktvis, de ijsbeer, de sneeuwuil, de veelvraat, de lemming en nog veel meer.
Met mooie tekeningen van de dieren.
(hardcover, 137p)
Leeftijd: 9 tot 12 jaar
€ 15,50

klik hier voor meer informatie


Winter
Geertje van der Zijpp / € 1,00
klik hier voor meer informatie
 

Winter (1)
Gerda Muller / € 1,00
klik hier voor meer informatie
 

Winterbos
Lilian van der Stap / € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

NIEUWE TITELS

De sterrenwereld en de mens
Rudolf Steiner

Op allerlei manieren zijn de mens en de wereld van de sterren met elkaar verbonden, zoals uit deze voordrachtenreeks duidelijk wordt. De kosmische dierenriem heeft invloed op het lichaam van de mens, maar ook op de ontwikkeling van de cultuur. Planeten hebben invloed op het innerlijk leven van de mens, maar zijn ook verbonden met de metalen en hun geneeskrachtige werking. In deze voordrachten beschrijft Rudolf Steiner de spirituele dimensie van de kosmos.
(hardcover, 280p)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

De wordende mens
Aard en doel van het Waldorf-onderwijs
Rudolf Steiner

Vijf voordrachten over het doel van het vrijeschoolonderwijs. Onder meer over: leren lezen; de menskunde die aan dit onderwijs ten grondlag ligt; boetseren, muziek en spraak; kunstzinnig lesgeven en morele opvoeding. Met een voorwoord van Hugo Pronk.
(hardcover, 154p.)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

Bronnen van de euritmie
Werner Barfod

Deze uitgebreide uitgave bestaat uit vier boeken:
I: De eurtimische dierenriemgestes en het wezen van de mens
II: De euritmische planetengebaren en het wezen van de mens
III: Het bovenzinnelijk wezen van de mens in de euritmie
IV: Euritmie en innerlijke ontwikkeling
(Gebonden, linnen band, 1385 pagina's)
€ 69,50

klik hier voor meer informatie

Natuurlijke antidepressiva
Zachte methoden om uit het dal te komen
Eberhard Wormer

Veel mensen die aan depressieve gevoelens lijden, worden behandeld met 'reguliere' psychofarmaca. Misschien een onoverkomelijke noodzakelijkheid - maar soms kan er ook op andere manieren iets gedaan worden. In deze uitgave beschrijft de auteur (die als arts werkzaam was) de verschillende soorten van depressiviteit, inclusief hun oorzaken en symptomen - en zet vervolgens op een rijtje welke natuurlijke stoffen bij welke diagnose een hulp kunnen zijn.
(paperback, met afb. in kleur, 128p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie


OP = OP
In ons magazijn stuitten we op enkele afgeprijsde titels die niet meer leverbaar zijn:

Kerken
Gebouwen - Architectuur - Liturgie
David Stancliffe

Als we in de zomer in een vreemde stad een kerk binnenlopen, en we kijken wat rond, vallen meestal direct een aantal opmerkelijke zaken op: de hoogte, de vorm, de ramen, de plaats van het koor, enz. Dit boek wil inzicht geven in de ontwikkeling van de kerkelijke architectuur, een ontwikkeling (ook nu nog, denk aan de Crystal cathedral in Anaheim) die nauw samenhangt met de functionele eisen van de godsdienstuitoefening. De historische, theologische en liturgische context met betrekking tot de veranderingen in de architectonische stijlen wordt besproken. Zo wordt o.a. verklaard waarom de prachtige gotische kathedralen al bijv. de Dom van Keulen hoog boven de stad uittorenen.
hardcover met stofomslag, rijk geïllustreerd, p. 288
Van 29,95 voor 9,90: LAATSTE EXEMPLAREN
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Beelden van de dood
Rubens kopieert Holbein
Kristin Lohse Belkin

Een uitgave waarin 44 tekeningen van Rubens centraal staan; hij maakte ze met De dodendans van Hans Holbein als voorbeeld. De uitgave bevat enkele artikelen over Rubens, de opleiding in het tekenen in zijn tijd en over de invloed van Holbeins Dodendans. Naast de tekeningen van Rubens zijn in deze uitgave nog honderden andere tekeningen van verschillende kunstenaars afgebeeld.
(paperback, p. 140, met vele afb.) Van 23,55 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Egypte
Het land van de farao's
Regine Schulz

Vuistdikke uitgave over de cultuur van het oude Egypte, waarin aspecten uit het dagelijks leven maar natuurlijk ook de religie, architectuur en dergelijke aan bod komen. De rode draad door deze uitgave wordt gevormd door de geschiedenis van Egypte, waarvan alle tijdperken in woord en beeld worden behandeld.
(genaaid, softcover, 538p, met honderden afbeeldingen in kleur)
LAATSTE EXEMPLAREN
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Encyclopedie van de wereldmythologie
Loren Auerbach e.a.

Een rijk geïllustreerd naslagwerk waarin mythologieën uit alle delen van de wereld beschreven worden; met aandacht voor goden- en heldenverhalen, rituelen, cultische voorwerpen e.d. Met vele prachtige afbeeldingen, van goden, kunstobjecten, schilderingen, voorwerpen en met kaarten van elke besproken regio.
(hardcover met stofomslag, 320p, ruim 400 afb.) LAATSTE EXEMPLAREN
€ 9,75

klik hier voor meer informatie


BLIJ GEZOND - ook in de winter !

Vermoeidheid (14)
Nr 14
Paul Meuwese

Uit onderzoek is gebleken dat een kwart van de Nederlandse bevolking zich over een langere periode moe voelt. Vermoeidheid is dus een probleem van grote omvang. Het doel van deze brochure is, enig inzicht te krijgen in de oorzaken van vermoeidheid en in wat je eraan zou kunnen doen.
(brochure in de serie Gezichtspunten, geniet, 19 pagina’s)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Depressie (7)
Albert Welman

Een depressie is meer dan het gevoel ’in de put te zitten’ of ’down’ of ’depri’ te zijn. Deze gevoelens zijn in de regel van tijdelijke aard. Een echte depressie daarentegen veranderd het leven van een mens diepgaand, zowel in psychisch als lichamelijk opzicht. Tevens heeft een depressie een grote invloed op de directe omgeving van de patiënt: zijn gezin, collega’s en vrienden kunnen er niet omheen, waardoor een depressie behalve een gemoedstoestand met veel fysieke klachten, ook een sociaal probleem is. In deze uitgave worden verschillende depressies en mogelijke oorzaken besproken, alsmede een aantal behandelmogelijkheden.
(Serie Gezichtspunten, brochure, 16 pagina’s)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Warmte
Het belang van warmte voor het opgroeiende kind
Edmond Schoorel

Dit boekje van Edmond Schoorel beschrijft de functie van warmte voor het opgroeiende kind. Het geeft handvatten voor de opvoeder en beschrijft de diepere betekenis van warmte in het dagelijks leven met kinderen.
(Paperback, 92 pagina
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Warmte, kleding en gezondheid (55)
Ina Emous en Katie Willink

Warmte is van groot belang voor onze gezondheid. In ons land hebben we nauwelijks te maken met kou, en staan we niet stil bij het belang van warmte. Maar voor jonge kinderen, ouderen en zieken is warmte een hot item. Deze brochure handelt over warmte en onze warmtehuishouding, over het omgaan met kou en warmte en met de kwaliteit van kleding en textiel.
(brochure, geniet, 46 pagina’s)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Innerlijke bronnen van de gezondheid
Joop van Dam

”Hoe kun je de zelfgenezende krachten in jezelf mobiliseren om in het maatschappelijke leven goed te functioneren?” is een vraag waar de arts Joop van Dam lang mee heeft gewerkt en waarop hij in dit boek antwoord geeft. Ontdek de bron van gezondheid in jezelf. (softcover, 100 pagina’s)
€ 12,00

klik hier voor meer informatie