menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - voorjaarskleuren

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 9 april 2024

Dit jaar zijn we het voorjaar genaderd in een beweging van drie stappen vooruit - twee stappen achteruit. Hollen of stilstaan, zo kun je het ook noemen. In de afgelopen weken toonden veel bloesems hun kleuren tegen de achtergrond van een grijze hemel. De afgelopen dagen was er een blauwe hemel en een scala van frisgroene kleuren. 
In deze nieuwsbrief vindt u veel verschillende kleuren: thema's om mee bezig te zijn en daarmee licht te ervaren, te laten groeien, door te geven. Het grijze mag voorlopig achterwege blijven. 

Drie kleurige kaarten cadeau bij uw bestelling!
Tot en met vrijdag 12 april a.s. krijgt u drie kaarten met werk van Mieke Fielmich cadeau bij uw bestelling.
(u hoeft daar verder niets voor te doen: wij voegen de kaarten toe aan uw bestelling)

n i e u w  |  n i e u w  |  n i e u w

Aarde roeren
Over tuinieren in turbulente tijden, het doorgronden van planten en de kunst van het composteren
Jan Graafland

Een inspirerende bundel met ruim 40 nieuwe verhalen van tuinman Jan Graafland. De auteur vertelt vol enthousiasme en verrassende inzichten over zijn tuin, over de dieren en insecten die er leven en over het bijzondere karakter van sommige planten. Een boek dat uitnodigt om een band te smeden met de natuur om je heen.
(hardcover, met kleurenafbeeldingen en leeslint, 258p)
€ 26,95

klik hier voor meer informatie


LAAT DE LENTE MAAR KOMEN !
 

Pippa en Pelle in de lentetuin
Daniela Drescher

Het is lente, de zon schijnt. Pippa en Pelle spitten, zaaien en sproeien in hun tuin en kijken hun ogen uit. Ze zien een rups, een slakje, een bij en nog veel meer. Hoe zal alles groeien? De illustrator schildert de eenvoudige maar kleurrijke beelden zo, dat je blijft kijken, dat je van alles aan kunt wijzen en met je kind over de plaatjes kunt spreken. Het boekje is geschikt voor kleine handjes.
(kartonboekje, 12p, voor peuters en jonge kleuters
€ 11,50

klik hier voor meer informatie

Klein bosdierenboek
Loes Botman

Een kartonboekje met prachtige kleurrijke illustraties met dieren uit het bos, zoals de ree, de vos, het wild zwijn en de fazant. Om eindeloos in te kijken.
(kartonboekje, 12p) Peuterleeftijd
€ 11,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van Loes Botman

Het begint met een zaadje
Laura Knowles & Jennie Webber

Een zaadje dwarrelt met de wind mee en valt op de grond. Uit het zaadje groeit een worteltje de aarde in. Een klein stengeltje richt zich op, blaadjes vouwen zich uit. En zo groeit uit het zaadje door de tijd heen een hele grote boom, die weer plaats biedt aan vogels, insecten en andere dieren.
Dit alles wordt in kleine tekstjes beeldend beschreven, en natuurlijk in prachtige illustraties getoond.
(prentenboek, 30p) Kleuterleeftijd
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

Hoera, wij hebben een tuin!
Gerda Muller

Een heerlijk prentenboek/verhaal: het huis waar Anna en Benjamin net wonen heeft een prachtige tuin. In dit verhaal maken zij, samen met de buurjongen, een jaar lang mee wat er in de tuin gebeurt. Met prachtige afbeeldingen waarop heel veel te zien is, met recepten en tips om zelf groenten of kruiden te kweken. Een inspirerend boek voor kinderen van zes jaar en ouder.
(gebonden, groot formaat, 40 pagina’s)
€ 15,95

klik hier voor meer informatie

Slot Sofenstein - Lente (08)

Een fijn nieuw nummer in lentesfeer van Slot Sofenstein, gevuld met lange en korte verhalen, puzzels en kleurplaten, knutselideeën en recepten.
(tijdschrift A4-formaat, 95p)
€ 12,95

klik hier voor meer informatied e  a a r d e  v e r z o r g e n :

De dynamische tuin
Een praktische weg naar bewustwording
Guurtje Kieft

Het werken in je tuin, met de aarde en de planten, is een weg waarlangs je je bewust kan worden van het grote geheel, inclusief de niet-aardse, spirituele wereld, waarvan de mens deel uitmaakt. Dit boek zet alles dat in de tuin gebeurt in een breder perspectief, en is tegelijkertijd heel praktisch: met de voeten op de grond. Het laat je ook zien hoe je composteert, een moestuin beheert, fruit of kruiden teelt - en meer. Een inspirerende uitgave!
(groot formaat, hardcover, genaaid, met vele kleurenfoto's en register)
(gebonden, 143p)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

Biologisch-dynamische landbouw als helende impuls
Joop van Dam

De biologisch-dynamische landbouw wil niet alleen een landbouw die producten voortbrengt die gezond en voedzaam zijn voor de mens maar wil ook de aarde verzorgen. In dit boekje beschrijft de auteur achtergronden van de BD-landbouw en gaat hij op zoek naar het kenmerkende van het boerenbedrijf. Daarmee geeft hij een beeld van de grote samenhang waarin je als consument of boer staat.
(paperback, 51 pagina’s)
€ 12,00

klik hier voor meer informatie

De heilzame tuin
De geneeskrachtige werking van planten, kruiden, bloemen en vruchten
James Wong

Een handig boek vol recepten voor zalfjes, balsems, soepen en theeën, lotions en meer. James Wong laat in dit boek zien hoe je voor talloze klachten zelf een middel kunt maken, op een natuurlijke manier. Hij gebruikt bekende planten, kruiden, bloemen en vruchten die je op veel plekken kunt vinden. De recepten zijn simpel te maken, en bevatten onder andere informatie over de houdbaarheid van je zelfgemaakte middel en de geneeskrachtige werking van de ingrediënten.
(gebonden, 224p)
[VAN 19,99 VOOR 7,90]
€ 7,90

klik hier voor meer informatie


A l s  j e  z e  z i e t  v l i e g e n :

Dichter bij de vogel
door fenomenologie
Wolter Bos

Wolter Bos is als geen ander thuis in het fenomenologisch waarnemen van de natuur. Fenomenologisch waarnemen: dat is waarnemen met aandacht, met innerlijke stilte, zodat dat wat je waarneemt alle ruimte heeft om zich aan alle zintuigen te tonen.
In deze uitgave gaat het in het bijzonder over het waarnemen van vogels. Dit boek leidt je binnen in het fenomenologisch waarnemen én in de wereld van de vogels.
(hardcover, genaaid, 119p, met afb. in kleur)
€ 26,00

klik hier voor meer informatie

Boomklever & Grote bonte specht
Wolter Bos

Een speciaal boekje, in eigen beheer uitgegeven en met kleurige tekeningen van Barbara Hanneder. Een beschrijving van de Boomklever én de Grote bonte specht. De overeenkomsten, de verschillen. Een uitnodiging om uiterlijk, beweging, gedrag en zang goed te leren waarnemen. Ook in dit boekje laten schrijver en illustratrice zien hoe de fascinatie voor het kleine groots kan zijn.
(Paperback, 12 x 12 cm, 46 pagina’s)
€ 9,75

klik hier voor meer informatie

Meer titel van vogelkenner en fenomenoloog Wolter Bos: KLIK HIER

 

h e r d r u k t :

Deze uitgave uit onze huisuitgeverij is een aansprekend voorbeeld van hoe inzichten vanuit de antroposofie een reguliere medische benadering kunnen verrijken. Dit is de tweede, bewerkte editie:

Kopzorg
Folkert Brugman

- Een handreiking voor beperkingen in de zelfregulatie van bewustzijn bij hersenletsel, in de acute, subacute en chronische behandelfase -
Op basis van zijn langdurige ervaringen en permanente verdieping van zijn vak, beschrijft de auteur het Hersengedragmodel en verbindt dit met inzichten uit de antroposofie. Zo biedt hij een kader om te kunnen waarnemen en begrijpen wat de patiënt ervaart en geeft hij bovendien allerlei handelingsperspectieven om de patiënt op de juiste manier tegemoet te kunnen treden. - Mede daarom is dit boek ook van belang voor mantelzorgers. - Tweede bewerkte editie!
(paperback, genaaid, met afb., 149p.)
€ 30,00

klik hier voor meer informatie


h e r d r u k t :

Het boek Openbaring als baken voor onze tijd
Hans Moolenburgh

Meer dan vijftig jaar lang bestudeerde dr. Hans Moolenburgh sr. het Bijbelboek Openbaring van Johannes. In die tijd ontsloot het zich voor hem en bood het inzichten in gebeurtenissen uit het verleden en boodschappen voor de toekomst.
Hardcover, 570 p
€ 29,95

klik hier voor meer informatie


e e n  n i e u w  d e e l t j e :

In de serie zelfleesboekjes van uitgeverij Christofoor; dit deeltje is voor het leesniveau dat kinderen zo ongeveer in het laatste deel van groep 3 hebben bereikt:

Rode Pier en heks Hella / Hallo, worm!
Verhalenrijk
Monique van der Zanden & Donna Kroese

Een fijn deeltje uit de leren-lezen reeks Verhalenrijk. Dit extra dikke deel uit de reeks bevat niet één maar twee verhalen: draai het boek om, en begin aan een nieuw verhaal. In het ene, verhalende, boekje lees je over Heks Hella, die niet begrijpt waarom de kruiden in haar tuin maar niet willen groeien. Totdat de worm langskomt, die weet wel wat hij moet doen... In het andere, informatieve, verhaal lees je over de wonderlijke worm. Hoe hij graaft en leeft, hoe hij ziet en eet.
(hardcover, 56p) AVI E3 | Vanaf 6 jaar
€ 12,95

klik hier voor meer informatie

En KLIK HIER om de andere deeltjes uit deze serie te bekijken


C h r i s t e n g e m e e n s c h a p :

Ik ben
Over de zeven ’ik ben’-woorden in het Johannes-evangelie
Friedrich Rittelmeyer

Een beschrijving waarin de zeven ’Ik ben’-woorden uit het Johannes-evangelie in hun gelaagde betekenis worden onderzocht en verbonden met het hogere ik dat in ieder mens leeft.
”Worden we door deze zeven woorden heengeleid, dan leren we ook in de wereld om ons en in ons, geleidelijk het grotere ik kennen, temidden waarvan we leven… De wereld wordt heilig doordat de mens overal het grotere ik om zich heen ziet, dat ook in hem zelf intocht heeft gehouden… De mens doorbreekt de schaal van het eng-persoonlijke ik en vindt de weg naar de andere mensen…"
(paperback, 124 pagina’s)
€ 14,75

klik hier voor meer informatie

Mensenwijding en Wederkomst
Peter Selg

- Ontstaan en wezen van de Christengemeenschap -
Deze uitgave bevat de tekst van twee voordrachten, die de auteur zelf aanvulde en bewerkte en van aantekeningen voorzag. Het eerste deel gaat over de verhouding van Rudolf Steiner tot de Christengemeenschap en de kring vn priesters. Het tweede deel over de relatie van het oprichten van de Christengemeenschap tot de wederkomst van Christus.
(hardcover, met foto's in ZW, 209p)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

De kosmische Christus
Hoe kan Christus begrepen en ervaren worden?
Hans-Werner Schroeder

In de christelijke traditie wordt er van uitgegaan dat de Christus niet alleen betekenis heeft voor de mens en diens ontwikkeling maar ook voor aarde en kosmos. In deze studie onderzoekt de auteur de kosmische dimensie van de Christus.
(paperback, 189 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Meer over of vanuit de Christengemeenschap - KLIK HIER


o n t m o e t i n g e n :

Rudolf Steiner
Een geïllustreerde biografie
Ed Taylor

Een uitvoerige beschrijving van het leven van Rudolf Steiner. Daarin wordt de opbouw, ontwikkeling en ontvouwing van de antroposofie meegenomen. De biografie is levendig en helder geschreven, met gebruikmaking van vele bronnen zodat een veelkleurig licht op het leven en werken van Rudolf Steiner geworpen wordt. Met heel veel illustraties, waarvan een klein deel in kleur.
Gebonden uitgave, 234p.
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

Ita Wegman
haar leven en werk
Ed Taylor

Ita Wegman, geboren in toenmalig Nederlands-Indië, leerde gedurende haar studietijd Rudolf Steiner kennen. Zij reisde naar zijn voordrachten in verschillende Europese landen en leerde Rudolf Steiner ook persoonlijk kennen. Dat was het begin - in zekere zin ook een voortzetting - van een langdurige intensieve samenwerking, waarin Ita Wegman onder meer een belangrijke bijdrage leverde aan het ontwikkelen van de antroposofische geneeskunst. Ook werd zij bestuurslid van de Antroposofische Vereniging. Na de dood van Rudolf Steiner werd Ita Wegman meegetrokken in allerlei conflicten en richtte zij zich op haar werk als arts.
Deze uitgave geeft een mooi beeld van haar leven en werken en is voorzien van tientallen afbeeldingen in ZW.
(paperback met flappen,m 148p)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

Mijn ontmoeting met Rudolf Steiner
Friedrich Rittelmeyer

Friedrich Rittelmeyer vertelt hoe hij, zorgvuldig onderzoekend en afwegend, de antroposofie ontmoet en vervolgens ook Rudolf Steiner. In de verbinding die tussen hen groeit komt met grote ernst de betekenis van de antroposofie, en de centrale plaats van Christus daarin naar voren. Met hulp van Rudolf Steiner richt Rittelmeyer samen met enkele anderen, de Christengemeenschap op. Vanuit de herinneringen van Rittelmeyer ontstaat een indringend beeld van de mens Rudolf Steiner.
(paperback, 164 pagina’s, geïllustreerd)
€ 16,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer 'ontmoetingen't w e e d e h a n d s :

We krijgen ze cadeau - de opbrengst wordt apart geregistreerd en wordt besteed aan het uitgeven van nieuwe titels: de boeken in onze tweedehandsafdeling.

KLIK HIER en bekijk ca 400 Nederlandstalige titels

KLIK HIER en bekijk ca 750 Duitstalige titels