menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - een bont geheel

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 7 november 2023

N I E U W  van onze huisuitgeverij:

Ernstig, urgent, van belang!
De "antroposofisch georiënteerde geesteswetenschap" (zoals Rudolf Steiner de antroposofie soms aanduidde) is een wonderlijk 'iets'. Zij heeft overal wat over te zeggen. Dat kan best vervelend zijn. Want ergens in ons sluimert ook de wens... om niet alles te weten. Dan lijkt het leven wat makkelijker. 
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat we kennis nemen van al wat ons interesseert. En dat we, op basis van ons zelf verworven inzicht, gewoon zelf bepalen welke plaats dat inzicht in ons leven krijgt.
Hoe dan ook: wij zijn meer dan blij met deze nieuwe uitgave.
Het is namelijk een ernstige, urgente en belangrijke titel!
 

Muziek en elektronica
Franz Halberschmidt

- Over het fenomeen van de rock- en technomuziek en de auditieve media -
De meeste muziek die we in het dagelijks leven horen, horen we via elektronische apparaten. Wat is het verschil tussen 'live' muziek en elektronisch voortgebrachte muziek? En wat valt er geesteswetenschappelijk beschouwd, op te merken over modernere stromingen in de muziek waar (vooral) jongeren naar luisteren?
De auteur, enkele decennia werkzaam als muziekleraar op een vrijeschool in Duitsland, geeft een doorwrocht antwoord op deze en andere vragen over een verschijnsel dat ons dagelijks omringt en dat we nauwelijks bewust ondergaan. - In dat laatste wil dit boek verandering brengen.
(paperback, 138p)
€ 16,50

klik hier voor meer informatie

TER INTRODUCTIE:
Bestel deze titel en u ontvangt uw (gehele) bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd (geldig binnen Nederland, onze klanten in het buitenland ontvangen € 2,00 korting op de te berekenen verzendkosten).
Geldig tot en met vrijdag 10 november a.s.Hij is er weer!

Zaaikalender 2024
Maria Thun

De bekende Zaaikalender, met een nieuwe vormgeving om sneller te kunnen zoeken en met extra uitleg van aanbevolen activiteiten.
In de Zaaikalender vind je de meest geschikte data en momenten voor o.a. zaaien, planten en oogsten in de moestuin; informatie over ongediertebestrijding, werken met bijen en biologisch-dynamische preparaten.
(paperback, 96p. met afbeeldingen in kleur en uitvouwbare kalender achterin)
€ 17,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor andere agenda's voor het nieuwe jaarElf november is de dag...
S I N T  M A A R T E N

Sint-Maarten en het beertje
Maja Dusíková

Een Sint-Maarten verhaal voor de kleuterleeftijd. Een meisje gaat met haar beertje de stad in op de avond dat het Sint Maartensspel wordt opgevoerd en zien hoe Sint Maarten zijn mantel deelt met een arme bedelaar.
Even later staan ze voor een diep verdrietig jongetje dat zijn lantaarn kwijt is. Wat nu te doen?
(Gebonden, 25 pagina’s)
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Lichtjes voor Sint-Maarten
Jennine Staring

De kabouterkinderen zijn druk in de weer met het maken van lantarentjes voor het feest van Sint Maarten. Maar op de ochtend van het feest is Oebi's lantaren stuk. Zou Wonk, die altijd plagerijen uitvoert, daar meer van weten?
Prentenboek, 32p, kleuterleeftijd
€ 15,95

klik hier voor meer informatie

Tessel viert Sint-Maarten
Monica Maas (en Marianne Witte)

Juf vertelt in de klas het verhaal van Sint Maarten. Op de avond van het feest van Sint Maatren gaat Tessel met wat klasgenootjes zingend langs de deuren. En dan heeft Tessel nog een plannetje: zullen ze ook gaan zingen bij het huis dat ver buiten het dorp ligt en waar nooit iemand langs komt om te zingen?
Een sfeervol prentenboek, met de tekst van vier Sint Maartensliedjes.
(gebonden, genaaid, 32 pagina’s) Kleuterleeftijd
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Sint Maarten
Het Sint Maartenfeest vieren
Zonnejaargroep

Achtergronden, liedjes, recepten, knutselideeën bij het feest van Sint Maarten. Een boekje om in de sfeer te komen en, in het gezin of op school, actief met het feest aan de slag te gaan.
ABC Jaarfeesten, 36 pagina’s, geniet, kleurrijk geïllustreerd.
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Sint Maarten in onze kaartenafdeling:

Sint Maarten |  Ilona Bock |  € 1,20
klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer kaarten rond Sint Maarten.

Rudolf Steiner in hardcover - voor een zacht prijsje

Antroposofie in drie stappen
Filosofie, kosmologie, religie, denken, voelen, willen
Rudolf Steiner

Een korte schets van de antroposofie. Hoe kunnen filosofie, kosmologie en religie door de antroposofische geesteswetenschap verrijkt worden? Daarnaast bevat dit boek een beschrijving van de kwaliteiten van denken, voelen en willen en het oefenen om je bewustzijn te verruimen.
Met een nawoord van Ed Taylor.
(gebonden, 103 pagina’s)(GA 25)
AFGEPRIJSD: VAN 22,00 VOOR 10,50
€ 10,50

klik hier voor meer informatie

Opvoeding en moderne kultuur
Methodiek en didaktiek van de vrijeschool
Rudolf Steiner

14 voordrachten en vragenbeantwoordingen die Rudolf Steiner in 1923 in Engeland hield. De voordrachten waren toegespitst op zijn Engelse toehoorders en waren direct en praktisch gericht. Waarom is in de moderne tijd een nieuwe kijk op opvoeding nodig? Hoe kan een eigentijdse opvoedingsmethode er uit zien? Wat is het fundament van de Vrije School? Wat betekent deze nieuwe opvoedingsmethode voor de samenleving? Rond deze vier vragen concentreren zich de voordrachten. Gebonden uitgave, 397 pagina’s. (GA 307)
VAN 34,00 VOOR 17,00

klik hier voor meer informatie

De kunst en haar wereldmissie
Oorsprong en toekomst van de kunsten
Rudolf Steiner

Steiners laatste voordrachtenreeks over kunst. Waar komen de architektuur, schilderkunst en de plastische kunsten vandaan? Wat is de rol van de muziek, en van de epische, lyrische en dramatische kunsten? Hoe verhouden zich mimische kunst en danskunst met euritmie? - Een grandioos beeld van aarde, kunst en kosmos. ’Het diepzinnigste, het meest omvattende wat ooit over kunst is gezegd,’ aldus Marie Steiner over deze voordrachtenreeks
Met nawoorden van Rik ten Cate en Chris van der Most.
(257 pagina’s, gebonden, met kleurenillustraties, waaronder de bordtekeningen bij deze voordrachten). (GA 276) VAN 32,00 VOOR 20,00

klik hier voor meer informatieLeraar zijn, dat is geen sinecure...

Ontspanning voor leerkrachten
Een zelfhulpboek om stress te verminderen
Francine Jellesma

Leerkracht zijn is een beroep dat veel kan geven, maar ook veel vergt. De kinderen zelf met alles dat ze meebrengen, het samenwerken op school, de communicatie met de ouders, alle veranderingen in het onderwijs... Als leerkracht is het zaak ook goed voor jezelf te zorgen.
Met dit boek kun je daar heel concreet mee aan de slag. Je onderzoekt hoe het met jouw stressniveau is; wat in jouw geval de oorzaken van de stress zijn en hoe je daar wat aan kunt doen.
(paperback, 151p)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

Menskundige aanwijzingen voor het leraarschap
Rudolf Steiner

In drie voordrachten, gehouden voor de leerkrachten van de eerste vrijeschool, behandelt Rudolf Steiner op een toegankelijke manier een aantal belangrijke thema’s rondom opvoeden en onderwijzen, waaronder: opvoeden als gezondmakende activiteit; het geheim van de wil; drie opvoedingsidealen; bewegen, verteren, ritme, waarnemen; de verbinding met Michaël.
(paperback, 66 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Is de kast leeg?
Pleidooi voor gewetensonderzoek van de leerkracht
Hugo Pronk

’In het strijdveld van onze wereldproblemen zijn het altijd personen die het verschil maken. In het groot en in het klein, tot op huiselijk nivo. Daar gaat de vrijeschoolpedagogie over: dat die mensen er dan ook zijn, zichzelf ter beschikking hebben.’
Een oproep om de essentie van de vrijeschoolpedagogie te zoeken, te bewaren, te laten groeien in de praktijk van het onderwijs.
(paperback, 42 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie


Lekker slapen

Kleine uil
Petr Horácek

Het is bedtijd: Kleine Uil moet gaan slapen. Maar Kleine Uil is nog helemaal niet moe... Graag wil ze naar buiten, om rond te vliegen door de dag. Mama Uil zegt dat dat niks voor Uilen is, 's nachts is het immers uilentijd. Maar Kleine Uil is eigenwijs, en stiekem glipt ze naar buiten als Mama Uil in slaap is gevallen... Maar is de dag wel zo leuk voor uilen? Gelukkig is Mama Uil nooit ver weg.
(hardcover, 32p) Vanaf 3 jaar
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Slaap lekker Pieter!
Beatrix Potter

Het is bedtijd voor de kleine konijntjes.
Maar Pieter kan zijn knuffel nergens vinden... Zo kan hij niet gaan slapen!
Ga samen met Pieter op zoek naar Haasje en kijk onder alle flapjes!
Een knus verhaal voor het slapengaan.
(hardcover, 32p) Vanaf peuterleeftijd
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Slaap, slapen en slaapproblemen bij jonge kinderen (62)
Loïs Eijgenraam

Dat slapen voor een klein kind van groot belang is, dat weet iedereen. Toch zijn er veel kinderen die moeilijk inslapen of andere slaapproblemen hebben (zoals ook in de kinderopvang steeds vaker gesignaleerd wordt). Soms is het moeilijk om daarin verandering aan te brengen, en dat gaat dan ook nog ten koste van de nachtrust van ouders. In deze dubbelbrochure staan een gezonde slaap en slaapproblemen centraal, en worden oplossingsrichtingen aangeven om met slaapproblemen bij jonge kinderen om te gaan.
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Slapen en waken (41)
Joop van Dam

Slapen en waken zijn niet alleen lichamelijke processen. Ook in andere ’lagen’ hebben de wereld van de nacht en die van de dag hun wisselwerking op elkaar. In deze brochure gaat het met name om die andere lagen: hoe werken dag en nacht op elkaar in en hoe kunnen we daar vruchtbaar mee om gaan?
(Brochure in de serie Gezichtspunten, geniet, 17 pagina’s)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie
 A F G E P R IJ S D

Op een koude winternacht
Jean E. Pendziwol & Isabelle Arsenault

Een bijzonder prentenboek dat de magische schoonheid van een winternacht oproept. Een paar eerste sneeuwvlokken, geleidelijk wordt de wereld wit, twee haasjes spelen in de sneeuw, er komen ijsbloemen op de ramen. De verteller van het verhaal maakt een tekening van de winternacht voor het jongetje dat slaapt - dan kan hij ook zin hoe mooi de nacht was.
Een bijzonder en poëtisch prentenboek, voor jong en oud.
(hardcover, 32 pagina's)
VAN 20,00 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Vrienden onder vuur
Bies van Ede

Bies van Ede is een goede verteller. Vrienden onder vuur is een spannend verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De Spanjaarden belegeren de stad (Haarlem) maar het gerucht gaat ook dat Willem van Oranje met zijn troepen onderweg is om de Spanjaarden te verjagen. Eva en Evert zijn hartsvrienden maar hebben allebei een eigen opdracht te vervullen. Zullen zij elkaar nog terugzien?
(Hardcover, 256 pagina's) Vanaf 9 jaar
VAN 18,99 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om meer afgeprijsde kinderboeken te bekijken

Familie, huis en tuin
Carl Larsson

Een prachtige uitgave met schilderijen van Carl Larsson: sfeervolle beelden van het leven in zijn familie, het leven in het dorp waar hij met zijn gezin woonde en het leven op de boerderij.
De begeleidende tekst over de schilder en achtergronden bij de getoonde beelden, maakt van dit boek een reis naar het Zweden van ruim 100 jaar geleden.
(gebonden, met afb. in kleur, 105 pagina’s)
Van 21,50 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Over hebzucht en begeerte
Ontsnappen aan het streven naar meer
Anselm Grün

Een trekje van de mens: hij wil steeds meer bezitten en beleven. Het streven naar dat meer kan het dagelijks leven kleuren, en daarin een steeds grotere rol spelen. Anselm Grün bespreekt voorbeelden van hebzucht en begeert zoals die in het nieuwe testament voorkomen, en geeft vervolgens twaalf stappen om je begeerte om te buigen tot positieve eigenschappen.
(paperback, 157p)
Van 16.99 voor 7.90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Leef met het seizoen
Keltische natuurfeesten - Recepten - Levenslessen
Natascha Boudewijn

In deze uitgave worden 8 Keltische natuurfeesten beschreven en hun plaats in de seizoenen en de natuur; vind je originele vegetarische recepten, informatie over de Kelten en hun cultuur en de vertaling daarvan in levenswijsheden.
Met heel veel mooi fotowerk.
Hardcover, genaaid, 176p. Van 25,00 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om méér afgeprijsde titels te bekijken


Héél mooie adventskalenders, groot en klein formaat:
we hebben er dit jaar meer dan ooit!

Adventskalender »Zoek het goede luikje«
Eva-Maria Ott-Heidmann

Ronde adventskalender (diameter: 40 cm) met 47 luikjes.
€ 18,90

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijke ruim 40 adventskalenders op klein formaat

KLIK HIER en bekijk ruim 35 adventskalenders op groot formaat


Viltpakket - Herfstwind
Atelier Pippilotta

Een lief popje van flanel waait mee op de herfstwind. Het blad is gemaakt van prachtig sprookjesvilt in rode herfstkleuren.
Alles wat je nodig hebt voor dit zwevende kindje zit in het pakket, je hebt zelf alleen nog naaigerei en naaigaren nodig.
€ 10,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk alle herfstige viltpakketjes

En voor wie vooruit wil werken... KLIK HIER en bekijk alle winterse viltpakketjes