menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - een briesje van boeken

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 22 juni 2023

Wat verkwikking! 
Een plekje in de schaduw.
Een wolk voor de zon.
Een paar koele druppels.
Wuif uzelf wat koelte toe,
met een boekenbriesje*.

[Een boekenbriesje: neem een boek in uw rechter- of linkerhand. Sla het open, of laat het dicht. Breng uw hand in de nabijheid van uw gelaat. En wuif het boek heen en weer, en weer en heen.]


NIEUW NIEUW NIEUW

Wat mensen tot de sterren spreken
1
Rudolf Steiner

In de loop van de mensheidsontwikkeling is de verbinding van de mens tot de sterrenwereld verloren gegaan. Daarmee kwam een einde aan een dromende vorm van helderziendheid die de mens bezat. De moderne mens kan een begin maken met het vormen van een nieuwe helderziendheid: een bewuste verbinding met de sterren die in het ritme van het jaar en dat van de dag verandert. Rudolf Steiner beschrijft in de zeven voordrachten in deze uitgave de inhoud van deze verbinding; de veranderingen in ons denken, waarnemen en ons geheugen én de risico's die met het vormen van deze nieuwe verbinding gepaard gaan. (Deel 1 van 2)
(gebonden, 180p, met afb. in kleur)
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

Doen!
Mieke Mosmuller

Wat doen we als we iets 'doen'? En terugkijkend: hadden we dit wel moeten doen, of had het misschien op een andere manier gekund? Doen we niet teveel, of juist te weinig - en wat moet ik doen om daarin een balans te vinden? Is het ook mogelijk om vooraf al te kunnen proeven of en hoe we iets moeten doen?
Rond 'het doen' in ons leven valt veel te leren en ontwikkelen. Daarover gaat dit boek, waarin ook veel oefeningen zijn opgenomen om ons handelen verder te brengen.
(paperback, 103p)
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

Antroposofische kinderopvang
Voor kinderen van 0-13 jaar
Loïs Eijgenraam

De antroposofische kinderopvang is bezig met een gestage opmars. In steeds meer plaatsen zijn voorschoolse (voor jonge kinderen) en buitenschoolse (voor kinderen van 4 tot 13 jaar) actief. Voor deze beide leeftijdsgroepen geeft de schrijfster een schat aan informatie over het hoe en waarom van de wijze waarop gewerkt wordt. Daarbij komen alle aspecten van de opvang aan bod, zoals het dag-, week- en jaarritme; het spelen; het kunstzinnig en ambachtelijk bezig zijn; de inrichting enzovoort.
(paperback, 219p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatieSINT JAN

Johannes de Doper (Ikoon)
Onbekend |  Moskou, Tretjakow-Galerie | € 1,20

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk meer kaarten

Sint Jansfeest
Zonnejaargroep

Een brochure in de reeks ABC Jaarfeesten: hoe vier je (thuis met de kinderen, op school) het feest van Sint Jan - en wat wordt er eigenlijk gevierd?
Een heerlijke gevarieerde brochure met achtergronden, een sprookje, liedjes, recepten, knutselideeën en meer. (36 pagina’s, geniet)
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Sint-Jan
De gescherpte Johannesblik
Rudolf Steiner

Een voordracht, aangevuld met drie fragmenten uit verschillende voordrachten over de Sint-Janstijd. Rudolf Steiner geeft aan hoe wij de rond Sint-Jan veranderende stemming in de natuur en in de kosmos kunnen meebeleven -en van welk belang dat is voor onze tijd- en wat de plaats van het Sint-Jansfeest betekent in het ritme van het jaar.
(paperback, 50p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatieNIEUW IN ONZE AFDELING KINDERBOEKEN:

Schuitje varen
Beatrix Potter

Pieter Konijn wil op een warme dag een vlot bouwen. Al gauw dobbert hij op het water, maar met wat hulp had hij misschien een beter vlot kunnen bouwen. Zijn zusjes zijn er ook mee bezig - en samen lukt het veel beter!
Een vrolijk kartonboekje voor peuters.
(hardcover, 16p)
€ 11,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om meer kartonboekjes te bekijken

Een dag met vrienden
Philip Waechter

Goede vrienden hebben, dat is fijn! Wasbeer gaat eieren lenen bij Vos. Vos is bezig met een klusje en heeft een ladder nodig. Had Das niet een ladder? Das heeft hulp nodig, dus waarom lopen ze niet even door naar Beer? Beer is niet thuis en zit lekker in de zon bij het water. En het is lekker weer om te zwemmen dus,... En op de terugweg doen ze samen alle klusjes die nog gedaan moesten worden. Wat een fijne dag was dat!
Een heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters!
(hardcover, 32p)
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Verhalenreis
Van Junibacken tot Nangilma
Astrid Lindgren & Marit Törnqvist

Marit Törnqvist maakte de tekeningen voor Junibacken, het kinderboeken-museum waar de verhalen van Astrid Lindgren centraal staan. Astrid Lindgren schreef er op 89-jarige leeftijd haar laatste 'verhaal' bij en zo is dit prentenboek, met de tekeningen en het verhaal een reis door het museum die een reis is door de kinderboekenwereld van Astrid Lindgren. De reis gaat o.a. langs Karlsson van het dak, de gebroeders Leeuwenhart, Ronja de Roversdochter, Emil van de Hazelhoeve en Madieke van het rode huis.
(prentenboek, 36p) Vanaf ca 6 jaar.
€ 12,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk alle titels van Astrid Lindgren

De vlucht van Daidalos
Imme Dros & John Rabou

Een prachtige uitgevoerde en geïllustreerde uitgave met als inhoud een meesterlijke hervertelling door Imme Dros van de avonturen van de Griekse kunstenaar en uitvinder Daidalos. In zijn dromen beleeft hij opnieuw de grote avonturen van zijn leven; in het labyrint met de minotaurus op Kreta, de vlucht met zijn zoon Ikaros en meer.
(Hardcover, groot formaat, 52p) Leeftijd: 11+
€ 16,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van Imme DrosSinds vorig najaar verschijnen er in onze huisuitgeverij titels onder het imprint Agape: het zijn titels waarin niet alleen de inhoud van de antroposofie maar ook Rudolf Steiner zelf, zijn leven en zijn werken, centraal staat. Het leven van Rudolf Steiner, zijn omgang met de mensen om hem heen, zijn optreden als spreker, zijn samenwerken in de vele initiatieven die hij opstartte - deze elementen geven een intrigerend en inspirerend beeld van de mens die hij was. 
Zij kunnen ook een brug vormen voor een diepere verbinding met dat wat hij bracht en nastreefde.
Wij zijn dit imprint gestart - er zullen hopelijk nog meerdere titels volgen - vanuit het besef dat het van wezenlijk belang is dat, verbonden aan (de verbreiding van en het werken met en vanuit) de antroposofie ook het beeld van de mens Rudolf Steiner levend blijft.

Daarom (tot en met zaterdag 23 juni a.s.) krijgt u een zeer lezenswaardige minibrochure cadeau indien u een van onderstaande titels bestelt. 

Dit zijn de titels:

Mijn ontmoeting met Rudolf Steiner
Friedrich Rittelmeyer

Friedrich Rittelmeyer vertelt hoe hij, zorgvuldig onderzoekend en afwegend, de antroposofie ontmoet en vervolgens ook Rudolf Steiner. In de verbinding die tussen hen groeit komt met grote ernst de betekenis van de antroposofie, en de centrale plaats van Christus daarin naar voren. Met hulp van Rudolf Steiner richt Rittelmeyer samen met enkele anderen, de Christengemeenschap op. Vanuit de herinneringen van Rittelmeyer ontstaat een indringend beeld van de mens Rudolf Steiner.
(paperback, 164 pagina’s, geïllustreerd)
€ 16,50

klik hier voor meer informatie

Rudolf Steiner zoals ik hem gekend heb
Herbert Hahn

Fascinerend om via de herinneringen van anderen een nadere blik te kunnen werpen op het leven en het werken van Rudolf Steiner.
Herbert Hahn was student en 19 jaar toen hij voor de eerste keer een voordracht van Rudolf Steiner meemaakte. Deze ontmoeting met Rudolf Steiner en de antroposofie zou zijn leven bepalen. Hij beschrijft Rudolf Steiner als spreker (Hahn had zelf een bijzondere verhouding tot taal) en was in 1919 aanwezig bij het gesprek van Rudolf Steiner en Emil Molt, dat tot de oprichting van de Waldorfschule leidde. Hahn werd leerkracht op die school (en was in latere jaren intensief met de Vrijeschoolbeweging in Nederland verbonden.) Ook beschrijft Hahn hoe een (werk)dag van Rudolf Steiner, rond 1920, eruitzag...
(paperback, 98p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Steiner & Krishnamurti
Een ontmoeting die nooit tot stand kwam
Mark Mastenbroek en Mary Noothoven van Goor

Krishnamurti werd als jonge knaap in theosofische kringen op het schild gehesen als de komende grote wereldleraar. Dit leidde mede tot de breuk tussen Rudolf Steiner en de Theosofische Vereniging. Rudolf Steiner bouwde de antroposofie uit tot een weg die via de verbinding van mens en geest tot een nieuwe sociale werkelijkheid leidt. Krishnamurti nam later afstand van alle verwachtingen die rondom hem geschapen waren - en trok decennialang de wereld rond met zijn boodschap van individuele vrijheid.
In deze uitgave worden deze twee 'groten van de geest', in leven en werken, beschreven en dat gebeurt met vaart en verve.
(paperback, 152p, met afb. in zw)
€ 16,50

klik hier voor meer informatie

Rudolf Steiner & Peter Deunov
Harrie Salman

Een fascinerend werk over het leven en werken van de twee grote spirituele leraren van de 20e eeuw: Rudolf Steiner en de Bulgaarse, in ons land weinig bekende Peter Deunov, grondlegger van de school van de Witte Broederschap. Harrie Salman beschrijft hun ontwikkelingsweg, waarin opmerkelijke overeenkomsten te vinden zijn, de inhoud van hun levensbeschouwing en de wijze waarop zij hun 'bewegingen' oprichtten en vorm gaven. Waar Rudolf Steiner een weg van inzicht tot vrijheid aangaf, bewandelde Peter Deunov een pad van het hart - en wordt zichtbaar hoe beiden een door Christus geïnspireerd mens-zijn nastreefden.
(paperback, 285p)
€ 19,50

klik hier voor meer informatie

En deze brochure krijgt u erbij cadeau:
 

Die oom kan alles
Herinneringen aan Rudolf Steiner
Erna van Deventer-Wolfram e.a.

Er zijn tientallen mensen die hun herinneringen aan Rudolf Steiner hebben geboekstaafd. Deze brochure bevat een kleine keuze van fragmenten uit dergelijke herinneringen - zij maken het mogelijk van heel dichtbij een beeld van Rudolf Steiner te krijgen.
Onder meer: Andrej Belyj over de grote kostbaarheid die Rudolf Steiner met zich mee torste; Natalie Turgenieff-Pozzo over een les in beeldhouwen; Victor Stracke over Rudolf Steiners verbinding met de arbeiders die aan het Goetheanum bouwden en Erna van Wolfram-Deventer over haar herinneringen als kind aan ’die oom die alles kan’.
AFGEPRIJSD
(en... deze titels kunnen we niet meer nabestellen: op = op) 

Een leven uit de twintigste eeuw
Edy de Munck

- Mijn strijd tussen de wereld en mijn zelf -
In een zeer beperkte oplage verschenen de levensherinneringen van Edy de Munck. Hij was antroposoof, schrijver, wereldreiziger, zoeker naar de waarheid, verhalenverteller en in alles een origineel en enthousiast mens.
(paperback, 141p)
Van 15,00 voor 7,50
€ 7,50

klik hier voor meer informatie

Om gegronde redenen
Antroposofie hier en nu
Jelle van der Meulen

Een persoonlijke getinte zoektocht naar de antroposofie: wat hebben antroposofie en Rudolf Steiner te maken met de wereld die dagelijks op ons afkomt? Jelle van der Meulen gaat op zoek - via de onderwereld van de ziel, via de fantasie en imaginatie. En via menselijke ontmoetingen.
(paperback, 351 pagina’s) Van 19.90 voor 8.50
€ 8,50

klik hier voor meer informatie

Martha & Margje
Margje Koster

Als ze op latere leeftijd ongewild in aanraking komt met een criminele bende komt een jeugdtrauma bij de schrijfster naar boven. Ze besluit de confrontatie met haar moeilijke verleden aan te gaan en duikt opnieuw in haar jeugd, waarin ze verwaarloosd en misbruikt werd.
Een indrukwekkend relaas dat moed geeft.
(266 pagina’s)
VAN 19.90 VOOR 5.75
€ 5,75

klik hier voor meer informatie

Gezonde wereldgerechten
Lelieveld Irene

Soms lijkt de wereld uit elkaar te vallen, maar als mensen elkaar leren kennen, dan ontstaat er al gauw wederzijds respect voor elkaars cultuur, en zeker op culinair gebied. Veertien mensen, die voor het begin van dit project nauwelijks weet van elkaar hadden, hebben hun krachten en hun talenten gebundeld. Ze hebben een fantastisch kookboek gemaakt met de meest verrukkelijke gerechten uit zo ongeveer alle continenten die moeder aarde kent.
Hardcover, genaaid, 224 p, met vele afb. in kleur
BEPERKT VOORRADIG: van 24,95 voor 10,00
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Haaieneiland
Rob Ruggenberg

Het verhaal van Roemer, die als matroos aanmonstert op een schip dat op ontdekkingsreis gaat in de Stille Zuidzee, in 1722. Het wordt een zware reis, met storm, honger, scheurbuik. Samen met vier anderen blijft Roemer achter op een klein eiland. Dat lijkt een paradijsje te zijn, maar dat duurt niet lang. Ze komen in aanraking met de bevolking van het eiland, Roemer sluit vriendschap met een meisje -maar het eiland blijkt vol gevaar te zijn.
Een spannend en goed geschreven avontuurlijk verhaal.
(hardcover, 271p) Leeftijd: 12+
Laatste exemplaren: van 15,99 voor 10,00
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

De boogschutter van Hirado
Rob Ruggenberg

Reyer wordt door zijn vader naar Hirado gestuurd, een eiland vlak voor de Japanse kust. Daar kan hij werken als leerling-koopman voor de VOC, en misschien wel rijk worden. Onderweg krijgt hij van een piraat een brief die hij in Japan moet bezorgen. Sakura is de dochter van een samoerai. Haar vader wil dat ze trouwt met een Hollandse koopman zodat ze in de gaten kan houden wat er allemaal gebeurt en besproken wordt in de handelspost van de VOC. Maar Sakura wil niet met een veel te oude vieze man trouwen. En al helemaal niet als ze Reyer heeft gezien. Het is liefde op het eerste gezicht.
Een aangrijpend verhaal over een verboden liefde, van de auteur van het bekroonde IJsbarbaar (Prijs van de Jonge Jury, Vlag en Wimpel van de Griffeljury).
(hardcover, 307p) Leeftijd: vanaf 12 jaar
LAATSTE EXEMPLAREN: van 15,95 voor 10,00
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

IJsbarbaar
Rob Ruggenberg

Een spannend historisch verhaal over de dertienjarige Nunôk die in 1624 door zeerovers wordt ontvoerd van Groenland en meegenomen naar Holland. Daar wordt hij als een kermisatractie tentoongesteld. Hij wil ontsnappen en terug naar Groenland - maar hoe zal dat kunnen?
Bekroond met de Prijs van de Jonge Jury in 2013
(Paperback, 328p.) Leeftijd: vanaf 12 jaar
Van 12,50 voor 7,50
€ 7,50

klik hier voor meer informatie