menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - een bonte stoet

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 17 mei 2022

Soms hebben we in onze nieuwsbrief een rode draad. Die zult u in deze nieuwsbrief moeilijk kunnen vinden. Het is een bonte mengeling van boeken en andere zaken die we u hier voorleggen.
Een paar nieuwe antroposofische titels. Een paar titels die langere tijd niet leverbaar waren en die nu zijn herdrukt. Mooie nieuwe prentenboeken van uitgeverij Christofoor. Boeken over bijen. Afgeprijsde boeken. Postkaartenboekjes die 15 kaarten bevatten, handgemaakte kaarten. En nieuw in ons assortiment: setjes met pergamijnpapier om raamsterren te vouwen. 
Met recht: een bonte stoet!


NIEUW:

Het meditatieve gesprek
De kunst van het goetheanistische gesprek
Marjorie Spock

Een klein maar bijzonder boekje, waarin de auteur beschrijft hoe het menselijk gesprek ontwikkeld kan worden tot een 'meditatief gesprek'; een gesprek waarin op een bijzondere manier gesproken en geluisterd wordt. In kort bestek geeft zij aan wat de betekenis van deze vorm van gesprek is, welke voorbereiding ervoor nodig is en hoe zo'n gesprek vorm gegeven wordt.
(paperback, 57p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Opdat de mens geheel mens worde
Rudolf Steiner

- De betekenis van de antroposofie voor het geestesleven van onze tijd -
Zes voordrachten die Rudolf Steiner, een eeuw geleden, in Den Haag hield. Deze voordrachten vonden plaats in het kader van een 'hogeschoolcursus antroposofie', waar naast Rudolf Steiner nog vele andere antroposofische sprekers waren. De voordrachten gaan o.a. over de plaats van de antroposofie in de wetenschap, over antroposofisch onderzoek en de resultaten daarvan, over beeldende kunst. Daarnaast bevat deze uitgave een artikel van Rudolf Steiner over deze Haagse hogeschoolcursuss, alsmede herinneringen van Willem Zeylmans, die mede-organisator was. (paperback, 206p) ,
€ 23,00

klik hier voor meer informatie


HERDRUKT

De wordende mens: een wonder!
Een ouderavond met Rudolf Steiner
Rudolf Steiner

Een toegankelijk en inspirerend betoog over de achtergronden en het wat, hoe en waarom van de vrijeschoolpedagogie. Deze kleine brochure bevat de tekst van een toespraak plus vragenbeantwoording tijdens een ouderavond van de Freie Waldorfschule, de eerste vrijeschool.
(brochure, 28 pagina’s)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

En KLIK HIER om alle ABC Minibrochures te bekijken

Theosofie
Rudolf Steiner

Een antroposofisch basiswerk waarin Rudolf Steiner het antroposofisch mens- en wereldbeeld beschrijft. Aan de orde komen o.a.: de mens als lichaam, ziel en geest; karma en reïncarnatie; het leven na de dood; stappen op de weg van innerlijke ontwikkeling.
Met een voorwoord van Roel Munniks
(hardcover, genaaid, 280p, 5e herziene druk)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

De strijd om het mens-zijn
Rudolf Steiner

Negen voordrachten over het mysterie van het kwaad en de positie van de mens tussen goede en kwade krachten. De voordrachten zijn geordend in voordrachten over de cultuur van de moderne tijd; Lucifer en Ahriman; de werking van het kwaad; techniek en de toekomst van de aarde.
Met een nawoord van Mathijs van Alstein. (Serie Werken en Voordrachten, gebonden, 281 pagina
€ 32,50

klik hier voor meer informatie

En KLIK HIER om alle uitgaven in de reeks Rudolf Steiner Werken & Voordrachten te bekijkenMuizenpost
Postkaartenboekje
Daniela Drescher

15 Kaarten met afbeeldingen: 'muizenmotieven'
(nb: de tekst op het omslagje is in het Duits)
€ 9,00

klik hier voor meer informatie

En KLIK HIER voor de andere postkaartenboekjes met afbeeldingen van Daniela Drescher


EEN PAAR PRACHTIGE NIEUWE PRENTENBOEKEN VAN UITGEVERIJ CHRISTOFOOR:

Het bos van Muis
Alice Melvin

Muis woont in een heerlijk bos. En door het jaar heen is daar van alles te beleven! Elke maand laat de natuur zich weer anders zien en beleeft Muis weer iets nieuws: een deken van sneeuw in januari, de kersenboom vol bloesem in april, bijen en wilde aardbeien in juni, wortels en sla oogsten in augustus, spelen met de herfstblaadjes in oktober... Op elke dubbele pagina (voor elke maand één) is een flapje dat je kunt omslaan om nog weer iets anders te ontdekken.
Een heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters, met prachtige natuurillustraties.
(groot formaat, hardcover, 32p)
€ 19,95

klik hier voor meer informatie

Beer wil zingen
Carry Fagan

Beer vindt een ukelele in het bos en wil een lied zingen. Muis luistert graag, maar steeds als Beer wil beginnen, verschijnt er een ander dier die wil zingen. Vos stelt voor dat de dieren samen een band beginnen. Als Beer eindelijk zijn berenlied gezongen heeft, wordt het stil. De band komt er niet. Maar Muis vindt het lied van Beer wel mooi . Samen zingen ze nog een lied.
(Met bijzondere illustraties in zwart/grijstonen van Dena Seiferling)
Prentenboek, hardcover, 48p., kleuterleeftijd
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

Het begint met een bij
Jennie Webber

Wat doen bijen wel niet allemaal? In dit boek volg je de bijen bij alles wat ze doen en volg je ze op hun zoektocht naar nectar langs bloemen en bloesems. En zie je ook hoe alles begint met de bij en hoe de bij met de natuur en met de mens en zijn voedsel verbonden is.
(gebonden, met grote uitklapplaat, 32p) Kleuterleeftijd
€ 15,95

klik hier voor meer informatie


Meer over bijen:

De bijen en de mensen
Janneke Rosenbrand

Een sprookje, naar een verhaal van Bert Voorhoeve, over de mensen en de bijen. De mensen vergeten geleidelijk wat de bijen allemaal voor hen doen. Maar het dochtertje van de imker krijgt een bijzondere droom en vindt iets om iedereen weer blij te maken: de bijen en de mensen.
Sfeervol geïllustreerd sprookje waarin ook wordt verteld wat de bijen voor mens en natuur betekenen.
(prentenboek, 32p) Kleuterleeftijd
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

Het bijenboekje
Jakob Streit

De wereld van de bijen is een heel bijzondere wereld. In dit boekje van meesterverteller Jakob Streit beleeft de kleine Koen, samen met zijn opa, een jaar in het leven van een bijenvolk. Vanaf ca 7 jaar voorlezen, vanaf ca 9 jaar zelf lezen. (gebonden, 70 p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Het bijenboek
Piotr Socha

Een boek op heel groot formaat met paginagrote afbeeldingen en korte teksten waarin een heleboel informatie over allerlei aspecten van het leven van de bij wordt verteld en getoond. Bijvoorbeeld over: lichaamsbouw van de bij; soorten bijen en hun werkverdeling; de voortplanting van de bijen; bestuiving; bijen in cultuur en geschiedenis; bijenkasten; bijenproducten en veel meer. Zeer informatief en met afbeeldingen waarop heel veel te ontdekken valt.
(hardcover, genaaid, 80p) Leeftijd: vanaf 10 jaar
€ 25,99

klik hier voor meer informatie

De bijen
Rudolf Steiner

Een nieuwe vertaling van de serie van acht voordrachten die Rudolf Steiner hield over de bijen. Bijenvolken vormen geheimzinnige organismes en Rudolf Steiner laat zien dat hun betekenis veel verder gaat dan gewoonlijk wordt gedacht. Ze zijn verbonden met de zon én met de mens. De voordrachten bevatten ook veel informatie over de bijenteelt, over honing en meer.
Deze voordrachten, die Rudolf Steiner hield voor de arbeiders die aan de bouw van het Goetheanum werkten, zijn vlot leesbaar.
(paperback, 197 pagina’s)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

Bijen
Friedrich Hainbuch

Een verzorgde uitgave waarin een ervaren imker met veel liefde vertelt over bijen: de verschillende soorten; hoe bijen leven; de geschiedenis van de bijenteelt; bijen en mensen; wat bijen ons geven; bijensterfte. Voor de schrijver zijn de bij en de mens deel van één wereld en moet de mens de bij weer met respect behandelen.
(hardcover, 191p, met afb. in kleur)
€ 23,99

klik hier voor meer informatie

Een tuin voor bijen en vlinders
101 tips om nuttige insecten te helpen
Albert Vliegenthart

Een inspirerend boek voor wie in eigen tuin wil bijdragen aan het behoud van vlinders en insecten. Met veel informatie over vlinders (de auteur is betrokken bij de Vlinderstichting), over planten en bloemen die vlinders of bijen aantrekken, en over wat je kunt doen (of beter kunt laten) om 'gastvrij' te zijn. Met een veelheid aan praktische informatie en interessante weetjes, en met honderden kleurenfoto's.
(paperback met flappen, 158p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatieEr gaat niets boven boeken... Maar in kleine stapjes voegen we ook andere producten toe aan ons assortiment. Artikelen die naar wij hopen aansluiten bij uw belangstelling voor de boeken in onze winkel.
Bijenwaskaarsen hebben we al jaren lang in onze winkel.
Mooie houten kaarthouders voegden we toe in december. 
En de nieuwste toevoeging: setjes om, met de kinderen, raamsterren te vouwen. We importeren ze uit Duitsland en hebben ze voorzien van een Nederlandse beschrijving. De setjes zijn er in verschillende moeilijheidsgraden en zijn milieuvriendelijk geproduceerd.

Raamsterren - Eenvoudig
Roze, geel en blauw
Fensterstern

Met dit pakketje kunt u zes verschillende prachtige raamsterren maken in roze, geel en blauw. Per kleur kunt u een vijfpuntige en een zespuntige ster vouwen, beide hebben een diameter van ongeveer 20 centimeter. Met plaksjablonen, vouwsjablonen en een korte Nederlandse uitleg.
Veel vouwplezier!
(Moeilijkheidsgraad: eenvoudig - door pedagogen ontwikkeld om te maken met kinderen vanaf 6 jaar)
€ 5,95

klik hier voor meer informatie

Raamsterren - Fascinerend
Geel, blauw en roze
Fensterstern

Met dit pakketje kunt u zes verschillende prachtige raamsterren maken in geel, blauw en roze. Per kleur kunt u een zevenpuntige en een achtpuntige ster vouwen, met een diameter van ongeveer 20 centimeter. Met plaksjablonen, vouwsjablonen en een korte Nederlandse uitleg.
Veel vouwplezier!
(Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - door pedagogen ontwikkeld om te maken met kinderen vanaf 10 jaar)
€ 5,95

klik hier voor meer informatie

En KLIK HIER om alle raamsterren te bekijken

En recent aangevuld met tientallen nieuwe handgemaakte kaarten: de dubbele kaarten, met textiel, gemaakt door Jannie Scheepstra.
Bijvoorbeeld:

Dubbele kaart groen (handgemaakt)
Jannie Scheepstra

Dubbele kaart met enveloppe
€ 2,45

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om ze allemaal te bekijken
AFGEPRIJSD

Antroposofie en kunst
ABC Wegwijzer 9
Loek Dullaart

Kunst is bij uitstek een middel om de kloof tussen de spirituele en de aardse wereld te overbruggen. In deze brochure wordt beschreven hoe Rudolf Steiner antroposofie en kunst nadrukkelijk met elkaar verbond en hoe een spirituele impuls in de kunst vanaf het begin van de 20e eeuw werkzaam is geworden.
(ABC Wegwijzer nr.9, 24 pagina’s, geniet, met vele afbeelding in kleur)
VAN 4,75 VOOR 2,50

klik hier voor meer informatie

Het Frankfurter Paradijstuintje
ABC Wegwijzer 10
Eva Mees-Christeller

Eva Mees-Christeller heeft zich vele jaren beziggehouden met het middeleeuwse schilderij dat in deze ABC Wegwijzer centraal staat: het Frankfurter Paradijstuintje, geschilderd door een onbekende meester. In deze mooi geïllustreerde brochure wordt een wereld van geheimen ontsluierd en wordt ook, ’en passant’, een nieuwe manier van kijken beoefend!
(24 pagina’s, geniet)
VAN 4,75 VOOR 2,50
€ 2,50

klik hier voor meer informatie

Het Manicheïsme
als christendom van de toekomst - ABC Wegwijzer 8
Roland van Vliet

In de 20e eeuw werden Mani’s geschriften opgedolven uit het woestijnzand. Nu kan de actuele betekenis van zijn leer duidelijk worden en blijkt deze hoofdstroming van het esoterisch christendom een belangrijke boodschap te bevatten voor heden en toekomst.
(brochure, geïllustreerd in kleur, 24 pagina’s, serie ABC Wegwijzers nr.8)
VAN 4,75 VOOR 2,50
€ 2,50

klik hier voor meer informatie

Dichtkunst in het licht der anthroposofie
Johanna Knottenbelt

Een verzameling artikelen waarin steeds vanuit een ander perspectief de dichtkunst en haar bronnen benaderd worden. De schrijfster was pionier op het gebied van de antroposofische spraakvorming in Nederland. Artikelen o.. over: de dichtkunst en de mysteriën; de zeven Vrije Kunsten; de omvorming van de drie kloostergeloften; jaargetijden in de poëzie.
(paperback, 164p) Van 16,95 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Alle ouderen naar buiten!
De natuur als groen medicijn
Jasper de Ruiter & Marieke Dijksman

Buiten zijn, het liefst lekker buiten bezig zijn, is van belang voor de gezondheid, fysiek en mentaal. Maar veel ouderen komen nauwelijks nog buiten.
Deze uitgave is bedoeld voor ouderen, én voor bijv. mantelzorgers, vrijwilligers en professionals die met ouderen werken, en biedt een heleboel ideeën en inspiratie voor allerlei buitenactiviteiten./ Met spelideeën, knutseltips, pluk- en verzameltips, natuuractiviteiten ne meer.
(hardcover, met heel veel afb. in kleur, 168p) Van 26,50 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Zwiers zwammengids
Gerrit Jan Zwier

Een bijzonder boekje over paddenstoelen. Deze uitgave is niet bedoeld om paddenstoelen te leren herkennen (hoewel je er wel wat van opsteekt) maar bevat fijne verhalende stukjes over paddenstoelen en hun bijzondere eigenschappen, over de plaatsen waar zij groeien én over paddenstoelenkenners. Met een aantal prachtige foto's.
(paperback, vierkant formaat, 138p) Van 15,00 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie