menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Mens zijn

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 14 maart 2022

 

Onze menselijkheid niet verliezen; dat is een opgave in tijden van verwarring en strijd. Een verbinding leggen met wat het betekent om ten volle mens te zijn...
Het voelen puur houden, midden in uitersten die verlokken ons mee te slepen. 
Het denken helder, gericht op het gezonde.
In het willen menselijkheid tot uiting brengen.
 


Twee nieuwe titels uit onze huisuitgeverij:

Tussen Wodan en Widar
Alice Woutersen-van Weerden

- De IJslandse Edda en het verhaal van de mensheid -
De beelden uit de Edda hebben een unieke eigenheid, heel verschillend van de andere grote mensheidsverhalen. In deze (her)uitgave gaat de schrijfster in op de betekenis van de mythologische beelden. Thor, Odin, Loki en andere figuren en gebeurtenisen uit deze noordse mythologie komen uitgebreid aan de orde. Met behulp van inzichten van Rudolf Steiner wordt duidelijk dat in de Edda in grootse beelden het verhaal van de ontwikkeling van de mensheid is geschilderd.
(paperback, genaaid, 317p)
€ 24,50

klik hier voor meer informatie


En hier dan: de vertaling van het veelbesproken (!) boek van Thomas Mayer over de aard en de gevolgen van de coronavaccinaties:

Corona-injecties
vanuit spiritueel gezichtspunt
Thomas Mayer

Thomas Mayer deed spiritueel onderzoek naar de gevolgen van de corona-vaccins en verzamelde ook informatie van enkele tientallen andere therapeuten die ervaringen hebben met patiënten die tegen corona gevaccineerd zijn. Deze uitgave bevat een groot aantal van deze ervaringsberichten, die door Thomas Mayer in een inhoudelijk kader zijn geplaatst. Afgaande op deze ervaringen hebben de vaccins werkingen die niet alleen lichamelijk maar ook op de zielenconstellatie van de mens doorwerken, tot in het leven na de dood.
(paperback, 356p, met afb. in kleur)
€ 24,00

klik hier voor meer informatie

Mensenwijding en Wederkomst
Peter Selg

- Ontstaan en wezen van de Christengemeenschap -
Deze uitgave bevat de tekst van twee voordrachten, die de auteur zelf aanvulde en bewerkte en van aantekeningen voorzag. Het eerste deel gaat over de verhouding van Rudolf Steiner tot de Christengemeenschap en de kring vn priesters. Het tweede deel over de relatie van het oprichten van de Christengemeenschap tot de wederkomst van Christus.
(hardcover, met foto's in ZW, 209p)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

Migraine en andere hoofdpijn
Jaap van de Weg

Over hoofdpijn en wat er aan te doen. Hoofdpijn komt heel veel voor - en er zijn ook verschillende soorten hoofdpijn. In dit boek behandelt de schrijver (antroposofisch arts) de reguliere en de alternatieve kijk op en behandeling van hoofdpijn en gaat ook op zoek naar de psychosomatische benadering en geeft daarbij oefeningen en aangrijpingspunten om zelf wat aan je hoofdpijn te doen.
(brochure, gelijmd, 92p, met afbeeldingen)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om meer brochures in de serie Gezichtspunten te bekijkenACTUEEL:
Over de werkelijkheid in de verzorgingstehuizen in coronatijd:

Hemelrijk
Chris de Stoop

Wat gebeurde er in coronatijd in de verzorgingstehuizen: daar waar de meest kwetsbare mensen bijeen waren? Journalist/auteur Chris de Stoop, zelf jarenlang mantelzorger, beschrijft, hoe het ging in Hemelrijck, een verzorgingstehuis in de Kempen. Deze gebeurtenissen vermengd hij met zijn eigen ervaringen - en zo ontstaat een aangrijpend verhaal over schuld, schaamte en het veroorzaken van diep menselijk leed met beleid dat vanuit de beste bedoelingen tot stand komt...
hardcover, 176p
€ 21,99

klik hier voor meer informatie

ACTUEEL:
Over de spirituele achtergronden en opgave van Rusland:

Rudolf Steiner over Rusland
De verhouding oost - west
Rudolf Steiner

Een verzameling van teksten van Rudolf Steiner over Rusland, o.m. over de Russische volksaard, het communisme, de Russische geschiedenis en de verhouding oost - west.
(143 pagina's)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

ACTUEEL:
Waarop kunnen we ons vertrouwen - in onszelf, de medemens en de spirituele wereld - grondvesten:

Vertrouwen
Daniella Hutter

- Hoe word je tijdgenoot vanuit een manicheïsch gezichtspunt? -
We leven in een tijd waarin veel angst leeft en mensen van elkaar vervreemden door tegenstellingen en wantrouwen. Ons vertrouwen wordt beproefd. – Vertrouwen ontspringt uit een bron in ons innerlijk en brengt ons naar het midden: in onze verhouding tot het hogere in ons én in onze verhouding tot de medemens en de wereld.
Deze bijzondere uitgave kan ons de kracht van een nieuw vertrouwen schenken.
De tekst is een weergave van vier werkbijeenkomsten met Christine Gruwez over het thema 'vertrouwen'.
(paperback, 124p, met afb. in kleur)
€ 16,50

klik hier voor meer informatieEen voorzichtig begin van de lente?
Voorjaarsbloesems lopen al uit; de vogels zingen al - alsof de lente al is aangebroken.
Doe nog een beetje voorzichtig, zou je de natuur willen zeggen.
Wij doen alvast een klein beetje mee...

De lente van Kleine Beer
Elli Woollard & Briony May Smith

Een heerlijk prentenboek! Kleine Beer wordt wakker op een dag waarop nog overal om hem heen sneeuw ligt. Hij zoekt een vriendje maar alle dieren die hij tegenkomt zijn bezig want... de lente komt eraan? Maar met wie kan hij dan spelen, en wat is dat eigenlijk, die 'lente'?
Hij heeft even plezier met een kleine ronde steen, maar als daar een barst in verschijnt is de lol daar van af. De volgende morgen... stapt er een klein vogeltje uit de ronde steen en bloeien alle bloemen. De lente is gekomen en Kleine Beer heeft een vbriendje om mee te spelen!
(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Pippa en Pelle in de lentetuin
Daniela Drescher

Het is lente, de zon schijnt. Pippa en Pelle spitten, zaaien en sproeien in hun tuin en kijken hun ogen uit. Ze zien een rups, een slakje, een bij en nog veel meer. Hoe zal alles groeien? De illustrator schildert de eenvoudige maar kleurrijke beelden zo, dat je blijft kijken, dat je van alles aan kunt wijzen en met je kind over de plaatjes kunt spreken. Het boekje is geschikt voor kleine handjes.
(kartonboekje, 12p, voor peuters en jonge kleuters
€ 7,95

klik hier voor meer informatie

Lente in je hart
verhalen en parabels uit Oost & West
Erich Kaniok

Ruim 60 verhalen en parabels met wijsheid en levenslessen uit oost en west in een verzorgde, vierkante en gebonden uitgave.
(140 pagina’s)
€ 14,75

klik hier voor meer informatie

Sapvasten & ontgifting
Steve Meyerowitz

- Gebruik de geneeskracht van verse sappen om weer gezond en fit te worden
Een eenvoudige handleiding voor het houden van sapkuren -
Vasten heeft allerlei positieve effecten op de gezondheid, lichamelijk zowel als mentaal. Het is wel zaak goed te weten wat je doet. Deze uitgave biedt heel veel informatie over nagenoeg alle aspecten van het vasten.
(paperback, 155p) Van 15,00 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Vogeltjes in boom | Baukje Exler | € 1,20
klik hier voor meer informatie

Driekleurig viooltje | Anna Lübsee | € 1,20
klik hier voor meer informatie


Een handvol bijzondere kinderboeken:

Sari's wollen sjaal
Dawn Casey

Sari woont op een boerderij en heeft een eigen lammetje. Als het lammetje voor het eerst geschoren is wordt er wol geverfd, gesponnen en gebreid: en heeft Sari een prachtige wollen sjaal.
Nog weer later is de sjaal oud en versleten. Hij belandt op de composthoop en wordt aarde, waarop het gras weer kan groeien en schapen op kunnen grazen.
(prentenboek, hardcover, 32p) Kleuterleeftijd
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

De hond die alles verslond
Sandra Dieckmann

De dieren leven vredig samen. Dan verschijnt er op een dag een zwarte hond die alles dat hij tegen komt verslindt. Hij wordt steeds groter, de wereld om hem heen steeds kleiner. Als hij ook de zon heeft verslonden vinden de dieren elkaar weer, in het licht en maken muziek. Voor de hond is geen plaats meer.
Een bijzonder prentenboek met een bijzonder verhaal.
(hardcover, linnen rug, 32p) Kleuterleeftijd
€ 15,95

klik hier voor meer informatie

Heidi
Johanna Spyri

- naverteld door Jeanne Willis -
Heidi, die geen vader en moeder meer heeft, gaat bij haar grootvader, hoog in de Zwitserse Alpen wonen. Haar opa is een norse man die niet veel met zo'n klein meisje aan kan. maar Heidi is vrolijk, levenslustig en stralend en haar grootvader is blij dat ze bij hem is gekomen. Samen met haar vriendje, de geitenhoeder, beleeft Heidi heerlijke avonturen in de bergen.
Een mooi verzorgde uitgave en bewerking van deze klassieker met een ontroerend en hartverwarmend verhaal. Heerlijk om voor te lezen, vanaf ca 6 jaar
(hardcover, genaaid, groot formaat, met vele afb. in kleur, linnen rug, 96p)
€ 17,99

klik hier voor meer informatie

Aladdin
Sjoerd Kuyper

Het oude verhaal van Aladdin en de wonderlamp wordt door Sjoerd Kuyper op een aansprekende en eigentijdse manier naverteld in 18 korte hoofdstukken; per hoofdstuk een prachtige illustratie van 18 verschillende illustratoren en daarmee is een boek tot stand gekomen dat in woord en beeld fantastisch is.
Met o.a. illustraties van Charlotte Dematons, Alice Hoogstad, Thé Tjong King en Mies van Hout.
(Hardcover, genaaid, 38p) Vanaf 10 jaar
€ 17,95

klik hier voor meer informatie

Ilios & Odysseus
Imme Dros

De oude Griekse verhalen bevatten een kostbare schat waarvan je zou wensen dat elk mens er kennis van neemt. Imme Dros maakt de Ilios (het verhaal van de Trojaanse oorlog) en dat van de zwerftocht van Odysseus toegankelijk voor kinderen vanaf ca 13 jaar: haar prachtige navertellingen hebben vaart en humor en brengen deze eeuwenoude verhalen tot leven.
(paperback, 431p)
€ 19,99

klik hier voor meer informatieIn jezelf rusten; aan een innerlijk fundament werken...

De terugblik
Een eigentijdse scholingsweg
Guurtje Kieft

Het dagelijks terugblikken op de dag is, oefenend en geconcentreerd gedaan, kan uitgroeien tot een vruchtbare scholingsweg, waarin je werkt aan zelfkennis; je bewust wordt van belemmeringen en hindernissen en dichterbij het herkennen van je karma kan komen.
In dit boek beschrijft de auteur op een heldere en concrete manier hoe je de terugblik oefenen kunt.
(hardcover, p. 48)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Mens op de drempel
Bernard Lievegoed

Deze uitgave zou je een basiswerk over de weg van innerlijke ontwikkeling in de moderne tijd kunnen noemen. Na een beschrijving van scholingswegen uit het verleden, gaat de auteur over op de specifieke omstandigheden van onze tijd en cultuur, en ontwikkelt daaruit zijn gedachten over een innerlijke ontwikkelingsweg die in deze tijd past.
(paperback, 291p)
€ 17,00

klik hier voor meer informatie

De positieve en de negatieve mens
Rudolf Steiner

In deze voordracht bedoelt Rudolf Steiner met de ’positieve mens’ degene die zich laat leiden door een eigen innerlijke wereld en eigen, vastomlijnde doelen. Met de ’negatieve mens’ bedoelt hij iemand die zich sterk laat beïnvloeden door wat van buiten op hem toekomt.
Beide zielestemmingen hebben hun keerzijde.
Hoe kunnen we daar mee omgaan?
(paperback, 47 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Ontmoet jezelf
Breng orde in je leven
Jaap van de Weg

Een dicht op de werkelijkheid geschreven ’handleiding’ om je leven ’op orde te brengen’. Bevat een toegankelijke beschrijving van de antroposofische menskunde, met aandacht voor eenzijdigheden en belemmeringen die je bij jezelf of anderen kunt tegenkomen, en daarnaast veel oefeningen die helpen om je leven in eigen hand te nemen.
(paperback, 153 pagina’s)
€ 19,50

klik hier voor meer informatieVerjaardagskalenders

Wij hebben op proef wat verjaardagskalenders in ons assortiment opgenomen. En zijn benieuwd of die bij u in de smaak vallen.

KLIK HIER om ze te bekijken