menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Logos / Kinderen / Toekomst

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 25 april 2024

In onze huisuitgeverij verschijnt alweer de vijfde nieuwe titel van dit kalenderjaar.

Het inhoudelijk terrein dat onze uitgaven bestrijken wordt steeds breder - ook omdat het aantal antroposofische uitgaven dat elders verschijnt door de jaren heen eerder slinkt dan toeneemt. 
Wij zien daarin dan een opgave voor ons: de volle breedte, diepte en rijkdom van de antroposofie moet ook weerspiegeld worden in de beschikbare antroposofische literatuur. Daar doen wij ons best voor (en... doen dat al jaren met de steun die uw betrokkenheid bij onze webwinkel daarin heel concreet biedt!). 

In samenwerking met de Sectie voor Cultuurwetenschap en letteren (Nl) en de Sectie Belle Lettres (B) 
is verschenen:

Het labyrint van de Logos
Marieke Cooiman (red.)

- Het woord dat werkt door de wereld -
De Logos was, is en zal zijn. Hij is de alfa en de omega, de schepping en de Apocalyps. Hij is eeuwig en heeft ook een tijdelijk aspect. Hij is in de tijd, altijd werkend in het leven en in de dood. Hij is een scheppende en vormende kracht.
Deze bundel bevat acht bijdragen (van acht auteurs) die ieder vanuit een heel ander gezichtspunt over de Logos schrijven. daarmee ontstaat een rijke en veelzijdige blik op dit grootse thema. Met bijdragen van onder andere Marieke Cooiman, Christine Gruwez, Wilbert Lambrechts en Frits Burger.
(hardcover, genaaid, 212p)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie


Ook vers van de pers:

Vriendschap
Mieke Mosmuller

Iedereen weet wat echte vriendschap is. Niet iedereen weet hoe je een echte vriend of vriendin moet zijn, maar iedereen weet wel waar hij of zij in de vriendschap naar verlangt. Dat waar je naar verlangt duidt precies aan wat vriendschap is. Het bewust worden van dit verlangen is de inhoud van dit boekje. Elk hoofdstuk bevat een uitspraak over vriendschap van grote denkers en 'vrienden', en een bezinningsoefening.
(paperback, 105p)
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

Brandend licht
Zeven visioenen
Hildegard van Bingen

Deze uitgave bevat, naast een inleiding over het leven en het werk van Hildegard, de tekst van een proloog en zeven visioenen van deze bijzondere vrouw die in de elfde eeuw bekendheid verwierf als mystica, arts, dichter, profeet en denker. Haar diepe en persoonlijke beleving van het christendom vormde een inspiratie voor haar indrukwekkende activiteit en deed haar ook beseffen dat het christelijk geloof om andere vormen vroeg dan die van de kerk van haar tijd. In onze tijd wordt zij (opnieuw) herkend als een van de grootste vrouwen uit de Middeleeuwen.
(gebonden, 143p)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

In onze kaartenafdeling: 

De Drievuldigheid: Christus in de kring van God-Vader |  Hildegard von Bingen |  € 1,00
klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor nog enkele kaarten met reproducties van werk van Hildegard von Bingen

Er verschenen in de afgelopen weken verschillende heel fijne kinderboeken, bijvoorbeeld:

De rivier van Muis
Alice Melvin

Muis wil een tocht langs de rivier maken. 's Morgens vroeg vaart hij in een roeibootje weg, zijn vrienden zwaaien hem uit. Onderweg ziet hij bloemen en planten, hoort vogels zingen en ziet hij spelende kinderen die hem toeroepen. Dan komt hij in de stad, vaart door een sluis en legt aan om broodjes te kopen. Voorbij de stad begint het te regenen, op een eilandje slaapt hij in zijn bootje en vaart de volgende ochtend verder, het water wordt een brede rivier en uiteindelijk komt hij op het strand, waar zijn vriend een huisje heeft.
Een heerlijk boek vol vriendelijke illustraties, en met flapjes om achter en onder te kijken. Met aan het einde eenvoudige informatie over de rivier, de planten, dieren, bomen en vissen en met alle spulletjes die Muis op zijn reis meenam.
(hardcover, genaaid, 32p). Voor oudere kleuters.
€ 21,50

klik hier voor meer informatie

De laatste hemelhond
E.K. Mosley

Een bijzonder prentenboek met een bijzonder verhaal en bijzondere illustraties.
De Hemelhond leeft tussen de sterren hoog in de hemel en droomt elke nacht dezelfde droom waarin ze speelt met andere Hemelhonden. Maar ze verlangt naar echt gezelschap, ze verleist haar dromen en haar magie en komt in een andere wereld. Daar ontmoet ze andere dieren, Mot en Kraai, Kikker en Tijger. En allemaal vertellen ze elkaar hun verhaal. De Hemelhond vindt geen andere Hemelhonden en verlangt terug naar haar dromen in de sterrenwereld. - Totdat ze beseft wat ze aan haar nieuwe vrienden heeft - en welk geluk dat brengt...
(prentenboek, 64 pagina's, hardcover) Vanaf 4 jaar
€ 17,95

klik hier voor meer informatie

Van maansteen tot morgenster
Verhalen van de sterrenhemel
Claire Cock-Starkey & Hannah Bess Ross

Een prachtige bundel over de hemel, de maan, de zon en de sterren, de planeten en de kosmos. Met oude verhalen uit onder andere Nigeria, de Filipijnse Visayas-eilanden en de Indiase Santalstam. Ieder hoofdstuk opent met een prachtig geïllustreerd verhaal, waarna weetjes, oude geloven, mythen en wijsheden aan bod komen. Een genot voor jong en oud!
(hardcover, 77p) Vanaf 9 jaar
€ 16,99

klik hier voor meer informatie

De winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2024
schreef een boek over een heel bijzonder thema:

De jongen die van de wereld hield
Tjibbe Veldkamp

Een bijzonder verhaal, bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2024:
Adem is een jongen die nog niet geboren is. Als zijn ouders elkaar in een stad ergens in Oost-Europa voor het eerst ontmoeten, wordt hij als 'geest' geboren. Maar als zijn ouders verder geen contact met elkaar hebben, weet hij te bewerkstelligen dat zij toch weer bij elkaar komen - zodat hij uiteindelijk op aarde geboren kan worden.
(hardcover, 173p, met zw illustraties) Leeftijd: vanaf 11 jaar
€ 17,99

klik hier voor meer informatie


Een oude bekende herdrukt:
 

Klein insectenboek
Loes Botman

Een kartonboekje met prachtige en kleurige tekeningen van insecten, in kleuren zoals alleen Loes Botman dat kan; met o.a. een vlieg, een spin, een vlinder, een bij, een libelle en een krekel.
Voor peuters
10 pagina’s
€ 11,50

klik hier voor meer informatie

En kent u de prachtige kaarten met werk van Loes Botman?

Haan |  Loes Botman |  € 1,20
klik hier voor meer informatie

En KLIK HIER om meer kaarten met werk van Loes Botman te bekijken

D E  T O E K O M S T
is aan de kinderen.
Zij groeien op in een wereld vol onzekerheid. Hopelijk zullen zij ontdekken waar de zekerheid in het leven wortelt - en kunnen wij hen daarbij helpen...

Waldorfpedagogie in het tijdperk van het alledaagse medialeven
Edwin Hübner

In oktober 2022 kwamen alle leraren van de middelbare steinerscholen in Vlaanderen bijeen voor een studiedag over 'Steinerpedagogie in het media-tijdperk'. Prof. dr. E. Hübner gaf op deze dag een voordracht over dit thema, over de rol die media op scholen spelen, maar ook over wat de school moet doen om (gezondheids- en andere) problemen te voorkomen. Deze voordracht is vertaald en bewerkt door Wim Foquet.
(brochure geniet, 35p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Het geestelijke licht van de Waldorfschool
Peter Selg

Deze uitgave bevat de tekst van een voordracht die Peter Selg in 2018 hield ter gelegenheid van het 99-jarig bestaan van de Waldorfschool. In deze uitgebreide voordracht schetst hij de intentie en de betekenis van wat Rudolf Steiner met de school beoogde - en plaatst deze in de context van de moderne tijd.
Een prachtige tekst om (weer) te zien waar het in de vrijeschool in essentie om gaat.
(paperback, 59p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Sociale vaardigheden in de Waldorf-pedagogie
Valentin Wember

Een waardevolle uitgave voor allen die betrokken zijn bij de vrijeschool pedagogie. Centraal staan het belang en het ontwikkelen van werkelijke sociale vaardigheden in het onderwijs. Sociale vaardigheden in de eigen kring, in grotere gemeenschappen maar ook sociale betrokkenheid en interesse voor de hele mensheid. Denken vanuit gehelen / het ontwikkelen van gezond zelfbewustzijn en van empathie / de rol van de leerkracht / het sociale voorbeeld. Met thematische teksten uit het werk van Rudolf Steiner.
(paperback met flappen, genaaid, 259p)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie

Is de kast leeg?
Pleidooi voor gewetensonderzoek van de leerkracht
Hugo Pronk

’In het strijdveld van onze wereldproblemen zijn het altijd personen die het verschil maken. In het groot en in het klein, tot op huiselijk nivo. Daar gaat de vrijeschoolpedagogie over: dat die mensen er dan ook zijn, zichzelf ter beschikking hebben.’
Een oproep om de essentie van de vrijeschoolpedagogie te zoeken, te bewaren, te laten groeien in de praktijk van het onderwijs.
(paperback, 42 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatieW A N D E L P L E Z I E R
 

Provinciewandelgids - Gelderland
Achterhoek
Bart van der Schagt

22 Afwisselende wandelroutes door Gelderland: 2 korte stadswandelingen van 6 km door Zutphen en Doesburg, en 20 langere wandelingen van tussen de 10 en 23 km. De routes nemen je mee naar landgoederen en kastelen, door bossen en natuurgebieden.
Met heldere kaarten, routebeschrijvingen en informatie over horeca onderweg.

(paperback, 93p)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Compactgids Vogels
Nicholas Hammond

In deze gids vind je alles over vogels en over waar en wanneer je ze kunt tegenkomen. Op iedere pagina van deze gids vind je een soort in woord en beeld – met een heldere beschrijving van de opvallendste kenmerken en leefomstandigheden, plus een natuurgetrouwe tekening voor snelle herkenning.
Een handige gids die in een broek- of borstzak past.
(paperback, 192p)
€ 10,99

klik hier voor meer informatie

Lekker wandelen in de natuur?
We hebben 47 titels voor u apart gezet: wandelgidsen en natuurgidsen om alles dat u onderweg tegenkomt te leren (her)kennen. 
KLIK HIER om deze selectie te bekijkenA F G E P R IJ S D :

Op weg met de Gnosis
Een alternatief Christendom
Katrijne Bezemer

Een kennismaking metde Gnosis, een vroeg-christelijke stroming die tot ketterij werd verklaard maar die door de vondsten bij Nag Hammadi weer in de belangstelling is gekomen. De schrijfster bespreekt enkele fragmenten uit gnostieke geschriften en verbindt deze met actuele vragen zoals die ook nu leven. Daarmee is dit boekje niet alleen verdiepend maar geeft ook praktische denkrichtingen.
(paperback, 157p)
VAN 17,50 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Tijd voor de natuur
Sian Tucker

In onze moderne tijd leven we niet meer zo bewust samen met de natuur als vroegere generaties dat deden. Dit boek is een aanmoediging om weer tijd te maken voor de natuur, om te bewonderen en waar te nemen, om buiten te creëren en te genieten. Vol met tips en ideeën, over kleuren in de natuur, over bomen en wildplukken, bloemen, water en vuur. Met recepten en prachtige foto's: een ware inspiratie!
(gebonden, 192p) VAN 22.00 VOOR 7.90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Bijen
Friedrich Hainbuch

Een verzorgde uitgave waarin een ervaren imker met veel liefde vertelt over bijen: de verschillende soorten; hoe bijen leven; de geschiedenis van de bijenteelt; bijen en mensen; wat bijen ons geven; bijensterfte. Voor de schrijver zijn de bij en de mens deel van één wereld en moet de mens de bij weer met respect behandelen.
(hardcover, 191p, met afb. in kleur)
VAN 25,99 VOOR 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Vogels
Ulrich Schmid

Een boek over vogels; niet zozeer een vogelgids om ze te leren herkennen, maar een beschrijving van ca 30 soorten die allemaal gekarakteriseerd worden en waarover allerlei bijzonderheden verteld worden. De uitgever noemt het 'een geïllustreerde liefdesverklaring aan onze gevederde vrienden'.
Geïllustreerd met smaakvolle tekeningen in kleur en ZW.
(hardcover, genaaid, met leeslint, 228p) Van 25,99 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Het verjaardagspartijtje
Helen Oxenbury

Een prentenboek met vrolijke, sfeervolle illustraties met een heerlijk herkenbaar verhaaltje over een verjaardagsfeestje. Heerlijk om steeds opnieuw te lezen en te bekijken met peuters.
(gebonden, 24 pagina’s)
VAN 10,50 VOOR 7.90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

De zon op je bol
Een feest van bloemen en planten over de hele wereld
Michael Holland & Philip Giordano

Een uitgebreid, vrolijk boek over bloemen en planten van over de hele wereld. Lees samen over verschillende planten(families), hoe ze leven en groeien, de invloed van de zon, planten als medicijn, planten door de seizoenen heen en nog veel meer. Met tussendoor leuke knutselideeën, zoals het maken van bladafdrukken of het omtoveren van een fles in een minikas.
(hardcover, 125p) Vanaf 7 jaar
VAN 23,99 VOOR 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie