menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - een week vol en van boeken

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 19 maart 2024

Het boekenvak staat van 16 tot en met 24 maart in het teken van de Boekenweek.
En ook bij ons is het een week vol en van boeken. Met een knipoog naar het thema van de Boekenweek (Bij ons in de familie) hebben we een stevige voordracht van Rudolf Steiner geselecteerd, met als titel: De hele mensheid, je familie, die we in onze reeks ABC minibrochures hebben laten verschijnen.

Deze brochure krijgt u cadeau wanneer u voor € 15,00 of meer in onze winkel bestelt. 
Let op: dit geldt tot en met zondag 24 maart.
(En: u hoeft de brochure niet mee te bestellen: wij voegen de brochure aan uw bestelling toe. Bestel de brochure alleen nog apart, als u méér dan 1 exemplaar wilt ontvangen).
 

De hele mensheid, je familie
Rudolf Steiner

Een voordracht waarin Rudolf Steiner het esoterische - de innerlijke ontwikkeling van de mens - verbindt met het grote sociale vraagstuk van het menselijk samenleven. Met als startpunt de vraag: waarom vinden zo veel mensen het moeilijk om de geestelijke wereld als realiteit te nemen, ontwikkelt Rudolf Steiner het beeld van wat er nodig is opdat de mensheid zich werkelijk - in spirituele en sociale zin - als één mensengemeenschap ervaart.
(brochure, 30p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie


N I E U W bij onze huisuitgeverij:
Het derde deeltje in de serie Driegonaal Pockets: zes interviews met ondernemers die Rudolf Steiners gedachten over de economie omzetten in dagelijkse praktijk - dat kán dus! 

Ondernemend de toekomst in
Zes interviews
Anne van Ginkel

De wereld gaat gebukt onder veel en grote problemen. Wie goed kijkt, ziet dat véél van die problemen verband houden met de manier waarop we economie bedrijven, in het bijzonder hoe we omgaan met het eigendom van grond en bedrijven.
In deze verzameling van interviews komen ondernemers aan het woord die heel concreet en heel praktisch laten zien dat economie bedrijven met respect voor de mens en voor alles wat op aarde leeft 'gewoon' mogelijk is.
(pocket, 80p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Tot en met zondag 24 maart ontvangt u uw (gehele) bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd indien u deze titel bestelt!
(Geldig binnen Nederland, onze klanten buiten Nederland ontvangen € 2,00 korting op de verzendkosten).


N I E U W :

Mens worden
in het licht van Johannes
Rudolf Steiner

Deze uitgave bevat 14 voordrachten over het Johannes-evangelie in verhouding tot der andere evangeliën. Vele thema's uit het Johannes-evangelie worden verdiept, zoals: de doop in de Jordaan; de waterdoop en de vuurdoop; van Jezus naar Christus; de aarde wordt zon; de mens in de wereld van de materie; orakels en mysteriën.
(hardcover, genaaid, 208 p.)
€ 28,00

klik hier voor meer informatie

Als het leven grote vragen stelt
Begrijpen en begeleiden van kinderen met angst, pijn en trauma
Loïs Eijgenraam

Veel kinderen maken ervaringen door die angst en pijn veroorzaken. Het begeleiden en opvoeden van deze kinderen vraagt extra zorg en bewustzijn.
In deze uitgave beschrijft de auteur hoe angst en pijn werken - en doet dit vanuit het antroposofisch drie- en vierledig mensbeeld. Ook geeft zij aan wat de rol van de hersenen is. Zo ontstaat inzicht in de werking van angst en pijn en in de vraag hoe ze tot uiting komen. Van daaruit eindigt de auteur met handvatten die in het begeleiden en opvoeden kunnen worden toegepast.
(paperback, 228 p.)
€ 16,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk nog eens 24 titels in de reeks opvoedboeken van uitgeverij ChristofoorP a s e n  nadert

Het mysterie van Pasen
Rudolf Steiner

"Het is niet waar dat alles dood is. ... Het leven is het oorspronkelijke. Overal behaalt het leven de overwinning op de dood. Het feest van Pasen moet e overwinning van het leven over de dood in onze herinnering brengen en ons daardoor kracht geven."
De tekst van deze uitgave is samengesteld uit twee zgn 'arbeidersvoordrachten'.
(paperback, 41p.)
€ 11,50

klik hier voor meer informatie

De opstanding van de geest
De Rozenkruisers - Pasen als mysteriegebeuren
Rudolf Steiner

Zes voordrachten die Rudolf Steiner direct na de Weihnachtstagung (1923/1924) hield en waarin hij uitvoerig sprak over de mysteriescholing uit de middeleeuwen, de beweging van de Rozenkruisers en de moderne inwijding. Daarbij vier voordrachten uit april 1924 over de betekenis van Pasen.
Gebonden uitgave, met noten, aantekeningen, nawoord en met kleurenillustraties (bordtekeningen) (266 pagina’s). (GA 233a)
AFGEPRIJSD: VAN 31,00 VOOR 16,00
€ 16,00

klik hier voor meer informatie

Spirituele Pasen en Pinksteren
Andre de Boer en Tanja Rozema

- Handreiking en bezieling betreffende de opstanding van de innerlijke mens -
Overdenkingen rondom Pasen en Pinksteren. Voor beide feesten zijn er dagelijkse beschouwingen voor de week voorafgaand aan het feest tot en met de eerste feestdag. De auteurs verbinden hun teksten met fragmenten uit het evangelie van de heilige twaalven.
(paperback, gebonden, 222 p.)
€ 14,50

klik hier voor meer informatie

Pasen
Zonnejaargroep

De brochures in de reeks ABC Jaarfeesten geven inhoud, achtergrond en tips voor het vieren van de jaarfeesten, thuis of op school. In dit deeltje onder meer: De stille week van dag tot dag; liedjes (Palmpasen en Pasen), de legende van de paashaas, recepten en knutselideeën.
(brochure, rijk geïllustreerd, 36p)
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Laat mij het levenswater zoeken
Verhalen voor Pasen, Pinksteren en Sint-Jan
Ineke Verschuren

Een verzameling van 40 sprookjes, verhalen en legenden voor de periode van de lente tot in de zomer. De verhalen zijn gegroepeerd per jaarfeest en voor ieder verhaal is aangegeven voor welke leeftijd het geschikt is. Leeftijd: van 5 tot 14 jaar
Gebonden, 264 pagina’s.
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

Het paaskuiken
Geraldine Elscher

De kip Hilde hoort een stemmetje uit haar ei klinken dat vraagt wanneer het Pasen is: het kuikentje wil precies op paaszondag uit het ei komen... Hilde gaat op zoek naar het antwoord op de vraag waarom Pasen steeds op een andere datum is. De dieren op de boerderij kunnen haar niet helpen, maar de wijze uil weet het wel.
(prentenboek, hardcover, 32p.) Kleuterleeftijd
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk meer boeken rond Pasen

Fresco (Brissago) |  Liane Collot d'Herbois |  € 1,20
klik hier voor meer informatie
 

Dwergen met paaseieren |  Ernst Kreidolf |  € 1,20
klik hier voor meer informatie

Viltpakket - Twee paashaasjes
Atelier Pippilotta

Dit pakket bestaat uit twee schattige paashaasjes met houten hoofdjes. Een paashaas heeft een rieten mandje in haar arm. De ondergrond is van vilt, versierd met kleine vilten bloemetjes. In het pakketje zit alles wat je nodig hebt om de paashaasjes te maken, je hebt zelf alleen nog naaigerei en naaigaren nodig.
€ 9,75

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk alle viltpakketjesDrie klassiekers
(er zijn boeken die je je een leven lang herinnert...)

De kleine kapitein
Paul Biegel

Deze mooi verzorgde uitgave bevat drie delen van de kleine kapitein, met de originele kleurenillustraties van Carl Hollander. Samen met Marinka, dikke Druif en bange Toontje rolt de kleine kapitein van het ene in het andere avontuur. Een klassieker: jeugdsentiment bij het voorlezen en nog steeds meeslepend voor je kind.
(Gebonden uitgave, 350 pagina’s) Circa 8 jaar en ouder.
€ 25,99

klik hier voor meer informatie

De geheime tuin
Frances Hodgson Burnett

De bekende klassieker waarin Mary Lennox op het landgoed waar ze woont een geheime tuin ontdekt. Op een goede dag wijst een klein eigenwijs roodborstje haar hoe ze in de geheimzinnige tuin kan komen. Op een stormachtige nacht, als Mary niet kan slapen, ontdekt Mary dat er nog een leeftijdgenootje op het landgoed woont.
Een mooi en ontroerend verhaal.
(hardcover, genaaid, linnen met goudopdruk en goud op snee, leeslint, 225 p.)
Leeftijd: vanaf 10 jaar
€ 21,99

klik hier voor meer informatie

De torens van februari
Tonke Dragt

Een klassieker: spannend en mysterieus. Een jongen die aan geheugenverlies lijdt gaat op zoek naar zijn verleden. De aantekeningen die hij in een opschrijfboekje vindt helpen niet veel; ze roepen alleen flarden van herinneringen op. Hij komt in een vreemde nieuwe wereld; was hij daar eerder en bestaat die wereld echt?
(gebonden hardcover, 200 p.) vanaf 12 jaar
€ 21,99

klik hier voor meer informatieAFGEPRIJSD

Eigen groenten en kruiden
Zaaien, kweken en oogsten met succes!
Catherine Delvaux

Een enthousiasmerend en praktisch boekje om aan de slag te gaan en zelf groenten en kruiden te telen. Met heldere aanwijzingen voor het zaaien en telen van blad- en vruchtgroenten, kolen, peulvruchten, kruiden en enkele bloemsoorten. Per soort met kalender die aangeeft wanneer wat moet gebeuren en in welke omstandigheden de plant het optimaal doet.
(oblong formaat paperback, genaaid 128 p., met afb. in kleur)
VAN 15,00 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Storm
Kijk naar de lucht en voorspel zelf de storm
Alan Watts

Een leerzaam boekje waarin je leert zelf te voorspellen of er een storm te verwachten is. Met een inleiding over de gebruikte termen, slechtweersystemen, windsystemen en de opbouw van een storm. Daarna volgt een beschrijvingen van verschillende soorten stormen; natuurlijk met veel foto's in kleur.
(oblong formaat paperback, genaaid, 64 p.)
VAN 5,00 VOOR 7,90
klik hier voor meer informatie

Eieren en hun vogels
Eieren van de meest voorkomende vogels in Nederland
Johan Haringsma

In deze uitgave komen 51 van de meest in Nederland voorkomende vogels voor: hun eieren worden getoond en daarbij nog een foto van het nest met eieren en van elke vogel nog een foto en een getekende of geschilderde afbeelding. Achterin het boek nog twaalf kleurenplaten met daarop de eieren van meerdere vogels.
De tekst geeft o.a. een beschrijving van de vogels en info over hun voedsel, habitat en hun geluid.
(hardcover, gebonden, met vele afb. in kleur) Van 19,90 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Kuiken en Muis op stap
Loek Koopmans

In het drukke kippenhok zoekt moeder Kip naar lekkere hapjes, de haan pikt naar graankorrels en Kuiken kijkt verbaasd naar het mooie gladde witte ei. Wat zou daar in zitten? Plotseling verschijnt er een muis in het kippenhok, maar als hij even later naar buiten kruipt, gaat Kuiken hem vlug achterna en gaan ze samen op stap. Wat een geluk dat Muis alles weet over de dieren die ze tegenkomen. Als ze in de schemer een poes ontmoeten rennen ze snel naar het veilige kippenhok. Daar wacht een verrassing! Uit het gladde witte ei kruipt een klein kuikentje! Een nieuw vriendje om mee op stap te gaan! De aquareltechniek van Loek Koopmans is zorgvuldig opgebouwd uit vele lagen, waardoor rijke kleuren ontstaan. Hierdoor vinden zijn prenten aansluiting bij de belevingswereld van kleine kinderen.
Vanaf 3 jaar. (Gebonden. 24 pagina’s) VAN 13,95 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Pulletje
Marco Kunst & Henriette Boerendans

Een pulletje is een klein eendje. In dit prentenboek lees en zie je hoe Pulletje groeit in het ei; ze wordt zo groot dat het ei barst. Samen met mama en broertje en zusjes zwemt ze de wereld in om de wereld te ontdekken en alles wat daar is. In een droom groeit en groeit Pulletje - en als ze wakker is weet ze dat ze later net zo groot zal zijn als mama; en dan zal ze een ei leggen, en dan... Een fijn verhaal, geïllustreerd met prachtige, kleurrijke houtsnedes.
(gebonden, 32p) Kleuterleeftijd
Van 15,99 voor 6,90 

klik hier voor meer informatie

Compost
Maak je eigen mest van afval en kliekjes
Ben Raskin

Een uitnodigend boek om zelf compost te gaan maken. Wat is daar voor nodig, hoe doe je dat, wat kan je wel of juist niet composteren, waar is het goed voor?
Met veel informatie, handige en leuke tips, stickers en natuurlijk veel illustraties.
Hardcover, 48p, leeftijd: 10+
VAN 16,95 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie