menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Karlik is er weer

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 6 maart 2024

Verschenen in onze huisuitgeverij: Karlik, misschien het meest bijzondere verhaal over de verbinding met een natuurwezen. Geschreven door Ursula Burkhard, die vanaf haar geboorte blind was. Bijna 40 jaar geleden werd het voor het eerst in het Nederlands uitgegeven, het was tientallen jaren niet leverbaar. Wij brengen het weer uit, in een mooie genaaide hardcover-uitgave.
Ter introductie:
wanneer u deze uitgave bestelt ontvangt u uw (gehele) bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd.

(Geldt tot en met zaterdag 9 maart en binnen Nederland, onze klanten in het buitenland ontvangen € 2,00 korting op de verzendkosten).

Karlik
Ontmoetingen met een natuurwezen
Ursula Burkhard

De schrijfster werd blind geboren en ontwikkelde misschien mede daarom een ontvankelijkheid voor de niet-fysieke wereld. In dit boekje beschrijft zij haar ontmoetingen met Karlik, een natuurwezen, met wie zij gedurende langere tijd een bijzondere band had. De zorgvuldige en heldere manier waarop de schrijfster hierover schrijft, laat de lezer de essentie van een dergelijke verbinding ervaren.
(hardcover, genaaid, 67p)
€ 16,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels over natuurwezensN I E U W :

Euritmietherapie bij gebitsafwijkingen
Ingrid Verschoor

We zijn gewend dat kinderen die afwijkingen aan hun gebit hebben verwezen worden naar een orthodontist. Dan krijgen ze vaak een beugel voorgeschreven en er volgt dan een periode die behoorlijk belastend kan zijn. Vanuit de euritmietherapie is een alternatieve aanpak ontwikkeld. In deze brochure laat Ingrid Verschoor u daarmee kennismaken, en gaat daarbij uitvoerig in op een voorbeeldcasus.
(brochure, 37p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Verder lezen over euritmie? KLIK HIER


N I E U W :

Verwachting nr. 110, jrg 29, maart-mei 2024
Nr 110 | Jrg 29 | Maart - Mei 2024

Weer een boordevol nummer met mooie inhoud, zoals:

- Hans Stolp over de geestelijke grootheid van Ita Wegman
- Juul van der Stok over de weg naar Pasen
- Wilma de Vries-Mulder over Ninetta Sombart
- Lieke Schwaiger-Dijkstra: geestkracht ontwikkelen
- John Hogervorst: op zoek naar democratie
- Hans Stolp: de diepere achtergrond van de huidige oorlogen
(geniet, 6 p.)
€ 5,95

klik hier voor meer informatie

Bekijk HIER ons hoekje met tijdschriften


WERKEN AAN JE LEVENSLOOP
- je leven begrijpen; je leven leiden -

n i e u w :

Biografisch coachen in de breedte
- Een boekje met aanbevelingen -
Gabriël Prinsenberg

De schrijver is een van de pioniers van het biografisch werken. Dit boek is geschreven voor degenen die als coach, biografisch begeleider, loopbaanadviseur e.d. werkzaam zijn en beschrijft het doel van dit werk en datgene wat daaraan dienstbaar is. Met aandacht voor het hanteren van het biografisch gesprek, verschillende 'soorten' van biografieën, bezieling en zingeving en inspiratiebronnen voor het biografisch werken.
(paperback, 93p)
€ 21,90

klik hier voor meer informatie

Toeval en karma
Rudolf Steiner

Twee voordrachten, een fragment en een artikel over vragen rond karma, vrijheid en toeval. Wat is karma en hoe werkt het; hoe verhoudt karma zich tot de vrijheid van de mens; bestaat toeval (en wat is dat dan)? Is alles wat er in een mensenleven gebeurt ook ’de bedoeling’?
Rudolf Steiner plaatst deze vragen in een breder, zinvol perspectief.
(paperback, 64 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

In het licht van de schaduw
zicht op onze levensreis
Miny Potze

Ouder worden: is dat langzaam de schemering in bewegen? De schrijfster ontdekte na haar pensionering van niet. Door het lezen van een aantal sprookjes kwam zij op een spoor waarin zij ontdekte dat het leven ook na je 70e nog niet klaar is - of hoeft te zijn. Er valt nog een heleboel te leren en te ontdekken, op een heel andere basis dan eerder in je leven.
Haar boek dient als een inspirerende wegwijzer om zelf ook actief en spiritueel vorm te geven aan deze levensfase.
(paperback, 219p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

Individu en eenzaamheid
Rudolf Steiner

In deze moderne tijd wordt de mens steeds individualistischer. Dat levert een zekere mate van vrijheid op, maar in vele gevallen gaat het ook gepaard met isolatie, eenzaamheid, vervreemding van de realiteit.
Het hoort allemaal bij de ontwikkeling van de mens - maar hoe kunnen we hiermee omgaan? Welke krachten kunnen we in onszelf wekken om eenzaamheid en isolement te boven te komen?
(paperback, 49 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Leren van je leven
Introductie in de biografiek
Kees Locher e.a.

Biografiek gaat over het beschrijven van je leven. Hoe zou je je leven beschrijven? - Om dat te kunnen doen moet je vragen stellen. Bijvoorbeeld: wat wil ik; wat kan ik; wat wilde ik; waar ga ik naartoe - wie ben ik?
Dit boek is een inleiding tot de biografiek en is een uitnodiging om op onderzoek te gaan in je eigen leven. Daartoe geeft het niet alleen inzichten maar ook oefeningen en concrete stappen.
(hardcover, 128p)
€ 22,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor een keuze uit meer titels over de, of je, levenloopH E R D R U K T :

De genezende kracht van vergeving
Hans Stolp

Wanneer een ander je leed of schade heeft berokkend, kan dat ertoe leiden dat je lang met gevoelens van woede en wraak leeft. Alsof je nog een tweede keer leed aangedaan wordt. - Dit vastzitten in gevoelens van slachtofferschap, woede en de drang tot vergelding kan een zware last worden. Leren vergeven is werken aan deze zware last: je gevoelens omvormen in een poging jezelf en de ander te bevrijden. Zo wordt vergeven een weg van ontwikkeling en heling.
(paperback, 130 pagina’s)
€ 15,75

klik hier voor meer informatie

In onze huisuitgeverij verschenen vier titels van Hans Stolp.
KLIK HIER om ze te bekijken


H E R D R U K T :

De bijen
Rudolf Steiner

Een nieuwe vertaling van de serie van acht voordrachten die Rudolf Steiner hield over de bijen. Bijenvolken vormen geheimzinnige organismes en Rudolf Steiner laat zien dat hun betekenis veel verder gaat dan gewoonlijk wordt gedacht. Ze zijn verbonden met de zon én met de mens. De voordrachten bevatten ook veel informatie over de bijenteelt, over honing en meer.
Deze voordrachten, die Rudolf Steiner hield voor de arbeiders die aan de bouw van het Goetheanum werkten, zijn vlot leesbaar.
(paperback, 197 pagina’s)
€ 23,50

klik hier voor meer informatie

Meer over bijen voor jong en oud: KLIK HIERL E N T E

Lente
Spelen en ontdekken
Sophie Pluim

In de lente is er buiten zo veel te zien en te beleven! Heerlijk picknicken terwijl de bijtjes van bloem naar bloem vliegen, kijken naar de jonge kalfjes in de wei of de jonge plantjes in de moestuin. Een lief kartonboekje met vrolijke illustraties.
(kartonboekje, 10p) Vanaf 1 jaar
€ 9,95

klik hier voor meer informatie

Waarom zingen vogels?
Hans-Christian Zehnter

Waarom zingen vogels?
Sommige vragen ontsluiten een hele nieuwe wereld. In deze uitgave onderzoektde auteur de vogel op fenomenologische wijze: wat is het wezen van de vogel - en wat drukt de vogel uit wanneer hij zingt. Daarbij gaat hij ook in op de samenhang van de zang van de vogel met de omringende natuur, en doet een poging te beschrijven waarover de vogel zingt. - Een fascinerende uitgave!
(hardcover, genaaid, 127p, met 36 (kleuren)afbeeldingen
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

Dansende kinderen in de lente |  Erika Hoffmann |  € 1,20
klik hier voor meer informatie
 

KLIK HIER en bekijk meer kaarten in lentesfeerK I N D E R B O E K E N
nieuw in ons assortiment:

Mama's bolle buik
Rocio Bonilla & Patricia Martín

Eerst is er nog niet zo veel te zien, maar dan wordt mama's buik steeds een beetje groter, en nog een beetje groter... Het ledikantje wordt klaargezet, en dan is daar opeens een klein baby'tje geboren! Een lief kartonboek zonder woorden over een jongetje en zijn zwangere moeder.
(kartonboek, 20p) vanaf 1 jaar
€ 11,99

klik hier voor meer informatie

Hoe wonderschoon is een boom
Emma Carlisle

Een prachtig natuurboek dat uitnodigt om stil te staan bij de wonderen om ons heen. Heb je wel eens goed naar een boom gekeken? Naar zijn bladeren, schors, twijgjes of wortels? Hoe lang zou die boom daar al staan, wie hebben er allemaal al in geklommen? Met fijne illustraties van Emma Carlisle.
(gebonden, 40p) vanaf 4 jaar
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

De tuin van mijn baba
Jordan Scott & Sydney Smith

Bijna elke dag is een jongen bij zijn oma, die in een klein houten huisje woont. Zij kookt voor hem, en samen werken zij in haar moestuin - waar zij op een bijzondere manier en met liefde de planten en de aarde verzorgt. Als zij niet meer in haar huisje kan wonen, komt baba bij hem thuis te wonen. Zij is oud en ziek geworden. Nu kookt hij havermoutpap voor haar en kweekt tomatenplantjes om voor haar raam te zetten...
Een fijnzinnig prentenboek!
(hardcover, genaaid, 52p) Vanaf 5 jaar
€ 17,99

klik hier voor meer informatie

Zeemeermeisje
Jowi Schmits

De dertienjarige Miki brengt de vakantie door bij haar vader in Amsterdam, geheel tegen haar zin. Ze heeft ruzie met haar beste vriend en maakt zich zorgen om de woordenwisselingen tussen haar ouders. Alles verandert als Miki de excentrieke buurvrouw Chris, en haar hondje Bux, ontmoet. Chris gaat naar Schotland, om haar verloren geliefde Felix op te zoeken, en Miki besluit mee te gaan. Zo begint een bijzondere reis...
(gebonden, 192p) vanaf 10 jaar
€ 15,95

klik hier voor meer informatieA F G E P R IJ S D :

Wegwijs in het labyrint van je emoties
Ilse Sand

- Over het accepteren en begrijpen van je emoties -
Emoties spelen een grote rol in ons dagelijks leven; in de omgang met jezelf en in die met de ander. In dit boek beschrijft de auteur op een heldere en toegankelijke wijze hoe je je emoties tegen het licht kunt houden, wat je van ze kunt leren en hoe je ermee om kan gaan.
Daarvoor geeft ze ook praktische raadgevingen en oefeningen.
(paperback, 141p) Van 17,50 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Vasten
De kunst van geven en loslaten
Olga Leever & Idelette Otten

Een veelzijdig boek over vasten. Het is geschreven vanuit een christelijke achtergrond. Een deel van het boek handelt over de spirituele betekenis van het vasten, waarbij ook wordt beschreven hoe het vasten in de verschillende grote godsdiensten zijn plek heeft. Daarnaast worden verschillende mensen aan het woord gelaten over hun ervaringen met het vasten. Met praktische aanwijzingen, recepten en verwijzingen naar verdere literatuur en websites.
(paperback met flappen, kleurenillustraties, 152p) Van 18,95 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Biodynamisch tuinieren
Smaakvol & voedzaam
Hilary Wright

Een enthousiasmerende, vlotte en toch uitgebreide beschrijving van het biologisch-dynamisch (hier genoemd) ´biodynamisch' tuinieren. Met een heldere inleiding, hoofdstukken over de ritmes in de natuur, de invloed van de dierenriem, de preparaten, composteren en het tegengaan van ziekten en plagen. Vervolgens praktische aanwijzingen voor de groenten- en siertuin en het bereiden van voeding.
(Genaaid in buigzame band, met vele kleurenfoto´s, 144p) VAN 24.95 VOOR 9.90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Indigo-kinderen
als geschenk en uitdaging
Carolina Hehenkamp

Wat zijn indigo-kinderen en waaraan herken je ze? De schrijfster beschrijft een aantal typen indigo-kinderen; en geeft aan hoe je ze kunt herkennen. Vervolgens gaat ze in op vragen rondom het opvoeden en begeleiden van indigo-kinderen; en van gezondheidsaspecten die juist bij hen een rol kunnen spelen. Ze wijst op de vragen die deze kinderen aan hun omgeving en aan de samenleving stellen en geeft tips en oefeningen.
(paperback, 224p) Van 20,00 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Indigo-kinderen opvoeden en begeleiden
Carolina Hehenkamp

- Praktische tips en oefeningen voor het ontspannen omgaan met nieuwetijdskinderen voor ouders, opvoeders en hulpverleners -
In het eerste deel van dit boek benadrukt de auteur de positieve betekenis die nieuwetijdskinderen 'meebrengen'. Het tweede deel bestaat uit talrijke tips en inzichten voor het opvoeden en begeleiden van deze kinderen. Door het boek heen vind je ook nog een aantal ervaringsverhalen van nieuwetijdskinderen of hun opvoeders.
(paperback, gebonden, 303p.) Van 20,00 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie