menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Eersteling

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 23 januari 2024

Onze drukker had het in december... erg druk. We hadden de hoop dat we deze nieuwe uitgave van onze huisuitgeverij nog vóór de Kerst in de winkel zouden hebben. Maar zo ging het niet. 
Echter, aan elke medaille zitten twee kanten.
En dus zijn we blij u hier onze eerste nieuwe uitgave van 2024 te kunnen laten zien!

Een titel waaraan lang gewerkt is en die u meevoert door de spirituele geschiedenis van Europa, met als gouden draad: de opkomst, het spirituele streven en de ondergang van de Tempeliers.

Tempeliers
Een gouden draad in de geschiedenis van Europa
Alice Woutersen-van Weerden

Het werken van de Orde van de Tempeliers bracht een nieuwe, toekomstgerichte impuls die tot in onze tijd had kunnen doorwerken. De genadeloze vervolging van de Tempeliers door de Franse koning Filips de Schone verhinderde dat deze impuls zich door kon zetten.
Alice Woutersen beschrijft in deze uitgave de opkomst en ondergang van de Tempeliers, alsmede hun inwijdingsrituelen. Daarbij plaatst zij de Tempeliers in het weefwerk van de spirituele geschiedenis en opgave van Europa.
(Hardcover, genaaid, 285p met afbeeldingen in kleur)
€ 28,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor andere titels van Alice Woutersen


N I E U W :

Pleidooi voor een genereus Europa
Wilbert Lambrechts

In deze turbulente tijden, waarin we van crisis naar crisis lijken te bewegen, is het goed ook stil te staan bij een 'andere kant' van Europa. Wilbert Lambrechts hield tussen 2018 en 2023 drie voordrachten waarin hij spreekt over de diepe historische wortels van Europa, en een sociaal-spirituele kracht die nu zo goed als verborgen lijkt. Lambrechts spreekt over een ander Europa dat mogelijk is op basis van een vrij geestesleven, een daaruit voortvloeiend gelijk rechtsleven en een economisch leven gebaseerd op behoeftebevrediging in dialoog, met respect voor mens en natuur. Aangevuld met een voordracht uit 1980 van Hans Peter van Manen over het Europese lot van België.
(paperback, 121p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Méér over EUROPA:

Europese mysteriën
en ingewijden
Rudolf Steiner

In deze verzameling van twee voordrachten en twee fragmenten spreekt Rudolf Steiner over de mysteriën die in het verleden in het westen, midden en in het noorden van Europa leefden en over hun verhouding tot de dood en het mysterie van Golgotha. Daarin komen ook oude sagen en verhalen aan bod, waaronder de verhalen over Floris en Blanchefleur en over Lohengrin,
(paperback, 57 pagina´s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

De volkeren van Europa
Rudolf Steiner

Volkeren hebben een ’missie’ - een opdracht binnen het geheel van de mensheid en haar ontwikkeling. In 1910 hield Rudolf Steiner over dit thema een voordrachtencyclus in Oslo. De elf voordrachten, voorzien van noten, aantekeningen en een nawoord van Frans Lutters, zijn in deze uitgave opgenomen.
(319 pagina’s, gebonden)

AFGEPRIJSD: Van € 32,00 voor € 22,00
klik hier voor meer informatie

Odilia
en de toekomst van Europa
Jac Net

De heilige Odilia, blind geboren en later door een wonder ziende geworden, richtte in de zevende eeuw het eerste hospitaal in Europa op en werkte in stilte vanuit een authentiek christelijke impuls. - In dit boek wordt het leven van Odilia beschreven, maar ook - op basis van uitspraken van Rudolf Steiner - haar voortwerkende impuls in volgende levens, samen met zielen met wie zij diep verwant was en die met haar een streven in dienst van een geestelijke impuls voor de Europese cultuur gemeen hadden.
(paperback, 161p, met afb. in kleur)
€ 19,50

klik hier voor meer informatie

Gestolen welvaart
De taak van Europa in de Westerse wereldorde
Harrie Salman

Een belangrijk boek om te begrijpen wat er in onze tijd leeft aan grote ontwikkelingen en vraagstukken; wat de bijdrage van Europa aan de ontwikkeling van de mensheid is en in welke richting wij de oplossingen voor grote actuele vraagstukken zouden kunnen vinden.
Geschreven met kennis van de geschiedenis, sociologie, politiek en antroposofie - met vaart en verve geschreven - en met oog voor initiatieven die hoop bieden.
(paperback, met afb. in ZW, 327 p)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie


N I E U W :

Homeopathie, gezondheid en ziekte (82)
Marja Roozendaal

Een inleiding tot de homeopathische geneeskunde, met o.m. aandacht voor: het classificeren van ziektes en symptomen; anamnese; hoe werken homeopathische middelen en hoe worden ze bereid; homeopathische en antroposofische geneeskunst.
(brochure, 30p.)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Dit is een deeltje uit de Gezichtspuntenreeks.
KLIK HIER om alle deeltjes uit de serie te bekijken


H E R D R U K T :
(verscheen eerder in 2000)

Herders en koningen
Rudolf Steiner

In deze voordracht beschrijft Rudolf Steiner hoe de herders op het veld en de wijzen uit het oosten de verkondigingen van de wereldgeheimen tot zich namen. Die verkondigingen brengt hij in verband met de leerlingen van de oude mysteriestromen en met het Mysterie van Golgotha. - Herders en koningen vormen ook twee stromingen, een gegeven dat ook voor ons en onze tijd geldt.
€ 15,00

klik hier voor meer informatieW I N T E R

N I E U W :

Slot Sofenstein - Winter (07)

Een heerlijk gevulde wintereditie van het sofische kindertijdschrift Slot Sofenstein. Vol met prachtige korte en lange (voorlees)verhalen, puzzels en kleurplaten, recepten, weetjes en spelletjes en activiteiten voor binnen en buiten.

€ 12,95

klik hier voor meer informatie

Winter
Eva-Maria Ott-Heidman

Een kleurrijk kartonboekje in wintersfeer. Geschikt voor peuters.
12 bladzijden. Het is een Duitse uitgave zonder woorden.
€ 9,00

klik hier voor meer informatie

Winterverhalen
Achttien avonturen uit de hele wereld
Dawn Casey

Een prachtige verhalenbundel op groot formaat: met verhalen van over de hele wereld (o.a.: Siberië, China, Polen, Griekenland, Zuid-Afrika, Groenland, Schotland en Mexico) en geweldige illustraties van Zanna Goldhawk. De verhalen zijn vol variatie, gaan over mensen, dieren en andere wezens en verhalen over de wonderen van de winter.
(Hardcover, genaaid, 96p) Leeftijd: verhalen voor verschillende leeftijden, van ca vijf tot negen jaar.
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

Winterdieren
Bibi Dumont Tak

Informatieve verhalen over dieren die op en rond de Zuidpool leven. Aanstekelijk en met warmte verteld - met over elk dier ook een interessant weetje. Aan bod komen onder meer: de kolossale inktvis, de ijsbeer, de sneeuwuil, de veelvraat, de lemming en nog veel meer.
Met mooie tekeningen van de dieren.
(hardcover, 137p)
Leeftijd: 9 tot 12 jaar
€ 15,50

klik hier voor meer informatie

Viltpakket - Twee kleine kaboutertjes in de winter
Atelier Pippilotta

Deze lieve kleine winterkaboutertjes zijn simpel om te maken, en staan lief op de winter- of kersttafel. Alles wat je nodig hebt om de kaboutertjes te maken zit in het pakket, je hebt zelf alleen nog naaigerei en naaigaren nodig.
€ 10,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om meer viltpakketjes te bekijken

Schaatsers |  Erika Hoffmann |  € 1,25 |  klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer kaarten in wintersfeer

en HIER voor nog meer winterse kaarten

''Klassiekers"
Onder het gezelschap antroposofische auteurs zijn er wel een paar... klassiekers.
Bijvoorbeeld:
 

De Apocalypse
De tekenen des tijds in de Openbaring van Johannes
Emil Bock

Hoe de krachten die Johannes in de Openbaringen beschreef de ontwikkelingen op aarde proberen te sturen. De apocalyptische signatuur ook van ons tijdperk beklemt velen; de Openbaring leert ons de apocalyptische taal van de gebeurtenissen te verstaan als schreden op de weg, die de mensheid leidt naar de nieuwe hemel en de nieuwe aarde die in het Nieuwe Jeruzalem zullen verschijnen.
(paperback, 296p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van Emil Bock

Oordeelsvorming
een weg naar innerlijke vrijheid
Lex Bos

Het model van de dynamische oordeelsvorming blijkt in de praktijk een helder en toepasbaar instrument te zijn waarmee in organisaties, in conflictsituaties, in gesprekken vruchtbaar gewerkt kan worden. Steeds gaat het om het onderzoeken van de voorliggende vraagstukken of problemen, om het bewust worden van doelen, het vinden van de juiste middelen. Dit boekje vormt dé inleiding tot de dynamische oordeelsvorming. Aangevuld met praktijkvoorbeelden.
(paperback, 53 pagina’s, 4e herziene druk)
€ 12,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van Lex Bos

Inwijdingswegen
Rudolf Steiners impulsen voor de innerlijke ontwikkeling
Bernard Lievegoed

Vijf artikelen over verschillende wegen voor een innerlijke spirituele ontwikkeling. Over inzicht in hogere werelden; de weg van de eerbied; de maanweg; de saturnusweg en de weg van kunst en geneeskunde.
(paperback, 64p)
€ 16,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor meer titels van Bernard Lievegoed

Wilsopvoeding en wilsscholing
Joop van Dam

Wat is eigenlijk de kracht achter de ontwikkeling van het kind? Hoe stimuleer je dat een kind ook later, als volwassene, in beweging en ontwikkeling blijft?
Het geheim zit hem in de wil. In dit boekje wordt beschreven hoe de wil zich door de verschillende levensfasen ontwikkelt en hoe je een gezonde ontwikkeling van de wil stimuleert.
(paperback, 51 p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om alle titels van Joop van Dam te bekijken


GOED ETEN !
(Afgeprijsde kookboeken helpen je goed op weg!)
 

100% Volkoren
Heerlijke recepten met de gezondste volkorengranen
Emily Ezekiel

Een smakelijke uitgave met 11 volkorengranen in de hoofdrol: rijst, haver, rogge, freekeh, boekweit, gerst, bulgur, quinoa, farro, gierst en spelt. Van elk graan worden de voedingswaarden beschreven en daarnaast bevat deze uitgave 120 originele recepten voor onder meer: (ontbijt)bowls, smoothies, salades, soepen, baksels en meer.
(hardcover, 224p)
Van 22.99 voor 9.90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Bonen, erwten, linzen
Jenny Damberg

Een inspirerend boek over bonen, erwten en linzen. Vooraf lees je over het laten kiemen van peulvruchten, het kweken van scheuten en over allerlei verschillende soorten bonen, erwten en linzen. Het boek staat vol heerlijke recepten, van basisrecepten als tofu tot heerlijke salades, soepen, stoofpotten en tussendoortjes. Met een handige recepten- en ingrediëntenindex en fijne illustraties.
(hardcover, 128p)
VAN 18,99 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

De vega optie
Joke Boon

Hhhmmm, als je dit kookboek doorbladert krijg je trek! Het bevat 50 originele recepten voor het maken van burgers, rolletjes, worstjes, ballen of schnitzels zonder vlees. Met duidelijke recepten (en smakelijke foto's), met een inleiding over waarom vega of vegetarisch eten gezond én van belang is en met een aantal basisrecepten.
Hardcover, 160p) Van 20,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Iedereen eet mee!
Recepten zonder noten, soja, koemelk en ei
Erik Molenschot (e.a.)

Dit vrolijke en kleurrijke boek bevat 62 recepten die geschikt zijn voor kinderen met voedselallergie of - intolerantie voor noten, soja, ei of koemelk. Bestaande gerechten zijn aangepast of nieuwe, smakelijke recepten zijn samengesteld zodat het om gerechten die die iedereen mag én lekker vindt.
(gebonden, 126 pagina’s, met vele kleurenfoto’s) Van 18,50 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie