menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - nazomerend de herfst in

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 15 september 2023

In de winkels liggen mooie rijpe pompoenen. Sommige bomen verliezen al blad. Paddenstoelen schieten omhoog na een buitje regen. - Ook wel weer fijn: nog wat nazomeren en voorzichtig de herfst in...

In onze huisuitgeverij is een nieuwe, belangwekkende titel verschenen. Philip Bakker bestudeerde naar schatting 20.000 pagina's tekst (uit boeken, rapporten, beleidsstukken, onderzoeken) uit binnen- en buitenland met de vraag: hoe, door wie en vanuit welke gezichtspunten wordt het onderwijs eigenlijk vorm gegeven?
In 'In school we trust' presenteert hij zijn bevindingen. De ontwikkeling van het onderwijs wordt niet gestuurd door leerkrachten, ouders of leerlingen/studenten - maar door behartigers van politieke, economische of ideologische belangen. - Dit boek is een wake up call voor ieder die betrokken is bij het onderwijs. 

In school we trust
Philip Bakker

- Een blik op verborgen ontwikkelingslijnen in het internationale onderwijs -
Dit boek plaatst indringende vraagtekens bij de ontwikkelingen in en van het onderwijs. Aan de hand van uitvoerig onderzoek in een veelheid van nota's, beleidsstukken e.d. van commissies, foundations, internationale organisaties, wetenschappers e.d. wordt duidelijk dat heel andere dan pedagogische inzichten en motieven een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de richting waarin het onderwijs zich ontwikkelt. - De toekomst van het onderwijs richt zich op de belangen van economie en politiek, en niet op de ontwikkeling van het kind.
(paperback, 210p)
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

EEN CADEAUTJE TER INTRODUCTIE:
Een gezond innerlijk tegenwicht: deze brochure krijgt u cadeau wanneer u In school we trust bestelt.
LET OP: u hoeft deze brochure niet aan uw bestelling toe te voegen, dat doen wij!
(Aanbieding geldig tot en met zaterdag 16 september.)

De toekomst aan de kinderen
Opvoeding en sociale verandering
Rudolf Steiner


M E E R  N I E U W E  T I T E L S

Christendom
De wereldreligies - Veelvoud en samenklank
Albert Schmelzer & Angelika Schmitt

Veel mensen groeien op zonder dat zij in aanraking komen of kennis nemen van de inhoud van een religie (laat staan van de verschillende wereldreligies). Toch is er in de grote religies veel te vinden dat van betekenis is als het gaat om grote actuele vraagstukken.
Bedoeld voor leerkrachten en ouders biedt dit boek (het eerste vertaalde deel uit een reeks van zeven) een toegankelijke inleiding tot het christendom waarin o.m. het leven van Jezus, inhouden uit het Nieuwe Testament en de geschiedenis van het christendom aan bod komen.
(paperback, 183p)
€ 18,00

klik hier voor meer informatie

Muziektherapie
AnnaMaria van Keulen

In deze brochure beschrijft AnnaMaria van Keulen hoe muziek als therapie kan worden ingezet. Dat kan zowel door naar muziek te luisteren alsook door zelf muziek te maken. Door keuze uit vele soorten muziek en vele verschillende instrumenten ontstaat een scala aan therapeutische mogelijkheden.
(brochure, 18p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie


Het Verhalenrijk van uitgeverij Christofoor
Alweer een deeltje in de nieuwe reeks leesboekjes voor beginnende lezertjes van uitgeverij Christofoor:

Een eiland vol dieren
Monique van der Zanden

Armin logeert bij zijn opa op de boerderij vlakbij de rivier. De boerderij ligt op een terp en ls het water van de rivier steeds hoger stijgt, ligt de boerderij op een eilandje - waar ook alle dieren naartoe gevlucht zijn. Samen met opa zorgt Armin voor de dieren.
(hardcover, 32p) Met illustraties van Sophie Pluim.
Zelf lezen: na ca een jaar leesonderwijs.
Dit is een deeltje in de reeks Verhalenrijk van uitgeverij Christofoor, voor beginnende lezertjes.
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor de andere deeltjes in de serie Verhalenrijk


M I C H A Ë L  N A D E R T
29 September is 'Michaelsdag'. 
Michaël de aartsengel; Michaël de tijdgeest; Michaël die de draak bestrijdt; Michaël die ons moed geeft en de wil sterkt; Michaël die op onze daden wacht.

Het feest van Michaël
scheppen vanuit de geest
Rudolf Steiner

Deze uitgave bevat twee voordrachten en twee spreuken rond het feest van Michaël. Wat wil dit feest ons zeggen - en hoe kunnen we dit feest op een passende manier vieren? In de voordrachten gaat het o.m. over de oproep aan de krachten van de menselijke wil; de ontwikkeling en beleving van de taal en het Michaëlfeest en zijn sociale betekenis.
(paperback, 70p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

De missie van Michaël
De openbaring van het geheime wezen van de mens
Rudolf Steiner

In twaalf voordrachten belicht Rudolf Steiner vele aspecten van het Michaël-wezen en van diens missie in deze tijd. Michaël is tijdgeest, wat wil dat zeggen? Steiner schetst zijn rol in vroegere culturen, zijn verhouding tot Christus en gaat in op de werking van de krachten van het kwaad.
Met aanhangsel, nawoord, aantekeningen.
(gebonden, 385 pagina’s, met illustraties in kleur)(GA 194)
€ 35,00

klik hier voor meer informatie


Michaël
Ita Wegman

Een verzameling artikelen en brieven met als thema Michaël, de aartsengel. De auteur beschrijft de geschiedenis van Michaël en zijn werking op de aarde en de mensheid. De Michaëllegenden en -afbeeldingen in de kunst kunnen een idee geven hoe de mensen Michaël hebben ervaren en beleefd, in de loop der eeuwen.
Over het werken van Michaël, in het verleden en in het innerlijk van de mens.
Paperback, groot formaat, 100 pagina’s.
€ 19,50

klik hier voor meer informatie

Het Michaëlsfeest
Zonnejaargroep

Hoe kun je het Michaëlsfeest vieren? Met achtergronden, het verhaal van Ridder Joris en andere vertellingen, met liedjes, recepten en knutselideeën geeft dit boekje inspiratie!
(Een deeltje in de reeks ABC Jaarfeesten. Brochure, 36 pagina’s, vol kleur)
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

En dan...
Het is misschien een beetje robuust om het zo te zeggen (want het is een titel uit onze huisuitgeverij), maar dit is toch echt het meest complete boek over de jaarfeesten. Het groeit met je mee doordat het uit verschillende 'lagen' bestaat waar je met de tijd 'in groeit'. Een laag van verhalen, sprookjes, tradities en folklore rond de jaarfeesten, een laag van knutseldingen, recepten en liedjes, een laag van de gang door de seizoenen, een laag van de symbolische inhouid van de jaarfeesten, een laag van de religieuze kern van de feesten.
Dit boek gaat een heel leven mee:

Schipper mag ik overvaren?
De jaarfeesten in de stroom van de seizoenen
Juul van der Stok

De jaarfeesten, je komt ze bijvoorbeeld als Vrije Schoolouder tegen op de school van je kind. Waarom worden die feesten gevierd?
In dit boek komt de volle rijkdom van de jaarfeesten aan bod: hun diepe inhoud en de betekenis daarvan; de wortels van de manier waarop de feesten gevierd worden in oudere, voor-christelijke culturen; de vraag hoe je met kinderen van deze tijd in de drukte van school of gezin de feesten vieren kunt; gebruiken, symbolen en verhalen rondom de jaarfeesten en tot slot ook nog een aantal knutselideeën, recepten en liedjes. Dat alles in een kloeke gebonden uitgave die is geïllustreerd met honderden kleurenafbeeldingen.
(genaaid/gebonden, 373 pagina’s, 4e bewerkte druk)
€ 34,50

klik hier voor meer informatieM I C H A Ë L 
in onze kaartenafdeling

Michael met de hemelse wagen |  David Newbatt |  € 1,20
klik hier voor meer informatie
 

Sint Joris |  Dorothea Schmidt |  € 1,20
klik hier voor meer informatie
 


DE WERELD VAN STERREN EN PLANETEN:

n i e u w :

Sterren- en Planetenkalender 2024
- het grote ademritme van de maan -
Liesbeth Bisterbosch

De bekende sterren- en planetenkalender voor het jaar 2024.
(Teksten in het Duits)
- Voor elke maand zijn er twee pagina´s met een grote avondkaart. De kalender toont de stand van de sterrenbeelden boven de horizon zoals deze in Nederland verschijnen.
- Elke maand biedt extra kaarten van de mooiste gebeurtenissen en een toelichting.
- De dynamiek van de planeten aan de avond-, middernacht- en ochtendhemel kan ervaren worden.
- Kleurrijke en praktische gids voor vrienden van de sterrenhemel
- Verrassende en fascinerende waarnemingen van het planetensamenspel
- Afbeeldingen uit vroegere culturen
€ 24,00

klik hier voor meer informatie

De mens als klankharmonie
van het scheppende wereldwoord
Rudolf Steiner

Over de samenhang van mens, natuurwezens en kosmos
Deze uitgave bevat 12 voordrachten waarin Rudolf Steiner spreekt over de samenhang van mens (microkosmos) en (macro)kosmos. Daarin komen veel bijzondere aspecten aan bod over sterren en planeten, dieren (o.a. insecten, vogels) de etherkrachten, het scheppende wereldwoord, natuurwezens, gezondheid, en de verhouding van de mens tot de hogere wezens.
(hardcover, genaaid, met een aantal bordtekeningen in kleur)
€ 35,00

klik hier voor meer informatie

Wat mensen tot de sterren spreken
Leo de la Houssaye

’Mensen spreken tot de sterren’ wanneer ze in vrijheid handelen (en daarmee hun eigen lot in handen nemen).
In deze uitgave verdiept de auteur het thema van de verbinding tussen de mens en de wereld van sterren en planeten. Zoekend naar een vernieuwde sterrenwijsheid onderzoekt hij, onder meer aan de hand van de stervenshoroscopen, de samenhang tussen de wijsheid van de sterren en de levensloop van bijvoorbeeld Raffael, Novalis, Paracelsus en Thomas van Aquino.
(paperback, met afb. in ZW, 162 pagina’s)
€ 16,50

klik hier voor meer informatie

Mijn hemel
Op zoek naar sterren en hun verhalen
Willem Beekman

Thuis raken in het nachtelijke beeld van de hemel! Dit boek geeft daartoe de gelegenheid. Aan de hand van heldere beschrijvingen en sterrenkaarten; aan de hand van verhalen over sterren en planeten uit verschillende culturen; aan de hand van een aantal artikelen over het heelal. Het boek is toegankelijk en uitnodigend geschreven en biedt een flink aantal afbeeldingen in kleur en zwartwit.
(hardcover, met leeslint, 180p)
€ 22,95

klik hier voor meer informatie

Zon, maan en sterren
Astronomie voor iedereen
Elisabeth Mulder

Leer de sterrenwereld kennen! In dit boek wordt niet uitgegaan van een ’papieren theorie’ maar wordt uitgegaan van dat wat je zelf aan de nachtelijke hemel kan zien.
(98 pagina’s) VAN 14,90 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Sterren
Een familiegids voor de nachtelijke hemel
Adam Ford

Een kleurrijk en inspirerend boek over de sterren. Met vele wetenswaardigheden over verschillende soorten sterren, vallende sterren, sterren in de vier jaargetijden. Met een sterrenkaart, uitneembare activiteitenkaarten en meer.
Hardcover, 48 pagina’s, volledig in kleur
Leeftijd: 10+
AFGEPRIJSD VAN 16,95 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

In de sterren geschreven
Andy Wilx en Anita Ganeri

Wat een prachtig boek is dit!
Het bevat enkele tientallen verhalen uit allerlei culturen met verhalen die 'in de sterren geschreven' zijn: het zijn verhalen die met een sterrenbeeld te maken hebben, zoals bijvoorbeeld: De lama-ster; Gilgamesj en de stier; Het emoe-ei en de zon; De hond aan de hemel; Het paard met de witte vleugels en veel meer. Bekende en vooral ook veel onbekende verhalen met een diepere betekenis, op een geweldige manier geïllustreerd en met liefde uitgegeven. Voor kinderen vanaf 10 jaar.
(groot formaat, 96p, gebonden, linnen band)
€ 14,99

klik hier voor meer informatie


V I L T P R E T

Viltpakket - Twee kleine kaboutertjes in de herfst
Atelier Pippilotta

Deze lieve herfstkaboutertjes zijn vrolijk, lief en simpel om te maken.
Alles wat je nodig hebt zit in het pakketje. Je hebt zelf alleen nog naaigerei en naaigaren nodig.
€ 10,95

klik hier voor meer informatie

Viltpakket - Gehaakt pompoentje
Atelier Pippilotta

Een eenvoudig gehaakt pompoenpopje van 6 cm hoog (zonder steel). Heel leuk voor op de herfsttafel!
Alles wat je nodig hebt om dit pompoenpopje te maken zit in het pakket, je hebt zelf alleen nog naaigerei en naaigaren nodig.
€ 7,25

klik hier voor meer informatie

Zie HIER alle herfstige viltpakketten


Boerderijdieren van vilt
Rotraud Reinhard

Dit bijzondere boek bestaat uit een verhaal dat voorgelezen en bekeken kan worden, gevolgd door beschrijvingen en aanwijzingen voor het vilten. Het verhaal speelt zich af op de boerderij en de viltwerkstukjes zijn de dieren, planten en alles wat er op de boerderij te vinden is. Daarbij is er een onderscheid gemaakt tussen eenvoudige en moeilijkere werkstukjes. Natuurlijk met vele kleurenfoto’s, ook van de verschillende stappen in het vilten.
(Gebonden uitgave, 149 pagina’s)
VAN € 19,90 VOOR € 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie