menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Vakantiegezelschap

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 1 augustus 2023

Vakantie kan een stressvolle aangelegenheid zijn.
De warmte, de drukte, de reis, de regen, het gezelschap - alles dat mee kan vallen, kan ook tegen vallen.
We wensen u een zorgeloze vakantie waarin alles de goede kant op valt!

Mocht u nog om een vergezicht, een bemoedigende aansporing, een nieuwe stem, een rustig moment, een onverwachte beleving, een nieuw inzicht verlegen zitten: boeken zijn het (bijna) ideale vakantiegezelschap.  


Voor een klein publiek: tien jaar geleden verscheen in onze huisuitgeverij de eerste druk. Nu is de tweede, licht aangepaste druk een feit. Een handjevol mensen maken we er blij mee (en wij vinden het van belang dat de inhoud van dit boek beschikbaar blijft):

Spreekkunst
Michaëla Klinkenberg

De eerste ’volwassen’ Nederlandse uitgave over spreekkunst, ofwel spraakvorming. In dit gedegen basiswerk behandelt de schrijfster alle aspecten van het spreken (spraakvorming, expressie, presentatie, poëzie en ritme en spraaktherapie). Ze geeft daarbij achtergronden (bijvoorbeeld over de adem, de vier elementen, declameren en reciteren), inzichten en heel veel oefeningen. Een boek om mee te werken voor allen die bewust met het woord bezig zijn.
(paperback, genaaid, 391 pagina’s)
€ 30,00

klik hier voor meer informatie


Voordrachten die Rudolf Steiner in augustus 1923 in Wales gaf. Nu voor het eerst vertaald. Een uitgave van uitgeverij Pentagon:

Geheime inwijdingskennis
Rudolf Steiner

- Druïden, occulte gevangenschap en de moderne mens -
In deze voordrachtencyclus, gehouden in de zomer van 1923 in Wales) spreekt Rudolf Steiner onder meer over: de stappen naar imaginatieve, inspiratieve en intuïtieve kennis; oude en nieuwe inwijdingswetenschap; belevingen tijdens de slaap en na de dood; het leven tussen dood en nieuwe geboorte; de evolutie van mens en wereld en de opgave van de vrijheid.
Deze bundel bevat 13 voordrachten, 2 vragenbeantwoordingen en een afscheidstoespraak. Ook met bordtekeningen en enkele andere afb. in kleur, notities van Rudolf Steiner (gebonden, 474p, met afb. in kleur)
€ 55,00

NB: de eerste oplage van deze titel is al uitverkocht. Een herdruk zal over enkele weken verschijnen (einde augustus/begin september) verschijnen. U kunt een exemplaar reserveren.

klik hier voor meer informatie


De meesten van ons rijden er met een grote boog omheen: Parijs. Maar ergens daar, in een klein museum, hangen zes onovertroffen wandtapijten waarover Béatrice Arki een fascinerend boek schreef:

De inwijdingsweg van de Dame met de eenhoorn
Béatrice Arki

- De loutering van de menselijke ziel op de weg naar het hogere -
In Parijs hangt een reeks van zes middeleeuwse wandtapijten die samen 'het verhaal' van de dame met de eenhoorn verbeelden. Over wat de beelden op de tapijten werkelijk vertellen leven verschillende opvattingen. De schrijfster, die zich tientallen jaren met dit thema heeft beziggehouden, verklaart de symbolische betekenis van de beelden. Zij brengt de beelden in verbinding met het werk van grote kunstenaars en verdiept hun betekenis met behulp van de antroposofie. De beelden vertellen het verhaal van een innerlijke weg van loutering - om de ziel voor te bereiden op de ontmoeting met het hogere.
(hardcover, genaaid, met vele afb. in kleur, 196p.)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie


Ergens al geweest zijn, zonder dat je het weet. Ergens aankomen waar je ooit eerder was...

h e r d r u k t :
 

Het leven tussen dood en nieuwe geboorte
Rudolf Steiner

Zes voordrachten waarin het leven van de mens tussen dood en nieuwe geboorte beschreven wordt: wat beleeft de menselijke ziel daar - en wat kan het in ons leven op aarde betekenen dat wij kennis over het leven na de dood verwerven?
(hardcover, 172p)
€ 25,00

klik hier voor meer informatieEen zomers bezoek aan Slot Sofenstein staat garant voor een bonte afwisseling:

Slot Sofenstein - Zomer (05)

98 Pagina's kleurig zomerplezier in het nieuwe nummer van Slot Sofenstein, met onder meer verhalen, puzzels, zoekplaten, recepten, doe-dingen en veel meer. Het nummer staat in het teken van 'Nu even vies!'. In dit nummer dan ook: 'natte sponzen gooien', 'vieze beestjes tekenen', 'een spin in mijn haar', stoepkrijtijs maken en een recept voor trollensnot.

€ 12,95

klik hier voor meer informatie


Aangenaam gezelschap: de boze heks. Voorlezen is dubbel plezier!

De grote boze heks
Hanna Kraan

Alle verhalen van de grote boze heks verzameld in een grote bundel. Al jarenlang bezorgen de verhalen over de altijd-maar-weer-bozige-heks veel kinderen, en degenen die hen mogen voorlezen, voor veel plezier. In deze grote uitgave zijn alle verhalen bijeengebracht en nieuw, met humor, geïllustreerd door Annemarie van Haeringen.
(hardcover, genaaid, groot formaat, 308p) Voorlezen: kleuterleeftijd
€ 29,99

klik hier voor meer informatie


Prachtig nieuw uitgegeven: Paul Biegel verdient het als geen ander.

De zeven veren van de papegaai
Paul Biegel

Een 'evergreen' van meesterverteller Paul Biegel in een nieuwe uitgave, sfeervol geïllustreerd door Linde Faas.
Doenja gaat op zoek naar haar vader die verdwenen is. In een droom ontdekt ze waar hij is. maar de tocht daar naartoe is moeilijk en vol raadsels. Zeven veren van een papegaai spelen daarin een belangrijke rol.
Voorlezen: vanaf 5 jaar / zelf lezen vanaf 7 jaar.
(hardcover, 63p)
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

BEKIJK HIER meer van Paul BiegelHandig voor onderweg: wéét wat je ziet!

Bijen en hommels
Minigids
Maureen Kemperink

In deze minigids, in de vorm van een uitklapbare kaart, vind je 67 soorten bijen en hommels, die voorkomen in je tuin of in de natuur. Met per soort aangegeven waar ze hun nest hebben, wanneer ze vliegen en waar ze voorkomen.
€ 7,50

klik hier voor meer informatie

en KLIK HIER voor de andere Minigidsen

Compactgids Vogels
Nicholas Hammond

In deze gids vind je alles over vogels en over waar en wanneer je ze kunt tegenkomen. Op iedere pagina van deze gids vind je een soort in woord en beeld – met een heldere beschrijving van de opvallendste kenmerken en leefomstandigheden, plus een natuurgetrouwe tekening voor snelle herkenning.
Een handige gids die in een broek- of borstzak past.
(paperback, 192p)
€ 9,99

klik hier voor meer informatie

en KLIK HIER voor de andere CompactgidsenTwee Italiaanse ijsjes met elk twee bolletjes. Een pannenkoek naturel. Een verse muntthee met een brownie. 
Een afgeprijsd boek... 

Vertrouwen
Daniella Hutter

- Hoe word je tijdgenoot vanuit een manicheïsch gezichtspunt? -
We leven in een tijd waarin veel angst leeft en mensen van elkaar vervreemden door tegenstellingen en wantrouwen. Ons vertrouwen wordt beproefd. – Vertrouwen ontspringt uit een bron in ons innerlijk en brengt ons naar het midden: in onze verhouding tot het hogere in ons én in onze verhouding tot de medemens en de wereld.
Deze bijzondere uitgave kan ons de kracht van een nieuw vertrouwen schenken.
De tekst is een weergave van vier werkbijeenkomsten met Christine Gruwez over het thema 'vertrouwen'.
(paperback, 124p, met afb. in kleur) Afgeprijsd (wegens drukfout waardoor in enkele alinea's de spatiëring ontbreekt) Van 17,50 voor 8,75
€ 8,75

klik hier voor meer informatie

School van het gebed
Anselm Grün

Voor veel mensen is bidden niet (meer) gewoon. Het is in het moderne drukke leven ook moeilijk. Dit boekje geeft op een prettige manier informatie en inspiratie om te bidden. Het beschrijft onder meer de verschillende soorten gebeden, verschillende houdingen om te bidden, gezichtspunten over wat bidden eigenlijk is.
(gebonden met stofomslag, 175p)'Van 15,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Het verfboek
Ontdek wat je allemaal kunt doen met verf
Miri Flower

Een inspirerend boek met originele dingen om, met kinderen, met verf te doen. 70 verschillende projecten worden kort maar helder, en met vele illustraties, beschreven en bevatten veel toepassingen en ideeën om enthousiast van te worden. Onder begeleiding voor jonge kinderen, maar met projecten die ook oudere kinderen (en volwassenen) veel plezier zullen bezorgen.
(genaaid, buigzame softcover, 128 pagina’s)
VAN 14,95 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

De reis van het dromenkind
Irena Brignull

Een prachtig prentenboek over een meisje dat met haar moeder opgroeit en dat wil weten wie haar vader is en waar zij vandaan komt. Haar moeder kan haar dat niet vertellen, en zo vertrekt het meisje, op zoek naar haar vader. Na een lange tocht met veel ontmoetingen keert zij weer terug.
Een verhaal over de liefde van moeder en kind.
(hardcover, genaaid, 56p) VAN 15,95 VOOR 7,90
Leeftijd: vanaf 5 jaar
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Jubelientje en de hoed van oma Blootje
Hans Hagen

Een vrolijk en humoristisch verhaal over Jubelientje en haar oma, die de liefste oma van de wereld is. Samen beleven tijdens hun uitstapjes aan allerlei musea leuke avonturen. En het grootste avontuur begint als Jubelientje zelf een museum begint: Het Wat Heb Je Op Je Hoofd Museum.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
(hardcover, genaaid, 135p, in kleur geïllustreerd door Philip Hopman) Van 14,99 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

De verschrikkelijke badmeester
Jozua Douglas

De verschrikkelijke badmeester heet in dit boek Boris Kwikzilver. Natuurlijk omdat hij zo hard kan zwemmen, hij is een groot kampioen geweest en iedereen bewondert hem en de hele wereld ligt aan zijn voeten. Hij doet het voorkomen alsof alle kinderen in zijn zwemklasjes geboren zijn om kampioen te worden, zelfs Lev die helemaal niet goed kan zwemmen. Hij zit in groep K dat staat voor Kneus maar zijn vader denkt dat het voor Kampioen staat. De vreselijke brulboei verpest het leven van de kinderen die wraak willen nemen en bij toeval op de hoogte raken van zijn criminele activiteiten en zijn handlangers, die bij een zeehondencrèche werken.
In de reeks: Dwarsligger. 379p, van 12,95 voor 7,90 / Leeftijd: ca 11 jaar
€ 7,90

klik hier voor meer informatie


Tijd voor vragen?

Het kind en de vorm van de wereld
Hugo Pronk

Bewerkte tekst van een voordracht van de zeer ervaren Vrije Schoolleerkracht Hugo Pronk over de vier krachten die werkzaam zijn in de wereld om ons heen en in de opbouw van ons lichaam tijdens de kinderjaren.
(paperback, 33 pagina's)
€ 4,00

klik hier voor meer informatie

Opvoeding en gezondheid
Michaela Glöckler

Over de samenhang van lichaam, ziel en geest zoals die tot uiting komt in gezondheid en ziekte bij kinderen. (117 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Opvoeden in de puberteit
Rudolf Steiner

Een voordracht waarin Rudolf Steiner spreekt over de puberteit en dat wat het opvoeden en begeleiden van kinderen in de puberteit van opvoeders en leerkrachten vraagt. Onder andere over het omgaan met seksualiteit en het bezig zijn met jezelf en niet met de wereld.
Aangevuld met een artikel van Hugo Pronk: veertien worden.
(paperback, 44 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Gezond opgroeien in de digitale mediawereld
Een gids voor ouders en opvoeders
Klaus Scheler (red.)

De wereld van de digitale media bewerken allerlei meer of minder schadelijke neveneffecten bij kinderen, denk aan: schade aan de ontwikkeling van de hersenen, stress, verslavingsgevaar, cyberpesten of sexting. Toch is hun behoefte aan de wereld van die media sterk. - Wat kun je als ouder/opvoeder doen om een goede balans te vinden tussen de behoefte van de kinderen en een zo gezond mogelijke omgang met die media?
Een aantal deskundigen beschrijven de verschillende aspecten van dit belangrijke vraagstuk.
(paperback, 148p)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie

Opvoeding en zelfopvoeding
van kinderen en tieners
Rudolf Steiner

Deze uitgave bevat een voordracht en twee voordrachtsfragmenten waarin Rudolf Steiner ingaat op de vraag hoe wij kunnen opvoeden - op het juiste moment het goede doen - en het opgroeiende kind het vermogen tot zelfopvoeding bij te brengen. Daarbij gaat het over dankbaarheid, over liefde en over het vinden van de juiste verhouding tot 'plicht'.
(paperback, 59p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie


Zomer in onze kaartenafdeling

Mull Meck bouwt een boot |  George Johansson |  € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

Storm stina |  Lena Anderson |  € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

Zomerwei |  Anna Lübsee |  € 1,20
klik hier voor meer informatie
 

Vlinderstruik - Augustus |  Heike Stinner |  € 1,20
klik hier voor meer informatie

Meer kaarten in zomersfeer bekijken?
klik HIER
of klik HIER