menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Even bijlezen

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 14 juli 2023

EVEN BIJLEZEN ?

Een vrij uurtje, een plekje in de schaduw, een koele dronk... en een fijn boek!
Een kleine greep uit de nieuwe titels van de afgelopen maanden.

De biografie van de mens
vanuit spiritueel perspectief
Rudolf Steiner

Twee voordrachten die verschillende aanknopingspunten bieden om naar je biografie, je levensloop te kijken. Onze levensloop biedt namelijk een schat aan mogelijkheden om inzicht op te doen en ontwikkelingskansen op te pakken. Met daar nog aan toegevoegd het spirituele perspectief van karma en reïncarnatie, biedt dit kleine boekje een rijke inhoud.
(paperback, 70p)
€ 14,50

klik hier voor meer informatie

Een halve eeuw Kraaybeekerhof
Werken aan een ideaal
Michiel Rietveld

Dit is het levensverhaal van een mens, geboren met idealen en met daadkracht. Het ideaal ligt in de biologisch-dynamische landbouw, de verbinding met de kosmos en de zorg voor mens en aarde. Daadkracht was meer dan nodig want wie met een ideaal leeft en werken wil stuit altijd op de weerbarstigheid van de werkelijkheid. - Dit is ook het verhaal van de ontwikkeling van Kraaybeekerhof, het centrum voor de BD-landbouw Waar honderden mensen of meer inspiratie vonden in de inhoud die Michiel Rietveld bood.
(paperback, met afb. in ZW, 145p)
€ 18,50

klik hier voor meer informatie

Rudolf Steiner en Johannes
Twee gezworen vrienden
Hans Stolp

In zijn nieuwe boek beschrijft Hans Stolp de verbinding tussen Johannes de Evangelist en Rudolf Steiner. Die verbinding was zodanig dat Rudolf Steiner de misschien wel diepste spirituele ervaring van zijn leven 'door de ogen van Johannes' beleefde. Beiden werken aan de grote opgave het esoterisch christendom zijn plaats in de ontwikkeling van mens en mensheid te geven. Hans Stolp laat zien hoe de verbinding tussen hen steeds hechter werd.
(gebonden, 176p)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie

De zeven metalen
als basis voor de therapie in de geneeskundige praktijk
Jos Mosmuller

Een studie naar de grondbeginselen van de antroposofisch geneeskunde en het therapeutisch werken met de zeven metalen. Daarbij probeert de auteur de werking van de zeven metalen en hun toepassing zo exact mogelijk in kaart te brengen, ook in hun relatie met de constitutie- en zielentypen.
De auteur is werkzaam geweest als huisarts, en werkte 18 jaar op basis van de homeopathische en antroposofische geneeskunde.
(gebonden met stofomslag, 236 pagina's)
€ 44,95

klik hier voor meer informatie

Basisinkomen - er is een beter alternatief
John Hogervorst e.a.

De roep om invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen duikt steeds weer op. Je zou ook elk mens toewensen dat hij/zij een zekere bestaansbasis heeft en in meer vrijheid zijn/haar keuzes kan maken als het gaat over werk, ontwikkeling en tijdsbesteding.
Maar is het basisinkomen daadwerkelijk een duurzame stap in die richting; of is er een andere weg om dat te bereiken? In de artikelen in deze uitgave wordt dat laatste verduidelijkt.
Met teksten van Marc Desaules, John Hogervorst en Rudolf Steiner (eerder verschenen in Driegonaal). (pocket, 67p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatieLekker naar buiten...?
In het bos. In de eerste uren van de ochtend. Langs het water. In de avonduren.
Wie het hoofd koel houdt, komt ook op warme dagen buiten!
  

Minigids Eetbare bloemen
Anna Koster

50 Eetbare bloemen - met smaak en toepassing in de keuken.
Eetbare bloemen zijn het hele jaar door te vinden. Deze kaart toont 50 eetbare bloemen om op te eten en informeert over smaak, bloei- en groeiwijze en toepassing in de keuken.
€ 6,95

klik hier voor meer informatie

Compactgids Wildplukken
Tiffany Francis-Baker

In 'Wildplukken' vind je alles over wilde bloemen en planten en waar je deze kunt vinden. Op iedere pagina van deze gids vind je een soort in woord en beeld – met een heldere beschrijving van de opvallendste kenmerken en leefomstandigheden, plus een natuurgetrouwe tekening voor snelle herkenning.
Een handige gids die in een broek- of borstzak past.
(paperback, 192p)
€ 9,99

klik hier voor meer informatie

Vlinders - Compactgids
Nicholas Hammond

Een handige, echt compact natuurgidsje: het past in een broek- of borstzak. Het laat 150 vlinders zien, plus kleurvarianten en geeft informatie over waar en wanneer de soort voorkomt en de planten waarmee de vlinders zich voeden.
(192p met register, vele afb. in kleur)
€ 9,99

klik hier voor meer informatie

Minigids Vlinders
Vlinders herkennen - 79 soorten in een oogopslag

Op deze handige uitvouwbare kaart vind je 79 soorten dagvlinders: alle dagvlinders van Nederland en Vlaanderen. Gerangschikt naar soortgroep, informatie over grootte, vliegtijd, waardplanten en gebieden waar de soort voortkomt.
€ 6,95

klik hier voor meer informatie

Wandelen in Kempen en Peel
15 rondwandelingen van 10-20 km binnen een half uur van Eindhoven
Rob Wolfs & Rutger Burgers

Voor de liefhebber van 'trage tochten', de tijd nemen voor een flinke wandeling om helemaal tot rust te komen, maakten Rob Wolfs en Rutger Burgers deze gids. 15 Rondwandelingen in de omgeving van Eindhoven, in lengte variërend van 10 tot 18 kilometer (vele tochten kunnen desgewenst worden ingekort), aangevuld met informatie over het landschap en plekken waar je langs komt. Een praktische, fijn vormgegeven gids over onverharde paden, wandelplezier gegarandeerd!
(paperback met flappen, 127p)
€ 17,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk al onze wandelgidsen plus boeken over wat je tijdens het wandelen tegen kunt komenHet sterke geslacht

Vrouwenzaken (32)
Over ongesteldheid en opvliegers
Johanna Priester

Een kwart van de wereldbevolking is op dit moment ergens in een wonderbaarlijk ritme betrokken: pakweg de helft van alle vrouwen is in de vruchtbare fase van haar leven. Haar stemming, gedrag, conditie, uitstraling zal mede bepaald worden door het tijdstip van de menstruatiecyclus waarin zij zich bevindt.
In deze brochure wordt een licht geworpen op de oorzaak en betekenis van dit ritme, de moeilijkheden en kansen die het biedt, en de bijzondere omstandigheden die ontstaan als het ritme ten einde loopt ten tijde van de overgang.
(brochure in de reeks Gezichtspunten, 34 pagina’s, geniet)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

N I E U W | N I E U W :

De overgang
brug of ravijn?
Jeanne Meijs

De overgang in een vrouwenleven is ook een soort brug van het ene levensgebied naar het andere. Het hele proces van lichamelijke en psychische verandering dat samenhangt met de door hormonen ingezette overgang van de vruchtbare fase naar die erna wordt hier bedoeld met het begrip 'de overgang'.
Jeanne Meijs beschrijft over verschillende aspecten van de overgang: fysieke, mentale en geestelijke gezichtspunten komen daarbij aan bod.
(brochure, 27p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Groene boost voor vrouwen
68 natuurlijke remedies voor hormonale balans
Fern Green

Een verstoring van de hormoonbalans kan doorwerken in klachten als stemmingswisselingen, menstruatiepijn, slaapproblemen en stress. In deze uitgave vind je 68 recepten voor onder meer thee, zalven, oliën, smoothies en meer - met gebruik van allerlei kruiden die de hormoonbalans kunnen herstellen.
(hardcover, met vele afb. in kleur, 159p) VAN 14,99 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Ongetemde wijsheid
Mirabai Starr

De schrijfster vertelt over vrouwelijke mystici, uit heden en verleden, uit allerlei religieuze of andere tradities waarbij een beeld oprijst van vrouwelijke spiritualiteit. Zij doet dat direct en onopgesmukt en in een persoonlijke stijl; haar eigen zoektocht en in het leven opgedane lessen worden verbonden met thema's als: jezelf open stellen; seksualiteit; vergeven; verbinden, sterven - en met vrouwelijke mystieke wijsheid uit het hindoeïsme, boeddhisme, taoïsme, jodendom, christendom, islam en inheemse tradities.
(paperback, 253p)
€ 23,50

klik hier voor meer informatie

Divine surprise!
Het vrouwelijke in God
Othmar Keel

Deze uitgave bevat alle tentoongestelde werken van de tentoonstelling Divine Surprise - Het vrouwelijke in God. Na een inleiding, op zoek naar het antwoord op de vraag: wanneer en waarom is het vrouwelijke aspect uit de het goddelijke verdwenen? - worden alle objecten uit de betreffende tentoonstelling afgebeeld, met een korte, heldere beschrijving van hun betekenis. Daarmee geeft het boek een prachtig beeld van het goddelijk-vrouwelijke in vele culturen.
(paperback, groot formaat, 144p) Van 19,50 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie


KINDERBOEKEN - AFGEPRIJSD

Dit is de zee
Nicola Davies

Korte verhaaltjes over alles in, op, om, onder en boven de zee, met poëtische teksten.
De illustraties van Emily Sutton zijn indrukwekkend en meeslepend, je wordt er als het ware ingezogen. Aan dit boek beleef je meer dan alleen tekst en beeld, je voelt de zee.
Hardcover, genaaid, 108 p / leeftijd: 7 - 10 jaar
VAN 19,95 VOOR 7,90

klik hier voor meer informatie

Een raadsel op zolder
Het planetarium van Eise Eisinga
Conny Eisinga

Het verhaal van Douwe, wiens moeder gestorven is terwijl zijn vader zeeman is. Hij wordt opgenomen in het gezin van wolkammer Eise Eisinga in Franeker. Eisinga blijkt een heel bijzondere interesse te hebben - en werkt jaren aan het bouwen van zijn (nu wereldberoemde) planetarium.
(hardcover, 76p, met afb. in kleur, serie Historische Helden) Van 14,90 voor 6,90
Leeftijd: vanaf 10 jaar
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Zwerftocht door Afrika
De ontdekkingsreis van Alexandrine Tinne
Sunny J. Jansen

De Haagse rijke dame Alexandrine Tinne, die leefde in de 19e eeuw, bewandelde in haar leven ongebaande paden. Op reis door Egypte raakt zij gefascineerd door de rivier de Nijl en besluit een expeditie uit te rusten om op zoek te gaan naar de bron van de Nijl.
Dit verhaal beschrijft deze reis en vertelt het verhaal van Alexandrine Tinne, die in haar tijd misschien wel de bekendste vrouwelijke ontdekkingsreiziger was.
(hardcover, 73p, met kleurenillustraties) Leeftijd: vanaf 10 jaar
Van 14,90 voor 5,00

klik hier voor meer informatie

De wilde stad
Ontdek wat je allemaal buiten kunt doen
Jo Schofield

Ook als je in de stad woont, hoef je je niet te vervelen. Dit boek laat je zien dat je buiten veel plezier kunt hebben met de wilde plekken bij jou in de buurt. Je gaat op jacht naar wilde dieren, je observeert wilde schepselen, je maakt wilde kunst, je speelt wilde buitenspelletjes en beleeft spannende buitenavonturen. In elke stad ligt een wilde, verrassende wereld van planten en dieren altijd om de hoek van de straat te wachten om door jou ontdekt te worden. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen openhouden en weten waar je moet kijken. - Daarbij helpt dit boek!
(softcover, genaaid, 128 pagina’s) Met activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. VAN 16.95 voor 7.90

klik hier voor meer informatie

Sterren
Een familiegids voor de nachtelijke hemel
Adam Ford

Een kleurrijk en inspirerend boek over de sterren. Met vele wetenswaardigheden over verschillende soorten sterren, vallende sterren, sterren in de vier jaargetijden. Met een sterrenkaart, uitneembare activiteitenkaarten en meer.
Hardcover, 48 pagina’s, volledig in kleur
Leeftijd: 10+
AFGEPRIJSD VAN 16,95 VOOR 7,90

klik hier voor meer informatie