menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Boekenweek

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 11 april 2022

Ter gelegenheid van de Boekenweek: 

TOT EN MET 18 APRIL ONTVANGT U EEN CADEAUTJE
WANNEER U
VOOR € 15,00 OF MEER IN ONZE WEBWINKEL BESTELT:

Het levende leren kennen
Rudolf Steiner

Een voordracht die inzicht biedt in een sleutelvraagstuk van onze tijd: er heerst, in onze cultuur en wetenschap, een manier van denken waarmee het aards-fysieke onderzocht en begrepen kan worden, maar die de krachten van het levende, en die van het sociale, niet kan doorgronden. Deze denkwijze leidt tot egoïsme en veel andere bedenkelijke zaken. In deze voordracht schetst Rudolf Steiner de diepere achtergrond hiervan en verduidelijkt welke weg mens en cultuur moeten inslaan om de wereld van het levende te leren kennen.
(brochure, 36p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie


NIEUW IN ONZE HUISUITGEVERIJ:

De christelijke impuls
in de Filosofie der vrijheid van Rudolf Steiner
John Roex

Met de Filosofie der Vrijheid legde Rudolf Steiner het fundament onder wat hij later als de antroposofie ontvouwde. In dit fijnzinnig geschreven werk legt de auteur bloot hoe de christelijke impuls, zonder dat Rudolf Steiner deze benoemt, als een gouden draad door de Filosofie der Vrijheid geweven is.
(paperback, met afb. in kleur, 114p)
€ 16,50

klik hier voor meer informatie

TER INTRODUCTIE:
U ontvangt uw (gehele) bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd wanneer u deze titel bestelt.
{Geldig binnen Nederland; onze klanten buiten Nederland ontvangen € 2,00 korting op de verzendkosten. Deze aanbieding geldt tot en met zaterdag 16 april a.s.]
En deze aanbieding geldt ook voor de eerste titel van John Roex die wij eerder uitgaven:

Houd me niet vast
Rudolf Steiner over Maria Magdalena
John Roex

Was Jezus getrouwd met Maria Magdalena en hadden zij samen kinderen? Dat is volgens sommige auteurs het geval. Eén van hen, Danielle van Dijk, zegt zich daarbij op Rudolf Steiner te baseren.
In deze uitgave onderzoekt John Roex wat Rudolf Steiner over Maria Magdalena vertelde en hoe zich dit verhoudt tot wat Danielle van Dijk hierover schreef.
De vragen waar het hier om gaat, zijn essentieel genoeg om grondig onderzocht te worden.
(paperback, 114 pagina’s)
€ 14,50

klik hier voor meer informatie


HERDRUKT:

Twee klassiekers van Emil Bock zijn na jaren weer verkrijgbaar:

Tussen Bethlehem en de Jordaan
Emil Bock

- De onbekende jaren van Jezus van Nazareth -
Na lange tijd weer verkrijgbaar: aan de hand van de voordrachten van Rudolf Steiner, beschrijft Emil Bock het verhaal van de geboorte van de twee Jezuskinderen, de twee Mariafiguren, en de gebeurtenissen daarna: in de tempel van Jeruzalem en het opgroeien van Jezus van Nazareth.
(paperback, 189p)
€ 24,00

klik hier voor meer informatie

Van de Jordaan tot Golgotha
De drie jaren van Christus
Emil Bock

Een uitvoerige beschrijving van de drie jaren dat het Christuswezen op aarde leefde: van de doop in de Jordaan tot aan de kruisiging op Golgotha. Bock beschrijft de werkzaamheid van Jezus Christus, als leraar, genezer en verrichter van wonderen; volgt en duidt de gebeurtenissen in de Stille Week van dag tot dag; schrijft over de dood aan het kruis en de opwekking van de doden, en de gebeurtenissen vanaf Paasmorgen tot aan Pinksteren.
Een standaardwerk dat na lange tijd weer verkijgbaar is.
(paperback, 373p)
€ 24,00

klik hier voor meer informatie

En ook weer leverbaar:

Menskunde innerlijk vernieuwd
Rudolf Steiner

Herdrukt: In deze vier voordrachten laat Rudolf Steiner zien hoe een levende menskunde voor de opvoeder (leerkracht) een bron van enthousiasme kan worden. Daarmee kan pedagogie werkelijk een kunst worden. - Met een voorwoord van Joop van Dam.
(paperback, 83 pagina’s)
€ 14,00

klik hier voor meer informatie


Lente / Pasen

Wij vieren feest!
Lente en zomer
Annefleur Beekman & Susannah van Asch-Yasuda

Een kartonboek, op groot formaat dat zich makkelijk laat neerzetten, bijvoorbeeld in een jaarfeestenhoekje, én goed laat bekijken en lezen, samen met je kind.
Op elke dubbele pagina is een kleurrijk 'wolschilderij' afgebeeld. Het gaat om heerlijke afbeeldingen rondom de jaarfeesten (in dit deel van Maria Lichtmis tot en met de zomer), waarop veel te zien valt. Bij elke afbeelding hoort een kort gedichtje, dat de sfeer van het jaarfeest dichtbij brengt.
(Kartonboek, 12p)
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

Het paaskuiken
Geraldine Elscher

De kip Hilde hoort een stemmetje uit haar ei klinken dat vraagt wanneer het Pasen is: het kuikentje wil precies op paaszondag uit het ei komen... Hilde gaat op zoek naar het antwoord op de vraag waarom Pasen steeds op een andere datum is. De dieren op de boerderij kunnen haar niet helpen, maar de wijze uil weet het wel.
(prentenboek, hardcover, 32p.) Kleuterleeftijd
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Dwergen met paaseieren |  Ernst Kreidolf |  € 1,20
klik hier voor meer informatie

Bekijk HIER onze andere kaarten in Paassfeer

Voor op de seizoenstafel, of ...
In een houten jaarring (of in een kaartenhouder, of nog op een andere manier) plaatst u deze vrolijk-vriendelijke kaartjes, met de dagen van de week, de maanden van het jaar, de jaarfeesten, dieren en meer.

Jaarring kaartjes dagen van de week
Eentje van Margo

Een mooie set van 7 kaartjes van 350 grams papier, 9 x 9 cm voor in de jaarring of op de seizoenstafel.
Voor elke dag van de week een kaart met daarop:
de kleur van de dag
de planeet van de dag
het graan van de dag
de boom van de dag
€ 9,75

klik hier voor meer informatie

BEKIJK HIER de andere setjes uit ons assortiment


 Lezen in Paastijd

De grote christelijke feesten
door het jaar heen
Judith von Halle

- Bijdragen over Kerstmis, Epifanie, Pasen, Pinksteren, Sint-Jan, Michaël -
Deze uitgave bevat voordrachten van de auteur, waarin de verschillende jaarfeesten vanuit christologisch perspectief beschreven worden. Daarmee krijgt de lezer handreikingen om deze feesten in het verloop van het jaar bewust te vervolgen en te beleven, en ze een nieuwe inhoud te geven.
(paperback, 98p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Ik ben
Over de zeven ’ik ben’-woorden in het Johannes-evangelie
Friedrich Rittelmeyer

Een beschrijving waarin de zeven ’Ik ben’-woorden uit het Johannes-evangelie in hun gelaagde betekenis worden onderzocht en verbonden met het hogere ik dat in ieder mens leeft.
”Worden we door deze zeven woorden heengeleid, dan leren we ook in de wereld om ons en in ons, geleidelijk het grotere ik kennen, temidden waarvan we leven… De wereld wordt heilig doordat de mens overal het grotere ik om zich heen ziet, dat ook in hem zelf intocht heeft gehouden… De mens doorbreekt de schaal van het eng-persoonlijke ik en vindt de weg naar de andere mensen…"
(paperback, 124 pagina’s)
€ 14,75

klik hier voor meer informatie

Inzicht in het mysterie van Golgotha
Rudolf Steiner

Elf voordrachten waarin Rudolf Steiner ’op zoek ging’ naar de betekenis van het Mysterie van Golgotha voor de ontwikkeling van mens en mensheid en naar de ontwikkeling van het christendom tot in onze tijd. Het Mysterie van Golgotha is van zo’n diepe betekenis dat het tot dusverre slechts gedeeltelijk begrepen kon worden. De moderne mens kan daarin een nieuwe stap zetten en dieper doordringen in dit Mysterie en in de betekenis die het in het leven en samenleven van de mens kan hebben.
Met een nawoord van Bastiaan Baan (gebonden uitgave, 349 pagina’s)
€ 32,50

klik hier voor meer informatie

Antroposofische weekspreuken
lente, zomer, herfst, winter
Rudolf Steiner

Iedere spreuk is een bezinning, een meditatie, waarin de ziel - het meest innerlijke van jezelf - zich verweven ziet met de wereld. Een wereld die niet alleen de aarde omvat, maar zich uitstrekt tot de kosmos, tot de geestelijke wereld.
De 'weekspreuken' bieden een weg om de gang van het jaar op een diepere manier te beleven; om te proeven wat in het jaarverloop leeft en om jezelf daarin terug te vinden.
Paperback met flappen, genaaid, klein formaat, vertaald door Roel Munniks, tweetalig (Duits-Nederlands), 96p
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

Rudolf Steiner onder nieuwtestamentici
Het vijfde evangelie
Wim Schuwirth

Het hart van de antroposofie is de christologie: de betekenis van Christus voor de ontwikkeling van mens en aarde. Rudolf Steiner ontvouwde veel inzichten over de evangeliën die het Nieuwe Testament vormen - en put ook uit het zogenoemde 'vijfde evangelie'.
In deze uitgave beschrijft de auteur onder meer hoe inzichten die Rudolf Steiner uitsprak ook bij moderne godsdienstwetenschappers naar voren komen; hoe Rudolf Steiner tot zijn inzichten kwam en wat hij verstond onder het vijfde evangelie.
(paperback, 187p, met kleurenafbeeldingen)
€ 16,75

klik hier voor meer informatie


AFGEPRIJSD

52 Projecten voor de stadstuin
Bärbel Oftring

Ook als je maar een klein tuintje hebt, of een balkon of dakterras, kun je lekker bezig zijn met de 52 projecten die in deze uitgave worden beschreven. De projecten volgen de seizoenen, zodat je het jaar rond bezig kunt zijn, milieubewust en duurzaam.
Met o.a.: kruiden uit de pallet, plantenklimrek, courgettes in een zak, gevelklimmers, bloemzaden, een drinkbak, vogelkoekjes, fruit en bessen - en nog veel meer. De projecten worden stap voor stap beschreven en met afbeeldingen verduidelijkt.
(paperback met flappen, 123p) Van 16,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Compost
Maak je eigen mest van afval en kliekjes
Ben Raskin

Een uitnodigend boek om zelf compost te gaan maken. Wat is daar voor nodig, hoe doe je dat, wat kan je wel of juist niet composteren, waar is het goed voor?
Met veel informatie, handige en leuke tips, stickers en natuurlijk veel illustraties.
Hardcover, 48p, leeftijd: 10+
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Inspirerende uitspraken van Jezus
Aforismen, parabels en leringen uit christelijke, joodse en islamitische bronnen
Marvin Meyer

Een verzameling van 200 uitspraken van Jezus, afkomstig uit het Nieuwe Testament maar ook uit andere christelijke, joodse en islamitische bronnen. Met inleiding, noten en overzicht van de bronnen.
(Gebonden uitgave, 175 pagina’s) VAN 12,95 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Puur natuur - baby en peuter
100 recepten voor eenvoudige, gezonde en lekkere recepten
Alain Ducasse

Een boek met 100 heel lekkere recepten van topkok Alain Ducasse, speciaal bedoeld voor baby's en peuters. De recepten zijn eenvoudig te maken, natuurlijk bij voorkeur met biologische producten.
(hardcover, 167p, met register, met afbeeldingen in kleur) Van 17,95 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Bofferdje
Jeska Verstegen

Een bundel met kleine, vrolijke voorleesverhaaltjes voor peuters en jonge kleuters. Bofferdje maakt van alles mee. Hij knoeit en hij stoeit, hij doet boodschappen en bouwt een boot - en het leukste is: zijn ouders doen vrolijk mee. Hij boft werkelijk!
(hardcover, 60p, in kleur geïllustreerd)
Op elke dubbele pagina een verhaal.
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Haasje Repje
Bette Westera & Sylvia Weve

Haasje Repje rent met zijn lenige lijf door bos en wei en strand. In twaalf verhalen, geschikt om voor het slapen gaan voor te lezen, beleeft hij kleine avonturen met allerlei dieren die hij tegenkomt.
(hardcover, 64p) Geïllustreerd door Sylvia Weve
Kleuterleeftijd
Van 15,99 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie