menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - dromen kan altijd

Mailing van ABC Kaart en repro
Verzonden op 9 februari 2022

Op het moment dat deze nieuwsbrief wordt afgemaakt is het buiten donker, koud en nat en de harde wind giert door de straat. Brrr! - Als het morgenochtend nog steeds zulk weer is... dan zou je eigenlijk niets liever willen dan dat je niets hoeft, nergens naar toe moet, je misschien nog een keer omdraait tussen de warme dekens, kopje thee erbij?
En dan: weer even wakker worden, een paar bladzijden lezen - en wéér in slaap vallen.
Dromen kan altijd!


NIEUW IN ONZE HUISUITGEVERIJ

Onze eerste nieuwe titel van dit kalenderjaar (en er gaan er nog veel volgen):
een bijzondere, bijna meditatief geschreven tekst om stappen te zetten op een weg waarin de menselijke ontmoeting kan uitgroeien tot een genezende weldaad.

Ter introductie:
tot en met zondag 13 januari a.s. krijgt u uw bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd indien u deze titel bestelt.
(Voor onze klanten buiten Nederland: u ontvangt € 2,00 korting op de te berekenen verzendkosten). 

Op weg naar priesterlijk handelen
Albert Smit

Een intense beschrijving van een weg om van mens tot mens sociaal scheppend te worden. In de wijze waarop mensen elkaar ontmoeten kan Christus als verbindende kracht werkzaam zijn; en kunnen wij het spirituele binnen brengen in in de sociale werkelijkheid. Dit 'priesterlijk handelen' vormt een antwoord op de zielenood die in veel mensen leeft.
Albert Smit (1940-2020) was antroposofisch arts en in de laatste periode van zijn leven intensief bezig met de vraag hoe de ene mens de ander kan bijstaan.
(hardcover, 119p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie


Nog meer nieuwigheden in ons assortiment:

Antroposofie als persoonlijke levensweg
Rudolf Steiner

Een voordracht (gehouden in Den Haag) en een artikel waarin het gaat over de weg om thuis te raken in de antroposofie, zó thuis te raken dat je de inzichten uit de antroposofie in jezelf tot leven kan wekken. Dat vergt een omvormen van het denken en leidt tot een verbinding met spirituele wezens en een besef dat ons leven op aarde niet door aardse maar door spirituele krachten wordt bestuurd.
(paperback, 57p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Die ene patiënt
Artsen en verpleegkundigen over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde
Ellen de Visser

Een verzameling van verhalen van artsen en verpleegkundigen die elk vertellen over een bijzondere ervaring met een patiënt. Zo geeft deze bundel niet alleen een beeld van het werk in de gezondheidszorg, maar ook hoe daar bijzondere situaties en ontmoetingen plaatsvinden en dat degenen die daar werken niet alleen professional maar ook mens zijn.
(paperback, 342p)
€ 8,99

klik hier voor meer informatie

Stef & Lotje vieren de jaarfeesten
Tessie Strijdonk

Een voorleesboek voor kinderen op de vrijeschool: het bevat kleine verhalen, die zich thuis en op school afspelen, rondom de jaarfeesten, van Michaël tot het Sint Jansfeest. Stef en Lotje zitten in de kleuterklas en maken daar alle feesten mee - en thuis beleven zij ook van alles. Ook met enkele liedjes, spreuken en recepten.
(hardcover, 128p, met tekeningen in zw)
€ 18,99

klik hier voor meer informatieKLASSIEKERS: TWEE ! + TWEE ?
Wat maakt een boek tot een klassieker? Tja,... als schrijvers en uitgevers dát eens zouden weten! Een kinder- of jeugdboeken klassieker is een boek dat lang meegaat, waarvan je als kind zelf genoten hebt - en dat nog voldoende glans van zichzelf bezit om het bijvoorbeeld aan je eigen kinderen voor te lezen, en om te merken dat zij er nog net zo van genieten als je zelf deed.
Hieronder vier fijne prentenboeken. De eerste twee zijn wel moderne klassiekers: ze beleefden al vele drukken, zijn al enkele tientallen jaren verkrijgbaar en verschenen beide kort geleden opnieuw.
De onderste twee... zijn spiksplinternieuwe titels, zojuist verschenen bij uitgeverij Christofoor. En wat ons betreft: ze zijn van 'klassieker-kaliber'.  

Er ligt een krokodil onder mijn bed!
Ingrid & Dieter Schubert

O, wat eng: een krokodil onder je bed! Maar deze krokodil is niet eng, integendeel: hij is heel aardig.
Peggie kan niet slapen want er ligt een krokodil onder haar bed. Maar deze krokodil is geen gewone krokodil, het is net alsof er een speelkameraadje op bezoek is.
(gebonden) 24 pagina´s. Kleuterleeftijd.
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Wij gaan op berenjacht
Michael Rosen & Helen Oxenbury

Het verhaal van vier kinderen die samen met hun vader op berenjacht gaan. Ze trekken door het hoge gras, door de modder, door een sneeuwstorm, door het bos en meer - en maken daarbij allerlei rare geluiden. Aan het einde van de dag gaan ze terug naar huis en is het bedtijd. Nooit gaan ze meer op berenjacht!
Een kleuterklassieker!
(hardcover, 32p)
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Matroesjka
Marianne de Jong

Een heerlijk prentenboek met een mooi verhaal en prachtige illustraties. Igor leeft in een klein Russisch dorpje en maakt van een mooi stuk hout een Matroesjkapop. Elke dag praat hij tegen de pop - en op een dag praat de pop terug: ze wil graag een kindje. En zo maakt Igor nog een kleiner popje. Op een dag heeft dat kleine popje ook nog een wens...
(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Wij willen een pannenkoek!
Tiny Fisscher & Sophie Pluim

Vader bakt een heerlijke, grote dikke pannenkoek, terwijl zeven hongerige kinderen gretig toekijken. En als de pannenkoek goudbruin is... vliegt hij door de keukendeur naar buiten. Alle kinderen rennen er achter aan, wie zal de pannenkoek te pakken krijgen? maar die pannenkoek laat zich zo snel niet vangen...
(prentenboek, 32p) Kleuterleeftijd
€ 14,95

klik hier voor meer informatieAch - wat is er veel waaraan een mens kan lijden! Het is eigenlijk iets waarbij je liever niet te lang stil wilt staan. Maar het leven wil het soms anders.  
Soms kan een boek dan helpen, in elk geval met inzicht, advies en inspiratie.
Een kleine greep uit ons assortiment, over aandoeningen van en gezondheid voor de ziel:

Angst
Rudolf Steiner

Waar komt angst vandaan en hoe werkt angst? Het onbekende, de toekomst of de dood: veel mensen hebben er angst voor. In de uitgave (verzamelde voordrachten plus fragmenten) vertelt Rudolf Steiner hoe je met angst om kunt gaan en in jezelf een bodem van vertrouwen kunt aanleggen waarop de angst niet gedijen kan.
(paperback, 78 pagina’s)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Eindelijk lekker slapen
Holistische adviezen voor een goede nachtrust
Gabriele Rossbach

Na inleidende hoofdstukken over de betekenis van de slaap, slaapritme enzovoorts, geeft de schrijver een overzicht van de verschillende slaapstoornissen en hun gevolgen. En vervolgens bespreekt hij een een reeks van verschillende manieren om tot een gezonde nachtrust te komen, zoals natuurlijke en homeopathische geneesmiddelen, voedingssupplementen, slaaprestrictie, slaaptherapie, stresshantering, ademhalingstechnieken, verschillende soorten van ontspanning - en nog meer.
(paperback, 234 pagina’s) Van 23,95 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Burnout
Jaap van de Weg

Achtergronden en concrete handreikingen bij burnout: hoe herken je het en wat doe je er aan? Naast het opnieuw opbouwen van het herstelvermogen is ook een bezinning op levensgewoonten en levensdoel van belang. (brochure, 32 pagina’s)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Omgaan met stress en nervositeit
Rudolf Steiner

Stress, spanningen, nervositeit - veel voorkomende verschijnselen. In deze voordracht richt Rudolf Steiner de aandacht op onze innerlijke toestand en de relatie met de wereld om ons heen.
Ook fenomenen als vergeetachtigheid en besluiteloosheid krijgen aandacht.
Door middel van (nog steeds) aktuele voorbeelden, adviezen en oefeningen kunnen we greep krijgen op deze moderne psychische problemen. Een boekje waar je meteen mee aan de slag kunt.
(paperback, 41 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Jouw hooggevoelige kind
Sara Wiseman

Kinderen met hooggevoeligheid vragen om een andere aanpak en benadering. Ze hebben kwaliteiten en vermogens die niet iedereen heeft. Hoe ontwikkelen zij zich, hoe verbindt je je met hen, hoe help je ze om te leren omgaan met hun individuele kwaliteiten?
De schrijfster is zelf hooggevoelig en paranormaal begaafd - en geeft vanuit die ervaring tips en adviezen.
(paperback, 279 pagina´s) Van 24,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

De verslaving voorbij
Een simpele uitweg uit elke vorm van verslaving of dwangmatigheid
Jan Geurtz

Dit veelgelezen boek richt zich op verslaafden en is ook voor familieleden en anderen rond de verslaafde relevant. Het beschrijft 'een simpele uitweg uit elke vorm van verslaving'. Nu zal er in werkelijkheid geen simpele uitweg uit een verslaving zijn - maar dit boek biedt wel een ongebruikelijke en originele visie op de manier om van een verslaving af te komen. Veel verschillende vormen van verslaving komen aan bod en het geheim van de methode zit in een andere manier van kijken naar en denken over verslaving.
(paperback, 222p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Het antwoord van de ziel
Wolf-Ulrich Klünker

Een compacte, inhoudsvolle beschouwing over de ziel (o.a.: ziel en ziekte en ziel en angst) en over het beleven van het ik: wordt ons ik door onze ervaringen, dus door het verleden, bepaald - of vormt het ik een verbinding met de toekomst?
(paperback, 78p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

De menselijke ziel
Willem Zeylmans

Basiswerk over de menselijke ziel; de krachten die daar werkzaam zijn; de ziel als bemiddelaar tussen lichaam en geest; de ziel als drager van het menselijk bewustzijn.
(paperback, 182p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie


AFGEPRIJSDE TITELS:

Gauguin en Laval
op Martinique
Maite van Dijk

In 1887 verbleven Paul Gauguin en Charles Laval vier maanden op het Caraïbisch eiland Martinique, waar zij een kleurrijke, onbedorven en idyllische wereld hoopten te vinden. In deze uitgave is het grootste deel van hun werk daar - aquarellen, schetsen en meer - samengebracht. De vele afbeeldingen worden begeleid door verschillende teksten over hun verblijf en werk aldaar.
(hardcover, 176p) Van 29,50 voor 12,50
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Binnen de perken te buiten
Over het omgaan met grenzen en het vinden van de menselijke maat
Lex Bos

In onze tijd hebben we aan de ene kant te maken met grenzeloosheid, aan de andere kant met de behoefte om scherpe grenzen te trekken. In dit boek gaat Lex Bos op zoek naar het vinden van de gulden middenweg tussen deze twee uitersten. Deze zoektocht heeft zowel een individuele als een sociaal-maatschappelijke betekenis.
(141 pagina’s)
VAN 18.50 VOOR 5.00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Christelijke mystici
Het leven van mystici en hun nalatenschap
Ursula King

Een met kennis van zaken geschreven overzicht waarin het leven en werken van 60 christelijke mystici -uit de periode van het vroegste christendom tot in de 20e eeuw) wordt beschreven.
(paperback, 239p)
Van 14,75 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Gedichten
Friedrich Hölderlin

'In zijn 'Gedichten' laat Friedrich Hölderlin zien welke mogelijkheden poëzie bezit. Zijn oeuvre is lyrisch, religieus, filosofisch en getuigt van een grote liefde voor de natuur. De zeggingskracht van zijn taal is ongemeen groot en heeft talloze dichters geïnspireerd.' (Kester Freriks)
Honderd gedichten, in een verzorgde, gebonden uitgave.
VAN 29,99 VOOR 12,50
€ 12,50

klik hier voor meer informatie