menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Het bouwwerk van de Waldorf-pedagogie
Het bouwwerk van de Waldorf-pedagogie
Vrijeschoolpedagogie

Valentin Wember · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

'De vrijeschoolpedagogie herbergt een aanzienlijk potentieel aan vernieuwing. De mensen met hartekracht en daadkracht kennen weliswaar vaak slechts een deel van wat hier in zijn volledige samenhang beschreven wordt. Maar dit deel is genoeg voor hen om het vuur in hun hart te laten ontvlammen. En daar gaat het om. Vrijeschoolpedagogie zonder voortdurend nieuwe vinding is een tegenspraak in zich.'

(paperback met flappen, 123p.)

De levensweg na de dood
De levensweg na de dood
Een anthroposofische visie

Antoon Vermeulen · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een beschrijving van de weg die de mens na de dood - op weg naar een volgende geboorte op aarde - gaat. Daarbij wordt aangegeven hoe het afgelopen leven op aarde wordt verwerkt, hoe karma wordt opgebouwd en hoe geestelijke wezens helpend betrokken zijn. Bovendien wordt een verbinding gelegd met het leven op aarde: inzicht in de weg na de dood kan ertoe leiden dat we ons leven veranderen - en meer leven vanuit het besef van onze geestelijke oorsprong.

(paperback, 78p)

Het juiste moment
Het juiste moment
Werkagenda voor het land en de tuin 2019

Guurtje Kieft · alles van deze auteur 

€ 17.50

Agenda om voor het werken op het land of in de tuin 'het juiste moment' te gebruiken. - en ion overeenstemming te werken met de stand van sterren en planeten. Met een inleiding om de symbolen te leren lezen en nadere informatie over o.m. de groeibewegingen van de plant; tabellen met de momenten voor het bewerken van voedingsgewassen en kruiden; preparaten; bijen en ongewenste diersoorten.

Agendadeel met 2 pagina's per week, met aanwijzingen voor wat er in deze week gedaan kan worden.

(Formaat ca 14 X 16cm, ringband met omslag van karton)

Een pleidooi voor echt eten
Een pleidooi voor echt eten

Michael Pollan · alles van deze auteur 

€ 17.95

Eet echt voedsel, eet vooral planten, eet niet te veel.

We zouden minder eten moeten kopen en er meer voor moeten betalen. Daar worden we zelf beter van, maar ook het milieu, ons ecosysteem en onze samenleving. Door wereldwijd te kijken naar traditionele diëten kunnen we zelf een evenwichtig en gezond eetgedrag terugvinden.

Michael Pollan verwierf wereldfaam met dit heldere en onontkoombare manifest.

paperback, p. 196

Transhumanisme
Transhumanisme
En de toekomst van het mens-zijn

Dieter Hammer e.a. · alles van deze auteur 

€ 16.00

Er is een sterke ontwikkeling gaande die de mens technologisch wil 'verbeteren'. daarin komt ook de visie tot uitdrukking dat de mens niet meer is dan een 'dataverwerker' - en dus voor verbetering vatbaar. De voortschrijdende technologie mag misschien in veel opzichten praktisch en gemakkelijk zijn, maar draagt ook als gevaar in zich dat we uit het oog verliezen wat het mens-zijn in essentie betekent. Vijf auteurs (Dieter Hammer, Diederick Sprangers, Jesse Mulder, Frank Storm en Arie Bos) laten zien hoe wij vanuit een spiritueel mensbeeld deze ontwikkeling tegemoet kunnen treden.

(paperback, 182p)

Okke, Nootje en Doppejan
Okke, Nootje en Doppejan
Een prentenboek van Elsa Beskow

Elsa Beskow · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een gezellig herfstboek over de avontuurlijke reis van twee eikeljongetjes. Ze waaien met de herfstbladeren mee en beleven in het bos allerlei avonturen - om daarna weer veilig thuis te komen.

Een klassieker, voor kinderen van 4 jaar en ouder

(hardcover, 30p)

Klein slaapdierenboek
Klein slaapdierenboek

Loes Botman · alles van deze auteur 

€ 7.95

Een lief kartonboekje voor peuters, met afbeeldingen in warme kleuren van slapende dieren, zoals een veulen, hond, poes, muis, konijntje en meer.

Een heerlijk bedtijd-boekje!

(12p)