menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Vruchbare Aarde
Vruchbare Aarde
Editie 3 / Herfst 2018

€ 4.85

48 Kleurige pagina's vol 'voeding voor de ziel', met onder meer:

De tranen van onze voorouders: een gesprek net regressie therapeut Maarten Oversier over familiegeheimen en Indiaanse wijsheid

Een gesprek met Karin Bloemen over boeddhisme: 'Is dit de gulden middenweg?'

De schoonheid van het onbekende: als het leven anders loopt en we op het terrein van het onbekende komen: een beschouwing van Esther Frankel

Hans Moolenburgh over kabouters, elfen en ander 'klein volk'

Levenskrachten - vormkrachten
Levenskrachten - vormkrachten
Methodische uitgangspunten voor het onderzoeken van dat wat leeft

Dorian Schmidt · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

De auteur is o.m. bekend vanwege de vele workshops die hij geeft op het gebied van de levens- en vormkrachten. In dit boek gaat het om het leren kennen van die vormkrachten; het leren onderzoeken van deze krachten en het toegang leren krijgen tot de wereld van de vormkrachten.

(Paperback, 212p.)

De andere kant van euthanasie (63)
De andere kant van euthanasie (63)
Maakt het uit hoe je sterft?

Thom Kloes (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 7.50

Maakt het uit hoe een mens sterft?

Euthanasie wordt vaak gezien in het licht van de wens van de mens om op een waardige manier te sterven. Tegelijkertijd laat zich de vraag stellen in hoeverre angst voor het lijden in deze wens een rol sterft. En wat betekent het voor het leven na de dood wanneer een mens door euthanasie, of zelfdoding, sterft?

Verschillende auteurs (o.a. Hans Stolp, Jaap van de Weg, Jan Saal en Marianne de Nooij) geven hun zienswijze over en rond deze belangrijke vragen.

(paperback, 85p)

De pedagogische wet
De pedagogische wet

Joop van Dam · alles van deze auteur 

€ 12.00

De pedagogische wet is een even eenvoudig als (in de praktijk) lastig principe: bij het opvoeden van kinderen handel je als opvoeder bij voorkeur vanuit het aansluitend hoger liggende gebied dan het gebied dat het kind aan het ontwikkelen is. Waarom is dit zo belangrijk, en hoe krijg je dit voor elkaar? In deze beschouwing worden daarvoor door de auteur, die ook jarenlang als schoolarts werkte, de nodige gezichtspunten aangereikt.

paperback, p. 47

Kunst en therapie
Kunst en therapie

Joop van Dam · alles van deze auteur 

€ 16.00

Kunstzinnige therapie heeft als opgave te harmoniseren en stoornissen op te heffen. Voor de patiënt die kunstzinnige therapie krijgt, gaat het niet om de vraag of hij/zij zelf kunstzinnig is - en daarin valt ook op allerlei manieren nog wat te ontwikkelen. Maar het kunstzinnig bezig zijn werkt direct bevorderlijk op de gezondheid. In deze uitgave, met een aantal kleurenafbeeldingen, wordt getoond op welke wijze kunstzinnige therapie zijn betekenis waar maakt.

paperback met flappen, p. 49

De zweetvoetenman
De zweetvoetenman
Over rechtzaken & regels (en een hoop gedoe)

Annet Huizing · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een bijzonder boek met de beschrijving van een aantal waargebeurde rechtszaken, zoals de onschuldig veroordeelde Lucia de B.; de man die 'fuck de koning' riep en rapper Typhoon die door de politie werd aangehouden omdat hij in een dure auto reed. Aan de hand van deze en andere zaken wordt duidelijk gemaakt hoe de rechtspraak werkt en wat daar allemaal bij komt kijken. Dit boek maakt op een aantrekkelijke manier duidelijk waar het in het recht om gaat.

(Hardcover, 247p) Leeftijd: vanaf 10 jaar

Zilveren Griffel 2018

Sabel
Sabel

Suzanne Wouda · alles van deze auteur 

€ 14.90

Een meeslepend verhaal over Max (10 jaar) die in de tweede wereldoorlog met zijn familie in Kamp Vught gevangen zit. De rode kater Sabel, die in het kamp en omgeving rond zwerft wordt een vriend die veel voor hem betekent.

Een subtiel verteld, indringend verhaal.

(hardcover, p. 112) Leeftijd: vanaf 10 jaar

Zilveren Griffel 2018