menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

De glorie van Sint-Joris
De glorie van Sint-Joris

Manfred Sellink e.a. · alles van deze auteur 

€ 19.90

Een prachtige uitgave bij de tentoonstelling De man, de draak, de dood die in 2015 in Mons (België) plaatsvond. Aan de hand van een veelheid aan kleurrijke afbeeldingen, vanaf de middeleeuwen tot in het heden, wordt getoond hoe het thema van Sint-Joris en de draak al eeuwenlang fascineert: het thema handelt immers over de strijd van de mens met het kwaad.

In een aantal begeleidende artikelen wordt nader belicht hoe er in de geschiedenis naar dit thema gekeken is.

(Groot formaat, hardcover, genaaid, 286p) Van 45,00 voor 19,90

Nog beperkt leverbaar

Sociale en antisociale impulsen
Sociale en antisociale impulsen
In de mens

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 10.00

Ons leven van mens tot mens berust op datgene wat weeft in de ontmoeting van de ene mens met de andere. Het werken aan onszelf, en onze inzet voor een betere wereld, beginnen daar waar we met de andere mens in verbinding komen. In de voordracht in deze uitgave bespreekt Rudolf Steiner de kracht die van mens tot mens werkt en geeft hij aan hoe wij de andere mens tegemoet kunnen treden.

(Paperback, 55p)

Euritmietherapie
Euritmietherapie

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een vertaling van 8 voordrachten over de euritmietherapie, die Rudolf Steiner hield voor euritmietherapeuten (6 voordrachten) en voor artsen en medisch studenten. Met een uitgebreid nawoord van Guus van der Bie.

(Hardcover, genaaid, 199p)

Driegonaal, jrg.34 nr 5/6
Driegonaal, jrg.34 nr 5/6

€ 7.00

Na lange tijd weer verschenen: een dubbelnummer (48p) met bijzondere aandacht voor Liesbeth Takken (redacteur van Driegonaal en kunstenaar) en oud-redacteur en sociale driegeleder Mouringh Boeke. Met artikelen waarin zij (beiden overleden in 2017) worden herdacht, artikelen over hetwerk van Liesbeth Takken, een artikel van Mouringh Boeke over vrijheid van onderwijs, een bloemlezing van citaten van Rudolf Steiner over vrijheid van onderwijs en meer - ruim geïllustreerd met o.a. veel afbeeldingen van beeldend werk en land art-projecten van Liesbeth Takken.

Ik heb een vuur in mij
Ik heb een vuur in mij
Zijn mooiste brieven

Vincent van Gogh · alles van deze auteur 

€ 9.90

Prachtig verzorgde uitgave op dundruk papier , met register en een aantal afbeeldingen kleur met een ruime keuze uit de brieven van Vincent van Gogh. Degenen die hem als brievenschrijver kennen weten: zijn brieven zijn van eenzelfde intensiteit als zijn beeldende werk. Met een aangrijpende openheid doen zij verslag van zijn leven en worstelen.

Warm aanbevolen!

(hardcover, genaaid, 1030p) Van 24,99 voor 9,90

Franciscus en de dieren
Franciscus en de dieren

Piet Grobler · alles van deze auteur 

€ 14.95

Franciscus gelooft in het Goede. Met zijn vriend Ezel reisde hij rond. Op een dag begon hij tegen de dieren te praten... en de wereld werd nog mooier.

Een prentenboek over de schoonheid van het leven.

(prentenboek, 28p) Kleuterleeftijd

Waarom lig jij in mijn bedje?
Waarom lig jij in mijn bedje?

Joke van Leeuwen · alles van deze auteur 

€ 7.50

Een jongetje gaat naar bed, maar daar ligt een knuffel. Die moet naar zijn eigen bed, maar in het bed van de knuffel ligt een andere knuffel, die naar zijn eigen bed moet maar daar ligt een...

Een eenvoudig lief verhaaltje, voor peuters en de jongste kleuters, voor het slapen gaan.

(Harde kaft, leporello (een heel lange gevouwen pagina, tweezijdig bedrukt)