menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Holland breien
Holland breien

Marja de Haan & Hilly van der Sluis · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Breien met wol van Nederlandse schapen, dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn als je misschien denkt: wol van Nederlandse schapen is op zijn best een bijproduct dat in een ver land als isolatiemateriaal eindigt. Slechts een klein deel van de wol wordt (in het buitenland) gesponnen en is hier verkrijgbaar om te breien. Met die wol gingen de schrijfster aan de slag, en zo presenteren zij ook 17 werkstukken (van o.m. tassen, wanten, een muts, vesten en kussens), met patronen en duidelijke werkbeschrijvingen. Met foto's.

(hardcover, 112p)

Een dagje wandelen in Duitsland
Een dagje wandelen in Duitsland
13 wandelingen vlakbij Nederland

Elio Pelzers & henk Filippo · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een aantrekkelijke uitgave waarin 12 rondwandelingen, niet ver over de grens in Duitsland zijn opgenomen, in grensstreek van Borkum (waddeneiland) tot Aken. het gaat om wandelingen van 10 tot 22 kilometer, door een diversiteit van landschappen. Met een heldere routebeschrijving, kaartjes van de route, beschrijvingen van het landschap en bezienswaardigheden, adressen om onderweg neer te strijken. Enthousiasmerend!

(paperback met flappen, 11po, met vele afb. in kleur) Van 16,95 voor 6,90

Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten
Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten
De reis naar binnen van mensen met dementie

Jan Pieter van der Steen · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een bijzondere uitgave over een belangrijk thema. Al eerder schreef de auteur hierover een belangrijk boek. Nu volgt hij het verloop, over 17 jaar, van de dementie bij zijn moeder, die alle stadia van deze ziekte doorloopt. Daaromheen komen belangrijke vraagstukken naar voren (bijvoorbeeld: is er in het laatste stadium van dementie nog wel sprake van 'een mens'? - kunnen dementie en euthanasie samen gaan?), waarover de auteur dertien mensen, allen vertegenwoordigen een religieuze of maatschappelijke beweging) heeft geïnterviewd. Delen van die gesprekken zijn opgenomen in het boek.

(hardcover, 96p)

Oerbeelden
Oerbeelden

C.G. Jung · alles van deze auteur 

€ 11.95

Deze uitgave bevat drie teksten: Structuur van de ziel - Kinderarchetype - Geest en archetype in het sprookje. Daarin komen o.m. aan de orde: de invloed van archetypen op de ziel van de mens; het oerbeeld van het kind en sprookjes als werspiegeling van het leven van de mens.

(paperback met stofomslag, 115p)

Ruimer ademen, vrijer leven
Ruimer ademen, vrijer leven

Yvonne Esser · alles van deze auteur 

€ 19.50

- Op adem komen met de methode Van Dixhoorn -

Niet goed ademen gaat vaak samen met verschillende klachten, waaronder spanningsklachten. Dan is een vrije, ontspannen ademhaling van belang. Veel oefeningen op dit gebied richten zich echter op het beheersen van de ademhaling, die dan toch nog niet een ontspannen, vrije ademhaling wordt. In de methode van Dixhoorn wordt de adem zachter en indirect tot ontspanning gebracht, waardoor de adem weer natuurlijk verloopt. Met achtergrondinformatie, de ademhaling in relatie tot verschillende klachten en oefeningen; ook met een link om eenvoudige ingesproken oefeningen te downloaden.

(paperback, 223p)

Tom en de tijger
Tom en de tijger

Dianne Hofmeyr & Jesse Hodgson · alles van deze auteur 

€ 14.95

Bang om te slapen?

Tom ook. Nadat hij op een dag een schilderij van een tijger heeft gezien, maakt hij thuis ook een mooie tekening van een tijger. Als hij 's avonds wakker in bed ligt, stapt de tijger uit de tekening en wil samen met Tom een wandeling maken. Zo beleven ze een spannend avontuur waarin Tom zijn angsten overwint.

(prentenboek, hardcover, 32p) Voor oudere kleuters

Liefje, liefje, hartediefje
Liefje, liefje, hartediefje

Jutta Bauer · alles van deze auteur 

€ 9.25

Een klein prentenboekje, zo groot als een ansichtkaart, over verliefdheid tussen onwaarschijnlijke 'dierenstellen'. Met kleine grappige en vertederende dierenversjes.

(hardcover, gebonden, 26p.)

Leeftijd: van 6 tot 9 jaar